Προς το περιεχόμενο

Audio και data blank cd

AbreLosOjos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα κενά cd που είναι κατάλληλα για audio γράφουν κανονικά data ή υπάρχει περίπτωση να μην διαβάζονται σωστά;

Νομίζω ότι είναι λίγο πιο ακριβά, γιατί ενσωματώνουν μια έξτρα πληροφορία, για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάποια audio cd-recorders και γι' αυτό ακριβώς το λόγο χρεώνονται λίγο παραπάνω (ένα ποσό από την RIAA).

Το παραπάνω ισχύει;

Δημοσ.

Φίλε μου, αυτά που λες είναι σωστά. Τα Audio CDs κοστίζουν περισσότερο διότι πληρώνεις κάποιο ποσό για τα πνευματικά δικαιώματα των μουσικών, όπως συμβαίνει και με τις άδειες κασσέτες ήχου. Όσον αφορά τη δυνατότητα των Audio CDs να γραφούν ως data, μέχρι πρότινος πίστευα πως γίνεται, μέχρι που, κατα λάθος, αγόρασα μία πεντάδα TDK audio, από τα οποία χάλασα τα τέσσερα, μέχρι να προσέξω πως είναι audio. Περιττό να αναφέρω πως, παρ'όλο που η εγγραφή τελείωσε κανονικά, και το Nero που χρησιμοποιώ δεν έδειξε να έχει κανένα πρόβλημα, τα CDs δεν διαβάζονται από κανένα μηχάνημα.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ Spock. Οι απόψεις πάντως διίστανται. Αλλοι επιμένουν οτι διαβάζονται κανονικά και άλλοι όχι. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στα Thats Gold Audio από Disc Impex για παραγγελία εκτός Αθήνας.

Δημοσ.

ego pantos exo grapsei apires fores se audio cd data kai den eixa kanena problima pote....episis ta Thats Gold Audio ta exo agorasei kai ego apo tin Disc Impex kai pali grafo kanonika kai audio kai data ( Plextor 16/10/40A )

Δημοσ.

TDK Audio γραμμένα με Plextor 40x, Teac 40x, Ricoh 20x, Plextor 24x, από Nero 5.0 ή επόμενες εκδόσεις, όπου τα έχω δοκιμάσει (cd, dvd, cdr) παίζουνε, είτε γράφω mp3 είτε προγράμματα είτε παιχνίδια.

sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...