Προς το περιεχόμενο

Ιδιόκτητο δίκτυο H.O.L. και σήμα στην τερματική πρίζα.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας φίλος μου αποφάσισε να φύγει από τον Ο.Τ.Ε. και πέρασε στο ιδιόκτητο δίκτυο της H.O.L. στα Double Play 6 Mbps. Από την στιγμή που ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία σταμάτησαν να λειτουργούν οι συσκευές τηλεφώνου. Λειτουργούν μόνο αν τοποθετηθούν στις θύρες phone 1 και 2 του router (Intracom). Οι οδηγίες στο κουτί του router ανέφεραν τα γνωστά.

<<Βάζουμε το splitter στην πρίζα. Εκεί που λέει adsl βάζουμε τον router και εκεί που λέει phone βάζουμε το τηλέφωνο. Αν θέλουμε και δεύτερη συσκευή βάζουμε το παρεχόμενο φίλτρο στην πρίζα και το τηλέφωνο μετά στο φίλτρο.>>

Ok. Ο router "βλέπει" internet. Τα τηλέφωνα όμως δεν θέλουν να δουλέψουν. Μόνο αν τα βάλεις πάνω στον router. Κόβετε το internet; Τηλέφωνο γιοκ. Κόβετε το ρεύμα; Τηλέφωνο γιοκ.

Μετά από πολλά τηλέφωνα στην H.O.L. και προσπάθειες να το διορθώσουν (το τι με έβαλαν να δοκιμάσω...) μου είπαν το εξής:

<<Το δίκτυο της H.O.L. λειτουργεί με αυτό τον τρόπο. Πρέπει να είναι τα τηλέφωνα στον router.>>

Τους λέω ότι το κουτί αναφέρει άλλη συνδεσμολογία. Και μου λένε:

<<Το γράφει αλλά είναι για άλλα δίκτυα της H.O.L. αν αναβαθμιστεί και το δικό σας θα ταιριάζει.>>

Είναι όντως έτσι; Στο ιδιόκτητο της Forthnet παίζουν μια χαρά τα τηλέφωνα. Περνάνε όλες τις κλήσεις από VoIP; και αν είναι γιατί ψάχνανε να λύσουν το πρόβλημα και μας έλεγαν να δοκιμάζουμε διαφορα τρελά;

Σημείωση:

Η αποσυνδέσεις από το internet είναι αρκετά συχνές. Επίσης το DDNS που προσφέρει ο router μέσω του DynDNS.org δεν λειτουργεί.

Δημοσ.

Όντως η HOL δουλεύει έτσι ,για να έχεις τηλέφωνο θες και ρεύμα.

Οι υπόλοιπες εταιρίες έχουν POTS τηλεφωνία ενώ η HOL VoIP μέσω του ρούτερ σου.Τώρα αν η συνδεσμολογία στο σπίτι είναι για douplex τηλέφωνα αν βάλεις με φίλτρο τη συσκευή σου σε οποιαδήποτε μπρίζα θα έχεις και τηλέφωνο.

Αν όχι απλά χρησιμοποιείς την άλλη συνδεσμολογία που λέει το βιβλιαράκι ή

φώναξε ένα ηλεκτρολόγο να στα κάνει ντούπλεξ.

Απότι ξέρω και η HOL θα πάει σε POTS και μετά θα μπορείς να αλλάξεις και εσύ.Όχι ακόμα όμως.

Με ένα UPS θα είσαι μια χαρά και αν έχειs d/c συχνά καλύτερα να μιλήσεις να το κοιτάξουν.

Δημοσ.

Εγώ πάντως που έχω κάνει αίτηση και περιμένω να έχω double play τέλος της εβδομάδας μου είχαν πει πως η HOL πλέον δεν δίνει τηλεφωνία μέσω VoIP αλλά είναι POTS. Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται...

Δημοσ.
Εγώ πάντως που έχω κάνει αίτηση και περιμένω να έχω double play τέλος της εβδομάδας μου είχαν πει πως η HOL πλέον δεν δίνει τηλεφωνία μέσω VoIP αλλά είναι POTS. Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται...

Έχει να κάνει με την περιοχή που μένεις και κυρίως πότε έκανες την αίτηση.

Όταν έβαλα εγώ δεν είχα δυνατότητα για επιλογή ενώ τώρα στην ίδια περιοχή μπορείς να επιλέξεις μεταξύ VoIP - POTS.

Απλά περιμένω να δωθεί η δυνατότητα να αλλάξω σε ότι θέλω κάποια στιγμή.

Δημοσ.

Η HOL δεν παρέχει VoiP για νέες συνδέσεις. Εγώ τώρα έστειλα την αίτηση, και μου ξεκαθάρισαν ότι δεν δίνουν VoiP, κι ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ POTS, για νέες συνδέσεις. Κάτι άλλο φταίει.

Δήλωσέ το σαν δυσλειτουργία και ζήτησε επικοινωνία από ανώτερο κλιμάκιο αν δεν σε εξυπηρετήσουν. Διαφορετικά, πας στα γραφεία τους και να συνεννοηθείς. Είναι καλή εταιρία η HOL. Μην ακούς πάντα την τηλεφωνική εξυπηρέτηση, γιατί υπάρχουν αρκετοί που δεν ξέρουν τι λένε. Ειδικά σε άλλες εταιρίες.

Δημοσ.

Έχω μιλήσει μαζί τους 6 με 7 φορές. Τα "ανώτερα" κλιμάκια είναι πάντα απασχολημένα.

Το ποιο σπαστικό είναι ότι σε παίρνουν στο κινητό σου λένε κάνε εκείνο και στο κλείνουν. Τους λες δώσε μου ένα νούμερο να σας πάρω αν δεν φτιάξει και σου δίνουν το 13844. Παίρνεις στο 13844 συνδέεσαι με έναν τηλεφωνητή τους λες τι τρέχει, δηλώνεις την βλάβη και σου λέει θα σας πάρουμε εμείς. Σε παίρνουν μετά από 1 ~ 2 ημέρες και σου λέει ο τεχνικός

<<Βλέπω ότι δεν έχετε καλή ταχύτητα>>.

Όχι του λες, δεν παίζουν τα τηλέφωνα και έχω συνεχείς διακοπές.

<<Αααα, άλλο μου έδωσαν σαν βλάβη, θα σας πάρουμε σε λίγο.>>

Παίρνουν σε λίγο

<<Βάλτε το cdrom στο drive πηγαίνετε στο κεφάλαιο 6 και βάλτε όλα τα καλώδια όπως τα βλέπετε στην εικόνα. Αν δεν φτιάξει πάρτε στο 13844.>>

Φαύλος κύκλος!!!

Πάντως πρέπει να είναι βλάβη.

Δημοσ.

εχω double play lite απο το ιδιοκτητο της hol και δεν χρειαζεται να συνδεσω το τηλεφωνο μου στον router

pots δλδ και μιλαμε για Μυτιληνη,@@ριες σου λενε

Δημοσ.

Το ξέρω ότι μου λένε @@. Αν ήταν σίγουροι δεν θα ψάχνανε να βρουν τι φταίει. Ο ένας να λέει έτσι και ο άλλος γιουβέτσι. Από την πρώτη μέρα που "ήρθε" το Internet και δεν δούλευαν τα τηλέφωνα το δήλωσα.

<<Πρέπει να έρθει sms πρώτα και μετά να κάνετε register στην σελίδα και θα δουλέψει το τηλέφωνο>>

Το να πρέπει να συνδέσεις το τηλέφωνο στον router για την δεύτερη γραμμή που δίνουν το καταλαβαίνω. Το να μην έχει η πρίζα τάση...

Τώρα μου είπαν το εξής κουφό.

<<Συνδέστε το καλώδιο του splitter που γράφει Line στο Phone 1 του router. To καλώδιο που γράφει ADSL σε κάποια πρίζα, και ένα τηλέφωνο στο phone. To ADSL του router βάλτε το κατευθείαν σε κάποια άλλη πρίζα.>>

Τι ήθελε να μοιράσει το τηλεφωνικό σήμα της εξόδου του router στο δίκτυο; Άσε που δεν δούλεψε αλλά έτσι το φτιάχνω και εγώ. Και έτσι το έχω κάνει. Έβαλα όλα τα dublex πάνω στον router.

Το θέμα είναι ότι όλα αυτά είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Τον μπούσουλα έχουν χάσει. Και του το έλεγα, καλές χρυσές οι εναλλακτικές εταιρίες αρκεί να μην μπλέξεις με βλάβη.

Δημοσ.
Όντως η HOL δουλεύει έτσι ,για να έχεις τηλέφωνο θες και ρεύμα.

Οι υπόλοιπες εταιρίες έχουν POTS τηλεφωνία ενώ η HOL VoIP μέσω του ρούτερ σου.

Και η netone που εχω εγω ετσι δουλευει και το λεει ξεκαθαρα. Η ποιοτητα ειναι αριστη και για να εχω τηλ σημα σε ολο το σπιτι εβαλα ενα spliter σε μια voice εξοδο και ενα καλωδιο προς την κεντρικη πριζα του σπιτιου και εχω σημα της μιας γραμμης σε ολο το σπιτι.Για διακοπες ρευματος ενα ups 600αρακι μια χαρα ειναι .Το εχω αποκλειστικα για το router.

Δημοσ.

Στον Ο.Τ.Ε. 2048 είχε και πήγαινε πίτα. Τώρα με 6 Mbps συγχρονίζει στα 4 και κάτι. Από ταχύτητα καλά είναι. Οι αποσυνδέσεις είναι το σπαστικό.Έχει και μαγαζί ο φίλος μου και χρειάζεται το τηλέφωνο. Τον παίρνουν πελάτες και δεν...

Δημοσ.

Δε νομίζω η HOL να έχει τηλεφωνία pots (σαν του ΟΤΕ δηλ.) σε όλη την Ελλάδα. Εσένα προφανώς στην περιοχή σου η τηλεφωνία είναι ακόμη Voip. Αυτό σημαίνει οτι αν δεν έχεις ρεύμα, αν δεν έχεις internet, αν σου χαλάσει το router ή αν έχεις αποδυνδέσεις δεν έχεις και τηλέφωνο. Αυτό πιστεύω οτι θα έπρεπε να το διευκρινήσεις πριν κάνεις αίτηση στην HOL. Εμένα η τηλεφωνία είναι Voip αλλά ευτυχώς (!) όλα καλά εδώ και 2 χρόνια. Οταν έκανα αίτηση για το σπίτι του πατέρα μου για τηλ. μόνο, το πρώτο πράγμα που ρώτησα ήταν αν η τηλ. είναι Pots. Αφού το τσέκαραν στο σύστημά τους μου είπαν οτι είναι pots και μετά έκανα αίτηση για τηλεφωνία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...