Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Ati hd3870

pmanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας

εδω και μέρες μου παρουσιάζεται το παρακάτω πρόβλημα.πχ.όταν παίζω προ και εστιάζεται κάποιος παίκτης(σε φάση πέναλτι ας πούμε) κολλάει η κάρτα γραφικών και πετάει ένα μήνυμα ότι κρασάρει.το έχω συναντήσει και σε άλλες περιπτώσεις με παιχνίδια.αυτό που σκέφτηκα ήταν να δοκιμάσω τους drivers που είχα με την αγορά της κάρτας αλλά το πρόβλημα εξακολουθούσε.έβαλα και τους νεότερους αλλά πάλι τα ίδια.μήπως έχει τύχει παρόμοια περίπτωση σε κάποιον?έχει κανείς ιδεά πως επιλύεται το πρόβλημα?

Δημοσ.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είνια να τσεκάρεις τις θερμοκρασίες της κάρτας σου!!! Αν δεις ότι είναι ψηλά κάνε της ένα καλό καθάρισμα!!!

Δημοσ.

απενεργοποίησα το anti-aliasing και δεν μου παρουσίασε πρόβλημα....τι κάνουμε τώρα?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:17 ----------

το ξανάκανε τελικά....λέτε να πάει για κάψιμο η κάρτα?

Δημοσ.

έλεγξε θερμοκρασίες όπως είπε και ο stm00192, και όρισε το ανεμιστηράκι της λίγο πιο ψηλά από το default.

Δημοσ.
έλεγξε θερμοκρασίες όπως είπε και ο stm00192, και όρισε το ανεμιστηράκι της λίγο πιο ψηλά από το default.

Αν είχε πρόβλημα η κάρτα με την θερμοκρασία, τότε θα το έβγαζε πάντα, και όχι όταν έκανε "εστίαση σε έναν παίκτη στο PRO" ... (ειληκρινά έχω βαρεθεί να το ακούω ως απάντηση σε κάθε πρόβλημα... )

Έχω εδώ και 1,5 χρόνο την HD3870, δεν παρουσιάζει κανενός είδους τέτοιου πρόβλημα, και έχω ακόμη τα drivers που περιελάμβανε το cd της συσκευασίας... Εαν δεν έχεις κανένα πρόβλημα με κάποια drivers γιατί να τα αλλάξεις άλλωστε? ...

όσον αφορά το θέμα μας, μήπως έχεις πειράξει (ο τόπικ στάρτερ) τις ρυθμίσεις του Catalyst Control Center? Γιατί έχει κάτι ρυθμίσεις, όπως π.χ. "να υπάρχει πάντα ενεργοποιημένο antilising ανεξάρτητα των ρυθμίσεων της εφαρμογής", πράγμα που εαν μέσω του παιχνιδιού το antilising είναι απενεργοποιημένο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα (από προσωπική εμπειρία το λέω)... Θα σου πρότεινα να βάλεις (εαν τις πείραξες) σε όλες τις επιλογές το "use application settings" λοιπόν...

• Moderators
Δημοσ.

Έχω εδώ και 1,5 χρόνο την HD3870, δεν παρουσιάζει κανενός είδους τέτοιου πρόβλημα, και έχω ακόμη τα drivers που περιελάμβανε το cd της συσκευασίας... Εαν δεν έχεις κανένα πρόβλημα με κάποια drivers γιατί να τα αλλάξεις άλλωστε? ...

Εδω εισαι φαουλ.

Το bios/firmware δεν αλλαξουμε αν δεν υπαρχει προβλημα.

Τα drivers ειναι highly recommended να τα αλλαζουμε, γιατι οι εταιρειες κανουν αγωνα δρομου να αξιοποιησουν τη δυναμη των καρτων. Οποτε σε καθε νεους drivers ολο και κατι καλυτερο θα υπαρχει, ειτε ειναι απειροελαχιστο, ειτε αντιληπτο και δια γυμνου οφθαλμου.

Δε λεω καθε φορα, με το που βγουν οι νεοι drivers να τους βαζουμε, αλλα καλο θα ηταν να μενουμε σχετικα up-to-date.

PS: Εχεις κλοκαρει την 3870 σου? Αν ναι, ποσο εφτασε και με τι ψυξη?

Δημοσ.
Αν είχε πρόβλημα η κάρτα με την θερμοκρασία, τότε θα το έβγαζε πάντα, και όχι όταν έκανε "εστίαση σε έναν παίκτη στο PRO" ... (ειληκρινά έχω βαρεθεί να το ακούω ως απάντηση σε κάθε πρόβλημα... )

Μα δεν είπα ότι είναι η λύση, απλά να αρχίσουμε να αποκλείουμε περιπτώσεις...Και είσαι λάθος σε αυτό που λες σχετικά με τον παίκτη, διότι όταν εστιάζει στον παίκτη, η κάρτα πιέζεται περισσότερο ουτως ώστε να αποδόσει την λεπτομέριά του... Επίσης λάθος είσαι και όσον αφορά τους οδηγούς, όπως είπε και ο george, στις νέες εκδόσεις, σίγουρα κάτι αλλάζει προς το καλύτερο, ακόμα και αν δεν το παρατηρείς με

"γυμνό μάτι" (άλλωστε δεν θα είχε νόημα για τις εταιρείες, θα έβγαζαν μόνο μια αρχική έκδοση οδηγών και μέχρι εκεί)

Θα συμφωνήσω μαζί σου όσον αφορά της ρυθμίσεις στο panel, pmanos, επέστρεψε τις τιμές στα default αν έχεις πειράξει κάτι...

Το game είναι αυθεντικό ή μήπως στο φέρε ο θείος;

Δημοσ.

Νομίζω πως αν τρέξει το 3DMARK θα καταλάβει αν φταίει η κάρτα. Θα την στρεσάρει και αν υπάρχει πρόβλημα θα φανεί.

Δημοσ.
Μα δεν είπα ότι είναι η λύση, απλά να αρχίσουμε να αποκλείουμε περιπτώσεις...Και είσαι λάθος σε αυτό που λες σχετικά με τον παίκτη, διότι όταν εστιάζει στον παίκτη, η κάρτα πιέζεται περισσότερο ουτως ώστε να αποδόσει την λεπτομέριά του... Επίσης λάθος είσαι και όσον αφορά τους οδηγούς, όπως είπε και ο george, στις νέες εκδόσεις, σίγουρα κάτι αλλάζει προς το καλύτερο, ακόμα και αν δεν το παρατηρείς με

"γυμνό μάτι" (άλλωστε δεν θα είχε νόημα για τις εταιρείες, θα έβγαζαν μόνο μια αρχική έκδοση οδηγών και μέχρι εκεί)

Θα συμφωνήσω μαζί σου όσον αφορά της ρυθμίσεις στο panel, pmanos, επέστρεψε τις τιμές στα default αν έχεις πειράξει κάτι...

Το game είναι αυθεντικό ή μήπως στο φέρε ο θείος;

Μπορεί να φάνηκε έτσι, αλλά η απάντησή μου δεν είχε κανένα offence εναντίων σου, γενικά μιλούσα...

Όσον αφορά το θέμα μας, εδώ με αυτήν την κάρτα, στο σύστημα που έχω στην υπογραφή μου παίζω το crysis σε 1360χ768 (λόγω οθόνης), antilising 4χ, με όλα τα settings στο high, απροβλημάτιστα... Πιστεύω ότι η εστίαση στον παίκτη του PRO δεν αποτελεί ούτε καν στρεσάρισμα για τις δυνατότητές της...

Επίσης, σχετικά με τους drivers, σίγουρα οι νέες εκδόσεις προσφέρουν περισσότερα, αλλά ως γνωστών δημιουργούνται προβλήματα κατά την αλλαγή τους στα windows... Οπότε εαν τα drivers που έχεις λειτουργούν σωστά, και δεν έχεις και μια σχετική εμπειρία με Η/Υ καλύτερα να μην ριψοκινδυνεύσεις να τα αλλάξεις... Μετά από μερικές κακές εμπειρίες, εαν δεν έχω πρόβλημα δεν αλλάζω drivers παρά μόνο όταν κάνω φορμάτ (και έχω να κάνω φορμάτ 1,5 χρόνο (περιέργως το pc λειτουργεί ακόμη ρολόι!!!))

@georgeman: Την είχα ανεβάσει γύρω στα 90Mghz με την stock ψύκτρα (core clock), αλλά το έβγαλα αμέσως γιατί έχω παρατήσει το gaming εδώ και ένα χρόνο, οπότε δεν είχε νόημα, λογικά ανέβαινε πολύ παραπάνω αλλα δεν ασχολήθηκα...Οι θερμοκρασίες είναι πολύ καλές, οπότε σηκώνει πιστεύω O/C, ίσως βέβαια ευθύνεται (για τις καλές θερμοκρασίες) και το κουτί που έχω (Ένα full desktop της thermaltake ArmorV+κάτι ) που έχει 5 ανεμηστήρες πάνω...

Δημοσ.
Μπορεί να φάνηκε έτσι, αλλά η απάντησή μου δεν είχε κανένα offence εναντίων σου, γενικά μιλούσα...

Όχι ρε man οκ, συζήτηση κάνουμε ;)

Όσον αφορά το θέμα μας, εδώ με αυτήν την κάρτα, στο σύστημα που έχω στην υπογραφή μου παίζω το crysis σε 1360χ768 (λόγω οθόνης), antilising 4χ, με όλα τα settings στο high, απροβλημάτιστα... Πιστεύω ότι η εστίαση στον παίκτη του PRO δεν αποτελεί ούτε καν στρεσάρισμα για τις δυνατότητές της..

Δεν με κατάλαβες...δεν εννοοώ ότι την γονατίζει, απλά ότι παράγει περισσότερα πολύγωνα προσπαθώντας να δώσει την λεπτομέρια του παίκτη..Anyway δεν είναι το θέμα μας αυτό...

Επίσης, σχετικά με τους drivers, σίγουρα οι νέες εκδόσεις προσφέρουν περισσότερα, αλλά ως γνωστών δημιουργούνται προβλήματα κατά την αλλαγή τους στα windows... Οπότε εαν τα drivers που έχεις λειτουργούν σωστά, και δεν έχεις και μια σχετική εμπειρία με Η/Υ καλύτερα να μην ριψοκινδυνεύσεις να τα αλλάξεις... Μετά από μερικές κακές εμπειρίες, εαν δεν έχω πρόβλημα δεν αλλάζω drivers παρά μόνο όταν κάνω φορμάτ (και έχω να κάνω φορμάτ 1,5 χρόνο (περιέργως το pc λειτουργεί ακόμη ρολόι!!!))

Τα παλιά προβλήματα που δημιουργούσαν οι οδηγοί, αποτελούν παρελθόν...αν ακολουθήσεις μια τυπική ακολουθία (απεγκατάσταση οδηγών σε safe mode, χρήση ενός εργαλείου για καθαρίσμο, πχ driversweeper, μην τυχών και έμεινε κάποιο υπόλειμμα από τους παλιούς οδηγούς, και εγκατάσταση των νέων) δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα με official οδηγούς...

@pmanos:Το πρόβλημα αυτό παρουσιάζεται μόνο στο συγκεκριμένο game; Το έχεις παρατηρήσει και σε άλλα;

Δημοσ.

Επειδη εχω και εγω την 3870 απο τις πρωτες εχει ενα προβλημα με τις θερμοκρασιες της.Το προβλημα ειναι στο βιος και υπαρχει update αλλα επειδη βαρεθηκα να ασχοληθω κατεβασα το rivatuner και πριν καθε παιχνιδι ανεβαζω τις στροφες του ανεμιστηρα.Μια φορα που ειχα ξεχασει να το βαλω το everest μου εδειξε 100+ βαθμους.Ισως να ειναι και οι θερμοκρασιες.Για καλο και για κακο ψαξτο λιγο

Δημοσ.

το έκανε και στο need for speed undercover...αφού επανέφερα όλες τις αρχικές ρυθμίσεις στην κάρτα το game το παίζει σε φουλ γραφικά και σε aliasing x6 χωρίς να μου κάνει κολλήματα πια...ελπίζω να λύθηκε το πρόβλημα...

σας ευχαριστώ όλους

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...