sstratos Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Γειά σας παιδιά.Να ρωτήσω θέλω κάτι γιατι δεν το εχω ξανακανει.Θελω να στείλω ένα δέμα με τα ΕΛΤΑ με αντικαταβολή.Ας πούμε οτι με τον αγοραστή εχω συμφωνήσει να μου δώσει 70 ευρω για το "πακέτο". Θα πάω απλα στα ελτα,και θα τους δώσω το δέμα,και θα τους πώ οτι κοστίζει 70 ευρω? τα μεταφορικά τα πληρώνει επίσης ο αγοραστής.Εγω τα λεφτά θα τα πάρω εκείνη τη στιγμή ?? ή μολις τα παραλάβει ο άλλος , θα με ειδοποιησουν να παω στο καταστημα ελτα να τα παραλαβω?? Για να το στείλω , θα πρέπει να πληρώσω και εγώ κάτι οταν πάω ? Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.Επειδή ψιλο-βιάζομαι σας παρακαλώ απαντηστε
labros1988 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Θα τους πεις ότι είναι για αντικαταβολή και θα σου δώσουν να συμπληρώσεις τα στοιχεία και τα λεφτά της αντικαταβολής. Τα έξοδα αποστολής τα πληρώνεις εκείνη τη στιγμή, δεν μπορεί να τα πληρώσει αυτός που θα πάρει το δέμα. Μπορείς να τα προσθέσεις στο ποσό της αντικαταβολής ώστε να τα πάρεις πίσω. Για να πάρεις το ποσό θα πρεπει πρώτα να πάρει το δέμα ο παραλήπτης και σε 1-2 μερες σου έρχεται ένα χαρτί και πας(με ταυτότητα νομίζω) στο ταχυδρομείο για να πάρεις τα λεφτά
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Τα λεφτα θα τα παρεις μετα απο λιγες μερες οταν ο αλλος παραλαβει το δεμα. Εμενα ηρθε ο ταχυδρομος και μου εφερε τα λεφτα στο σπιτι. Στο συνολικο ποσο πληρωμης θα προσθεσεις τα εξοδα αποστολης, π.χ. αν ειναι 5 ευρω σαν ποσο θα βαλεις 75 ευρω.
NOMIKOS Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Συνήθως τα χρήματα τα λαμβάνω σπίτι. Καλό είναι να πάρεις μερικά δελτία ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΑΓΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗΣ από τα ΕΛΤΑ, να τα συμπληρώνεις από το σπίτι για να μην καθυστεράς εκεί.
sstratos Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Ευχαριστώ ολους για τις απαντήσεις σας. Απλώς θα ενημερώσω για κάποιους που μπορεί να έχουν την ίδια απορία.Πήγα λοιπόν σήμερα πρωί,το δέμα ήταν 9.5 κιλά , και με χρεώσαν 8.5 ευρω + 2.3 ευρω για την επιλογή της αντικαταβολής.Τα 10.80 τα πλήρωσα εγώ αλλα τα ενσωμάτωσα στην τιμή του προιόντος (αφου τα μεταφορικα τα χρεωθηκε ο παραλήπτης).Το δέμα θα φτάσει σε 4 μέρες , και μετά απο 3 εργάσιμες (συνολο 7 εργασιμες) θα μου ερθει ειδοποιηση να πάω στα ελτα να παραλάβω τα χρήματα.Μου προτεινανε να τα στείλω με την υπηρεσια "πορτα-πορτα" , θα ήταν στον προορισμό του το δέμα σε 1 εργάσιμη , αλλα τα μεταφορικά σκαρφαλώνανε στα 23.50 ευρώ!!!
Alexmaj Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Μετά απο 3 χρόνια έχω κι εγώ μια απορία! Τι συμβαίνει αν το προϊόν που στείλεις πάθει ζημιά με οποιονδήποτε τρόπο? Γιατί σκέφτομαι να στείλω με αντικαταβολή ένα tablet και οταν το ανοίξει ο αγοραστής για να το τσεκάρει πες οτι το γρατζουνάει και μετά σου πει "έτσι το βρήκα", υπάρχει κάποιος τρόπος να είμαι ήσυχος οτι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί και οτι είμαι καλλυμένος? Αλλιώς να προχωρήσω σε ανταλλαγή χέρι-χέρι..
greekparot Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Δεν θα αφήσει το ΕΛΤΑ να ανοίξει ο παραλήπτης το πακέτο πριν πληρώσει. Εάν έχεις πάντως φόβο ασφαλισετο και χρεωσετα στον παραλήπτη ή σε συνεννόηση απο μισα. Sent from my iPhone using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα