Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχην δεν πρεπει να εχει καθολου κενο ουτε ενα χιλιοστο.τωρα αν πηρε τα μετρα απο πριν επρεπε ο ιδιος τοτε να κανει και την αποκαθηλωση των προηγουμενων κουφωματων γιατι ο ιδιοσ ξερει και τα μετρα που πηρε.

οσον αφορα το λαστιχο δεν τρυπιεται.εχει χωρο διπλα ακριβως.οσο καλο και αν ειναι το λαστιχο θα κοπει ασε που τα λαστιχα μπαινουν με πολλη προσοχη για να εφαρμοζει τελεια το παραθυρο.

τα κενα ειναι μεγαλα οπως και να το δεις.

τωρα αυτο που μπορει να γινει χωρις πολλες φασαριες ειναι μονο η πολυουρεθανη η οπως αλλιως λεγεται και μετα μπαινει κανας αλλος μαστορας και σου διορθωνει την δουλεια.

αν τα παραθυρα και οι πορτες τριζουν και γερνουν ωστε να κλεινουν μονες τους να του το πεις γιατι οταν αναλαμβανεις μια δουλεια πρεπει να γινεται σωστα ασε που στο μελλον μια πορτα που κλεινει μονη της δεν μοιραζεται το βαρος της και σιγα σιγα θα κρεμασει.για το τριξιμο βαλε λιγο λαδι να δεις αν κανει τιποτε.

αν σου πει οτι οι τοιχοι ηταν στραβοι να του πεις οτι επρεπε να σε ενημερωσει.δεν σημαινει οτι πρεπει να συνεχιζοθμε τα λαθη των αλλων.οι τοιχοι διωρθωνονται με πολυ λιγοτερα χρηματα.

ποσα σου πηρε για ολη αυτην την δουλεια και τι αλουμινια σου εβαλε?

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ευχαριστώ για το επιχειρημα σχετικα με το γιατι δεν πρέπει να γέρνει! Γιατι μπορει να μου ελεγε ( μα για να ανοίγουν ευκολα! Η να μην τις ανοιγει ο αερας οταν εισαι εξω κτλ) αναλογα προς τα που γέρνει. Θα σου πω για τιμες αναλυτικά.

Επισης επισημανε μου αν μπορεις απο τις φωτογραφίες το σημείο που επρεπε να μπουν οι βίδες! Θα μεβοηθουσες πολυ..!

Θα επανελθω δρυμιτερος

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:14 ----------

http://img30.imageshack.us/my.php?image=img0641.jpg

Δημοσ.
Πουρναρά (fixed) απο τη στιγμή ομως που τα ανέλαβε αυτος να τα κάνει επρεπε να τα εκανε η να ελεγε δεν μπορεί και να φερναμε αλλον μάστορα..

Αυτο δεν πιστεύεις και εσύ;

Τοτε αλλαζει η δουλεια και θελει προφανως κρεμασμα ο τυπος.

Απο την αλλη μου φαινεται τελειως κουφο δηλαδη, να βαλεις απλα τα κουφωματα ετσι και να πεις "τελειωσα, πληρωστε με να φυγω". Εστω οτι τα κουφωματα 1 στισ 1000 τα εβαζε σωστα, τις τρυπες ποιος συμφωνηθηκε να τις κλεισει; Αν συμφωνηθηκε ο ιδιος... τοτε χωρις πλακα θελει μηνυση το παλικαρι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρη μην αγχωνεσαι καταρχην.

Να σου πω οτι εχω μεγαλη εμπειρια με αλουμινια, με την σειρα alumil 500 που την δουλεψα μονος μου και κατασκευασα ολα τα αλουμινενια παραθυρα και πορτες του σπιτιου μου και στους 3 οροφους.

Απο κατασκευαστικη μερια δεν εχεις βαλει καμια φωτογραφια να δουμε, εχεις βαλει μονο απο τοποθετηση. Η τοποθετηση των αλουμινιων πρεπει να γινεται πανω σε ηδη υπαρχουσες "ψευτοκασες" οι οποιες ειναι μεταλλικες και τοποθετουνται πανω στα τουβλα. Εσυ απο οτι βλεπω ειχες ηδη ξυλινα κουφωματα και ο μαστορας αυτος πολυ πιθανον να μην κατασκευαζει "ψευτοκασες" και να σου βαζει το κουφωμα απευθειας στα τουβλα. Αυτο ειναι λαθος φυσικα, αλλα αφου εγινε μην ανυσηχεις δεν υπαρχει προβλημα, μπορεις να το διορθωσεις με μερικους τροπους.

Πρωτο και βασικοτερο μην βαζεις αυτη τη σιλικονη γυρω απο την κασα ελεος. Φτιαξε λιγο τσιμεντακι και οτι τρυπα υπαρχει γυρω απο το αλουμινιο θα κλεισει με τσιμεντο. Μετα θα το βαψεις κιολας και δε θα φαινεται τιποτα. Η σιλικονη ΔΕΝ βαφεται και γυαλιζει και κανει μπαμ απο μακρυα.

Δευτερον πες στο μαστορα να μη σου ξαναβαλει βιδες στον τοιχο χωρις ουπα μη τον παρει ο δ@#$^. Επειδη βαριεται να ανοιγει τρυπες σου βαζει την βιδα στο τουβλο και δε κραταει τιποτα. Θα εισαι απο πανω του οταν το τοποθετει και θα του πεις να ανοιξει πρωτα τρυπα , μετα θα βαλει ουπα στο τουβλο και μετα θα βαλει την βιδα.

Ειδα σε μια φωτογραφια οτι η μπαταρια του νυπτηρα σου επεφτε πανω στην κορνιζα απο το παραθυρο και επρεπε να την κοψει λιγο την κορνιζα για να το τοποθετησει, ενταξει εκει δεν γινοταν αλλιως, φτιαξε λιγο την σιλικονη να μη φενεται και θα εισαι ενταξει.

Αν θελεις τιποτα αλλο συγκεκριμενο ρωτησε θα σου απαντησω οσο μπορω και γνωριζω.

Edit: Ειδα τωρα και κατι φωτογραφιες που εχεις βαλει απο τα λαστυχα που εχουν φυγει, αυτο δεν ειναι τιποτα κανε μια ετσι με το χερι σου και ξανατοποθετησε τα λαστυχα μεσα στην σχισμη. Αυτα ειναι τοποθετημενα με το χερι εχει ενα αυλακι και παει και κουμπωνει εκει μεσα το λαστιχο. Αν το λαστιχο εφυγε επειδη ειναι πολυ ποιο μακρυ απο το κενο, κοψε το λιγο στην ακρη με ενα ψαλιδι ή κουζινομαχαιρο, και θα ταιριαξει τελεια.

Edit 2 : Μολις τωρα προσεξα οτι εχει περασει την βιδα ΜΕΣΑ απο το λαστιχο. Ειναι μαλακας ο μαστορας αυτος?

Edit 3: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ? http://img35.imageshack.us/img35/2440/parathir.jpg μη μου πεις οτι ετσι σας εχει κανει ολα τα τζαμια, με ενα μονο λαστιχο? Φιλε μη τον πληρωσεις χωρις πλακα, αν δε σου βαλει δυο λαστιχα σε ολα τα τζαμια που σου εφερε, ενα λαστιχο απο μεσα, ενα απο εξω. Ετσι οπως ειναι θα γεμισει νερο μεσα αφου δεν εχει απεξω λαστιχο. Βαριοτανε να βαλει 2 μικρα λαστιχα ενα απο εξω ενα απο μεσα, και εβαλε ενα μονο λαστιχο μεγαλο απο μεσα....

Επεξ/σία από Radiatedsoul
Δημοσ.

Ελα ρε φιλε....Ο πατερας μου ειναι αλουμινας και γω δουλευω μαζι του απο 10χρ...Αρχικα ο τυπος ειναι ασχετος.Τα κενα ειναι τοσο μεγαλα γιατι πολυ απλα εχει παρει λαθος τα μετρα...Δεν εχει υπολογισει την ξυλινη κασα....

Τωρα οταν βγαζουμε ξυλινα κουφωματα,λεμε στον ιδιοκτητη να φωναξει εναν μαρμαρα και σοβατζη.Ο μαρμαρας τοποθετει ''μαρμαροποδια'' δλδ μαρμαρο κατω ωστε να ακουμπησει εκει το κουφωμα.Βεβαι ποτε το αλουμινιο δεν ακουμπα πανω στον τοιχο/μαρμαρο.Βαζουμε πλαστικα τακακια.Ο σοβατζης θα καλυψει τα μεγαλα κενα,θα φερει ''ισι'' το πλαισιο του παραθυρου.Επειδη οπως σου ειπα το κουφωμα δεν ακομπα στον τοιχο αλλα μπαινει τακακι (παχους 2-5 χιλιοστων) μενει ενα μικρο κενο το οποιο καλυπτεται με ειδικη σιλικονη κ οχι στοκο(για να μην μπαινουν νερα,μαμουνια κτλ.

Οι τρυπες γινονται πανω στο προφιλ στο ''αυλακι'' που εφαρμοζει ο μεντεσες(στα λεω καπως περιεργα να τα καταλαβεις ελπιζω να με πιανεις)...Οπως ειδα κ πιο πανω καλοθα ηταν να υπαρχει ψευτοκασα η οποια ειναι το Α κ το Ω καθως ευθηγραμιζει το κουφωμα(εφαρμοζει πανω της το κουφωμα) και πανω σ αυτην πιανουν οι βιδες.Τα λαστιχα δεν τα τρυπαμε ποτε!Επισης πρεπει να υπαρχουν απ εξω τρυπες(με πλαστικη ταπα) λεγομενοι ''νεροχυτες''(αν δ=θες να πλυνεις το κουφωμα να βγαινουν τα νερα.Αλλα και να μην μενουν μεσα νερα απο βροχες κτλ.

Τωρα ειδα τα τζαμια.Ρε ημαρτον.Δλδ θελει κρεμασμα ο τυπος.Βαζουμε παντα μεα-εξω λαστιχα για θερμο/ηχο μονοση.

Ο,τι αλλο θες ρωτα.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:09 ----------

Ευχαριστώ για το επιχειρημα σχετικα με το γιατι δεν πρέπει να γέρνει! Γιατι μπορει να μου ελεγε ( μα για να ανοίγουν ευκολα! Η να μην τις ανοιγει ο αερας οταν εισαι εξω κτλ) αναλογα προς τα που γέρνει. Θα σου πω για τιμες αναλυτικά.

Επισης επισημανε μου αν μπορεις απο τις φωτογραφίες το σημείο που επρεπε να μπουν οι βίδες! Θα μεβοηθουσες πολυ..!

Θα επανελθω δρυμιτερος

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:14 ----------

http://img30.imageshack.us/my.php?image=img0641.jpg

Φιλε αν τα εβλεπε αυτα ο πατερας μου θα αρχισε τις χριστοπαναγιες....Ημαρτον...Ρε κομπογιανιτη την βιδα δεν την βαζουμε πανω στο λαστιχο...Πιο διπλα απ την μεσα πλευρα του προφιλ....Επισης τα λαστιχα ειναι τοσο κακομενα που αν τα χτυπησει ο ηλιος θα ''μικρυνουν'' και παιζει να πεσουν κιολας....

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για την διαφώτιση και σας υπόσχομαι θα σας γραψω τι εγινε αυριο που θα του τα χώσω ασχημα.Αν εχετε την υπομονη διαβάστε αυτο το μακροσκελες κειμενο.

Radiatedsoul

Στο σπιτι το καινουργιο είχαμε ψευτοκάσες αλουμινένιες λογω του οτι ηταν καινουργια κατασκευή.Αλλα σε αυτο το σπιτι δεν ειχε επειδη ειναι 50+ χρονων πολυκατοικία και ουτε μας ειπε τιποτα οτι πρεπει να βαλει..

Συνολικά εβαλε 2 μπαλκονοπορτες με ρολά, 1 παραθυρο με ρολό 3 παραθυρα σκετα, 1 επάλληλο και μια πόρτα για το πισω μπαλκονι που εχει και ασανσερ.

Πως να το διορθωσω τωρα αφου εχουν μπει τα αλουμινια και δεν υπάρχουν ψευτοκάσες;

Οταν λες κατασκευαστικη τι σημεία να φωτογραφίσω δηλαδή;

Αν προσέξεις ολες τις φωτο έχουν πέσει τόνοι σιλικόνης...και άντε ξύλωνε..

Κανονικά επρεπε να κλειστουν με τσιμεντάκι;

Επισης επρεπε να απαιτήσω να βάλει ούπα;Δεν ηξερα γιατι ειχα δει πως εδω στις ψευτοκάσες δεν χρειαζοταν ούπα και λεω θα ξέρει αυτός.

Αν εχεις την υπομονη παρακάτω εχω βγάλει φωτογραφίες για το πως το στήριξε.

Οσο για την βρυση το παραεκοψε το αλουμίνιο και οπως προείπα επρεπε να εκοβε τη βρυση οχι το αλουμίνιο διοτι θα αλλαξει ολη η κουζίνα δηλαδή και η βρύση μαζι θα γίνει συχρονη και δε θα στηρίζεται εκει πάνω.Επισης η σιλικονη μαζευει βρώμα.

Edit 2 : Μολις τωρα προσεξα οτι εχει περασει την βιδα ΜΕΣΑ απο το λαστιχο. Ειναι μαλακας ο μαστορας αυτος?(απο οτι φαινεται...)

Επρεπε να περασει απο εκει που υπάρχει το κενό;Μηπως μετα δεν κλέινει η πόρτα όμως;

Οσο για το εδιτ 3 πως να του το τεκμιριώσω οτι ετσι ειναι; Οτι δηλαδη πρεπει να υπάρχουν λάστιχα και εξω.Διότι και εδώ στο σπίτι σε λιγα παραθυρα υπάρχουν και μεσα και εξω αλλα τουλάχιστον υπάρχει σιλικόνη εξωτερικά και δεν ακουμπάει κατευθιαν το τζαμι νομίζω....

beatshooter Αρα εβαλε σε μαλακία σημείο τις βίδες με λιγα λόγια.Απλα μηπως δεν εκλεινε μετά σκεφτομαι...

Τωρα δε καταλαβαινω τι ενοεις τακάκι ακριβώς...

Λοιπόν πριν συνοψίσω τα μπινελίκια εναντιων του @$#$%# μαστορα μια μικρή περιληψη..

Η μια μπαλκονοπορτα γερνει αρκετά πιστεύω και ετσι δεν κλείνει καλά χαμηλά..

Πάνω

img0661j.jpg

Κατω

img0662u.jpg

Δικαιλογείται αυτη η απόκλιση η όχι;

img0651.jpg

Επισης τα 3 παραθυρα που εχουν ρολα επειδη απο πανω υπήρχε το παλαιο δεν τα εχει στηρίξει απο πάνω ουτε απο κάτω..Μονο απο τα πλαγια με αυτο το στυλ ακριβώς

img0670.jpg

img0672.jpg

img0673i.jpg

Επισης ηδου πως στηριξε τα παραθυρα τα αλλα απο πάνω.

ΧΩΡΙΣ ουτε μια ουπα

img0680p.jpg

Εδω ειναι πως εχει αποκλινει..

img0684z.jpg

img0686.jpg

img0690.jpg

img0682p.jpg

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:41 ----------

Και θα συνεχίσω με τα επιχειρήματα κατα της δουλειάς του .. σε λιγο και ελπιζω να τα καταφέρω.

Δημοσ.

Καταρχην να σου πω οτι εγω προσωπικα δε θα τον πληρωνα, να τα παρει πισω να τα ξαναφτιαξει και να στα φερει οπως πρεπει.

1)Η βιδα δεν μπαινει πανω στο λαστιχο τελος. Την βαζεις διπλα πανω στο προφιλ και η πορτα κλεινει μια χαρα.. Ελεος ρε π#%$@ μα υπαρχουν τοσο μαλακες μαστορες?!

2) Την φωτογραφια με τον ενα ποντο κενο εκει που εχεις βαλει το τσιγαρο σου, αυτο ενωουσα φωτογραφια απο κατασκευαστικη μερια. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ουτε σωστα μετρα εχει παρει για τα διφυλλα και εχει αφισει 1 ποντο κενο εκει που εχεις βαλει το τσιγαρο... κανονικα εκει πρεπει να εχει το πολυ 3 χιλιοστα κενο..

3) Ουπα δεν εχετε βαλει στα αλλα παραθυρα που εχουν ψευτοκασες επειδη η βιδα πανω στην ψευτοκασα βιδωνει πανω σε σιδερο δεν χρειαζεται ουπα. Οταν ομως βαζουμε βιδα πανω σε τουβλο , τσιμεντο κτλ ΠΑΝΤΑ βαζουμε ουπα αλλιως δεν στηρηζεται πουθενα και κουνιεται περα δωθε. Αντε παρε του μαλακα του μαστορα ενα κουτι ουπα ωχταρια (D8 θα γραφουν απεξω)και δωστου να στα βαλει. Αλλιως αν δε βαλεις γερο τσιμεντο θα κουνιουνται ολα περα δωθε...

4)Δυστυχως δεν εχει παρει καλα μετρα ρε συ, δε μπορεις να κλεισεις με τσιμεντο 10 ποντους κενο δεξια και αριστερα ελεος..

5)ΠΑΝΤΑ βαζουμε 2 λαστιχα στα τζαμια, ενα απο μεσα ενα απο εξω, τελος... Αν βαλεις μονο ενα στην μια μερια ειναι επειδη βαριεσαι και κοροιδευεις τον κοσμο που δε ξερει...

Κανονικα ερχεται πριν τον αλουμινα σωβατζης σε τετοιες περιπτωσεις, αλλα ρε συ εδω εχουν γινει μεγαλες χοντραδες.... Ουτε σοβατζης δε τα μαζευει τωρα χωρις να γινει λιγο τσιρκο το σπιτι.

Δε ξερω τι να πω, καλο κουραγιο

Δημοσ.

Φιλε να κινηθεις δικαστικα...Αυτα τα εκτρωματα ντρεπομαι που τα βλεπω ρε μαγκα....

Η τελευταια φωτο ειναι ολα τα λεφτα....Το φαλτσο ειναι για κλαματα...Πραγματικα δεν αξιζει να του δωσεις δεκαρα...Ειναι απειρες οι κακοτεχνιες του....

Δημοσ.

Επειδη εδω ειναι δημόσιος χωρος δεν μπορω να πω τι ακριβως θα του κάνω γιατι ποτε δεν ξερεις.Μπορει πχ ανετα να διαβαζει αυτο το thread.

Συνολο για ολες τις δουλειες ειναι 11.000 για το σπιτι αυτο 5.000.Για οσα ανεφερα παραπάνω. Εχει παρει 6 απο οτι ξερω.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:27 ----------

ΠΑιδες πιο μετα θα συνταξω κειμενο συνοπτικό. Επεισα τον πατέρα μου για αυτά σε ενα βαθμό και τον πήρε και τον αρχισε στις χριστοπαναγίες. Αρχικά εβλεπα πραγματα που δε μου αρεσαν αλλα δεν ηξερα οσα μου ειπατε κ λεω μπορει ετσι να ειναι...

Απο την αλλη αντιμετωπίζω αυτο το επιχείρημα που λεει και η μάνα μου . Αν κλείσουν οι τρύπες με τσιμέντο θα στερεωθούν οι βιδες.

Νε μεν δεν μου φαινεται σωστο αλλα απο την αλλη σκεφτομαι οτι κλεινεις βιδες σε τσιμεντο αρα στερεοποιείται! Δηλαδή μπορει αυτο να πει ο μαστορας οτι αν κλείσουν θα ειναι σταθερα και δε χρειάζονται ουπες κτλ..

Αυτο με βασανίζει πολυ δεν μπορω να το αντιμετωπίσω.

Δημοσ.

Φιλε μου αν και δεν εχω γνωσεις στο συγκεκριμενο θεμα για να σε βοηθησω αμεσα, σε καταλαβαινω απολυτα και σου ευχομαι καλα ξεμπερδεματα..Γιατι αν μπλεξεις με μαστορια..Καλυτερα πιστευω να τον διαολοστειλεις και να μην τον πληρωσεις αλλα λεφτα και να προσλαβεις αλλον μαστορα.Γιατι δε μ φαινεται κ πολυ ικανος για να διορθωσει τη ζημια..

Δημοσ.

Δηλαδη δεν επρεπε να τις εβαζε επειδη υπάρχει κενό;Απο την αλλη θα σου πει αφου θα κλείσει. Η επειδη ειναι τουβλο θελει και ούπα;

Δημοσ.

Eπειδη εχει ΜΕΓΑΛΟ κενο και να τις βαλει δεν πιανουν....Αλλο να ειχε 3-4 ποντους κενο...Εκιε βαζεις κ εναν ειδικο αφρο πολυουρεθανης ο οποιος ειναι πολυ σταθερος κ στεγανος...Αλλα εσυ εκει εχεις τεραστια κενα τα οποια πρεπει να χτιστουν....Βασικα εχει παρει λαθος μετρα....Ειναι σαν να θες να κανεις ενα κοντομανικο μακρυμανικο....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...