javavall Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Θα ήθελα να μάθω εάν ξέρει κανείς πώς γίνεται να σβήσω τα cookies με άλλο τρόπο εκτός του: tools->private data-> etc και χωρίς να κλείσω τον firefox. Έψαξα και στο web αλλά εκτός από add ons και τον παραπάνω τρόπο δεν βρήκα κάτι άλλο. Δοκίμαζω τώρα με ένα batch file να σβήνει "οτι μπορεί" στo firefox profiles την ώρα που αυτός είναι ανοιχτός μέσω του url/dos, αλλά παρατήρησα ότι οι σελίδες άρχισαν να εμφανίζουν λάθη από ένα σημείο και μετά.(και γενικά ο firefoχ να μην λειτουργεί με τον αναμενόμενο τρόπο). Μου φαίνεται ότι όταν το κάνεις χειροκίνητα κάτι γίνεται και "μπερδεύεται" γιατί παρόλου που τα σβήνω, στο options->privacy τα ονοματά τους παραμένουν, και το "clear private data" παύει να λειτουργεί(με ένα restore στο safe mode του firefox φτιάχνει). Οποιαδήποτε πληροφορία ή συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.
parsifal Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Τί εννοείς «να σβήνει «οτι μπορει» στο firefox profiles»; Ποια ακριβώς αρχεία σβήνεις με το batch file; Δε μπορείς να αρχίσεις να σβήνεις αδιακρίτως αρχεία στο χρησιμοποιούμενο profile α λα «όποιον πάρει ο Χάρος» και να αναμένεις απροβλημάτιστη λειτουργία στην πορεία! Τα cookies π.χ. (όπως και διάφορα άλλα στοιχεία του προφίλ), η σειρά 3 του Firefox άρχισε να τα διαχειρίζεται μέσω της ενσωματωμένης SQLite μηχανής που διαθέτει. Το αντίστοιχο αρχείο είναι το cookies.sqlite στον κατάλογο του προφίλ και οι ρυθμίσεις που κάνεις για το ποια sites επιτρέπεται να δημιουργούν cookies, expiration dates αυτών κλπ. στο αρχείο permissions.sqlite Αν στο σύστημα υπάρχει εγκατεστημένη η SQLite, ίσως να μπορούσες να διαγράψεις τα cookies με ποιο «καθαρό» τρόπο, χρησιμοποιώντας SQL commands. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, απλά δίνω ιδέες...
javavall Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Τί εννοείς «να σβήνει «οτι μπορει» στο firefox profiles»; Κάποια αρχεία δεν μπορεί να τα σβήσει εν ώρα λειτουργίας (πχ, CACHE_001,CACHE_002,CACHE_003,CACHE_ΜΑP όσον αφορά τον φάκελο "Cache"). Όσο μπαίνεις σε διάφορα site γίνονται νέες εγγραφές στον φάκελο "Cache", αυτές θεώρησα ότι είναι τα cookies από τα site. Οπότε με "rd /s /q C:\...\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles" σβήνει αναγκαστικά τις νέες εγγραφές και τα offline cookies, εφόσον δεν μπορεί να πειράξει τα υπόλοιπα εν ώρα λειτουργιάς του firefox. Tουλάχιστον αυτό είδα να γίνεται... Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
parsifal Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Όσο μπαίνεις σε διάφορα site γίνονται νέες εγγραφές στον φάκελο "Cache", αυτές θεώρησα ότι είναι τα cookies από τα site. Όχι, εκεί αποθηκεύονται προσωρινά οι ιστοσελίδες, οι εικόνες τους κλπ. για πιο γρήγορη περιήγηση. Αντίστοιχα με τα "Temporary Internet Files" του IE. Τα cookies του FF αλλού, δες το προηγούμενο post μου. Οπότε με "rd /s /q C:\...\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles" σβήνει αναγκαστικά τις νέες εγγραφές και τα offline cookies, εφόσον δεν μπορεί να πειράξει τα υπόλοιπα εν ώρα λειτουργιάς του firefox. Υπάρχει ένα στοιχειώδες λάθος στη λογική αυτή: Υποθέτεις ότι μόνο όσα αρχεία είναι μόνιμα κλειδωμένα για πρόσβαση από τη διεργασία του Firefox (αυτά που δε μπορούν να σβηστούν δηλαδή), είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία και τη συνεπή κατάσταση του τρέχοντος Firefox profile. Προφανώς (το είδες και μόνος σου, με τις δυσλειτουργίες που περιγράφεις), δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αφού θέλεις να σβήσεις κάτι συγκεκριμένο - τα cookies π.χ. - θα επικεντρωθείς σε αυτό μόνο, εφόσον υπάρχει τρόπος.
javavall Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 parsifal σ'ευχαριστώ πολύ! Βρήκα τελικά μια εφαρμογή σε python που κάνει περίπου αυτό που θέλω. Όταν έχω περισσότερο χρόνο θα ψάξω να δω τι γίνεται και με το sqlite.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.