Προς το περιεχόμενο

κατανάλωση ρεύματος

Grabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μήπως κανείς πως καταλαβαίνουμε πόσο ρεύμα καταναλώνει το pc μας??

σκέφτομαι να πάρω καινούριο τροφοδοτικό. τι πρέπει να κοιτάξω για να μην κάνει μπαμ το pc???

ευχαριστώ!!!

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως υπάρχουν συσκευές που κάνουν αυτή τη δουλειά, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι αξιόπιστες..

Πες μας από τι αποτελείται το σύστημά σου, να σου προτείνουμε ένα.

Δημοσ.

ο υπολογιστής μου είναι εξαιρετικά παλιός 6 χρονών και βάλε.στέκεται καλά ακόμα αλλα χρηιμοποιώ περισσότερο το λάπτοπ.μάλλον θα του κάνω και καμιά αναβάθμιση το καλοκαίρι!δεν τα έχω βρει επακριβώς τα χαρακτηριστικα του γιατί όταν τον πήρα ήμουν τετάρτη δημοτικού αλλά στο περίπου είναι τα εξής:

motherboard:superb 4LE V2.0 pentium 4

επεξεργαστής:intel celebron pentium 4 cpu 2.40 ghz 239ghz socket478

μνήμη:ddr 512mb* & 256mb

τροφοδοτικό: 350 watt

κάρτα γραφικών έχει ενσωματωμένη η μητρική

καρτα ήχου *5.1 soundblaster

κάρτα tv crypto*

σκληρός δίσκος: 40gb εσωτερικός & 500gb εξωτερικός*hp

web camera*

scanner hp*

printer hp*

*=τα έχω προσθέσει εγώ

προσπαθώ να τον modάρω λίγο κυρίως το case αλλά και τα εσωτερικά όσο μπορώ θα του κάνω και αναβάθμιση βέβαια. πιστεύω να αντέξει 2-3 χρονάκια ακόμα!!

Δημοσ.

1. Τι σόι αναβάθμιση να κάνεις σε αυτό το σύστημα; Μάλλον εννοείς σύνθεση νέου.

2. Αν και το τροφοδοτικό κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι κανένα της προκοπής συν ότι έχει περάσει καιρός και θα έχει πέσει η απόδοσή του, δε νομίζω ότι θα αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα.

Δημοσ.

1.εννοείτε σύνθεση νέου.σιγά μην καθίσω τώρα να πάρω επεξεργαστή για μητρική προιστορική, μνήμες και κάρτα γραφικών

2.είναι no-name τροφοδοτικό[χαχαχαχα]

λέγοντας αναβάθμιση ενοώ την μονάδα ολόκληρη από την αρχή εκτός κάρτα ήχου, κάρτα tv σκληρός δίσκος, ανεμιστηράκιακαι αντιγραφικά που είναι καινούρια!

Δημοσ.

Ε χαίρω πολύ, όταν έρθει εκείνη η ώρα ανοίγεις νέο thread, μας λες πόσα διαθέτεις και τι περίπου θες και σου κάνουμε προτάσεις.

Τώρα να σου προτείνουμε κάποιο τροφοδοτικό ώστε να πάει αργότερα στην καινούρια σύνθεση, μου φαίνεται άκυρο.

Δημοσ.

ναι όμως η αρχική μου ερώτηση είναι πως καταλαβαίνουμε πόσο ρεύμα καταναλώενει ένα pc γενικά και πέρα από το δικό μου?

Δημοσ.

υπαρχουν σελιδες που βαζεις το hardware σου και σου λενε ποσο watt χρειαζεσαι....

Δεν ξερω κανενα λινκ για αυτες τις σελιδες...Κανε search στο forum

Δημοσ.
δεν ειναι οτι πιο αξιοπιστο κατα την γνωμη μου .

Με βρίσκεις σύμφωνο.. άντε να βγάλεις άκρη με τα: System Load και Capacitor Aging.

Δημοσ.

υπάρχουν μπρίζες που μετράνε την κατανάλωση μιας συσκευής. τώρα που θα τις βρείς δεν ξέρω. έχω πάρει μια από carefour, τώρα δεν βρίσκω. γενικά τα πολύ παλιά συστήματα έφταναν με το ζόρι τα 180-200w.

Δημοσ.
υπάρχουν μπρίζες που μετράνε την κατανάλωση μιας συσκευής. τώρα που θα τις βρείς δεν ξέρω. έχω πάρει μια από carefour, τώρα δεν βρίσκω. γενικά τα πολύ παλιά συστήματα έφταναν με το ζόρι τα 180-200w.

Aυτος ο τροπος νομιζω ομως οτι δν ειναι ο καταληλοτερος για να κρινεις τι τροφοδοτικο 8α παρεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...