Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειχα δει κατα καιρούς σε αυτο το φορουμ και αλλα θέματα γύρω απο τα αλουμίνια.

Για να μην πολυλογό αποφασισαμε να αλλάξουμε τα παλαιά ξύλινα παραθυρα με αλουμίνια στο ενα σπιτι μας στην Αθήνα.Εγω ειχα κακή εμπειρία απο τα άλλα αλουμίνια που ειχαμε στο κανονικό σπίτι. Αλλα δε κλεινουν αλλα ανοιγουν με τον αέρα κτλ.

Ειχα πει στο μάστορα πωςς αν κάνει μαλακίες θα τον * αλλα το θέμα ειναι οτι ο πατέρας μου πληρώνει και έχει αναλάβει τη δουλειά.

Εμένα δε μου γέμιζε το μάτι καθόλου.Ειχε το στυλάκι εγω κάνω τέλεια δουλειά και θα σου κάνω αυτο κ το αλλο αλλα όλα αυτα αοριστα με γαλυφιές.

Κοψαν λοιπόν τα ξύλινα με κατι προιόνια και γκρεμίσαν κατι τόνους σοβάδες.

Ολα καλά μέχρι εδώ..

Ομως οταν μπηκαν τα αλουμίνια είχαν κενό δεξια και αριστερά μεγάλο πιστεύω και χωραγε άνετα ενα κουτι marlboro απο τη μεγάλη διάσταση του δλδ εβαζες μια γροθιά μεσα ανετα.Ούτε λογος για να κλείσει τα κενά με κάτι και ίσα ισα περάσε μια σιλικόνη 5 εκατοστα να μη φαίνεται η τρύπα κ εβαλε απο πάνω κατι καλυματα αλουμινένια.

Επίσης δεν μου άρεσε ο τροπος που περναει τις βιδες στο τείχο. Τρυπαγε τα λάστιχα για να περάσουν οι βίδες..Και μερικές βιδες λογο της αποστασης του κουφώματος απο το τείχο μέναν στον αέρα.

ΓΙα του λόγου το αληθές θα σας δειξω μερικες φωτογραφίες να μου πείτε εαν πρέπει να τον βρισω η κάτι αλλο μιας και εδώ υπάρχουν πολλα εμπειρα άτομα.

http://img191.imageshack.us/gal.php?g=img0619x.jpg

Ελπίζω να μου πείτε τη γνωμη σας!

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
  • Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τι ενοεις lucifer;Μπορεις να γινεις λιγο πιο αναλυτικός;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:11 ----------

Κ για να γινω πιο αναλυτικός λίγο...

Οι βίδες πρέπει να χαλάνε τα λαστιχάκια για να περάσουν;

Πρέπει πρώτα να κλείνουν τα κενά γυρω απο το κούφωμα;

Γενικά ποσες και πως πρεπει να μπαίνουν οι βίδες;

Επιπλέον πειράξει αν στις μπαλκονοπορτες εχουν κάποια κλίση οι πόρτες η δεν γίνεται αλλιώς;Δηλαδή πάνω τα δυο φύλλα ειναι πιο κοντα και χαμηλά απομακρύνονται; Αυτο μου ειπε πως ρυθμίζεται αλλά δε τον πιστεύω.

Επίσης σε μια φωτογραφία ειχα δει για τα τζάμια πως σε ενα σημείο ειχε μείνει φελός μέσα στην ακρη που πιάνει..

Επισης εχω δει οτι εξωτερικά δεν εχει βαλει σιλικόνη η κάτι στα τζάμια οπως εχω δει σε αλλα παραθυρα που μεταξυ κουφώματος και τζαμιού βαζουν μια σιλικόνη εξωτερικά.Επρεπε να ειχε;

Και γενικά έχουν κάποια κλίση οι πορτες.Αλλες προς τα εξω αλλες προς τα μέσα κ δεν πιάνουν καλά τα λάστιχα..

Βεβαια λεει πως δεν ειναι ετιμα ακόμα αλλα ξέρω γω δε βλεπω κατι καλό.

Δημοσ.

Κατ' αρχήν οι βίδες πιάνουνε σε τούβλο. Κανόνας, όσο στόκο/γύψο/ζελέ/σιλικόνη και να ρίξει τώρα, το παράθυρο θα είναι στον αέρα.

Το λαστιχάκι είναι καλό να τρυπάει, αυξάνεται ο παράγοντας τριβής.

Το πιο φρικαλέο απ' όλα είναι ο τρόπος που έχει γίνει η κάσα, ο τύπος ή το έκανε με κομπρεσέρ για να σπας μετεωρίτες ή έφερε μόνο το σφυρί και ξέχασε το καλέμι. Γενικά έχει γ%^#ήσει ένα τεράστιο ποσοστό τοίχου σε σχέση με αυτό που χρειαζόταν, έχωσε το παράθυρο όπως όπως, έβαλε τις βίδες να λέει ότι μπήκαν και τώρα απλώς θα το λούσει με γύψο ή στόκο ή και εγώ δεν ξέρω τι.

Αυτό με την κλίση δε το κατάλαβα, αλλά όπως και να είναι "στραβές οι μπαλκονόπορτες, εφ όσον ο μεντεσές τις κινεί στο χώρο, σε κάποια θέση θα είναι ασύμμετρες. Δηλαδή, πες ότι η πάνω πλευρά και των 2 πορτών, γέρνει προς τα μέσα όταν είναι κλειστές -όταν της ανοίγεις, η μια γωνιά της καθεμιάς θα είναι πιο κοντά στο πάτωμα απ' ότι ή άλλη.

Γενικά, στο αλφάδιασμα δεν κάνουμε εκτπώσεις, εδώ ένας μεντεσές μπαίνει στραβά και κάνεις αμάν να κλείσεις την πόρτα -πόσο μάλλον για αλουμίνια.

Δημοσ.

Μαλλον δεν μπορουσε να ξηλώσει αλλιως τα ξυλινα.Αλλα δε τον κόβω να βαζει τιποτα στο κενό κανένα καλυμα θα βάλει.

Ελπίζω να κατάλαβες πιο λάστιχακι εννοώ.

img0621.jpg[/img]

w1024.png[/img]

Οσο για αυτο που λεω εννοώ:

Πχ Οπως κοιτάμε τις μπαλκονόπορτες απο μπροστα οταν είναι κλειστές απάνω το κενό μεταξύ τους ειναι μικρότερο απο ότι κάτω. Αποτέλεσμα είναι στο κατω σημείο να μην ακουμπάει το λάστιχο απάνω στο αλουμίνιο και έτσι να μπαίνει αέρας κατα κάποιο τρόπο. κατι τετοιο

98725872.png

Τι πιστευεις οτι πρέπει να του πω να κάνει να τα συμαζέψει και τι επρεπε να ειχε γινει;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:58 ----------

Παντως τον εβλεπα οταν εβαζε την πορτα και δεν χρησιμοποιησε ποτε κ καθολου αλφάδι

Δημοσ.

Τα ξύλινα κουφώματα με δυναμίτη τα έβγαλε γιατί δεν εξηγούνται αυτές οι τρύπες. αν δεν τον πληρώσατε μην του δώσετε φράγκο και να τα πάρει πίσω, τώρα τι να πάρει πίσω και άλλος να έρθει αυτά τα μερεμέτια δεν μαζεύονται με τίποτα.

Δημοσ.

Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντήσεις. Ειλικρινά. Δηλαδή επρεπε κατα καποιο τρόπο πρώτα να κλεισουν οι τρύπες;

Το θέμα ειναι ο πατέρας μου θελει να τελειώνει γρήγορα κ ο μάστορας μπορει κ τον πείθει οτι ειναι αριστα και οτι ετσι πρεπει να ειναι..

Αλλα το θέμα ειναι οτι αυτος εχει αναλάβει εργασιες σε 3 σπίτια μας..

Θα προσπαθήσω να τον στριμώξω καπως αν ειναι.

Λοιπον σε λιγο θα γράψω αναλυτικά τις ερωτήσεις μου μαζί με φωτογραφίες...

Δημοσ.

Σκοτώστε τον... :lol:

Απ'ότι βλέπω πάντως από τις φωτογραφίες προσπάθησε.

Τα ξύλινα κουφώματα με δυναμίτη τα έβγαλε γιατί δεν εξηγούνται αυτές οι τρύπες. αν δεν τον πληρώσατε μην του δώσετε φράγκο και να τα πάρει πίσω, τώρα τι να πάρει πίσω και άλλος να έρθει αυτά τα μερεμέτια δεν μαζεύονται με τίποτα.

Για τις τρύπες και την ζημιά που έχει γίνει ίσως υπάρχει εξήγηση. Ο τοίχος είναι παμπάλαιος όπως δείχνει. Θυμίζει και μάλλον είναι της εποχής χωρίς τσιμέντο. Είναι μια εποχή 40-50 χρόνια πίσω περίπου που χρησιμοποιούσαν άμμο και ασβέστη. Όπως δείχνει η λάσπη στα τούβλα έτσι είναι,και αν έχει τσιμέντο θα είναι ελάχιστο.

Μπορούν όμως οι μεγάλες τρύπες ,χαραμάδες κλπ να γεμιστούν με αφρό πολυαιρεθάνης και να δέσουν τα κουφώματα και ο τοίχος μια χαρά.

Πχ Οπως κοιτάμε τις μπαλκονόπορτες απο μπροστα οταν είναι κλειστές απάνω το κενό μεταξύ τους ειναι μικρότερο απο ότι κάτω. Αποτέλεσμα είναι στο κατω σημείο να μην ακουμπάει το λάστιχο απάνω στο αλουμίνιο και έτσι να μπαίνει αέρας κατα κάποιο τρόπο. κατι τετοιο

98725872.png

Τι πιστευεις οτι πρέπει να του πω να κάνει να τα συμαζέψει και τι επρεπε να ειχε γινει;

Αυτό το πρόβλημα αν είναι μικρό (μερικά χιλιοστά) έρχεται εύκολα στα ίσια του. Το θέμα είναι να το κάνει και να μην το αφήσει έτσι.

Δημοσ.

Εντάξει, από τις φωτό η τσαπατσουλιά είναι εμφανής.

Όσον αφορά την στήριξη, το σωστό είναι τα αλουμίνια στην πάνω και στην κάτω μεριά τους να καρφώνονται σε πρέκι (σενάζ) του τοίχου. Οι πλαινές βίδες του στον τοίχο βοηθάνε από λίγο εώς ελάχιστα. Θέλω να πιστεύω πως όντως έχει πιάσει τα αλουμίνια σε πρέκι, γιατί αν τα κάρφωσε σε τούβλα θα ξεκουνίσουνε σε λίγο καιρό. Και εννοείται πως πρέπει να τα βάλει αλφαδιασμένα. Αν δεν το κάνει , αυτό συμβαίνει γιατί θέλει να τελειώνει γρήγορα και όχι γιατί έτσι πρέπει.

Δημοσ.

Εμείς που βάλαμε κουφώματα αλουμινίου δεν τα στήριξαν έτσι. Ο τοίχος είχε είδει στηρίγματα και με οξυγονοκόλληση στηρίχτηκε το κούφωμα. Η παλια κάσα που στηριζόταν δηλαδή, στον αέρα ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν εχει βάλει τιποτα πανω και κάτω οπως ήταν τα έβαλε!!!!

Πρέκι δεν εχει βαλει και ειδικα πανω απο τις μπαλκονοπορτες τις 2 δεν υπάρχει τιποτα επειδη εχει μείνει κενό .Πριν υπήρχε ρολο απο πάνω. Θα τα καλύψει με γυψοσανίδα

Για να τα ομαδοποιήσουμε.

Πρώτα απο όλα αυτο που εκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν τα κενά σε όλους...

Ξεκινάμε απο αυτά..

1) Κανονικά τι πρέπει να γινει εαν υπάρχουν αυτα τα κενά;;;

http://img29.imageshack.us/img29/8839/img0631.jpg

Εδω είναι απο τα πρώτα. Το κενο ειναι αυτο το κομμάτι που φαίνεται πισω απο το Marboloro. ΕΙναι με σιλικόνη. Απο μέσα ειναι μεγαλύτερο αλλα το εχει καλύψει με τη σιλικόνη που βλέπετε. Εξωτερικα εχει βαλει αλουμινένια καλύματα και φαίνεται εντάξει.Δηλαδή κλείσαν τα κενά.

http://img269.imageshack.us/gal.php?g=img0644l.jpg

εδώ είναι τα αλλα μεγάλα κενά.

2) Μερικα προβληματάκια...

Εδω βλέπω πως εχει περάσει τις βιδες αλλα κατι δε μου αρέσει. Δε νομίζω η αλουμίλ να μην έχει προβλέψει για το πως πρέπεινα περνάνε χωρίς να γ^^ το λάστιχο. Επίσης τα επάλληλα βρισκουν στο χερούλι!

Α κ ειχατε δικαιο .. Κλείνοντας τη πορτα τρίζουν ολα τα παράθυρα. Και εχει φυγει λιγο ενα απο τη θέση του... Τα ξυλινα ηταν πολυ πιο σταθερά.

3)Δε κλίνουν καλά και γέρνουν κάπως οπως στην 0635 και αλλα παραδειγματα αλλα δεν μπορω να βαζω χιλιες φωτο...

Παρακαλώ προσεξτε την 0635...

Τελος απλα θα ηθελα επιχειρηματα για του πω γιατι δεν ειναι σωστα οπως ειναι.. Ο πατερας μου ως πελάτης απλα ειναι τιποτα αλλο.

cranky το σπιτι το εχουν κάνει τασάκι κιολας και ειναι μέσα στη σκόνη ..

http://img34.imageshack.us/gal.php?g=img0635.jpg

Δεν εχει μπει τιποτα τριγύρω...

Απλά θελω παιδες κάποια επιχειρήματα τι να του πω για τις τρύπες γιατι δεν πρέπει να υπάρχουν κτλ κ γιατι επρεπε να γεμιστούν.

Να σημειώσω οτι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΦΑΔΙ ολα ετσι τα πέταγε..

Wert αυτο που οφείλεται; Πρέπει να απαιτήσω να ειναι στα ισια του η όχι; Γιατι αν κοιταξω απο τη γωνια βλέπω και φως.. Αλλα πως ειναι δυνατον αυτο να ερθει στα ισια του;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:54 ----------

Παντως σας εκλιπαρω οποιος μπορει να μου πει πως να του τεκμιριώσω οτι η δουλειά του ειναι μάπα..

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:57 ----------

Σκοτώστε τον... :lol:

Απ'ότι βλέπω πάντως από τις φωτογραφίες προσπάθησε.

Για τις τρύπες και την ζημιά που έχει γίνει ίσως υπάρχει εξήγηση. Ο τοίχος είναι παμπάλαιος όπως δείχνει. Θυμίζει και μάλλον είναι της εποχής χωρίς τσιμέντο. Είναι μια εποχή 40-50 χρόνια πίσω περίπου που χρησιμοποιούσαν άμμο και ασβέστη. Όπως δείχνει η λάσπη στα τούβλα έτσι είναι,και αν έχει τσιμέντο θα είναι ελάχιστο.

Μπορούν όμως οι μεγάλες τρύπες ,χαραμάδες κλπ να γεμιστούν με αφρό πολυαιρεθάνης και να δέσουν τα κουφώματα και ο τοίχος μια χαρά.

Αυτό το πρόβλημα αν είναι μικρό (μερικά χιλιοστά) έρχεται εύκολα στα ίσια του. Το θέμα είναι να το κάνει και να μην το αφήσει έτσι.

Eιναι οντως οσο λες και λιγο παραπάνω.Αλλα εχει τσιμέντο στις κολώνες λολ.Αρα τωρα αφρος ειναι η λύση μονο; Οχι σοβάς κτλ;

Θα απαιτήσω να το κάνει το αλλο

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:58 ----------

Εντάξει, από τις φωτό η τσαπατσουλιά είναι εμφανής.

Όσον αφορά την στήριξη, το σωστό είναι τα αλουμίνια στην πάνω και στην κάτω μεριά τους να καρφώνονται σε πρέκι (σενάζ) του τοίχου. Οι πλαινές βίδες του στον τοίχο βοηθάνε από λίγο εώς ελάχιστα. Θέλω να πιστεύω πως όντως έχει πιάσει τα αλουμίνια σε πρέκι, γιατί αν τα κάρφωσε σε τούβλα θα ξεκουνίσουνε σε λίγο καιρό. Και εννοείται πως πρέπει να τα βάλει αλφαδιασμένα. Αν δεν το κάνει , αυτό συμβαίνει γιατί θέλει να τελειώνει γρήγορα και όχι γιατί έτσι πρέπει.

Δεν εβαλε πρέκι. Και πανω υπάρχει κενό.Αλφάδι δεν νομίζω να εχει καν μαζί του. Σε πιο σημείο χρειάζεται;

Ομως δεν ξερω πιο ειναι το νόημα να ειναι σωστά τοποθετιμένα; Στην τελική απλα θα μπάζουν λιγάκι αέρα σιγουρα λιγοτερο απο οτι πριν. Δηλαδή να ξεκολήσουν δε νομίζω... Δηλαδή προχειρη δουλειά αλλα δε θα εμφανιστούν ζημιές..

Για παραδειγμα στο σπιτι το κανονικό η μπαλκονοπορτα της κουζίνας ανοίγει απο τον αέρα καμια φορά γιατι δεν πιάνει ο μηχανισμός.

Για κάποιο λογο εχουν κάνει κατι ηλιθιους μηχανισμούς και αντι να πιάνουν απο πάνω και κάτω πιάνουν την αλλη πορτα με κατι βιδούλες που ανεβαινουν οταν γυρνας το χερούλι.

Και αλλα παραθυρα πρεπει να τα σηκώσουμε για να κλείσουν.Αλλα μεχρι εκεί. Σε γενικές γραμμές είναι εντάξει ομως

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
Δημοσ.

1ον) και εσυ απο μονος σου μπορεις να δεις αν ειναι αλφαδιασμενα αν παρεις ενα ενα τα παραθυραα τα ανοιξεις και δες αν μενουν στην θεση τους τοτε για τωρα εισαι οκ.αν οχι εχεις προβλημα.

2ον) για μενα το σημαντικοτερο απο οτι βλεπω και απο προσωπικη εμπειρια ειναι οτι το σπιτι και τα παραθυρα αν καταφερουν να μεινουν στην θεση τους και δεν κρεμασουν τοτε θα εχεισ τρομερες απωλειες στην θερμοτητα του σπιτιου.

3ον) αυτο που εκανε με την βιδα στο λαστιχο δεν παιζεται.δεν εχω ξαναδει τπτ τετοιο ακομη και στα δικα μου που σε εμενα ηταν τελειως αχρηστος.το κουφωμα βιδωνει απο την εξω μερια ποθ δεν φαινεται κιολας η βιδα.

4ον)Η σωστη σειρα των συγκεκριμενων εργασιων ειναι για μενα παντα η εξης...και χωρις δικαιολογιεσ του τυπου "βιαζομαι","θελω να τελειωνω γρηγορα".Πρωτα βγαζεις τα κουφωματα τα προηγουμενα με προσοχη.μετα διορθωνεις ττα μερεμετια με σοφα σιναζι κτλ κτλ δηλαδη το φτιαχνεις παλι παραθυρο οχι κατι σε πολυγωνο,και υστερα ερχεται ο μαστορας και βαζοντας σιλικονη σε ολες τις πλευρες του παραθυρου κουμπωνει επανω το παραθυρο - κουφωμα.σιλικονη χρειαζεται παντου γιατι θα μπαζει αργοτερα οτι και να κανεις...(παθων!!!).και παντα μα παντα με αλφαδι βαζει το κασωμα διοτι μπορει το αλουμινιο να θελει διωρθωμα σε περιπτωση που και ο τοιχος ειναι στραβος και θα γερνει και θα κλεινει μονο του.

τωρα η μονη λυση ειναι να μην τον πληρωσεις μπας και ερθει τα βγαλει φτιαξεις τα περιγραμματα των παραθυρων και τα ξαναβαλει πιο σοβαρα αυτην την φορα.

αν τον πληρωσες...κανε οτι νομιζεις...απλα θα ξερεις για τον επομενο...

και για να ξερεις γιατι παθημα δικο μου εχω παθει ... για την οικοδομη μου χαρισα πολλα λεφτα για δουλειες και λαθη που τα διπλοπληρωσα αργοτερα επειδη δεν ερχοταν και επαιρνα αλλους να διορθωσουν τα λαθη των προηγουμενων και ορισμενους που τους χρωσταω πανω απο 10000 - 15000 ευρω δεν ερχονται γιατι ξερουν οτι αυτα που εκαναν δεν μπορουν να τα φτιαξουν σωστα ξανα και προτιμουν να μην παρουν τα χρηματα τους απο το να κατσουν να φτιαξουν και να διορθωσουν την ηδη κατεστραμενη δουλεια τους.

αυτα .

καλη τυχη και υπομονη...

Δημοσ.

1)Οσο για το πρώτο θα πάρω αλφάδι και θα δω.Αλλα κάποιες ανοιγουν μονες τους και σκάνε στο τειχο. Αν μου πει οτι ετσι πρεπει να ανοιγουν τι του απαντώ; Και δεν εβαλε αλφάδι απο οτι ειδα.

Αρα δεν ειναι γιατι εβλεπα οτι δεν τις αλφάδιασε.

Αρα κρατάω για να του τα χώσω αγρια (αλφάδιασμα)

2)Οσο για το δυο πως να κρεμάσουν δλδ;

3) Αν μπορεις σε παρακαλώ πες μου πως μπαίνουν κανονικά οι βίδες γιατι και εδώ στο σπιτι το αλλο ετσι τις βαλαν.

Απέξω πως; Περιεργραψε σε παρακαλώ να μπορώ να του τα χώσω..Θα παω σε μαγαζια διαφορα να ρωτήσω πως τις βάζουν αυτοί αν δεν μπορεσεις να μου περιγράψεις.Γιατι οταν του το ειχα πει μου λέει

Ετσι μπαίνουν! Ειναι και πολυ χοντρο το λαστιχο δεν εχει προβλημα!.Τι να του πεις μετά; Μονο αν ξερω το σωστο τρόπο..

(τρυπιμα λαστιχα)

3) Πρεπει δηλαδή να εχτιζε πάλι το περιγραμα καπως και να εβαζε πρεκι απο πάνω; Και υστερα να εβαζε το παράθυρο; Και οτι κενό περισευε μετά με σιλικόνη κτλ;Ποσο κενο πρεπει να περισεύει; Τωρα είναι γυρω στα 5 εκατοτα γενικα πιστευω δεξια κ αριστερα κ τις εκλεισε με σιλικονη και καπάκια αλουμινιου καπως και δε φαινεται.

(κακο περιγραμμα δηλαδή;)

Αρα εχουμε αυτά για αρχή...

Σε ευχαριστώ για τη βοηθεια.. Θα προσπαθησω να μη πάρει αλλο φράγκο δεν ξερω ποσα του εχουμε δωσει.. Αλλά δε θα τον αφήσω να βαλει του μαγαζιου τα αλουμίνια που ειναι και υψους 3 μέτρα πράγμα...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 04:59 ----------

http://img35.imageshack.us/img35/2440/parathir.jpg

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 05:07 ----------

http://img39.imageshack.us/img39/115/alip.jpg

Δημοσ.
1ον) και εσυ απο μονος σου μπορεις να δεις αν ειναι αλφαδιασμενα αν παρεις ενα ενα τα παραθυραα τα ανοιξεις και δες αν μενουν στην θεση τους τοτε για τωρα εισαι οκ.αν οχι εχεις προβλημα.

2ον) για μενα το σημαντικοτερο απο οτι βλεπω και απο προσωπικη εμπειρια ειναι οτι το σπιτι και τα παραθυρα αν καταφερουν να μεινουν στην θεση τους και δεν κρεμασουν τοτε θα εχεισ τρομερες απωλειες στην θερμοτητα του σπιτιου.

3ον) αυτο που εκανε με την βιδα στο λαστιχο δεν παιζεται.δεν εχω ξαναδει τπτ τετοιο ακομη και στα δικα μου που σε εμενα ηταν τελειως αχρηστος.το κουφωμα βιδωνει απο την εξω μερια ποθ δεν φαινεται κιολας η βιδα.

4ον)Η σωστη σειρα των συγκεκριμενων εργασιων ειναι για μενα παντα η εξης...και χωρις δικαιολογιεσ του τυπου "βιαζομαι","θελω να τελειωνω γρηγορα".Πρωτα βγαζεις τα κουφωματα τα προηγουμενα με προσοχη.μετα διορθωνεις ττα μερεμετια με σοφα σιναζι κτλ κτλ δηλαδη το φτιαχνεις παλι παραθυρο οχι κατι σε πολυγωνο,και υστερα ερχεται ο μαστορας και βαζοντας σιλικονη σε ολες τις πλευρες του παραθυρου κουμπωνει επανω το παραθυρο - κουφωμα.σιλικονη χρειαζεται παντου γιατι θα μπαζει αργοτερα οτι και να κανεις...(παθων!!!).και παντα μα παντα με αλφαδι βαζει το κασωμα διοτι μπορει το αλουμινιο να θελει διωρθωμα σε περιπτωση που και ο τοιχος ειναι στραβος και θα γερνει και θα κλεινει μονο του.

τωρα η μονη λυση ειναι να μην τον πληρωσεις μπας και ερθει τα βγαλει φτιαξεις τα περιγραμματα των παραθυρων και τα ξαναβαλει πιο σοβαρα αυτην την φορα.

αν τον πληρωσες...κανε οτι νομιζεις...απλα θα ξερεις για τον επομενο...

και για να ξερεις γιατι παθημα δικο μου εχω παθει ... για την οικοδομη μου χαρισα πολλα λεφτα για δουλειες και λαθη που τα διπλοπληρωσα αργοτερα επειδη δεν ερχοταν και επαιρνα αλλους να διορθωσουν τα λαθη των προηγουμενων και ορισμενους που τους χρωσταω πανω απο 10000 - 15000 ευρω δεν ερχονται γιατι ξερουν οτι αυτα που εκαναν δεν μπορουν να τα φτιαξουν σωστα ξανα και προτιμουν να μην παρουν τα χρηματα τους απο το να κατσουν να φτιαξουν και να διορθωσουν την ηδη κατεστραμενη δουλεια τους.

αυτα .

καλη τυχη και υπομονη...

Αυτα ομως δε σου τα κανει ο αλουμινας - σιδερας, αυτα πρεπει να ειναι ετοιμα, ωστε να ερθει ο αλουμινας και να βρει ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΛΙ ΑΚΕΡΙΑΕΣ τις διαστασεις που μετρησε. Γιατι οταν ο αλουμινας ηρθε (πριν πεσουν τα ξυλινα κουφωματα), και πηρε διαστασεις, δεν μπορουσε να ξερει τι παχος και τι βαθος εχει ο σοβας, και ποσος απο αυτον θα μεινει στον τοιχο, και ποσος θα παει περιπατο μαζι με το κουφωμα.

Και παλι οσο καλα και να ηταν τα κενα ωστε να μπουν τα νεα κουφωματα, παλι λοιπον πρεπει να περασει ενας σοβατζης κι ενας μπογιατζης ωστε να κλεισει η εργασια, ενας μαστορας μονος του δε στα κανει αυτα.

Δημοσ.

Πουρνάρα απο τη στιγμή ομως που τα ανέλαβε αυτος να τα κάνει επρεπε να τα εκανε η να ελεγε δεν μπορεί και να φερναμε αλλον μάστορα..

Αυτο δεν πιστεύεις και εσύ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...