katerina_a_86 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Σήμερα μου πέρασαν ένα κλιματιστικό. Στην αρχή φαινόταν όλα ΟΚ αλλά το απόγευμα που το ξαναδοκίμασα διαπίστωσα μια ενοχλητική μυρωδιά σαν πλαστικό. Τι παίζει? Να ανησυχήσω?
freedubus Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Στο πρώτο στάδιο λειτουργίας η μονάδα μπορεί να αναδίδει τις οσμές των εσωτερικών εξαρτημάτων της συσκευής κλιματισμού. Το παραπάνω δεν υποδηλώνει βλάβη του εξοπλισμού.
dimpa16 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Εκτος και αν η μυρωδια αυτη δεν ειναι απο πλαστικο αλλα απο φρεον (και λαδακι μαζι). Αστο λιγο καιρο και βλεπεις. Αν εχεις ενα θερμομετρο,ξεκινα την μοναδα στην ψυξη και αστην να δουλεψει λιγη ωρα. Μετρα την θερμοκρασια εξοδου του αερα και κανε συγκριση μερα παρα μερα. Αν σου ανεβαινει, τοτε καπου εχεις διαροη,οποτε φωναζεις τον τεχνικο, να σου διορθωσει την διαροη και να συμπληρωσει φρεον. Α! και κατι αλλο. Την συγκριση των θερμοκρασιων που σου ειπα παραπανω,να την κανεις οταν η εξωτερικη θερμοκρασια ειναι περιπου ιδια. Δηλαδη πρεπει να ξερεις οτι οσο περισοτερη ζεστη εχει εξω,τοσο η αποδοση της μοναδας θα πεφτει.(στο λεω για να μην το λαβεις σαν προβλημα της μοναδας σου). Οσο για τα φιλτρα,καθαρισμος με νερακι καθε μηνα.(τουλαχιστον)
smilefreeware Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Και σε μένα μυρίζουν 2 κλιματιστικά από τότε που είπα να κάνω service. Τι τους έκαναν δεν ξέρω.
dimpa16 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Και σε μένα μυρίζουν 2 κλιματιστικά από τότε που είπα να κάνω service.Τι τους έκαναν δεν ξέρω. Στην δικια σου περιπτωση, το πιθανοτερο ειναι να μυριζουν λογο του χημικου για τον καθαρισμο που χρησιμοποιησαν.
smilefreeware Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Στην δικια σου περιπτωση, το πιθανοτερο ειναι να μυριζουν λογο του χημικου για τον καθαρισμο που χρησιμοποιησαν. Αυτό νομίζω και εγώ και από τότε αποφάσισα να μην ξανακάνω service και όσο αντέξουν. Εκτός από συμπλήρωση φρέον αν θέλουν
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 smilefreeware και σε σένα λογικά πρέπει να φύγει η μυρωδιά μετά από κάποιο καιρό. Από πότε έχει που μυρίζει - του έκανες service;
dimpa16 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Αυτό νομίζω και εγώ και από τότε αποφάσισα να μην ξανακάνω service και όσο αντέξουν.Εκτός από συμπλήρωση φρέον αν θέλουν Κοιτα,ολα ειναι σχετικα,αν μπορεις να ξεπλενεις την εξωτερικη μοναδα με το λαστιχο, πολυ καλα οσο μπορεις καλυτερα και ειδικα στην πισω μερια που βρισκεται το στοιχειο και καθαριζεις τακτικα τα φιλτρα της εσωτερικης μοναδας,τοτε δεν θα εχεις προβλημα αποδοσης. Βεβαια αυτο εξαρταται και απο το που μενεις.Αλλο ειναι να μενεις σε προαστεια,οπου το νεφος και η σκονη ειναι μικρη και αλλο στην πολη οπου η μπιχλα παει συνεφο. Οσο για ο φρεον,αν η εγκατασταση εχει γινει σωστα και δεν υπαρχουν διαροες,τοτε δεν χρειαζεται ποτε να συμπληρωσεις φρεον.Διαφορετικα,διωρθωνουμε τις διαροες και ολα καλα. Τσεκαρε τις εξωτερικες συνδεσεις (ρακορ) τις εξωτερικης μοναδας. Αν δεις ιχνη λαδιλας, τοτε εχεις διαροη. Αν ειναι στεγνα τοτε εισαι ο.κ. Να ξερεις οτι οπου υπαρχει διαροη,υπαρχει και λαδακι και αυτο γιατι μαζι με το φρεον στην μοναδα,κυκλοφορει και λαδι. Παντος καλο ειναι μια φορα στα 1-2-3 χρονια, αναλογα και την κατασταση και την θεση που βρισκεται η μοναδα, να φωναζεις τεχνικο για χημικο καθαρισμο γιατι πολλες βρωμιες πανε και κολανε στο στοιχειο της εσωτερικης μοναδας(τσιγαριλα-σκονη-τσικνα απο την κουζινα) και απο μονα τους διμιουργουν οσμες και βακτιριδια.
smilefreeware Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 @Manuel Δυστυχώς δεν περνάει ούτε με τα χρόνια. @dimpa16 Αυτό κάνω. Νερό μπόλικο απέξω και καθάρισμα φίλτρων μέσα. Για το καθαρισμό μικροβίων-σκόνης κλπ έχεις απόλυτο δίκιο. Πράγματι και εγώ θέλω να μπορώ να τα καθαρίζω μια φορά το χρόνο. Εχω ακούσει ότι αρκετοί βάζουν νομίζω χλωρίνη, ιώδιο δεν ξέρω και τα απολυμένουν μόνοι τους. Δυστυχώς εδώ είναι Ελλάδα δηλ. να κάνω service μια φορά το χρόνο αλλά όταν ό άλλος είναι γύφτος και αρχίζουμε μεγιστοποίηση κέρδους, ελαχιστοποίηση χρόνου και στα κάνει μαντάρα καταλήγεις να μην κάνεις τίποτα. Ποιός φταίει τελικά που αρχίζει η ανεργία εγώ ο τσιγγούνης ή ό γύφτος ?
CptBill Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Σήμερα μου πέρασαν ένα κλιματιστικό.Στην αρχή φαινόταν όλα ΟΚ αλλά το απόγευμα που το ξαναδοκίμασα διαπίστωσα μια ενοχλητική μυρωδιά σαν πλαστικό. Τι παίζει? Να ανησυχήσω? Εφοσον ειναι καινουργιο οπως λες δοκιμασε νατο βγαλεις απο τη πριζα και να μυρισεις (σνιφαρεις, whatever) το φις της πριζας.Επισης προσεξε τυχων αλλαγες στο χρωμα απο το φις. Μου εχει τυχει σε νεο κλιματιστικο να εχει γινει πατατια απο τον ηλεκτρολογο και να καιγεται το φις. Απο την αλλη η μυρωδια του πλαστικου που αναφερεις μπορει απλα να ειναι η καινουργιλα.
De@th L0rd Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Έτσι κι έβαλες χλωρίνη στα ψυγεία τα κατέστρεψες αν όχι με τη μια σιγά σιγά.Η χλωρίνη το διαβρώνει το μέταλλό.Θα πας να πάρεις 1-2 λίτρα χημικό για καθαρισμό κλιματιστικών(ένα πράσινο είναι συνήθως).Θα το βάλεις σε ένα μπουκάλι από καθαριστικό τζαμιών με βαποριζατέρ και θα το ρίχνεις στα ψυγεία της εσωτερικής περισσότερο,αφού πρώτα έχεις βγάλει τα φίλτρα σκόνης κ άνθρακα και οτι άλλο έχει,για να πάει μέχρι μέσα.Εννοείται όλα αυτά με αποσυνδεμένο το κλιματιστικό από το ρεύμα.
CptBill Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 video θησαυρος σχετικα με το καθαρισμο κλιματιστικου. Βεβαια εφοσον μιλαμε για κλιματιστικο του κουτιου, ΔΕΝ χρειαζεται καθαρισμα. Ξερεις κανεις που μπορουμε να βρουμε το καθαριστικο fectant-3?
dwarves Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 video θησαυρος σχετικα με το καθαρισμο κλιματιστικου. Βεβαια εφοσον μιλαμε για κλιματιστικο του κουτιου, ΔΕΝ χρειαζεται καθαρισμα. Ξερεις κανεις που μπορουμε να βρουμε το καθαριστικο fectant-3? http://www.soldatos.gr/html/xhmika.html
Teaser Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Αν το κλιματιστικό σου μυρίζει, μην μαγειρεύεις φασόλια. Είναι απλό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.