Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με έντομα

iNCubO

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μένω σε μια γκαρσονιέρα 25τ.μ., και τις τελευταίες 2 ημέρες έχω σκοτώσει 2 έντομα τα οποία μοιάζουν με ακρίδες αλλά περπατάνε, δεν χοροπηδάνε. Έχω σηκώσει όλες τις γωνίες του σπιτιού μήπως έχουν καμμιά φωλιά όμως δεν βρήκα τίποτα. Πως μπορώ να τα αντιμετωπίσω;

Δημοσ.

Άλλαξε σπίτι και κατα προτίμηση μακρία από το κέντρο και να ναι από 2ο όροφο και πάνω.

(αλλα περίμενενε και προτάσεις και απο άλλους)

Δημοσ.

Τα έντομα είναι πρόβλημα...ειδικά το καλοκαίρι....

Εγώ μένω στον 3ο όροφο σε πολυκατοικία χτισμένη το 1981. Από τον σεισμό του 99 κ μετά έχω (είχα) πεθάνει στα μυρμήγκια κ στις κατσαρίδες (εκείνες τις οικόσιτες τις χαριτωμένες τις πορτοκαλί...).

Τα μυρμήγκια τα έχω περιορίσει κατα πολύ τα τελευταία καλοκαίρια με τις εξής μεθόδους:

1. Εντοπισμός των τρυπών που βγαίνουν στους τοίχους

1.α. σπρέι για τα μυρμήγκια

1.β. ταλκ από πάνω

1.γ. σιλικόνη να κλεισω τις τρύπες....

Επίσης έχω ακούσει (κ μου δούλεψε στην αρχή) φύλλα δυόσμου σε διάφορα σημεία όπως κ οινόπνευμα...λέει τα ενοχλούν οι μυρωδιές.

Για τις κατσαρίδες μόνο σπρει τακτικά στις γωνίες....Βέβαια ειλικρινά μιλώντας δεν κατάφερα κ πολλά....Εμφανίζονται κατα καιρούς.

Έτσι απλά δέχτηκα ότι αραια και που θα έχω 1-2 συγκατοίκους...Έχουμε κάνει συμφωνία να μην εμφανίζονται όταν τρώω κ όταν έχω καλεσμένους, και εγώ δεν θα τις ψεκάζω...

Μέχρι στιγμής δεν έχει παραβιάσει κανείς μας την συμφωνία...

iNCubO μήπως μπαίνουν από κάνα παράθυρο-μπαλκόνι?Ψάξε σε όλο το σπίτι για τυχών χαραμάδες σε τοίχους κλπ....Μετά ψέκασε εκεί προληπτικά κ κλείσε τα με σιλικόνη....

Δημοσ.

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα εδώ στην Χίο. Έχω βρεί 4 μέχρι στιγμής!!!

Έριξα αεροζόλ παντού αλλα μετά απο μια μέρα ξαναβρήκα ένα...

Δημοσ.

Μια άλλη καλή λύση, ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι, είναι τα σαμιαμίδια και οι σαύρες γενικότερα.

Λέω τώρα που είναι καλοκαίρι, γιατί θέλουν θερμά κλίματα για να επιβιώσουν...

Δημοσ.
nick[;2711950']Μια άλλη καλή λύση' date=' ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι, είναι τα σαμιαμίδια και οι σαύρες γενικότερα.

Λέω τώρα που είναι καλοκαίρι, γιατί θέλουν θερμά κλίματα για να επιβιώσουν...[/quote']

Γενικά, υπολόγισε 10 τετραγωνικά μέτρα παραπάνω για να χωρέσετε όλοι.

Δημοσ.

Αυτό με τις σαύρες (τα "μολυντήρια" που λένε στο χωριό μου) το έχω σκεφτεί επίσης και το θεωρώ την καλύτερη ιδέα...

Δημοσ.
Άλλαξε σπίτι και κατα προτίμηση μακρία από το κέντρο και να ναι από 2ο όροφο και πάνω.

(αλλα περίμενενε και προτάσεις και απο άλλους)

Ο οροφος δεν παιζει ρολο. Απο τη στιγμη που δεν ειναι ισογειο το σπιτι, τι στον 1ο τι στον 2ο, τα εντομα θα συνεχισουν να ερχονται. Καλο θα ειναι να μπουν σιτες στα παραθυρα-φωταγωγους, ψεκασμα ολης της πολυκατοικιας (σε μας βγηκε 3 ευρω το διαμερισμα).

Δημοσ.
Ο οροφος δεν παιζει ρολο. Απο τη στιγμη που δεν ειναι ισογειο το σπιτι, τι στον 1ο τι στον 2ο, τα εντομα θα συνεχισουν να ερχονται. Καλο θα ειναι να μπουν σιτες στα παραθυρα-φωταγωγους, ψεκασμα ολης της πολυκατοικιας (σε μας βγηκε 3 ευρω το διαμερισμα).

Γι αυτό είπα εγώ και μακριά από το κέντρο.

Δημοσ.

Λοιπόν έψαχνα κι εγώ σήμερα μια λύση σε ένα πρόβλημα με μυρμήγκια και γάτες (!) που έχω και μου είπανε 2 γιατροσόφια.

1) Για μυρμήγκια, καπνό από 2 τσιγάρα σε 1 λίτρο κοκα κόλα, το αφήνεις μια μέρα στον ήλιο και ψεκάζεις όπου έχεις πρόβλημα.

2) Για γάτες, 2 κουταλιές μουστάρδα καυτερή σε νερό και ψεκάζεις τα σημεία εισόδου.

Οκ, λέω δε γαμιέ θα δοκιμάσω. Έχω την κοκα κόλα στον ήλιο αύριο θα την ψεκάσω στα μυρμήγκια. Έφτιαξα τη νερομουστάρδα και ψέκασα όπου πήγαιναν οι γάτες. Κάθομαι στον κήπο και γάτα δεν έχω δει ακόμη. Το πρόβλημα είναι όμως πως στα μυρμήγκια φαίνεται να αρέσει η νερομουστάρδα. Και τώρα που το καλοσκέφτομαι, αύριο που θα ρίξω κοκακολόκαπνο κι έχουν σφίξει κι οι ζέστες, θα κάνουν πάρτι οι μύγες. Βέβαια υπάρχει και το τζατζικοπετρέλαιο...

Δημοσ.

Με πεντακοσάευρο στο γραμματοκιβώτιο πάντως, εμφανίζεται ένας λούσιφερ και στα εξαφανίζει όλα. Δοκιμασμένο γιατροσόφι, πιάνει πάντα.

Δημοσ.
Με πεντακοσάευρο στο γραμματοκιβώτιο πάντως, εμφανίζεται ένας λούσιφερ και στα εξαφανίζει όλα. Δοκιμασμένο γιατροσόφι, πιάνει πάντα.

Το έβαλα το πεντακοσάευρο κι εξαφανίστηκε κι αυτό και το γραμματοκιβώτιο...

Αυτό εννοούσες "όλα";

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...