Praetorianos Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 γιατι λοιπον να μη γινω deliveras? Άντε πάλι με τον deliverα. Γιατί ο deliveras είτε 1 χρόνο δουλεύει είτε 30 τα ίδια λεφτά θα παίρνει. Υποτίθεται ότι κάνεις μια δουλειά που καταρχάς σε ευχαριστεί και κατα δεύτερον σε βοηθάει να εξελιχθείς τόσο προσωπικά όσο και μισθολογικά. Αν κάποιο από αυτά τα βρει κάποιος στο επάγγελμα του deliverα καλώς τα κάνει, αλλά οι περισσότεροι το κάνουν για κάποιο επιπλέον χαρτζιλίκι. Με την λογική σου ξέρεις πόσα βγάζει κάποιος που τρίβει τζάμια στα φανάρια?
aledjo Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Γιατί ο deliveras είτε 1 χρόνο δουλεύει είτε 30 τα ίδια λεφτά θα παίρνει. κανεις λαθος. δε περνει τα ιδια λεφτα. πριν 10 χρονια επερνε λιγοτερα λεφτα. σημερα περνει 700 ευρω. μετα απο 10 χρονια θα περνει περισσοτερα οσο θα ειναι ο βασικος μισθος τοτε (ειρωνικα το λεω) ο τεχνικος η/υ (γι'αυτο γινεται αυτος ο πολεμος τοσο καιρο), πριν 10 χρονια οταν πρωτοξεκινησε επερνε το βασικο μισθο (οπως και τωρα). ο ιδιος μετα απο 10 χρονια, δηλαδη σημερα ποσα περνει? εχεις εικονα για το τι συμβαινει στην αγορα? οι περισσοτεροι τα εχουν παρατησει 1) επειδη εχουν κουραστει 2) δε τους περνουν γιατι οπως ειναι λογικο ζητανε περισσοτερα απο τον νεο που του δινουν το βασικο μισθο! πηγαινε σε καποιο καταστημα ή εταιρια, δες τους πωλητες και τους τεχνικους ποσο χρονων ειναι! ολοι ειναι νεοι... ρωτα τους κι'ολας ποσα λεφτα περνουν.
ikaruga24 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Άντε πάλι με τον deliverα. Γιατί ο deliveras είτε 1 χρόνο δουλεύει είτε 30 τα ίδια λεφτά θα παίρνει. Υποτίθεται ότι κάνεις μια δουλειά που καταρχάς σε ευχαριστεί και κατα δεύτερον σε βοηθάει να εξελιχθείς τόσο προσωπικά όσο και μισθολογικά. Αν κάποιο από αυτά τα βρει κάποιος στο επάγγελμα του deliverα καλώς τα κάνει, αλλά οι περισσότεροι το κάνουν για κάποιο επιπλέον χαρτζιλίκι. Με την λογική σου ξέρεις πόσα βγάζει κάποιος που τρίβει τζάμια στα φανάρια? Και ειδου αλλη μια ερωτηση. Τι εξελιξη θα εχεις σαν τεχνικος Η/Υ? Δεδομενου οτι μαγαζια και γενικα ανθρωποι του επαγγελματος ειναι τοσο σπανιοι (παντα στα νομιμα πλαισια) και δεδομενου οτι ολοι ειναι "νεαροι" εως 35-40 ετων το πολυ κιολας? Λοιπον εχωντας 5 χρονια ηδη στο χορο δουλευωντας δεξια και αριστερα για ιντερνετ καφε, μαγαζακι, μικρη επιχειρηση και μεγαλη ΑΕ κατεληξα σε ενα πραγμα. Τεχνικος Η/Υ = Χαμαλης πολυτελειας και δουλεια χωρις μελοντικο οραμα. Τωρα για καποιον που πηγαινει σε σπιτια φιλων απο φιλους του κουμπαρου του Κιτσου της Ευτερπης του Καραμπελα και μαζευει απο κανενα ψιλο σιγουρα δεν λαμβανεται σοβαρα (αν και ορισμενες φορες μπορει να εχεις καλο cache απο τετοιες δραστηριοτητες). Εδιτ: Παρασυρθηκα απο το αλλο ποστ χεχε. θα το κανω copy paste εκει που αρμοζει. Κατα τα αλλα θα το αφησω ετσι οπως ειναι και εδω αυτο το ποστ.
aledjo Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Και ειδου αλλη μια ερωτηση. Τι εξελιξη θα εχεις σαν τεχνικος Η/Υ? Δεδομενου οτι μαγαζια και γενικα ανθρωποι του επαγγελματος ειναι τοσο σπανιοι (παντα στα νομιμα πλαισια) και δεδομενου οτι ολοι ειναι "νεαροι" εως 35-40 ετων το πολυ κιολας? Λοιπον εχωντας 5 χρονια ηδη στο χορο δουλευωντας δεξια και αριστερα για ιντερνετ καφε, μαγαζακι, μικρη επιχειρηση και μεγαλη ΑΕ κατεληξα σε ενα πραγμα. Τεχνικος Η/Υ = Χαμαλης πολυτελειας και δουλεια χωρις μελοντικο οραμα. Τωρα για καποιον που πηγαινει σε σπιτια φιλων απο φιλους του κουμπαρου του Κιτσου της Ευτερπης του Καραμπελα και μαζευει απο κανενα ψιλο σιγουρα δεν λαμβανεται σοβαρα (αν και ορισμενες φορες μπορει να εχεις καλο cache απο τετοιες δραστηριοτητες). φιλε μου ειπες μεγαλη κουβεντα!! δες ενα θεμα που ειχα ανοιξει πριν καιρο. αν εχεις χρονο διαβασε το http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=300632
ikaruga24 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 φιλε μου ειπες μεγαλη κουβεντα!!δες ενα θεμα που ειχα ανοιξει πριν καιρο. αν εχεις χρονο διαβασε το http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=300632 Ακριβως εκει ημουν και παρασυρθηκα και εγραψα αυτο που εγραψα. Εκει θα φυγει κιολας το παραπανω ποστ
dreamer- Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 ...Δεν ξερω τι εχει κανει ο τοπικ σταρτερ αλλα αν ειναι περιπτωση οπως η δικη μου τοτε εχει 100% την υποστηριξη μου και να παει να του παρει οτι μπορει νομιμως. Ετσι απλα. Στο περίπου ναι. Στείνω δίκτυο.Τα καλώδια θα τα περάσω εγώ(κρεμασμένος συνήθως 2-3 μέτρα απο το έδαφος σε στάση που κινδυνεύω να πέσω γιατι δέ βολεύει αλλιώς) κ όχι ο ηλεκρολόγος όπως κ θα έπρεπε.Βέβαια ο ηλεκτρολόγος πρέπει να πληρωθεί κ αυτός,ενώ εγώ με 150€ τη βδομάδα κρέμομαι σαν τη μαίμού απο τις σκεπές ή όπου αλλού τύχη. Είναι πολλά ακόμη που δέ θα κάτσω να αναλύσω γιατί πολύ απλά δέν άνοιξα το topic για να κριθώ απο κανέναν σας,μια πολύ απλή ερώτηση έκανα αλλά εξελίχθηκε διαφορετικά.
Street-Fighter Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Είναι πολλά ακόμη που δέ θα κάτσω να αναλύσω γιατί πολύ απλά δέν άνοιξα το topic για να κριθώ απο κανέναν σας,μια πολύ απλή ερώτηση έκανα αλλά εξελίχθηκε διαφορετικά. Δεν κρίθηκες εσυ αλλα η περίπτωσή σου πιστεύω αν και αρκετοί μεσα σε αυτούς και εγω είμαστε μαζι σου φίλε μου.Προχώρα σε καταγγελία.Αναμένουμε νεότερα αν θες να τα μοιραστής μαζι μας
Teaser Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Είναι πολλά ακόμη που δέ θα κάτσω να αναλύσω γιατί πολύ απλά δέν άνοιξα το topic για να κριθώ απο κανέναν σας,μια πολύ απλή ερώτηση έκανα αλλά εξελίχθηκε διαφορετικά. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι απαντάμε σε σένα αποκλειστικά? Το ότι άνοιξες το θέμα δεν σημαίνει ότι σου ανήκει κιόλας, ούτε ότι ότι λέμε είναι σπόντα για σένα. Συζήτηση κάνουμε με αφορμή το πρόβλημα που έθεσες προς επίλυση και εφόσον είμαστε εντός του θέματος που πιστεύω ότι είμαστε δεν υπάρχει λόγος να αντιδράς. Δεν ξέρω πως το βλέπεις το πράγμα αλλά αν περιμένεις κάτι όπως το παρακάτω: Θέλω να μου πεί κάποιος που γνωρίζει,ποιός είναι ο κατώτερος μισθός που θα έπρεπε να παίρνω και άν δικαιούμε ή όχι ρεπό. 700€ ναι ...τότε πρέπει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου περί της έννοιας της συζήτησης και του διαλόγου. Αυτά, φιλικά! Όλοι το ματς τώρα!
ikaruga24 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Στο περίπου ναι.Στείνω δίκτυο.Τα καλώδια θα τα περάσω εγώ(κρεμασμένος συνήθως 2-3 μέτρα απο το έδαφος σε στάση που κινδυνεύω να πέσω γιατι δέ βολεύει αλλιώς) κ όχι ο ηλεκρολόγος όπως κ θα έπρεπε.Βέβαια ο ηλεκτρολόγος πρέπει να πληρωθεί κ αυτός,ενώ εγώ με 150€ τη βδομάδα κρέμομαι σαν τη μαίμού απο τις σκεπές ή όπου αλλού τύχη. Είναι πολλά ακόμη που δέ θα κάτσω να αναλύσω γιατί πολύ απλά δέν άνοιξα το topic για να κριθώ απο κανέναν σας,μια πολύ απλή ερώτηση έκανα αλλά εξελίχθηκε διαφορετικά. Φιλε μου μη στεναχωριεσαι τα ξερω απο πρωτο χερι και καταλαβαινω απολυτα γιατι δεν θες να το αναλυσεις παραπανω. Αν δεν εχεις καμια σχεση με το αφεντικο σου παρα μονο αποκλειστικα αυτη του αφεντικου-εργαζομενου πανε και γδαρε τον οσο μπορεις γιατι του αξιζει. Για να μη βγει κανενα λαμογιο παλι και αρχισει να λεει "μα το αφεντικο και ετσι και αλλιως και γιουβετσι" γιατι πραγματικα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αφεντικο που παιρνει ατομο για "τεχνικο Η/Υ" και τον κραταει μονο γι αυτο. Ο εκαστοτε τεχνικος κανει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, απο το να κανει τη δουλεια για την οποια τον προσελαβαν μεχρι και ψωνια για την εταιρια, αγγαρειες διαφορων τυπου, βαριες δουλειες που δεν εχουν καμια σχεση με το επαγγελμα ωστοσο ειναι αρκετα διαδεδομενες ωστε να υπαρχουν επαγγελματιες να την κανουν τη δουλεια αυτη απλα το αφεντικο βαζωντας να τα κανει ο "υπαλληλισκος" θα γλυτωσει πολλα γαμησιατικα μιας και η ποιοτητα δεν ειναι πρωτος στοχος. Ειλικρινα τα ξερω καλα. Ειμαι σχετικα λιγα χρονια στην αγορα εργασιας πανω στο επαγγελμα (5) αλλα οπου και αν εχω παει σε οποια δουλεια και αν εχω δουλεψει τα ιδια μου καναν και εμενα και στους συναδελφους μου. Δηλαδη απο ποσσους εργοδοτες πρεπει να περασω για να σχηματισω μια γενικη εικονα του πως εχουν κατα πληοψηφια οι δουλειες εκει εξω? Παρτου και τα σωβρακα φιλαρακι (χαριτολογοντας το λεω αυτο γιατι δεν εχουν αναγκη αυτοι οι τυποι ακομα και 20κ να τους παρεις, σταγονα στον ωκαιανο ειναι αυτα γι αυτους). Μην φοβηθεις κανεναν και τιποτα.
Street-Fighter Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αφεντικο που παιρνει ατομο για "τεχνικο Η/Υ" και τον κραταει μονο γι αυτο. Ο εκαστοτε τεχνικος κανει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, απο το να κανει τη δουλεια για την οποια τον προσελαβαν μεχρι και ψωνια για την εταιρια, αγγαρειες διαφορων τυπου, βαριες δουλειες που δεν εχουν καμια σχεση με το επαγγελμα ωστοσο ειναι αρκετα διαδεδομενες ωστε να υπαρχουν επαγγελματιες να την κανουν τη δουλεια αυτη απλα το αφεντικο βαζωντας να τα κανει ο "υπαλληλισκος" θα γλυτωσει πολλα γαμησιατικα μιας και η ποιοτητα δεν ειναι πρωτος στοχος. Αυτο ειναι ενα αλλο θέμα. Υπάρχει νόμος η κατι που να λεει ρε παιδι μου εισαι σερβιτόρος ωραία?Οτι δεν έχει δικαίωμά το αφεντικό σου να σε βαλει να κανεις κατι αλλο οχι σφουγγάρισμα(που μπορει να ειναι μέσα στην δουλεία σου) ας πουμε να σηκώσεις το γραφείο και να το πας ποιο κει. Υπάρχει τέτοιος νόμος που να σε καλύπτει κάπως? Θα μου πεις γιατι δεν μπορείς να το αρνηθείς.Ναι να το αρνηθείς την επόμενή μερα θα σε χαιρετήσει όμως.
ikaruga24 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Αυτο ειναι ενα αλλο θέμα.Υπάρχει νόμος η κατι που να λεει ρε παιδι μου εισαι σερβιτόρος ωραία?Οτι δεν έχει δικαίωμά το αφεντικό σου να σε βαλει να κανεις κατι αλλο οχι σφουγγάρισμα(που μπορει να ειναι μέσα στην δουλεία σου) ας πουμε να σηκώσεις το γραφείο και να το πας ποιο κει. Υπάρχει τέτοιος νόμος που να σε καλύπτει κάπως? Θα μου πεις γιατι δεν μπορείς να το αρνηθείς.Ναι να το αρνηθείς την επόμενή μερα θα σε χαιρετήσει όμως. Αυτο ακριβως λεω. Κανεις ενα σωρο χαμαληκιες γιατι δεν θες να αρνηθεις για να μην παρεις τον πουλο την επομενη μερα για τον οποιονδηποτε λογο. Κακα τα ψεματα το επαγγελμα μας ειναι τετοιο που ειμαστε ολοι μας αναλωσιμοι. Οτι εσυ αρνεισαι να κανεις θα το κανει ο αλλος με λιγοτερα ισως λεφτα χωρις να κανει κιχ ως να "ξυπνησει" και αυτος και με τη σειρα του να παραχωρισει τη θεση του σε ενα αλλο κοροιδο που περιμενει στη σειρα. Η κατασταση ειναι τραγικη γιατι η δουλεια μας ειναι τετοια που οσο χρονος και να περασει δεν γινομαστε σε κανεναν απαραιτητο και εχουμε τη "minimum" ζημεια στην καθε εταιρια ως να βρεθει αντικαταστατης μας η αυτος ο αντικαταστατης να μπορει να αποδωσει οσο απεδιδες εσυ. Εγω το ειπα και θα το ξαναπω, το επαγγελμα αυτο δεν εχει οραμα για το μελλον. Δεν μπορεις να ξερεις τι θα σου ξημερωσει την επομενη μερα σε αντιθεση με τα "e-shops" που οτι και να κανεις θα εισαι παντα "επιτυχημενος" χωρις πολλα πολλα στο κεφαλι σου. Πως φτιαχνεις ομως ενα μαγαζι e- για να ξεκινησεις ειναι το ζητημα.
pournaras Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δυστυχως σε κανενα επαγγελμα, δεν προκειται να αλλαξει αυτη η νοοτροπια, ουτε στην ελλαδα, αλλα ουτε και εξω, και δεν φταιει το επαγγελμα (πχ τεχνικος η/υ), αλλα η ιδια η φυση της επιχειρησης. Και αξηγουμαι: Εχουμε μια μεγαλη επιχειρηση, με 100+ ατομα (οχι στυλ πλαισιο κλπ, που ειναι μκρες μοναδες κατω απο την ιδια επωνυμια, μια κανονικα μεγαλη σε ενα κτιριο κλπ). Αυτη η επιχειρηση για να λειτουργησει, πρεπει να εχει, οδηγους, καθαριστριες, μεταφορεις αλληλογραφιας, αποθηκαριους, λογιστες υπαλληλους γραφειου, υπαλληλους υποδοχης, και οτι αλλο μπορειτε να φανταστειτε. Φυσικα και για καθε κλαδο απο αυτους εχεις και ξεχωριστα ατομα, και ο λογος ειναι οτι λογω της εκτασης της επιχειρησης, δεν γινεται πχ ο αποθηκαριος να ξεκινησει και σφουγγαρισμα σε 5-10 οροφους, ουτε ο λογιστης να αρχισει να μοιραζει στους οροφους αλληλογραφια. Παραλληλα ομως, εχουν ολοι τους τοση δουλεια, που σπανια θα δεις καποιον να καθεται και να ξυνεται. Παμε τωρα σε μια μικρη επιχειρηση 1-2-5 ατομων. Δυστυχως ακομη και αυτη η επιχειρηση, για να μπορεσει να λειτουργησει σωστα πρεπει να "επανδρωσει" αυτους τους κλαδους που προαναφερθηκαν. Εδω ομως υπαρχει η διαφορα, οτι δεν ειναι 40 γραφεια αλλα ενα, οποτε δεν μπορεις να παρεις να απασχολεις καθαριστρια, τα γραμματα ειναι 5-10 λογαριασμοι τη βδομαδα, αρα και ο ταχυδρομος αποκλειεται, τα βιβλια δεν προυποθετουν λογιστη, και η ρεσεψιον full time ειναι αχρηστη. Αρα αναγκαιο κακο ο υπαλληλος που θα προσληφθει για την κεντρικη θεση (πωλητης σε μαγαζι ρουχων, τεχνικος σε μαγαζι με η/υ, σερβιτορος ή μπουφετζης σε καφετρια κλπ), αυτος λοιπον θα δουλεψει μπαλαντερ και στις αλλες τιε δουλειες παρεα με καποιο συναδελφο του, με τον οποιο θα τις μοιρασουνε. Δεν γινεται αυτου του ειδους οι επιχειρησεις να απασχολησουν 100 ατομα, και αυτο ολοι το ξερουν. Οπως επισης ομως ξερουν οτι το μεγεθος της συνεχομενης δουλειας εκει, ειναι κατα πολυ μικροτερο απο μια μεγαλη επιχειρηση, και ο χρονος της λουφας ειναι πολλαπλασιος (αυτα βεβαια σε φυσιολογικες περιπτωσεις, μη μου αρχισετε τα ακραια, ατομα να δουλευουν 10 ωρες ασταματητα και μετα να τους ζητας να φτιαξουν και το μαγαζι, ξερω οτι υπαρχουν και τετοια, αλλα αυτα ειναι οντως για καταγγελια). Οπως γραφει κι ο ikaruga κανεις δεν σε παιρνει για δουλεια (απο τους μικρους επγγελματιες) σαν πχ τεχνικο η/υ, και να σε χρησιμοποιησει μονο για αυτο, αλλα εγω θα συμπληρωσω, οτι για ποσο θα μπορει να σε κραταει εστω και με 700 ε, οταν εχει μια επιχειρηση που θα σε απασχολησει για 1-2 πισι τη μερα (τοση δουλεια μεσο ορο θα εχει, οχι το ποσο μπορει ενας τεχνικος να βγαλει).
ikaruga24 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Οπως γραφει κι ο ikaruga κανεις δεν σε παιρνει για δουλεια (απο τους μικρους επγγελματιες) σαν πχ τεχνικο η/υ, και να σε χρησιμοποιησει μονο για αυτο, αλλα εγω θα συμπληρωσω, οτι για ποσο θα μπορει να σε κραταει εστω και με 700 ε, οταν εχει μια επιχειρηση που θα σε απασχολησει για 1-2 πισι τη μερα (τοση δουλεια μεσο ορο θα εχει, οχι το ποσο μπορει ενας τεχνικος να βγαλει). Ουτε και οι μεγαλες φιλε μου. Σε μεγαλη ΑΕ που απασχολουσε 100+ ατομα δουλευα και εγω. Τα ιδια που εκανα στο "μαγαζακι" με τα 5 ατομα (πιστεψε με μαγαζακι δεν μπορεις να το πεις αν και φαινομενικα ετσι εδειχνε) πριν την μεγαλη ΑΕ. Οι εργοδοτες σπανια θα διαφερουν, μεγαλοι και μικροι παντα θα κοιταν να γλυτωσουν λεφτα. Στην μεγαλη ΑΕ εβγαζα στο περιπου 3 επιχειρησεις την ημερα με την καθε μια επιχειρηση να εχει απο 15 ως 25 PC. Στο "μαγαζακι" εβγαλα σαφως λιγοτερα αλλα ειχαμε μαγαλυτερο υλικο σε πωληση και υποστηριξη. Φωτοαντιγραφικα, εκτυπωτες, λαπτοπ, SQL server και πολλα αλλα που ειμασταν 5 τεχνικοι για να καλυπτουμε. Ο "φορτος" εργασιας δηλαδη σχετικα ηταν ο ιδιος με την ΑΕ και ομως τα ιδια λεφτα επαιρνα και απο τις 2. Εδω απλα πρεπει να σταθεις τυχερος να πιασεις "την καλη" με την πρωτη η την δευτερη. Μεχρι να την πιασεις ομως (αν ποτε την πιασεις) θα βασανιζεσαι και θα σε τρωει το σαρακι. 5 χρονια μετα εγω προσωπικα αρχιζει και το μυαλο μου να παιρνει 1000 στροφες για το πως να βελτιστοποιησω την κατασταση για να ξεφυγω απο την "μιζερια" των 700 ευρω. Το οτι θα πρεπει να αλλαξω επαγγελμα ειναι η πρωτη σκεψη που μου περναει απο το μυαλο για να πετυχω κατι τετοιο.
Critter Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε critter. Αντίστοιχα όμως ΠΡΕΠΕΙ να είναι παράνομος και όποιος ΔΕΧΕΤΑΙ τους όρους αυτούς.Εξηγούμαι λοιπόν για να μην παρεξηγούμαι: Έχω π.χ όλα τα προσόντα γνώσεις κτλ να γίνω χμμμ Φανοποιός. Ο στάνταρ μισθός μου είναι π.χ 10 rupees και πάω να συμφωνήσω σε μία δουλειά.. Έρχεται λοιπόν ο critter που δεν τον πολυνοιάζει και λέει γμσε το.. εγώ έχω πάνω κάτω τα ίδια προσόντα με σένα.. Αλλα βολεύομαι και με 8rupees. Ο εργοδότης είναι χαζός να μην τον πάρει; Εσύ δεν θα συμφωνούσες; Μου παίρνει Ή δεν μου παίρνει με άνομα μέσα την δουλειά παρόλες τις ικανότητες μου; Αυτη η χαμηλόμισθη προσφορά δεν κάνει κακό σε μένα και στο σωματείο μου σαν φανοποιός; Αν ο critter που μου τσίμπησε τη δουλειά με 8 rupees θυμηθεί να ζητήσει τα υπόλοιπα σε κάνα χρόνο θα έχει δίκιο; Εμείς οι ίδιοι κάνουμε σκατά το σύστημα. Κανένας εργοδότης/άνθρωπος/ταμ ταμ δεν είναι χαζός να πληρώνει περισσότερα όταν μπορεί να κάνει τη δουλειά του με λιγότερα. Μπορεί μέν να εργάζομαι για κάποιον άλλο σήμερα και ουσιαστικά εμμέσως να είμαι στη θέση του δημιουργού του θέματος, αυτό όμως δεν με κάνει λιγότερο λογικό άνθρωπο.. Η κατόπιν εορτής έκλαμψη δεν μου άρεσε ποτέ. Να είχα/είχες/είχαμε μυαλό να κάναμε συνεννοήσεις της προκοπής. Anyway... Τυπικά έχετε όλοι δίκιο... Ηθικά θεωρώ πως όχι... Klein, περιγραφεις αυτο που γινεται και το ξερουμε ολοι. Δεν εχεις δικιο ομως στο οτι ο υπαλληλος ειναι παρανομος που δεχτηκε για τον εξης απλο λογο : Η συλλογικη συμβαση αναφερεται στο τι ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ο εργοδοτης να δωσει στον υπαλληλο και τι ΜΠΟΡΕΙ να ζητησει ο εργαζομενος. Ο Μεν εργοδοτης δλδ δεσμευεται νομικα ο δε υπαλληλος απλα μπορει να το επικαλεστει χωρις φυσικα να εχει νομικες κυρωσεις. Γιατι όμως η συλλογικη συμβαση δεσμευει τον εργοδοτη νομικα και οχι τον υπαλληλο? Μα ειναι λογικο το γιατι. Γιατι ο εργοδοτης εχει το μαχαιρι και το πεπονι και μοιραζει τις φετες. Εχει δλδ το πανω χερι. Η επινοηση λοιπον της ΣΣ ειναι να προστατευσει τον αφελη,ασχετο,αμορφωτο κτλ εργαζομενο. Και αν θες να σου πω ποιος φταιει κατα τη γνωμη μου, φταινε φυσικα οι κυβερνησεις που δεν διαθετουν τους ελεγκτικους μηχανισμους να δουν αν εφαρμοζεται νομος. Γιατι το κανουν αυτο? Ε!γιατι προφανως οι κυβερνησεις θελουν να τα εχουν καλα με τους εργοδοτες και τις επιχειρησεις για ευνοητους λογους. Η ξαφνικη εκλαμψη μου αναφερεις μπορει απο τη μια να μην σου φαινεται λογικη αλλα απο την αλλη πριν πας σχολειο δεν ηξερες τπτ, πριν ρωτησεις και πριν διαβασεις πως συμπληρωνεται η φορολογικη σου δηλωση παλι δεν ηξερες...Γενικοτερα πολλα πραγματα τα μαθαινεις οσο η ζωη προχωραει. Μην πυροβολεις λοιπον καποιον που λογω αφελειας ή αμαθειας ή αναγκης ΞΑΦΝΙΚΑ έμαθε και θελει να αποκαταστησει τα λαθη του παρελθοντος... Ιδαίτερα δε, οταν κινησεις σαν αυτη στρεφονται ενάντια σε κατι παρανομο το οποιο ισα ισα μπορει να φτιαξει την αγορα (επειδη πχ θα φοβηθει παρομοιες συμπεριφορες στο μελλον ο εργοδοτης) παρά να τη χαλάσει. Πρεπει σε αυτη τη χωρα να κυνηγησουμε λιγο την καφριλα μηπως και εκπολιτιστουμε επιτελους....Και η αρχη πρεπει να γινει απο τους ευατους μας. Ο καθενας κανει οτι γουσταρει...ειτε λεγεται εργοδοτης, ειτε υπαλληλος, ειτε οδηγος, ειτε παππάς, ειτε πολιτικος....ελεος πια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.