Προς το περιεχόμενο

πολύμπριζο με διακόπτες

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει πολύμπριζο που να έχει σε κάθε μπρίζα του διακόπτη, ώστε έτσι να απόμονώνει αφενώς την παροχή στη συγκεκριμένη συσκευή που θα είναι συνδεδεμένη για ΜΗΔΕΝΙΚΗ κατανάλωση, αφετέρου να προστετεύει από υπερτάσεις τις συνδενδεμένες συσκευές!

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

πάντως ποιοτικά δεν είναι κ οτι καλυτερο αυτό..ή τουλαχιστον επειδή γνωρίζω απο καταλόγους οι μέγαλες εταιρείες δεν εχουν τετοιο προιον στον καταλογο τους...

Δημοσ.

Φίλε Ζοranb έχω μια απορία, ποιά η διαφορά του να πατήσεις ένα κουμπί με το να βγάλεις ένα φις ; Άσε λοιπόν τις κινέζικες πατέντες για τους ίδιους :P

Επίσης θα σου πρότεινα για προστασία από spikes/brownouts να πάρεις κάνα line interactive UPS που μπορεί να χαλάει λίγο το ημίτονο αλλά κάνει δουλειά.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Bρε archsatan, θέλω να έχει διακόπτη ώστε να μην χρειάζεται κάθε φορά που τελειώνω τη δουλειά μου στον υπολογιστή να βγάζω από της μπρίζα τα φις. Είναι πιό εύκολο και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ να πατάω ένα κουμπί όταν τελειώνω παρά να βγάζω όλα τα φις. `Αλλά τέτοιο φις έχει δεί κανείς?

Δημοσ.
και γιατι βγαζεις καθε φορά τον υπολογιστή απο την μπρίζα ;

Γιατί μπορεί να μην έχει διακόπτη το τροφοδοτικό.

Πέρα από τη πλάκα το έχουμε χέσει λιγο το θέμα με τις καταναλώσεις.Αυτά δε τα κοιτάει η ΔΕΗ δυστυχώς και χρεώνει ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ κυριολεκτικά.

Δημοσ.

Oι διακόπτες εξυπηρετούν νομίζω εκτός από την κατανάλωση κ το θέμα υπέρταση, έ; ή όχι;

Κατανάλωση λέω γιατί ξέρω πως ακόμα κ εάν δεν είναι αναμένο κάτι, από τη στιγμή που είναι στη μπρίζα καταναλώνει έστω κ ελάχιστο ρεύμα, αλλά καταναλώνει. Σκεφτείτε οι μετασχηματιστές που είναι μπριζωμένοι αλλά δεν δουλεύει το μηχάνημα, γιατί είναι ζεστοί όσο είναι συνδεδεμένοι;

Δημοσ.

Επίσης ακούστε κ το κουφό που έχω πάθει, έχει τύχει να μου καεί ο μετασχηματιστής εξωτερικού σκληρού δίσκου τη στιγμή που πήγα να τον βάλω στο φις, κάποιο βραχυκύκλωμα έγινε, ακούστηκε ένα τσαφ κ μετά μην είδατε τον μετασχηματιστή!

Νομίζω εάν είχε κουμπί για το συγκεκριμένο φις, δεν θα υπήρχε πρόβλημα,θα το κούμπωνα,δεν θα πέρναγε ρεύμα κ μετά όταν θα άναβα το κουμπί όλα καλά!

Κάτι ρεαλιστικό που να υπάρχει έχετε δεί?

Δημοσ.

Δεν έχεις προσέξει τους μετασχηματιστές που ακόμα κ εάν είναι κλειστή η συσκευή αυτοί είναι ζεστοί. Ή κάνω λάθος;

Δημοσ.
Δεν έχεις προσέξει τους μετασχηματιστές που ακόμα κ εάν είναι κλειστή η συσκευή αυτοί είναι ζεστοί. Ή κάνω λάθος;

Δεν τους έχω προσέξει αλλά για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...