Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αρα αν γεμίσει εκ των υστερων θα ειναι εντάξει, σωστά;

Επισης ποτε θα πρεπει να βαλει ουπα και ποτε αυτες τις βιδες;

Δημοσ.

Όχι, δε θα είναι εντάξει. Πρώτα έχουμε τοίχο και μετά βιδώνουμε πάνω του, όχι το αντίστροφο.

Αυτό που σου λένε και τα παιδιά από πάνω είναι ότι για να βάλεις παράθυρα:

1. Έχεις ένα ορθογώνιο κενό στον τοίχο σου.

2. Βάζει ο πλακάς ποδιές για να είναι επίπεδο

3. Βάζεις ψευτόκασες.

4. Βιδώνεις πάνω σε αυτές τις κάσες (αλουμίνια, ξύλινα κλπ)

5. Οι κάσες πρέπει να έχουν το μέγεθος του παράθυρου σου. Αυτά που σου έβαλε ο τύπος είναι κατά πολύ μικρότερα κουφώματα από την τρύπα του παραθύρου. Επομένως, υγρασία, ζωύφια, ποντίκια είναι κίνδυνοι για το σπίτι και γενικά, όπως φαίνεται σε μερικούς μήνες τα κουφώματα θα "κρεμάσουν", δηλαδή α. δε θα είναι στην ορθή θέση τους και β. θα πετσικάρουν με αποτέλεσμα ή να κλείνουν μόνα τους ή δε θα κλείνουν καλά ή να γλύφουν νερά ή στη χειρότερη να καταρρεύσουν από το βάρος τους.

Έχω εμπειρία μόνο από ξύλινα κουφώματα, αλλά όπως το βλέπω. Θέλουν α. ξήλωμα, β. σοβατζή, γ. πλακά και δ. επανατοποθέτηση.

Προσωπικά, στο μάστορα δε θα έδινα ούτε μισό ευρώ με τις τσαπατσουλιές που σας έχει κάνει.

Δημοσ.

Αυριο θα του μαμήσω οτι εχει και δεν εχει γενικά.

Απλα φοβάμαι μη μας πει οτι ετσι γινεται η δουλειά.

Συμφωνω μαζί σου δεν διαφωνω και ετσι μου φαινεται το σωστο. Αλλα πως τεκμιριώνεις οτι δεν ειναι το ιδιο εαν γεμιστή με τσιμέντο; Δλδ θα συμβει τι ακριβως και γιατι. Πχ πως να κρεμάσει εαν ειναι γεμισμένο;Κ πως να μπαινει υγρασια εαν ειναι γεμισμένο;

Αυτη ειναι η απορια μου μονο παροτι πιστευω πως πρεπει πρωτα να γινει η σειρα που περιγράφεις

Δημοσ.

Θα κρεμάσει γιατί με το βάρος αλουμινίων, τζαμιών κτλ η πολυουρεθάνη θα "κάτσει".

Γενικά, δεν έχει κάνει απλώς "τσαπατσοδουλειά", ζημιά έχει κάνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν πεις οτιδηποτε στον μαστορα ακου μερικα πραγματα να σε βοηθησω, ηλεκτρολογος ειμαι εγω, ερχομαι σε επαφη καθημερινα με παρα πολλα συνεργεια και με αλουμιναδες, με λιγα λογια αυτη ειναι η δουλεια μου.

Τα λαθη που εχει κανει ο συγκεκριμενος μαστορας ειναι τα εξης:

1)Εχει παρει λαθος μετρα με αποτελεσμα να μενουν πολλα κενα στο πλαι, απο ολα τα κουφωματα. Βεβαια δε ξερω αν εσεις του το ζητησατε αυτο με συγκεκριμενα μετρα.

2) Ειναι θεοστραβα κομμενα τα φαλτσα του , και τα κενα που εχει αφησει μεταξυ των δυο φυλλων στο διφυλλο ειναι τεραστια. 1 ποντος κενο ειναι απραδεκτο, δε δουλευει το διφυλλο πως να στο πω, μπαζει αερα..

3)Εχει βαλει ενα λαστιχο στα τζαμια ενω επρεπε να βαλει δυο.. Αυτο ειναι πολυ σημαντικο να αλλαχτει δε το συζηταω καν, ειναι ελεος εντελως..

4) Εχει βιδωσει τις κασες βιδωνωντας μαζι και το λαστιχο, αυτο πρεπει να το αλλαξει ελεος ρε γμωτο, σε ολα το εχει κανει αυτο η μονο σε ενα μονο κουφωμα?Ολα δηλαδη ειναι βιδωμενα μαζι με το λαστιχο η μονο σε αυτο που εδειξες?

Τα λαθοι που κανατε εσεις απο αγνοια ειναι τα εξης

1) Δεν φωναξατε σοβατζη πριν απο τον αλουμινα για να σας το σοβατιζει να παρει αλφαδιες και να βαλει ψευτοκασες. Τις ψευτοκασες δε θα στις εβαζε ο σοβατζης ,αλλα και χωρις ψευτοκασες γινεται δουλεια, αρκει να εισαι σοβατισμενο και αλφαδιασμενο.

Δεν φροντισε ομως ουτε αυτος να σας το πει οτι χρειαζεται σοβατζης, εσεις πελατες ειστε δε ξερετε..

Τι μπορεις να κανει τωρα, εκτος απο το να τον βρισεις γιατι δε θα βγει και τιποτα

1) Θα παρει πισω καταρχην ολα τα τζαμια και θα σου βαλει δυο λαστιχα ενα απο μεσα ενα απεξω, αυτο χωρις συζητηση , αν δε στο κανει γραψε το τηλεφωνο του εδω και θα τον κανονισω αν ξαναπαρει δουλεια θα μου γραψει..

2)θα βγαλει τις βιδες που εχει βαλει πανω στα λαστιχα και θα τις βαλει κανονικα

3) Θα φωναξετε τωρα σοβατζη,οσο ειναι και ο αλουμινας εκει, μαζι να τα συμαζεψουν , γιατι αν φυγει ο αλουμινας και μπει ο σοβατζης μετα, ο σοβατζης θα αρχισει να κλεινει οτι βρει μπροστα του, θα σοβατιζει οτι προεξεχει...

Το πιθανοτερο ειναι να βγαλει τα κουφωματα μια στιγμη ο αλουμινας να ριξει ενα σοβατισμα ο σοβατζης και μετα επανατοποθετηση.

Αλλα σου λεω επρεπε πρωτα να μπει ο σοβατζης , και μετα να παρει μετρα ο αλουμινας.

Αυτο με τις βιδες που αναφερεις παραπανω δεν ειναι το προβλημα, οντως αν πεσει τσιμεντο στερεωνονται ολα, αλλα δεν ειναι αυτο το προβλημα που εχετε αυτη τη στιγμη...

Κατι τελευταιο, σε μια φωτογραφια απο μια πορτα, εκει που ειχατε πριν το πατζουρι και το ξηλωσατε, εχει βαλει πανω απο την κασα που εχει φτιαξει, ενα κομματι γυψοσανιδα...αυτο γιατι το εκανε? Εκει επρεπε να χτιστει κανονικα, να κλειστει με τουβλα τσιμεντο κανονικα, και μετα να μπει κασα...

Φωναξτε σοβατζη οσο ειναι αυτος εκει να τα συμμαζεψουν λιγο μαζι...

Δυστυχως τα στραβα φαλτσα,και τα μεγαλα κενα στα διφυλλα δε μπορουν να διωρθωθουν ουτε θα στα διωρθωσει αν του το ζητησεις. Θα πρεπει να κοπουν απο την αρχη, δηλαδη να ξανααγορασει υλικα και τα υλικα κοστιζουν. Και αυτα που ειναι κομενα λαθος πανε για πεταμα, αυτο ειναι το κακο με τα αλουμινια, δεν γινονται ευκολα μετατροπες, οτι κοβεται λαθος παει για πεταμα...

Αυτα που μπορουν να διωρθωθουν ευκολα στα ειπα παραπανω...

Επεξ/σία από Radiatedsoul
Δημοσ.

Radiatedsoul

Σε 1000 ευχαριστώ.. Απειρως σε ευχαριστώ... Ελπιζω να παρακολουθεις το θέμα για να σου απαντήσω αυριο. Ειμαι κοματια απο τη κούραση 4 μερες με ελάχιστο υπνο μονοψήφιο νουμερο λογω φορτου εργασιας.

Θα σου δωσω το τηλεφωνο του να τον γνωρισεις αν θες.Και αυριο θα σου απαντήσω αναλυτικά

Δημοσ.

Λοιπόν τα νέα σημερα..

Πρωί έρχεται ο μπογιατζής. Δεν γνωριζε πολλα απο αλουμίνια και τα βρηκε περιπου σωστά αν και ειπε οτι κανονικα επρεπε να εμπαινε ψευτοκασα. Για τα κενά είπε πως με αφρο θα ειναι μια χαρά.Βεβαια αυτο που τον ενοχλησε ειναι οτι ειχε γεμίσει τα κενα με σιλικόνη και ετσι δεν μπορούσε να βάψει καθώς και οτι δεν τα εβαλε σε σωστες θεσεις και λεει πχ πρεπει να τραβηχτει πιο μέσα κτλ. Και μερικα σημεία τα εκρινε ελεινα αλλα οσο αφορά τα πλαισια στο σημείο που ακουμπανε στο τείχο γιατι απο αυτα ηξερε...

Οσο για τα αλλα τα φυλα που συγκλίνουν και οπως ειπε ο RadiatedSoul ειπε οτι ρεγουλάρονται αλλα εγω δεν το πιστευω εκτος αν κανει καμια τρελή πατέντα...

Οσο αφορα τον κυρ Μαστορα εστειλε δυο εργάτες του το πρωί αλλα τους διαολοστείλαμε γιατι ειχαμε πει να ερθει ο ιδιος. Μετα ο ιδιος ειχε κλειστο το κινητο και οταν απαντησε λέει οτι ειχε πεσει απο τη σκάλα και ηταν στο νοσοκομείο. Με τα πολλά σε μια ωρα κανονισαμε να βρεθούμε παλι..

Μετα πηγα σε εναν αλουμινα της αλουμιλ και τον ρωτησα .. Μου ειπε πως πρεπει να μπουν τα λαστιχα και ειναι κανονας η εστω σιλικόνη στη χειρότερη. Αλλα δε θεωρούσε σωστο να ειναι σκέτα να κανει επαφη αλουμινιο με τζαμι.

Επίσης και αυτος μου ειπε για τα κενά οτι τα κλείνει με αφρο και αυτο να κανουμε να βαλουμε αφρό. Και μου ειπε οτι κανονικα επρεπε να μπει ούπα αλλα μετα τον ρωτησα αν ειναι ενταξει οι βιδες αυτες και μουλεει οτι εντάξει ειναι και ετσι χωρις ουπα. Δηλαδή δεν υπάρχουν ισχυρα επιχειρηματα για χρηση ουπας παρότι θα ηθελα..

Μετα μου ειπε πως δε τρυπάει τα λαστιχα αλλα τις βαζει απο μεσα τις βιδες η στο κενο διπλα αρα +1.

Επισης στα ρολα μου ειπε πως ειναι λαθος που οι οδηγοι εχουν 3-4 εκατοστα αποσταση απο το μαρμαρο..

Αλλα για θεματα στηριξης μου ειπε δεν εχεις προβλημα παρότι ειναι δεμένα μονο πλάγια.

Σχετικά με σοβά - αφρό μου λενε καλύτερα αφρό...

Αν και εγω πιστευω πως το καλυτερο ειναι ψευτοκασα η να τσιμενταριστεί.... Για τα παραθυρα που αποκλινουν μου ειπε πως μπορεις εως 1 χιλιοστο να τα ρυθμίσεις και οτι τα εχει κοψει λαθος.

Πανω κάτω αυτά μεχρι τωρα....

RADIATEDSOUL

1. Tα πηρε μονος του με ενα μετρο με laser

2. Ο μπογιατζής και αυτος επιμένουν οτι ρεγουλάρετε και οτι τζαμπα αγχωνομαι . ΑΛλα εγω πιστευω οτι ειναι στραβα κομενα. Πως διαολο να το τεκμηριώσω. Θα επιμένω καπως και θα σου

3.Εχω μαζεψει αρκετα επιχειρηματα για αυτο

4. Σε ολα ετσι εχει κανει εκτος απο μια μπαλκονοπορτα την οποια την εχει στερεώσει μονο απο τους οδηγούς με 4 συνολικα βιδες 2 δεξια 2 αριστερα.

Οσο για τα υπολοιπα βλεπουμε. Θα σας πω και τι εγινε αφου τον συναντησουμε..

Μου ειπε ο αλουμινας ο αλλος οτι μπορω να φερω την αλουμιλ να τα αξιολογίσει αλλα μπορει να στηριξουν το μάστορα μου ειπε. Αν θελω να το κυνηγησω μπορω τεχνικο επιμελητηριο να παω αλλα θα πληρώσω λεει..

Αυτα προς το παρών παίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Όπα παιδιά, η πολυουρεθάνη υπάρχει για να γεμίζει και να στεγανώνει τα κενά. Δεν στερεώνει τίποτα.

Eτσι ειναι αλλα βοηθα και στην στερεωση....Αλλα οι βιδες πρεπει να πιασουν...Ετσι οπως τις εβαλε ο μπαγλαμας αυτος δεν πιανουνε....

Ο αερας αναμεσα στα φυλλα οπως σου ειπαν μπορει να ρεγουλαριστει...Αρκει ο αλλος να ειναι μαστορας....

Τα τζαμια οπως σ ειπαν δεν ακουμπανε ποτε πανω στο αλουμινιο(οπως δεν ακουμπανε ποτε στον τοιχο) βαζουμε κ εκει ''τακακια''...

Για αφρο οπως σου ειπα κ γω μπορει να μπει αλλα πιο καλα να τα βγαλει,να ρθει σοβατζης και στα κενα(αν ειναι μεγαλα) να χτισει τουβλο.Μετα να τοποθετησει ψευτοκασες και επειτα να τοποθετησει τα κουφωματα.Αυτο τον συμφερει καθως τα χει κοψει λαθος(πιο μικρα,γιαυτο εχεις μεγαλα κενα στα πλαγια) και ετσι δεν τα φαει στον λοκο τα μικρα παραθυρα.Α και κατω να βαλετε μαρμαροποδιες.

Επεξ/σία από beatshooter
Δημοσ.

Λοιπόν τα πιο νεότερα....

Ηρθε ο μπαγλαμάς και ξεκινάμε...

Για τα τζάμια που δεν εχει λαστιχο εξωτερικά λεει δεν χρειάζεται και οτι ποιος σου ειπε αυτες τις μαλακες πιο αρχίδι πουστης ασχετος(ετσι ακριβως). Και του λεω η αλουμιλ το ειπε και ολοι οι σωστοι μαστορες ετσι το κανουν.Και μου λεει σιγα μη στο πε η αλουμιλ. Ξερω πιος μαλακας στο ειπε εχω και ματια στο κωλο εγώ.

Με τα πολλα πολλα λεει θα σου βαλω λαστιχα αλλα εγώ το εκανα ετσι λεει για να εχουν μαγαλυτερη αποσταση τα τζάμια μεταξυ τους ωστε να εχεις καλύτερη ηχομόνωση.

Αλλα τελικα θα τα βάλει λέει ολα αρα 1-0...

Επειτα για τα φυλα που γερνουν κτλ λεει ρεγουλάρονται κτλ.. Εγω που τα μετρησα με αλφάδι καλο δεν ειδα μεγάλες αποκλίσεις η φυσαλιδα δε ξεπερναγε ποτε τη γραμμή τη μαυρη. Αρα παροτι τα εβαλε με το ματι ειναι σχετικα ισια..

Επισης οταν του ειπα για ψευτοκασες κτλ δεν ειπε τιποτα απεφευγε να απαντήσει.. Μετα του λεω για τα κενα και μου λέει ποια κενά; που τα ειδες

Του εδειξα στη κουζίνα κτλ και μου λεει αυτα δεν τα εχω σοβατίσει.. Και μου λεει βαζεις 1000 ευρώ τωρα στοιχημα να σου ξηλώσω τη μια μπαλκονόπορτα να δεις αν το εχω γεμίσει η οχι; Εγω παντως δεν ειδα να γεμίζει το κενό. Απλά εβαλε σιλικόνη και μετα απο πανω αρμοκάλυπτρο και ετσι δεν φαινόταν να υπάρχει κενό.

Αλλα οταν του ελεγα οτι πρωτα πρεπει να φτιαχτει το πλαίσιο κτλ δεν ελεγε τιποτα για απαντηση και ελεγε οτι ειναι στηριγμένα αριστα ετσι και δεν χρειάζονται αυτά..

Μετα του λεω.. ΟΙ βιδες αυτες τσιμεντόβιδες δεν ειναι σωστα; Και μου λεει ναι.. Και του λεω για τσιμέντο ειναι οχι για τουβλα ,για τουβλα πρεπει να βάλεις ουπα. Και μου λεει οχι πιάνει πολυ καλά στα τουβλα η βίδα. Και μου ελεγε πως θα γεμίσει τα κενα και δεν θα εχω προβλημα. Και αν μετα απο 5 10 χρονια χαλάσουν θα μου τα αλλαξει ολα γιατι το μαγαζί του δεν ειναι μπουρδέλο.

Τελικά με τα πολλα θα ξηλώσει της κουζίνας και θα φερει σοβατζή λεει να τα κλείσει και να τα ξαναπεράσουν. Ουτε λογος για ψευτοκάσες.

Οσο για τα λαστιχα που περναγε απο μεσα τις βιδες μου λέει πως ειναι πολυ χοντρο το λαστιχο και μου δινει εγγυηση πως δεν θα πάθει τιποτα σε 10 χρονια θα ειναι ετσι δεν θα εχει προβλημα.Δηλαδη ειναι καλύτερα εκει που εχει τη βίδα λεει.Αλλα οντως φαινεται να μην υπάρχει ισχυρο επιχείρημα για το οτι δεν πρεπει να γινει ετσι...

Πως να αποδειξεις οτι θα σκιστει;Πως να αποδειξω οτι δεν κλεινει καλα αφου ειναι αρκετα χοντρο και δεν θα εχει προβλημα;

Αλλα ειπε οτι θα τα αλλαξει αφου το θέλω.

Αυτα προς το παρων και τα πηρε στο κρανίο ο τυπας σε μια φάση . Τωρα απο κει και περα δεν ξερω..

Επισης ηταν εναντιων του αφρού γενικά γιατι λεει οτι χαλάει σε λιγα χρονια.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:51 ----------

Το προβλημα ειναι οτι ο πατερας μου θα του δώσει να χτίσει και μπατάρι σε ενα μαγαζί και θα βαλει κολωνάκια κτλ και δε νομιζω να το ακυρώσει γιατι τα εχει κοψει ηδη..

Δημοσ.

Παλι καλα που θα αλλαξει τα λαστιχα..Και αυτα που σ ειπε ειναι λαλακιες...

Ψευτοκασες μπορει να το αποφευγει γιατι δεν ειναι και οτι πιο ευκολο να κολλας με την ηλεκτροκοληση...Παιζει να μην ξερει να φτιαχνει ποσο μαλλον να τις τοποθετει...

Τον ρωτησες αν εχει βαλει στα τζαμια και στα παραθυρα ''τακακια'' ωστε να μην ακουμπανε στο αλουμινια και στον τοιχο?

Δημοσ.
Παλι καλα που θα αλλαξει τα λαστιχα..Και αυτα που σ ειπε ειναι λαλακιες...

Ψευτοκασες μπορει να το αποφευγει γιατι δεν ειναι και οτι πιο ευκολο να κολλας με την ηλεκτροκοληση...Παιζει να μην ξερει να φτιαχνει ποσο μαλλον να τις τοποθετει...

Τον ρωτησες αν εχει βαλει στα τζαμια και στα παραθυρα ''τακακια'' ωστε να μην ακουμπανε στο αλουμινια και στον τοιχο?

Που ακριβως να τα βαλει αυτα; Για εξηγησε μου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...