Προς το περιεχόμενο

Περίεργα freeze σε νέο I7 pc + Win7-RC-64bit

gremlin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
να υποθεσω πως εχεις κανει στο bios τις ρυθμισεις της ραμ voltage και timings οτι λενε πανω οι μνημες ε?:X

edit:τωρα ειδα πως ετρεξες memtest..ακυρο αυτο που ειπα..

εχεις βαλει drivers για τον sata controller?για τι εγω στα xp παλια που δεν ειχα βαλει ετσι σκαλωνε το pc..

χμμμμμ μη μου λες τέτοια. το μόνο που άλλαξα (και μάλιστα θεώρησα ότι το AUTO θα το έβρισκε απο μόνο του) είναι να βάλω ρητά την συχνότητα στα 1600..

αυτές εδώ είναι

http://www.ebuyer.com/product/158392

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:55 ----------

για sata δεν εχω βαλει κατι....τα βρηκε ολα κανονικα...και τον raptor και το dvdr και το blue ray...

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

προς ενημέρωση τρέχω πλέον με αναβάθμιση την win7RC-build 7201.......για να δούμε....αν κολλήσει έφυγα για vista 64bit sp2.....

(αν....λεω....αν βάλω τα vista και μου κάνει κανα περίεργο freeze πάλι...μετά σοβαρά θα σκίσω τα πτυχία μου...)

• Moderators
Δημοσ.
προς ενημέρωση τρέχω πλέον με αναβάθμιση την win7RC-build 7201.......για να δούμε....αν κολλήσει έφυγα για vista 64bit sp2.....

Αν περνας και προγραμματα καθε φορα,χαρα στο κουραγιο σου:-)Μην το στρωσεις και πολυ το συστημα γιατι σε λιγο καιρο θα χρειαστει να τα ξαναπερασεις(λεγε με rtm).

(αν....λεω....αν βάλω τα vista και μου κάνει κανα περίεργο freeze πάλι...μετά σοβαρά θα σκίσω τα πτυχία μου...)

Ακομα και τοτε-που δεν νομιζω-υπαρχει τροπος να την βρουμε την ακρη,μην αγχωνεσαι;)

Δημοσ.
Αν περνας και προγραμματα καθε φορα,χαρα στο κουραγιο σου:-)Μην το στρωσεις και πολυ το συστημα γιατι σε λιγο καιρο θα χρειαστει να τα ξαναπερασεις(λεγε με rtm).

Ακομα και τοτε-που δεν νομιζω-υπαρχει τροπος να την βρουμε την ακρη,μην αγχωνεσαι;)

δεν πέρασα clean install...έκανα upgrade....δεν άντεχα πάλι από την αρχή (αν και πλέον είναι 1.5 ώρα υποθεση. ειλικρινά ο raptor ρουφάει αρχεία στις εγκαταστάσεις...).

το μόνο που με "αγχώνει" είναι πως το laptop ήρωας των 5(!!!) ετών -που δεν νομίζω να "πιάνει" πάνω από 150 ευρώ- τρέχει τα 7 απροβλημάτιστα (έχω βγάλει βέβαια τα fancy κόλπα του aero που προφανώς τα κρατάω στον Ι7)....χωρίς παραμικρό κόλλημα (το εν λόγω laptop έχει τα αξιοπρεπή για μετά από 5 χρόνια ζωης στοιχεία στο windows experience index: CPU 2.9, Memory 4.1, Graphics 3.7 & 3.7, Hard Disk 4.8).

αυτό είναι που με εκνευρίζει... είδομεν...θα σας κρατώ ενήμερους.

αυτό που θέλω να ψάξω είναι μήπως πρέπει να επέμβω στο bios και να αλλάξω τπτ ρυθμίσεις από τα εργοαστασιακά AUTO....

• Moderators
Δημοσ.

το μόνο που με "αγχώνει" είναι πως το laptop ήρωας των 5(!!!) ετών -που δεν νομίζω να "πιάνει" πάνω από 150 ευρώ- τρέχει τα 7 απροβλημάτιστα (έχω βγάλει βέβαια τα fancy κόλπα του aero που προφανώς τα κρατάω στον Ι7)....χωρίς παραμικρό κόλλημα (το εν λόγω laptop έχει τα αξιοπρεπή για μετά από 5 χρόνια ζωης στοιχεία στο windows experience index: CPU 2.9, Memory 4.1, Graphics 3.7 & 3.7, Hard Disk 4.8).

Ενας λογος ρε συ που μπορει να δουλευει οκ-εννοουμε φυσικα χωρις bsod και κολληματα-ειναι οτι δεν διαθετει fancy συσκευες,μνημες κλπ κλπ και οι drivers του να ναι δοκιμασμενοι(..εχω κολλησει εγω με τον συνδιασμο drivers-rc)

αυτό που θέλω να ψάξω είναι μήπως πρέπει να επέμβω στο bios και να αλλάξω τπτ ρυθμίσεις από τα εργοαστασιακά AUTO....

Απο την στιγμη που δεν τα εχεις πειραξει δεν θα επρεπε να χεις καποιο προβλημα.Αν εχεις πεσει στην περιπτωση ομως,βαλε καρφωτες τιμες πχ για cpu voltage.Οι ram θεωρω πως ειναι μια χαρα οπως ειναι,αλλιως κατι θα αποκαλυπτε το memtest.

δεν πέρασα clean install...έκανα upgrade....

Μια και το ανεφερες.Εχεις ξανακανει upgrade ή καθε φορα τα 7 τα περνουσες με clean install?Μηπως εμφανιστηκε μετα απο καποιο upgrade το προβλημα?

Δημοσ.
Ενας λογος ρε συ που μπορει να δουλευει οκ-εννοουμε φυσικα χωρις bsod και κολληματα-ειναι οτι δεν διαθετει fancy συσκευες,μνημες κλπ κλπ και οι drivers του να ναι δοκιμασμενοι(..εχω κολλησει εγω με τον συνδιασμο drivers-rc)

Απο την στιγμη που δεν τα εχεις πειραξει δεν θα επρεπε να χεις καποιο προβλημα.Αν εχεις πεσει στην περιπτωση ομως,βαλε καρφωτες τιμες πχ για cpu voltage.Οι ram θεωρω πως ειναι μια χαρα οπως ειναι,αλλιως κατι θα αποκαλυπτε το memtest.

Μια και το ανεφερες.Εχεις ξανακανει upgrade ή καθε φορα τα 7 τα περνουσες με clean install?Μηπως εμφανιστηκε μετα απο καποιο upgrade το προβλημα?

και εγώ θεωρώ ότι κοτζαμάν asus, δεν κολλάει μπρίκια και σίγουρα κάτι πιο mainstream από 920, μνήμες ocz 1600mhz και GTX260 δεν θα μπορούσε να περιμενει οπότε θεωρητικά ξέρει πως να τις σετάρει εργοστασιακά.

όσο για το upgrade, βασικά....ασχολούμαι με υπολογιστές από το 1996...σήμερα ήταν η πρώτη φορά που έκανα upgrade..ποτε δεν τα εμπιστευόμουνα. πάντα clean install... απλά σήμερα είπα αφού ούτως η άλλως είμαι σε μεταβατικό στάδιο, ας το δοκιμάσω..

οπότε όλα μέχρι σήμερα (2 φορές που τα έχω σετάρει) είναι clean installs. μόνο το upgrade σε RC2 ήταν....dirty.!

• Moderators
Δημοσ.
και εγώ θεωρώ ότι κοτζαμάν asus, δεν κολλάει μπρίκια και σίγουρα κάτι πιο mainstream από 920, μνήμες ocz 1600mhz και GTX260 δεν θα μπορούσε να περιμενει οπότε θεωρητικά ξέρει πως να τις σετάρει εργοστασιακά.

Παμε λιγο offtopic αλλα οτι μητρικη εχω παρει απο Asus(5-6)εχουν τρελα undervoltage.Παρ ολα αυτα,οι default ρυθμισεις ποτε δεν προξενησαν καποιο προβλημα.Στο overclocking ηταν που θελαν λιγο σπρωξιμο.:-D

σήμερα ήταν η πρώτη φορά που έκανα upgrade..ποτε δεν τα εμπιστευόμουνα. πάντα clean install... απλά σήμερα είπα αφού ούτως η άλλως είμαι σε μεταβατικό στάδιο, ας το δοκιμάσω..οπότε όλα μέχρι σήμερα (2 φορές που τα έχω σετάρει) είναι clean installs. μόνο το upgrade σε RC2 ήταν....dirty.!

Σωστο σε βρισκω.Απλα ρωτησα μηπως και πετυχουμε εκει φλεβα:rolleyes:

Δημοσ.

Λοιπόν...Άντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και εγώ. Έχω διαφορετική σύνθεση αλλά μάντεψε ποιά είναι τα κοινά μας σημεία...Logitech ασύρματο και dlink wireless.

Έχω και Seven X86 και vista χ64 και στα 2 το ίδιο. Έτρεξα και εγώ το memtest σήμερα γιατί σαν και σένα πίστευα ότι θα είναι οι μνήμες αλλά είναι ΟΚ. Οπότε με βοήθησες να καταλάβω ότι φταίει μάλλων το ασύρματο dlink.

• Moderators
Δημοσ.

Έχω και Seven X86 και vista χ64 και στα 2 το ίδιο. Έτρεξα και εγώ το memtest σήμερα γιατί σαν και σένα πίστευα ότι θα είναι οι μνήμες αλλά είναι ΟΚ. Οπότε με βοήθησες να καταλάβω ότι φταίει μάλλων το ασύρματο dlink.

Και στα vista σου βγαζει bsod?Να υποθεσω πως και στα 2 λειτουργικα εχεις του ιδιους drivers ετσι?

Δημοσ.
Και στα vista σου βγαζει bsod?Να υποθεσω πως και στα 2 λειτουργικα εχεις του ιδιους drivers ετσι?

Δέν βγάζει Bsod. Κάνει τα σπασίματα με το ποντίκι και μετά freez. Επειδή έχω πληκτρολόγιο G15 βλεπω στο perfomance monitor τις 4cpu να δουλεύουν κανονικά και εκείνη την στιγμή του freeze να φριζάρουν όλες μαζί.

• Moderators
Δημοσ.
Δέν βγάζει Bsod. Κάνει τα σπασίματα με το ποντίκι και μετά freez. Επειδή έχω πληκτρολόγιο G15 βλεπω στο perfomance monitor τις 4cpu να δουλεύουν κανονικά και εκείνη την στιγμή του freeze να φριζάρουν όλες μαζί.

Αν εχει τσεκαρει τον υπολογιστη σου(περα απο μνημες,σκληροι,χωρις overclocking κλπ)τοτε μιλαμε για προβλημα οταν συνυπαρχουν οι δυο driver?Το χεις ψαξεις μηπως υπαρχουν αναφορες επι του θεματος σε αλλα site/forum?Αν μπορεις δωσε τις version των 2 drivers να τις συγκρινετε.

Δημοσ.
Αν εχει τσεκαρει τον υπολογιστη σου(περα απο μνημες,σκληροι,χωρις overclocking κλπ)τοτε μιλαμε για προβλημα οταν συνυπαρχουν οι δυο driver?Το χεις ψαξεις μηπως υπαρχουν αναφορες επι του θεματος σε αλλα site/forum?Αν μπορεις δωσε τις version των 2 drivers να τις συγκρινετε.

Όταν έβαλα τους τελευταίους drivers από την εταιρεία το windows update βρήκε κάτι άλλους και έβαλα εκείνους. Θα ξαναδοκιμάσω τους επίσημους για να δούμε!

• Moderators
Δημοσ.
Όταν έβαλα τους τελευταίους drivers από την εταιρεία το windows update βρήκε κάτι άλλους και έβαλα εκείνους. Θα ξαναδοκιμάσω τους επίσημους για να δούμε!

Αν εχεις και κανενα minidump στο c:\windows\minidump (στα 7 ή στα vista)ανεβασε το καπου.

Δημοσ.

Ίδιο πρόβλημα και εδώ! Με Windows 7 RC (64 αλλά και 32bit), αλλά ΚΑΙ με Vista, όπως ΚΑΙ με την έκδοση Windows server 2008 R2 (την οποία δίνει η MS σε RC). Το σύστημα έχει μητρική Asus PQ5, Ε8400, 2GB μνήμη Axeram της Transcend. Απ' ό,τι βλέπω, κοινό και εδώ το ασύρματο σετ ποντίκι/πληκτρολόγιο της Logitech (S520)! Στο ίδιο μηχάνημα υπάρχουν και XP SP3, που δεν κολλάνε ποτέ. Τα κολλήματα (όχι BSOD) συμβαίνουν τυχαία, πότε όταν παίζει κάποιο βίντεο, πότε σερφάροντας με τον Firefox, πότε απλά ανοίγοντας το start menu. Τα Win 7 είναι εγκατεστημένα και σε ένα Aspire One 150, χωρίς να δημιουργούν κανένα πρόβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...