Προς το περιεχόμενο

αλγοριθμοι Λας Βεγκας

giorgos89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

υπαρχει καποιοσ που να γνωριζει τους αλγοριθμους Λας Βεγκας? εχω να κανω μια εργασια και βρηκα καποια πραγματα στο ιντερνετ αλλα δεν ειναι αρκετα!! αν υπαρχει καποιοσ να βοιθιση θα το εκτιμουσα πολυ!! ειναι μεγαλη αναγκη... ευχαριστω:shifty:

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:49 ----------

Οι αλγοριθμοι Λας Βεγκας αν εχω καταλαβει καλα ειναι αλγοριθμοι οι οποιοι αναπτυσονται τυχαια και παραγουν τυχαια αποτελεσματα!! μπορει να επιστρεψουν σωστο αποτελεσμα η να μην επιστρεψουν καθολου, ποτε ομως δεν θα επιστρεψουν λαθος!!

Δημοσ.

Απο οσο ξερω δεν μπορεις να παραγεις απολυτα τυχαιους αριθμους με υπολογιστή. Εχουν βγει κατι κολπα με ποντικι κτλ.

Υπάρχει και hardware που βγαζει εγγυημενα τυχαιους αλλα ειναι πανακριβο.. Βεβαια εσυ δεν θες αυτο

Δημοσ.
Οι αλγοριθμοι Λας Βεγκας αν εχω καταλαβει καλα ειναι αλγοριθμοι οι οποιοι αναπτυσονται τυχαια και παραγουν τυχαια αποτελεσματα!! μπορει να επιστρεψουν σωστο αποτελεσμα η να μην επιστρεψουν καθολου, ποτε ομως δεν θα επιστρεψουν λαθος!!

[offtopic]Πάντως θα ήθελα έναν τέτοιο για λόττο/πρώτο/κίνο/προπό/λαχείο ή οτιδήποτε άλλο. Δηλαδή να μην βγάζει τίποτα ή τη λύση!;)[/offtopic]

Δημοσ.

Οι αλγόριθμοι αυτοί έχουνε τυχαίο complexion. Δηλαδή αποφασίζουνε στην τύχη για το πόση μνήμη θα χρησιμοποιήσουνε η πια βήματα θα εκτελέσουνε για να ολοκληρώσουνε το έργο τους. Τέτοιοι αλγόριθμοι θα δώσουνε τις ίδιες απαντήσεις με αλγοριθμους που δεν είναι las vegas.

Δηλαδή για αλγόριθμο las vegas f(x) = g(x) που δεν είναι las vegas (δηλαδή δεν είναι probabilistic), αυτή η ισότητα πάντα ισχύει. Ίδιες παράμετροι, ίδιο αποτέλεσμα.

Αν το άκουσες κάπου, τότε αναφερότανε μάλλον σε quicksort με random pivot.

Περισσότερα εδώ

http://en.wikipedia.org/wiki/Quicksort#Randomized_quicksort_expected_complexity

http://en.wikipedia.org/wiki/Las_Vegas_algorithm

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...