Προς το περιεχόμενο

Ποιον Web Browser χρησιμοποιείτε περισσότερο; Δημοσκόπηση 29/5/09-29/9/09

parsifal

Ποιον Web Browser χρησιμοποιείτε περισσότερο;  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Ποιον Web Browser χρησιμοποιείτε περισσότερο;

• Microsoft Internet Explorer έκδοση 8
    • Microsoft Internet Explorer έκδοση 7 και παλαιότερη
    • Maxthon
    • Mozilla Firefox έκδοση 2.x ή rebranded παραλλαγές (Iceweasel,Bon Echo κλπ., διευκρινίστε με μήνυμα)
    • Mozilla Firefox έκδοση 3.x ή rebranded παραλλαγές (Iceweasel,Bon Echo κλπ., διευκρινίστε με μήνυμα)
    • Google Chrome
    • Opera
    • Apple Safari
    • Άλλον (Διευκρινίστε με μήνυμα ποιον)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
...Από την άλλη, δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι ανοικτού κώδικα ο browser σου για να εξασφαλίσεις ότι δεν κατασκοπεύει την ιντερνετική πλοήγησή σου: Υπάρχουν ένα σωρό δωρεάν εργαλεία με τα οποία μπορείς να εξετάσεις ενδελεχώς τα IP πακέτα που έρχονται και φεύγουν από το PC σου (IP από την οποία προέρχονται ή στην οποία αποστέλλονται + ακριβές περιεχόμενο) και άρα, να αποκλείσεις την περίπτωση κατασκοπείας.

Είναι εύκολο να μας αναφέρεις μερικά από αυτά τα εργαλεία; Ευχαριστώ.

Ψήφισα Firefox.

• Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Χρησιμοποιώ τον chrome, γιατί κάνει την αναζήτηση πληροφορίας ταχύτατη .. δεν του συγχωρώ τα παραθυράκια. Περιορίζει κάποιες φορές τα κλικς μου μόνο σε αυτά..

Επίσης κάποιες φορές καταντά ενοχλητικά ασταθής με youtube, γι αυτό έχω στο πλάι και τον firefox ;)

Δημοσ.
Είναι εύκολο να μας αναφέρεις μερικά από αυτά τα εργαλεία; Ευχαριστώ.

Δες μερικά εδώ:

>http://en.wikipedia.org/wiki/Packet_analyzer#Notable_packet_analyzers

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Opera μόνο. Ενθουσιασμένος και με τον 10.

Για εναλλακτικό τον k-meleon αν και δεν τον χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ.

Μακριά από ie. Firefox? Ποτέ δεν μου έκατσε καλά.

Δημοσ.

Δοκίμασα Firefox, χωρίς plugins. Κουραστικός πολύ μου φάνηκε.

Στον Opera βρήκα όσα ήθελα χωρίς plugins. Ο ορθογραφικός έλεγχος μου άρεσε πολύ στον 10.

Link για Chromium:

http://build.chromium.org/buildbot/snapshots/chromium-rel-xp/

Επεξεργασία: Ο πιο πάνω σύνδεσμος είναι για τα builds της νεότερης, υπό ανάπτυξη, έκδοσης.

Η σελίδα του Chromium είναι http://free-chrome.net/

Δημοσ.

Ψήφισα firefox

Η έκδοση 3.5 και έπειτα με έπεισε να σταθώ εδώ αφού επιτέλους διόρθωσε το θέμα της ταχύτητας και πάει σφαίρα αν και πολύ αργά το θυμήθηκαν σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Φόρτωσα τον φάηρφοξ πρόσθετα, γύρω στα 8 και παρατήρησα ελαχιστότατη μεν αλλά υπαρκτή δε πτώση απόδοσης που με έκανε να απαρνηθώ πολλά χρήσιμα add on όπως το speed dial και το preview tab...Εν τέλει κράτησα μόνο το hide menu bar ( η ύπαρξή της με χαλάει πολύ σε browser και στον όπερα είχα φτιάξει συντόμευση για να κρύβεται) και το paste and go που λάτρεψα στον όπερα. Τα γούστα μου είναι λιτά σε browsers όποτε δεν θα μου λείψουν ιδιαίτερα πιστεύω τα add on που έβγαλα. Ένα speed dial πρέπει να το βάλει όμως κανονικά,όχι με add on.

Έχω δοκιμάσει Όπερα αλλά από την μια τα αιωνίως άλυτα bugs ακόμα σε σάιτ όπως facebooκ,hotmail και youtube (!!!!!!) από την άλλη οι πειραματισμοί στην έκδοση 10 (όπως ότι η συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας ανοίγει νέα καρτέλα - ΑΚΥΡΟ ΕΝΤΕΛΩΣ, απορώ για ποιο λόγο να το κάνουν - και άλλα πολλά άχρηστα όπως και τον ασυμμάζευτο από παραμετροποίση) με κάνανε να την παρατήσω τελείως. Αναγνωρίζω πάντως το θέμα καινοτομία, είναι μπροστά σε χαρακτηριστικά πολλές φορές αν και δεν λείπουν ποτέ οι υπερβολές...

Σαφάρι δοκίμασα , άθλιο ότι τα λίνκ δεν τα άνοιγε σε νέα καρτέλα αλλά εκεί που ήσουν μια χαρά και σέρφαρες σου άνοιγε μπαμ ένα νέο παράθυρο λες και ήσουν στον ΙΕ 6 :P Προσπάθησα να βρω λύση,όμως δεν υπάρχει στην έκδοση για windows μόνο σε mac. Αν διορθωθεί το βλέπω για υποψήφιο default browser.

και τέλος ο browser που με κάλυψε απόλυτα από χαρακτηριστικά και ταχύτητα, λιτός και απέριττος, τα έχει όλα σε ένα νοικοκυρεμένα, ο chrome.Σίγουρα θα ήταν default αν δεν είχα κι εγώ την αίσθηση παρακολούθησης που αναφέρθηκε παραπάνω. Πρέπει να βρούμε απάντηση σε αυτό...;)

Συμπέρασμα.Από ταχύτητα και οι 4 άριστα.Με ΙΕ αρνούμαι να ασχοληθώ. Ο μοζίλλα θέλει μερικά βασικότατα χαρακτηριστικά από add on να τα έχει μόνιμα (speed dial ,autohide menubar και εμφάνιση/απόκρυψη με alt κ.α.). Η όπερα τιμωρία μέχρι νεωτέρας. Ο σαφάρι ένα πράγμα να διορθώσει και ο chrome να δούμε τι γίνεται αποεπιλέγοντας τις ρυθμίσεις εκείνες που στέλνουν κάτι στην google και διαγράφοντας τον google updater...Θα είναι πλέον εντάξει ή ακόμα έχουμε κάτι να φοβόμαστε;

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ σχεδόν σε καθημερινή βάση τους περισσότερους από τους browsers που υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο αλλά και εκδόσεις που δεν υπάρχουν (ΙΕ 6 :fear:), κυρίως λόγω δουλειάς.

Ψήφισα Firefox 3.x (3.5 σε Windows, iceweasel σε debian) και θέλω να σημειώσω κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου τεχνικό αλλά κατά τη γνώμη μου εξίσου σημαντικό:

για μένα το μεγάλο συν του Firefox δεν είναι ούτε το extensibility ούτε το performance αλλά το ..mentality. Κι εδώ να πω ένα παράδειγμα: ειδικά το πρώτο διάστημα που είχε βγει το Chrome (έστω και beta) σου παρείχε εξωφρενικά μεγαλύτερη ταχύτητα σε σύγκριση με οποιονδήποτε browser αλλά και αξιοπιστία ειδικά αν είσαι multitasking χρήστης με πολλά tabs. Ταυτόχρονα όμως σου πάσαρε ένα EULA καθόλα καταχρηστικό -το οποίο, και αφού βούιξε το Web αναπροσαρμόστηκε με τη δικαιολογία της "παράληψης". Το οξύμωρο είναι ότι ο καθένας μας πιστεύει λιγότερο ή περισσότερο ότι σιγά μη κάτσει η Χ Google να ασχοληθεί με το τι κάνει ο ίδιος στο Web. Και είναι οξύμωρο γιατί τα εργαλεία αυτά και οι δωρεάν (και χωρίς καμία διαφήμιση) εφαρμογές υπάρχουν ακριβώς για να συγκεντρώνουν και να αναλύουν το τι κάνει ο καθένας μας στο Web και όχι μόνο. Κι αυτό όχι για συνομωσιολογικούς σκοπούς αλλά για στοχευμένο, εξατομικευμένο (personalized ελληνιστί) marketing και μονοπώληση ενός εκ των βασικότερων "καυσίμων" του Web που λέγεται διαφημιστική αγορά. Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά. Στην περίπτωση του Chrome βέβαια η Google, εκτός των όποιων άλλων στόχων, προσπαθεί μέσω ενός ευρείας αποδοχής browser να αυξήσει την επιρροή της στην εξέλιξη των προτύπων του Web (π.χ. βλ. πρόσφατα HTML 5) -γι' αυτό και τον προωθεί με κάθε μέσο. Επίσης, όπως λέγεται, δεν είναι μακρυά η εποχή των Browser-OSs και αν δε κάνω λάθος η Google έχει ήδη ξεκινήσει ένα τέτοιο project.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι η αντιδιαμετρική με τα παραπάνω φιλοσοφία του Mozilla Foundation κερδίζει κατά κράτος, έστω κι αν το εκτελέσιμο υστερεί μερικά second (πλέον μάλλον αμελητέα). :-)

Δε θέλω να παρεξηγηθώ: χρησιμοποιώ πολλά προϊόντα της Google και για διαφόρους λόγους (από το blogger ως το apps). Ταυτόχρονα, γενικότερα η Google για τους παλιότερους πρεσβεύει ακόμη και σήμερα μια "ιδέα" στο χώρο του Web κι έχει συμβάλει στην ανάπτυξή του ίσως όσο κανείς άλλος. Παρόλα αυτά, η συγκέντρωση δεδομένων και οι τεχνικές εκμετάλλευσής τους έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό σήμερα που καθιστούν το ζήτημα της ιδιωτικότητας ένα από τα πιο φλέγοντα αυτή τη στιγμή (κοινωνικά αλλά και επιστημονικά). Την ίδια στιγμή η "don't be evil" Google παρουσιάζει όρους χρήσης και πολιτικές που σε τίποτα δε θυμίζουν το "όραμα" του ελεύθερου, ανώνυμου και ασφαλούς Web. Μάλιστα, η δυνατότητά της σε ανάλυση τεράστιου όγκου δεδομένων είναι κατά τεκμήριο μοναδική στο κόσμο (με τη μεγαλύτερη ίσως καινοτομία τα τελευταία χρόνια που ακούει στο όνομα MapReduce). Η συγκεντρωτική αυτή τάση (η ίδια που είχε η Microsoft στα λειτουργικά πριν μερικά χρόνια) δε βοηθά το Internet και γι' αυτό και μόνο αξίζει να βλέπουμε ποιες είναι οι εναλλακτικές σε κάθε περίπτωση και πως μπορούμε να τις υποστηρίξουμε.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πάει και αυτή η δημοσκόπηση, έληξε μερικές ημέρες πριν. Αν θέλετε να οργανώσουμε νέα, παρακαλώ από εδώ και κάτω να υποβάλλετε τα σχόλια και τις προτάσεις σας για οποιεσδήποτε αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής και όταν καταλήξουμε σε ένα format, θα ανεβούν συγκεντρωτικά γραφήματα, θα κλειδώσει το παρόν thread και θα σηκωθεί η νέα δημοσκόπηση.

Ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας!

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

εδώ και λίγο καιρό χρησιμοποιώ opera και τον θεωρώ καλύτερο από firefox.Μου λείπουν βέβαια τα plugins που υποτίθεται οτι λειτουργούν στον opera..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...