gremlin Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Καλησπέρα σε όλους. Πρόσφατα με την βοήθεια κάποιων φίλων από το παρόν forum έστεισα ένα κατά τη γνώμη μου πολύ καλό desktop για τις ανάγκες μου. Εν συντομία περιέχει: Asus P6T, I7 920 + stock cooler αλλά με arctic 5 thermal paste, OCZ 6GB triple channel 1600MHz, WD Velociraptor 10Krpm 150GB, Gainward GTX260, 896MB, 216 core, 55nm, Corsair 650Watt power, περιφερειακά: D-Link DWL-G510 pci wireless card Logitech 2800 wireless dekstop (2.4Ghz) Samsung T240HD LG DVD-RW Sony Blu-Ray. Το συναρμολόγησα μόνος μου και θεωρώ πως έχω την απαραίτητη τεχνογνωσία για να πάνε όλα καλά. Έβαλα windows 7 RC 64-bit. To σύστημα φυσάει στην κυριολεξία με 1920Χ1200 ανάλυση στηνς 24αρα οθόνη, δουλεύω πλέον και το απολαμβάνω. ΔΕΝ ΕΧΩ ακουμπήσει τιποτα με overclocking (ακομα..). όλα σε μαμίσιες συχνότητες και τάσεις. ΤΑ ΠΑΝΤΑ default. Συμβαίνει όμως ένα ΠΑΡΑ πολυ περίεργο φαινόμενο. Το σύστημα σε εντελώς ΤΥΧΑΙΕΣ στιγμές παθαίνει ΟΛΙΚΟ freeze. κοινώς όπως μπορεί να δουλεύω MATLAB, να παίζει ραδιόφωνο από firefox, μέσα σε 2-3 δευτερόλεπτα παγώνει (στο πρώτο 1 δευτερόλεπτο το mouse κουνιέται αλλά δεν ανταποκρίνεται σε κλικ-εκεί είναι που πλέον καταλαβαίνω ότι έρχεται κολλημα-, στο δευτερο δευτερόλεπτο η κίνηση του κέρσορα είναι σπασμοδική και στο τριτο δευτερόλεπτο βλέπω απλά κολλημένα τα πάντα...και η μουσική που έπαιζε κάνει γκ-γκ-γκ-γκ-γκ...κολλημένη βελόνα δηλαδή). μετά force restast... προσπάθησα να το "συνδυάσω" με κάποιο πρόβλημα αλλά ακόμα δεν έχω λύση. τώρα το pc είναι ανοιχτό 5 ώρες και πάει αέρα. πιθανοτικά μπορεί ανα πάσα στιγμή να κολλήσει, χωρίς να έχω κάνει την παραμικρή -περίεργη- κίνηση (ακόμα και τώρα που γράφω το παρόν για παράδειγμα). σκέψεις: 1) τα υλικά του συστήματος είναι διαλεγμένα ένα-ένα. και είπαμε κανένα O/C 2) παρακολουθώ ανά πάσα στιγμή θερμοκρασίες και cpu load, μεσα από utilities της μητρικής και από gadget. όλα τέλεια. MB μεταξύ 35-45, cpu μεταξύ 39-50. (ακόμα και όταν κολλάει, μένει στην οθόνη μια νορμαλ ενδειξη θερμοκραίας .....όχι κανένα παλαβό 80άρι). επομένως δεν πιστεύω πως είναι CPU, mobo. 3) δεν θεωρώ πως φταίει ο δίσκος...μια χαρά πάει ο raptor-άκος...(καθόλου φασαρία by the way) 4) να φταίει η μνήμη??? περίεργο. η κάρτα γραφικών?? επίσης περίεργο γιατί δεν κολλάει όταν πάω να κάνω κανα παλαβό simulation ή κανα hard graphics rendering. με τούτα και με εκείνα σκέφτομαι 3 πράγματα. 1) pci κάρτα ασύρματη??? (έχω όμως 64-ΒΙΤ drivers από D-link....και δουλεύει μια χαρά με το ασύρματο του σπιτιου...) 2) τα ασύρματα πληκτολόγιο-ποντίκι της logitech που έχουν usb adaptor σαν δέκτη?? 3) θεωρητικά επειδή τα core του συστήματος τα θεωρώ πολύ καλά, φοβάμαι πως ή από την μαλακο-pci θα την έχω πατήσει, ή από usb παπαρίτσες... ....τί άλλο.....μου την έχει δώσει γιατί κατα τα άλλα πραγματικά ΦΥΣΑΕΙ! το βλέπετε για hardware ή για software fault (λόγω και των 64-ΒΙΤ)??? για την πληρότητα των όσων είπα να πώ τί τρέχω συνήθως (ταυτόχρονα φορτωμένα στο 80% του χρόνου που το PC είναι ανοιχτό): MATLAB 2009 (64-BIT version) WinEdt + JabRef (LaTeX stuff) Dropbox (εφαρμογή ΜΕ-ΓΑ-ΛΕΙ-Ο) MSN, Skype AVG 8.5 Firefox με adblock, xmarks plugins + ραδιόφωνο μέσα από firefox (με "σηκωμένο" media player plugin). Adobe Reader 9... αυτά τα πραγματικά λίγα για ένα τέτοιο σύστημα (όπως προκύπτει και από το cpu load/ memory load που τα παρακολουθώ διαρκώς)....δεν ζορίζεται ΟΥΤΕ στο ελάχιστο..όταν είναι να "παγώσει" θα παγώσει απλά γιατί...έτσι... ΠΑΡΑΚΑΛΩ λίγη βοήθεια γιατί 1360 λίρες (1500 ευρώ) δεν ήταν λίγα και θα το πετάξω από το μπαλκόνι.
sYn Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Εχμ, το ότι φοράς RC έκδοση των Windows; Κάνε και ένα memtest στις μνήμες..αλλά κυρίως OS τα 7..;
caution Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 ...memtest και δοκίμασε ένα live cd μπας και φταίει η rc
gremlin Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 δώστε μου ένα link για memtest....έβαλα στο google και ...δεν ξέρω τι να διαλέξω.... http://www.memtest.org/ αυτο? επίσης μαζί σας με το RC....αλλά από το πουθενά??? χωρίς "κάποιο" consistency??... (ρε παίδες, μπάς και να το πετάξω από μπαλκόνι??? χχαχαχα)
Moderators Gi0 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 3) δεν θεωρώ πως φταίει ο δίσκος...μια χαρά πάει ο raptor-άκος...(καθόλου φασαρία by the way) Απο που το συμπεραινεις αυτο?Οχι πως υποψιαζομαι τον σκληρο,αλλα καλο ειναι να εχεις τα παντα υπ οψη. 4) να φταίει η μνήμη??? περίεργο. Γιατι περιεργο?Επειδη ειναι καινουρια και δεν ειναι overclocked? 1) pci κάρτα ασύρματη??? (έχω όμως 64-ΒΙΤ drivers από D-link....και δουλεύει μια χαρά με το ασύρματο του σπιτιου...)2) τα ασύρματα πληκτολόγιο-ποντίκι της logitech που έχουν usb adaptor σαν δέκτη?? 3) θεωρητικά επειδή τα core του συστήματος τα θεωρώ πολύ καλά, φοβάμαι πως ή από την μαλακο-pci θα την έχω πατήσει, ή από usb παπαρίτσες... Ολα τα παραπανω τα βαζω σε μια κατηγορια,drivers.Συνηθως εκει γινονται οι λαδιες.Βαλε και το οτι εχεις την rc,ενα λογος παραπανω. το βλέπετε για hardware ή για software fault (λόγω και των 64-ΒΙΤ)??? Επειδη ειναι 64bit δεν ειναι και επιφοβο στα κολληματα Εριξες μια ματια στον event viewer μηπως και εχεις καποιο χρησιμο error εκει?Μπλε οθονη σου εχει βγαλει ποτε?Εστω και μια φορα?
UpToDate_ Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 (ρε παίδες, μπάς και να το πετάξω από μπαλκόνι??? χχαχαχα) περιμενε να'ρθω απο κατω πρωτα και μετα κανε οτι θες
caution Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 http://www.memtest.org/download/2.11/memtest86+-2.11.floppy.zip υποθέτοντας ότι έχεις floppy
ArisG88 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Αυτο με την ασυρματη καρτα δεν μου καθεται καλα. Ειχα δει κι εγω τετοιο φαινομενο σε αλλο pc και εφταιγαν τα drivers της ασυρματης καρτας
epivitor Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Και εμενα δε μου φαινεται να ειναι προβλημα μνημων. Μαλλον κατι θα παιζει με την καρτα pci και τους drivers. Βγαλτην (την καρτα) και δες αν το προβλημα συνεχιζεται.
gremlin Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 απαντάω διαδοχικά! @Gi0: α) για δίσκο έκανα read/write τεστ και παει μια χαρά (και επίσης μπόλικα installations...δεν κόλλησε ποτέ σε τέτοια φάση), β) για μνήμη...μάλλον επειδή δεν θέλω να φταίει το λέω...εδώ έχεις δίκιο..μπορεί να είναι μνήμη, γ)αυτά τα σκατοdrivers φοβάμαι και εγώ...έστω και αν η ασύρματη είναι 64-ΒΙΤ για vista. δ) αναφέρω τα 64ΒΙΤ γιατί τα συνδέω με το θέμα drivers που λες και εσύ. προς θεού και δεν λέω ότι φταίνε για το κόλλημα!! ίσα ίσα μου κάνουν το MATLAB να πετάει!!! ε) μπλέ οθόνη ΟΥΤΕ ΜΙΑ! ποτέ εδώ και μια εβδομάδα δεν είχα κόλλητα τύπου -not responding, blue screen, random restart....τίποτα από ολα αυτά τα κλασσικα γενικά θέματα... μονο ξαφνικά, χωρίς πρόκληση FREEZE @UpToDate: μόνο θα πρέπει να κάνει βολτίτσα από Λονδίνο!!!!! :-ΡΡΡ @caution: no floppy.................πάνε αυτές οι εποχές..... @ArisG88....γαμώ το ρουτερ που ειναι μακρυα...αγαπημένο ethernet ΠΟΥ είσαι (ειλικρινά όταν έβαζα την κάρτα, πολύ πριν κάν πατήσω το κουμπί power on για πρώτη φορά, την έφτυνα μην μου κάνει καμία...μα---ία....) ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:25 ---------- Και εμενα δε μου φαινεται να ειναι προβλημα μνημων. Μαλλον κατι θα παιζει με την καρτα pci και τους drivers. Βγαλτην (την καρτα) και δες αν το προβλημα συνεχιζεται. αυτό λέω να κάνω....αλλά μετά no internet....θα μου πείς αν βρείς το πρόβλημα, μείνε και 2 μέρες με internet στο παλιό σου laptop...(το οποίο και έχω, με επίσης win 7 RC, χωρίς να μου κάνει τέτοια κολλήματα....να δείς που θα κερδίσει το ACER 5 ετών, τον Ι7.....)
UpToDate_ Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 @UpToDate: μόνο θα πρέπει να κάνει βολτίτσα από Λονδίνο!!!!! :-ΡΡΡ Σιγα το πραγμα.........
epivitor Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Ρε φιλε γιατι δε χρησιμοποιεις καλυτερα τα vista x64 sp2 ? Tι σας εχει πιασει ολους και βιαζεστε τοσο για τα win7 ? Eχουν ακομα πολυ δρομο για να ειναι απολυτως σταθερα σε ολα τα συστηματα.
Moderators Gi0 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 β) για μνήμη...μάλλον επειδή δεν θέλω να φταίει το λέω...εδώ έχεις δίκιο..μπορεί να είναι μνήμη Εδω με ενα memtest και αρκετα loops θα μπορεσεις να βεβαιωθεις για το αν φταιει ή οχι.Δεν χρειαζεσαι floppy,υπαρχει και iso το οποιο το καις σε ενα cd,boot απο το cd και κανεις τα τεστ. γ)αυτά τα σκατοdrivers φοβάμαι και εγώ...έστω και αν η ασύρματη είναι 64-ΒΙΤ για vista. Αυτο ακριβως υποθετω.Οχι απαραιτητα για την ασυρματη.Γενικως καποιος driver. ε) μπλέ οθόνη ΟΥΤΕ ΜΙΑ! ποτέ εδώ και μια εβδομάδα δεν είχα κόλλητα τύπου -not responding, blue screen, random restart....τίποτα από ολα αυτά τα κλασσικα γενικά θέματα... μονο ξαφνικά, χωρίς πρόκληση FREEZE Κριμα.Και λεω κριμα γιατι τοτε θα ειχες καποιο dump για αναλυση.Μ αλλα λογια το προβλημα που αντιμετωπιζεις(και ειδικα αν ειναι απο driver)θελει αρκετο manual ψαξιμο. Ξεκινα ενα-ενα για αρχη:memtest. Επισης δεν μου ειπες αν ειδες τιποτα περιεργο στον event viewer.
caution Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 ( no floppy eihh? Where is your god now? ) μια ή άλλη, διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει και άστο να loopάρει το βράδυ http://www.memtest.org/#downiso
random Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 δώστε μου ένα link για memtest.... τα w7, έχουν δικό τους memory test http://www.sevenforums.com/tutorials/715-memory-diagnostics-tool.html http://blogs.techrepublic.com.com/window-on-windows/?p=786
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.