Προς το περιεχόμενο

τελικα ποιος φταιει περισσοτερο?

corduroy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by Gl0bAlZer0:<BR><STRONG>Paidia to mono pou sas euxomai einai na mhn xreiasteite na kanete kapoia apergia h allo eios kinhtopoihseis.Otan me ena nomo 8a sa axrhsteuoun t ptuxeio h ta diafora dikaiwmata sas kai enw milate sas grafoun tote na dw ti 8a kanete.<BR>Egw eimai foithths iatrikhs kai enw hmoun kata twn kinhtopoihsewn otan hr8e kai se mena to mpalakia me ta nomosxedia na deite pws ekana katalhpsh kai as mhn mporousan kapioi floroi na kanoun ma8hma.<P><BR>Oso auto me "anagasan" na spoudasw ekswteriko den to katalabainw!<BR>Dhladh oloi 8eloume na spoudazoume ekei pou exoume sxediasei?Auto den ginetai giati poli apla oloi 8a 8elane iatrikh,plhroforikh ,oikonomika kai genika ipsiles sxoles!Den prepei na epilex8oun oi kaliteroi???<BR>Apla sthn Ellada exei perasei h nootropia oti oloi prepei n ampoume panepisthmio giati eisai ena tipota meta!<BR>Kai maliste anti na dousoun deuterh fora pane ta skane se kati idotika kai erxontai mea kai mou milane gia dikaiwmata enw auoi ousiastika mpainoun sthn afgora ergasias apo para8iro!<BR>Den lew ekswteriko nai!Alla germania ,agglia ,USA kai angnwrismena panepisthmia.Alla otan blep kati atoma apo roumanie,boulgaries ,kosobouogaries pou plhrwnoun trela gia na paroun to ptixio kai meta den kseroun tipota tote ekneurizomai.<BR> rolleyes.gif" border="0</STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P>φιλε globalzero ,θα διαφωνησω μαζι σου.εγω τελειωσα περισυ ιατρικη στην τσεχια.σιγουρα απο μεσα σου θα πεις ακομη ενας που πληρωσε...σου λεω την αληθεια οτι δεν εδωσα ουτε μια δραχμη και ουτε μου ζητησε κανεις τιποτε.αλλα δεν εχω την απαιτηση ουτε και την αναγκη στο κατω κατω να με πιστεψεις.αλλα αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι δεν εξαρταται απο το πανεπιστημιο που σπουδαζεις αλλα απο εσενα.διαβαζε εσυ κι ας εισαι και στην ουγκαντα...κι απο την αλλη,αν δεν διαβαζεις,και στην οξφορδη να εισαι,δεν θα μπει τιποτε μεσα στο κεφαλι σου...και παρεπιμπτοντως θα σου πω κατι που εγινε στην ιατρικη της θεσσαλονικης.εχω εναν φιλο στην ιατρικη στην θεσσαλονικη που ειχε φυγει για μερικους μηνες με το erasmus εξω.αλλα χρειαστηκε καποια στιγμη να κανει παρουσιες στην καρδιολογια...μου πηρε λοιπον τηλεφωνο απο το εξωτερικο και μου ζητησε να παω εγω...πηγα λοιπον και εκανα εγω τις παρουσιες του...και αν δεν ειχε τωρα απεργια στη θεσσαλονικη θα ειχα παει να του δωσω και το μαθημα...(παρεπιμπτοντως το παιδι ειναι πολυ γερος φοιτητης).θελω λοιπον να σου δειξω με το παραδειγμα μου οτι δεν εχει τοση σημασια το πανεπιστημιο γιατι παντου μπορεις να βρεις μια ακρη...κι οσον αφορα εμενα,ηταν να δωσω δικατσα 3 και 4 νοεμβριου και τελικα με τις απεργιες, που οπως λες,εκανες και εσυ,αναγκαστηκα να περιμενω μεχρι τις 1 απριλιου...και σε ρωταω,λοιπον,κερδισες κατι που (αθελα σου βεβαια) με καθυστερησες?<BR>κι οσον αφορα το νομοσχεδιο σχετικα με το οποιο εκανες καταληψη...υποθετω εννοεις αυτο που θελει να δινουμε εξετασεις πριν την ειδικοτητα...διαφωνεις???δεν ειναι καλυτερα να στρωθουμε ενα χρονο να διαβασουμε και να δωσουμε εξετασεις απο το να περιμενουμε 4 και 5 χρονια μεχρι να ανοιξει η θεση...και αν οπως λες,αυτοι στις ανατολικες χωρες πληρωνουν και δεν σκαμπαζουν τιποτε,τοτε τι σε ενοχλει?ισα ισα,αν δωσουν εξετασεις δεν θα γραψουν τιποτε και θα περασεις οι καλυτεροι...<BR>ειλικρινα,θα ηθελα την αποψη σου σχετικα με το νομοσχεδιο....<BR>φιλικα...

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ʼντε να μπώ και εγώ στην κουβέντα, γιατι μου φαίνεται αρκετα ενδιαφέρουσα (ελπίζω να μην θεωρηθεί πάλι πολιτική και φάμε καμπάνα). Κατ'αρχην συμφωνα απόλυτα με αυτό που άνοιξε το post, και κατ'επεκταση με μερικούς άλλους για την κακομοιριά της Έλλάδας. Δεν χαίρομαι καθόλου που ζώ σε αυτήν την χώρα, και αδιαφορώ αν υπάρχουν καλύτερα ή χειρότερα μέρη (προφανώς υπάρχουν). Ποιός φταίει όμως για την κακομοιριά μας? "Οι άλλοι". Αυτη είναι οι κλασική απάντηση του Έλληνα σε κάθε τι στραβό. Όπως λέει και ο Σταθάκης "Αυτοί οι άλλοι, οι εξωγήινοι". Έμείς φταίμε και μόνο εμείς. Έχουμε μάθει (μάλλον μας έμαθαν οι εθνικόφρονες καταστροφείς αυτού του τόπου) να μιλάμε για τα καλά μας, και να αγνοόουμε τα στραβά μας. Και για να γεμίσουμε το κενό, έχουμε αναμασήματα για τους υπόλοιπους (Γερμανοί ξενέρωτοι, ʼγγλοι Φλεγματικοί, και πάει λέγοντας). Στα 16 μου δούλευα σε μια έκθεση σκαφων, όπου καθημερινά συναλλασόμουν με αρκετα (μα πολύ αρκετα) πλούσιους αλλά και απλούς ανθρώπους. Τα μεγαλύτερα ζώα ήταν οι ¨Ελληνες. Οι γονεις μας, οι γονεις σας, ο γείτονας σας, όλοι. Ένα ζευγάρι Γερμανών, μου μίλαγε στον πληθυντικό, και πάντα με το χαμόγελο. Όλοι όσοι δεν ήταν Έλληνες, είχαν την καλύτερη συμπεριφορά. Να το χεσω που είναι ξενερωτοι. Απο γνωστούς μου ξέρω οτι έτσι συμπεριφέρονται σχεδον πάντα. Συμφωνώ με τον Girioni. Δεν θα ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα, ούτε για πλάκα. Και κάνω σαν τρελός να φύγω απο το Ελλακισταν. <P>Τώρα για το θέμα το Πανεπιστημίων του εξωτερικού. <P> <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR><BR>Επίσης για τον φίλο που είπε γαι τους Έλληνες φοιτητές που φεύγουνε στο εξωτερικό έχει απόλυτο δίκιο. Πέστα μεγάλε. Και εγώ εξωτερικό έχω σπουδάσει όχι γιατί δεν είχα τα @@ να σπουδάσω στην Ελλάδα (άλλωστε είχα περάσει ΤΕΙ Λογιστικής Λάρισας και πήγα και ένα χρόνο, ναι τόσο βλάκας ήμουνα έδωσα πανελλήνιες αντί να φύγω κατ'ευθείαν εξωτερικό) αλλά γιατί η Ελλάδα μέχρι πριν από λίγα χρόνια είχε το πιο ηλίθιο σύστημα για να περάσεις κάπου. Το πόσο χαζό είναι το Ελληνικό κράτος σε τέτοια θέματα φαίνεται μόνο και μόνο από το να σκεφτείς πόσα δισεκατομμύρια (γιατί για δισεκατομμύρια μιλάμε) συνάλαγμα βγαίνει κάθε χρόνο. Φαντάσου πόσα λεφτά θα μπορούσε να σώσει η Ελλάδα κάθε χρόνο αν δεν υπήρχανε τόσοι πολλοί Έλληνες στο εξωτερικό. Και μη μου πείτε ότι δεν υπάρχουνε θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και ότι δεν μπορεί να αποροφήσει όλους τους εργαζόμενους γιατί όσοι από εσάς κάνατε Πολιτική Οικονομία θα θυμόσαστε ότι όπου υπάρχει προσφορά υπάρχει και ζήτηση. Πιο πολλοί απόφοιτοι σημαίνει πιο πολλές καινούριες εταιρίες άρα και πιο πολλές δουλειές.<BR><HR></BLOCKQUOTE><P>Κατ'αρχήν αισθάνομαι οτι με προσβάλλεις Girioni, και μάλιστα με τον χειροτερο τρόπο. Είμαι βλάκας που δεν πήγα στο εξωτερικό, και ήμουν ακόμα πιο βλάκας έδωσα πανελλήνιες. Όσα δεν πέρασαν με το σύστημα των πανελληνίων, κατηγορούν τους υπόλοιπους οτι ήταν τυχεροί, φυτά κτλ. Το αιώνιο κομπλεξ του Έλληνα. Μην δεί άνθρωπο να προκόβει. Βέβαια. Και το επίπεδο των Ελληνικών Πανεπιστημίων είναι απαράδεκτο. Και χάλια. Και όλοι οι Έλληνες επιστήμονες είναι συν τοις άλλοις βλάκες (εκτός απο άσχετοι).<P>Θα αναφέρω ένα παράδειγμα μόνο: Φίλος μου κάνει μεταπτυχιακά στο Reding της Αγγλίας, στις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας. Δεν μπορεί να πάρει ανάσα μου λέει και τους πήζουν στις εργασίες. Φυσικά δεν μπορεί να χάσει μάθημα ούτε για πλάκα. Και το επίπεδο ρε Βασίλη του λέω? Λυκείου! Την επόμενη μέρα μου έστειλε φωτογραφίες και βιογραφικά της τάξης. Μόνο η γιαγιά μου δεν ήταν μέσα. Έχω κάνει μέχρι τώρα τρείς εργασίες σπουδαστών στα πολύ δύσκολα και αξιόπιστα Πανεπιστήμια της Αγγλίας. Η μια είναι σε PIC Αssembly οι άλλες είναι VHDL και SPICE. Όποιος ενδιαφέρεται να του τις στείλω να διαπιστώσει αυτό το περίφημο επίπεδο (αν δεν βάλει τα γέλια πρώτα). Εκτός απο τα λίγα καλά Πανεπιστήμια, τα υπόλοιπα είναι μούφα, και ζούν απο τα λεφτά των Ελλήνων.

Δημοσ.

Επειδη εζησα (και ζω ακομα στο Λονδινο) αλλα και στην Ελλαδα σας λεω το εξης:Τα ελληνικα πανεπηστημια δεν συγκρινονται με τα ξενα σε θεματα υλης και παροχης γνωσεων. Φυσικα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις, βλεπε Cambridge, Oxford, Imperial και λιγα ακομη.Σπουδασα στην Ελλαδα (μαθηματικος με ειδικοτητα πληροφορικης) και εκανα Master σε γνωστο πανεπηστημιο του Λονδινου (computer networks).Ε λοιπον το μαθηματικο ηταν απειρως πιο δυσκολο απο το master.Για την ακριβεια το master μου φανηκε αστειο!!! Ενω το μαθηματικο μου πηρε 6 χρονια για να το βγαλω.Για αυτο λοιπον φιλοι του εξωτερικου μην παραπονιεστε καθολου.Ειστε (και ειμαι) μακρια απο την Ελλαδα, φιλους, γνωστους κλπ αλλα οχι και να λετε (λεμε) οτι εδω εμεις περναμε χαλια, δυσκολα τα μαθηματα κλπ κλπ.Το μαθημα μπορει βεβαια να το δινουμε μονο δυο φορες εδω (Αγγλια) αλλα πρεπει να εισαι βλακας (η αδιαφορος) για να μην το περασεις...<BR>Για τα υπολοιπα συμφωνω απολυτως μεν τον bandi (οπως αναμενοταν αλλωστε!!!)<P>Φιλικα ultramarine

Δημοσ.

<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR> <B>Oso auto me "anagasan" na spoudasw ekswteriko den to katalabainw!<BR>Dhladh oloi 8eloume na spoudazoume ekei pou exoume sxediasei?Auto den ginetai giati poli apla oloi 8a 8elane iatrikh,plhroforikh ,oikonomika kai genika ipsiles sxoles!Den prepei na epilex8oun oi kaliteroi???<BR></B> <HR></BLOCKQUOTE><P>Kai poios sas eipe esas oti autes einai oi ypsiles sxoles?????<BR>Auta isxian kati xronia prin...!!!!Min eiste toso apolytoi...!!!To pan den einai i Iatriki ....Alla to hardware...!!!Hlektronika.!Eimaste stin epanastasi ton Hlektronikon Anakalipseon kai an den ypirxei auti i Texnologia kai Texnognosia pou sinexos anebainei tora tha eixame gyrisei paly piso sta palia opou oi xeirourgoi xeirourgousan xoris tin boeitheia Hlektronikon Mixanimaton me kindino tin zoi tou asthenous..!!!Ase pou polloi apo autous paithenan kata tin diarkeia tis enxeiriseos.! <BR>Ego eimai Hlektronikos kai an i epistimi mou den breiskete autin tin stigmi sto Panepistimio alla sto TEI ,auto den mou leei tipota...!!!!<P>Kai me poia kritiria tha epilektoun oi kalyteroi???????OXI pantos me ta kritiria pou yparxoun stin Ellada...!!!(Ta kakomoira ta paidakia tha ksanadosoun eksetaseis...!!)<P>Min yperifanebeste dioti se 5 xronia apo tora ta xrimata pou tha bgazo ego den prokeite na ta pairnei oute o kalos Xeirourgos...!!!Kai an itan etsi ta pragmata GIATI yparxoun ta fakelakia?????Epidi plironontai kala oi Iatroi...!!Tha spoudaso ego mia zoi , tha gam*** , kai sto telos tha bgo Iatros kai tha ta pairno apo ta fakelakia..!!!?????????????<BR>Ma kala eimaste sobaroi...!!!!<P>Balte to kala sto mialo sas ...!!!<BR>Tin Texnologia oloi tha kleithoun na tin xeiristoun theloun den theloun...!!!Tin episkeyi opos kai tin syntirisi ton Mixanimaton auton mono oi TEXNIKOI tha tin kanoun..!!!!!<BR>Olo tha kremontai apo ta xeria ta dika mas...!Den tha ksexaso ego pou peiga se mia Biomixania stin BIPE kai olokliri i Biomixania Zaxareos perimene emena gia na tis ftiakso to mixanima ektypsis xaraktiron.!!(Kserete ti kostos einai na meinei olokliro ergostasio gia esto 5 ores xoris na doulepsei??????Exete idea giati milame???)<P>Afiste tora ...dioti i empeiria alla leei..!

Δημοσ.

POPO!!Ti pa8ate!!Giati kolate kompleksika eiste eseis ths plhroforikhs!!?<BR>Den nomizw!!<BR>Ipsiles sxoles egrapsa kai plhroforikh an eides file kai me ton opo plhroforikh ennoousa oles tis sxoles pou exoun sxesh me ipologistes!So Simple!<BR>Oso gia to ean esi 8a perneis perissotera lefta h oxi 8a deiksei an kai den eimai poli sigouros gia ta ekatommuria pou 8a bgazeis!<BR>Ipallilos styn intrakom 400000 kai h adelfh mou molis eixe teleiwsei eperne 700000.<BR>Den asxoli8w me ta lefta o giatros panta xreiazetai.Mporei na se xreiastw egw gia na mou dior8wseis ton ipologisth(mporei kai oxi),alla esi sigoura 8a xreiasteis ton xeirourgo!Dustuxos bebaia!!!<BR>Kai asxeta apo ta lefta allo iatrikh allo .........mhxanikos!<BR>Perna mia fora mesa sto nosokomeio me thn iatrkh podia kai deis!!XIXI!<BR>SIgoura kalitero apo to na se perimenoun sto ergostasio zaxarews!! smile.gif" border="0<BR>Ksefigame ligo!!<BR>Kai opoios pei gia iperpli8wra giatron tou lew oti statistika eimaste h teleutaia xwra sthn EU se giatrous an katoiko!!STATISTIKA!<BR>Oso gia ta panepisthmia ekswterik osigoura yparxoun kala,mono pou auta den pernoun tous apotyxontes apo tis alles xwres alla pernoun thn elite!!!Me auto ton tropo allwste diatiroun thn fimi tous psila!!<BR> tongue.gif" border="0 <BR>That's all PAIDIA! kai mhn panikobaleste!!<BR>OLOI Xrhshmoi eimaste kai oloi foh8ame me ton tropo mas sthn kalutereush ths zwhs mas!!!<BR>PORWMENOS ALLWSTE ME TOUS YPOLOGISTES DEN MPORW NA XLEYAZW AUTOUS POU MOU TA PROSFEROUN !!

Δημοσ.

Κατ' αρχάς να ζητήσω συγγνώμη από τον bandi και οποιονδήποτε άλλο προσέβαλλα άθελα μου. Δεν είχα σκοπό να προσβάλλω αλλά και ούτε να μειώσω κάποιον. Απλώς με τα λεγόμενά μου ήθελα να πω ότι υποψιαζόμουνα ότι δε θα περνούσα πληροφορική (ήμουνα τέταρτη δέσμη) από τη στιγμή που είχα να δώσω εξετάσεις στην πολιτική οικονομία και στην ιστοριά, μαθήματα δηλαδή που είναι θεωρητικά (και που δεν έχουνε καμία απολύτως σχέση με την πληροφορική) και εγώ δεν ήμουνα καθόλου καλός σε αυτά. Οπότε παρόλο που ήξερα ότι δε θα περνούσα εγώ συνέχισα και έδωσα πανελλήνιες. Αυτό για να ξεκαθαρίσουμε τι εννόησα όταν είπα ότι ήμουνα βλάκας που έδωσα πανελλήνιες. Μίλησα καθαρά για τον εαυτό μου και όχι για τους άλλους. Δε θεωρώ και δεν το δέχομαι ότι όποιος έχει δώσει πανελλήνιες (ασχέτως να πέρασε ή όχι) είναι βλάκας.<P> Τώρα συμφωνώ με αυτούς που λένε ότι υπάρχουνε πανεπιστήμια σε αναπτυγμένες χώρες του εξωτερικου (θα μιλήσω για Αγγλία μιας και ζω και εργάζομαι εδώ) που όντως είναι χαμηλότερου επιπέδου από πολλά της Ελλάδας. Συμφωνώ απολύτως. Μα φανταστείτε ότι υπάρχουνε πάνω από 150 πανεπιστήμια στην Αγγλία. Δεν μπορεί όλα αυτά να είναι τόσο καλά. Είναι τόσα πολλά που θα υπάρχουνε και τα πολύ καλά, και τα μέτρια και τα πολύ χαμηλού επιπέδου. Και επίσης κάθε πανεπιστήμιο είναι καλό σε μερικούς κλάδους (εξαιρέσεις πάντα υπάρχουνε). Για παράδειγμα το Imperial είναι κορυφαίο πανεπιστήμιο για μηχανικούς αλλά όχι καλό για οικονομικά. Οπότε όπως βλέπεται η γνώση μοιράζεται. Επίσης δεν πιστεύω ότι και όλα τα πανεπιστήμια της Ελλάδος (όσα έχουμε βέβαια) είναι τα κορυφαία. Πιστεύω ότι και στη Βουλγαρία υπάρχουνε κάποια πανεπιστήμια ή πανεπιστημιακά ιδρύματα που θα είναι καλύτερα από κάποια πανεπιστήμια της Ελλάδος. Αυτό τι σημαίνει; Ότι η Ελλάδα είναι άχρηστη; Όχι βέβαια. Επίσης όταν συγκρίνετε πανεπιστήμια συγκρίνετέ τα σχολές με σχολές, όχι διαφορετικώς. Π.χ. συγκρίνετε τα μαθηματικά με τα μαθηματικά και όχι την πληροφορική με τα μαθηματικά (ασχέτως αν έχουεν σχέση ή όχι). Δεν προσπαθώ να βγάλω τα πανεπιστήμια του εξωτερικού καλύτερα από της Ελλάδος (άλλωστε δεν έχω σπουδάσει σε πανεπιστήμιο της Ελλάδος και δεν ξέρω), απλώς θέλω να πω ότι καλύπτουνε διαφορετικές ανάγκες.<P> Μην ξεχνάμε ότι τουλάχιστον στο εξωτερικό έχουνε την απαραίτητη τεχνογνωσία (που πιστεύω ότι λίγοι την έχουνε στην Ελλάδα) αλλά και τεχνολογία. Αυτό που έχουνε το προωθούνε. Γι' αυτό άλλωστε μπαίνεις σε ένα πανεπιστήμιο και βλέπεις καινούρια μηχανήματα, καινούριες εγκαταστάσεις κλπ. Ενώ στην Ελλάδα ντρέπεσαι να μπεις στην τάξη από τη βρώμα που υπάρχει. Παλαιά κτήρια, παλαιά μηχανήματα. Την περίοδο 1995-1996 που σπούδαζα στη Λάρισα στα ΤΕΙ χρησιμοποιούσαμε για υπολογιστές κάτι Olivetti 8086 (και δεν είχαμε και internet access εννοείται). Αν είναι δυνατόν! Και επίσης το τι συνθήματα, υπογραφές, βωμολοχίες κλπ υπήρχανε γραμμένα στους τοίχους των κτηρίων και των τάξεων είναι άλλη ιστορία. Στην Αγγλία ακόμα και σε ένα κολλέγιο να πας (που θεωρητικά είναι κατώτερο των ΤΕΙ) τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα.<P> Ακόμα ένα παράδειγμα να σας δώσω για το πόσο διαφορετική είναι η Ελλάδα από το εξωτερικό. Στην πρώτη χρονιά μου στην Αγγλία (σπούδαζα πληροφορική) είχα την ευκαιρία να κάνω Erasmus (τώρα νομίζω έχει γίνει Σωκράτης) στην Ελλάδα. Το μοναδικό πανεπιστήμιο που συνεργαζότανε (τότε) ήτανε το ΑΠΘ. Έκανα την αίτησή μου για να κάνω ένα εξάμηνο εκεί αλλά δεν μπορούσα γιατί τα μαθήματα του ΑΠΘ δεν είχανε και πολύ σχέση με αυτά που έκανα εγώ. Τα μοναδικά κοινά ήτανε προγραμματισμός ©, μαθηματικά/στατιστικη, αλγόριθμοι και μερικά άλλα που δε θυμάμαι τώρα. Κατά τα άλλα είχα να κάνω (στο ΑΠΘ), λογιστική, οικονομικά και πολλά άλλα θεωρητικά που στην Αγγλία δεν τα κάναμε ούτε για πλάκα.<P> Κακά τα ψέμματα παιδιά, η Ελλάδα στον τομέα της τεχνολογίας και της τεχνογνωσίας είναι πιο πίσω από τις αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης. O subzero είπε σωστή κουβέντα. Η Αγγλία/Γερμανία/Γαλλία/Σκανδιναβικές χώρες είναι χώρες ενεργές στον τομέα της τεχνολογίας. Αυτό φαίνεται εξάλλου από πολλά πράγματα. Η Ελλάδα μπορεί να υπερέχει σε θεωρητικό επίπεδο αλλά αν θέλουμε να πάμε μπροστά ως χώρα πρέπει να στραφούμε προς τον τεχνολογικό τομέα. Εκεί είναι το μέλλον. Εξάγοντας πατάτες και καρπούζια (μην προσβληθεί κάποιος, τα αναφέρω ως παράδειγμα) δεν πρόκειται να καλύψουμε το έλλειμα που δημιουργείται εισάγωντας αυτοκίνητα και computer sofftware.<P> Μακάρι εμείς (Έλληνες της Ελλάδος και του εξωτερικού 18 - 30 χρονών), που βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά από τους γονείς μας, να μπορέσουμε να πάμε την Ελλάδα ένα βήμα πιο μπροστά από εδώ που είναι τώρα, ενωμένοι και χωρίς κατινισμούς.<P> Φιλικά.<p>[ 21-06-2001: Message edited by: girionis ]

Δημοσ.

Φίλε globalzero δεν ξέρω πως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα, δεν έχω δουλέψει εκεί πέρα οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. <P> Το θέμα είναι ότι στο Λονδίνο που ζω και εργάζομαι ο πρώτος μισθός ενός προγραμματιστή είναι ανώτερος από τον πρώτο μισθό ενός ιατρού. Με το που τελείωσα το πανεπιστήμιο έπαιρνα 1.000.000 δρχ το μήνα ενώ γιατρός γνωστός μου έπαιρνε γύρω στις 800.000 δρχ.<P> Οπότε όπως βλέπεις είναι ανάλογα με την έλλειψη που υπάρχει. Στην Αγγλία έχουνε έλλειψη από IT ανθρώπους ενώ στην Ελλάδα από ιατρούς. Η ιατρική είναι το πιο κριτικό και δύσκολο επάγγελμα πιστεύω αλλά αν θέλουμε να πάμε μπροστά την Ελλάδα δε θα την πάμε με ιατρούς αλλά με την τεχνολογία. Γιατί πολλύ απλά η τεχνολογία πουλάει πιο πολύ (και ας είναι λιγότερο σημαντική από την ιατρική).<P> Φιλικά.<p>[ 22-06-2001: Message edited by: girionis ]

Επισκέπτης
Δημοσ.

thn aderfoula mou theleis na thn gnoriseis(xaxaxaxaxaxaxaxaxa)<BR>ok sovara tora...den skero posa pairnei enas kalos programmatisths sthn agglia alla edo sto elleda ksero ti douleia tha vrei!<BR>Dellivery se kana kotopouladiko an atha vrei o anthropos kai zhthma einai (an psaxnei gia to antikeimeno tou vevaia)!giati an arkeitai na doulepsei se kana logistiko grafeio kai na pairnei kana 80arh exontas os thn megalyterh kai sovaroterh douleia to na pernaei ta windows sto afentiko tote edo sto ellada exoume poles tetoies MONADIKES efkairies!<BR> tongue.gif" border="0

Δημοσ.

Stam να το συζητήσουμε για την αδερφή σου... Έχω καλό σκοπό... χαχαχαχαχα. Σοβαρά τώρα, έχω πολλούς φίλους και γνωστούς που δουλεύουνε στην Ελλάδα ακόμα και με 280.000 δρχ. το μήνα και έχουνε τελειώσει πανεπιστήμιο! Δυστυχώς το θέμα εργασίας στην Ελλάδα στον τομέα της τεχνολογίας είναι πολύ πίσω για τον πολύ απλό λόγο (προσωπική γνώμη) ότι ελάχιστοι έχουνε τεχνογνωσία. Πολλοί πιστεύουνε ότι το να ξέρεις για παράδειγμα πληροφορική σημαίνει ότι ξέρεις κανά δύο γλώσσες προγραμματισμού και να χειρίζεσαι το Ίντερνετ. Επίσης έχεις απόλυτο δίκιο όταν λες ότι πολλά παιδιά αναγκάζοντε να κάνουνε άλλες δουλειές για να ζήσουνε. <P> Πολλές φορές όταν εταιρίες ζητάνε απόφοιτους πληροφορικής τους θέλουν όπως είπες και εσύ για να περνάνε Windows, να κάνουνε install κάνα Norton κλπ. Δεν έχουνε καταλάβει ότι αυτά μπορεί να τα κάνει ο οποιοσδήποτε που έχει τις βασικές γνώσεις.<P> Επίσης, λογική απόρροια της έλλειψης τεχνογνωσίας, είναι ότι αν μία εταιρία ζητούσε προγραμματιστές Java που να ξέρουνε το JDK 1.4, τότε πιο εύκολα θα έβρισκε δουλειά κάποιος που ξέρει JDK 1.4 μισό χρόνο παρά κάποιος που ξέρει JDK 1.3 δύο χρόνια.<P> Φιλικά.

Δημοσ.

<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR> Perna mia fora mesa sto nosokomeio me thn iatrkh podia kai deis!!XIXI!<BR>SIgoura kalitero apo to na se perimenoun sto ergostasio zaxarews!! <BR>Ksefigame ligo!!<BR>[/b <HR></BLOCKQUOTE><P>Min mou ta les auta Globalzero gioti ego sta Nosokomeia megalosa pou lene, dioti i Mitera mou itan Iatros kai malista Xeirourgos..!!!<BR>Ksero ti ginetai apo proto xeri...Otan tha doulepseis pragmatika kai tha askiseis to epaggelma sou tote tha me katalabeis..!!!<BR>H mizeria exei ktypisei kai tous Iatrous..!<BR>Distixos ekei ftasame...!!!<P>Den thelo na kakologiso alla ego etsi ta ezisa mazi me tin Mitera mou kai katalaba ena pragma...!!!!Oti stin Ellada gia na peraseis kala tha prepei na exeis diasyndeseis afou ta pazaria ginontai akoma kai metaksi ton Iatron .....!!!!!<P>Oso gia to paradeigma pou efera kai mou etyxe den itan katholou atopo...!!!<BR>Ksereis ti zimia eixe ekeini tin mera to ergostasio..!!!Pano apo 50 dis ...!!!!!!<BR>Min mou les oti ego den eimai aparetitos...!kai mou ferneis paradeigma ena Nosokomeio Efimereuon...!!!Asto kalytera...!!!!!<BR>Den mporeis na sygkrineis ton Biomixaniko Automatismo kai tin Paragogi me tin Iatriki...!!!Oudemia sikgrisi...!!!<P>Auto filika...!!!Kai apo empeiria...!!<BR> smile.gif" border="0

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...