Προς το περιεχόμενο

Περίεργα freeze σε νέο I7 pc + Win7-RC-64bit

gremlin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Στο συγκεκριμενο dump βγαινει οτι το προβλημα ειναι στο wink32k,πραγμα το οποιο σημαινει πως το προβλημα ειναι καποιος driver.Το ωραιο ειναι πως το thread που προκαλεσε το κολλημα ειναι απο το WerFault.exe,το οποιο απ οτι βλεπω στο google ειναι μερος του Windows Problem Reporting.

Με ενα ακομα search διαβαζω πως προκαλει αρκετα προβληματα η συγκεκριμενη λειτουργια,ισως με αλληλεπιδραση με τους drivers της logitech.Αν θελεις κανε και μια δοκιμη να απενεργοποιησεις το windows error reporting.Control Panel->System and Maintenance->Problem Reports->Change Settings->Advanced Settings

Gremlin αν θελεις δοκιμασε το και συ.

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

done! Μακάρι να βρέθηκε η γιατρειά!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:36 ----------

Μπα το ξαναέκανε.

• Moderators
Δημοσ.

Μπα το ξαναέκανε.

Και να πιασει,ο προβληματικος driver παλι θα υπαρχει,αλλα ισως να μην προκαλει τοσα προβληματα με το werfault.exe κλειστο.Διατηρησε το προς το παρον στο off.Δοκιμασες τους drivers απο το site της εταιριας και οχι απο το windows update?Οι drivers που εχεις φορτωμενους για τα logitech ειναι απο τελη 2008,ισως αν εβρισκες νεοτερους?

Δημοσ.
Και να πιασει,ο προβληματικος driver παλι θα υπαρχει,αλλα ισως να μην προκαλει τοσα προβληματα με το werfault.exe κλειστο.Διατηρησε το προς το παρον στο off.Δοκιμασες τους drivers απο το site της εταιριας και οχι απο το windows update?Οι drivers που εχεις φορτωμενους για τα logitech ειναι απο τελη 2008,ισως αν εβρισκες νεοτερους?

Στο site της logitech είναι οι τελευταίοι. Μπορώ να βρώ αλλού νεότερους?

http://www.logitech.com/index.cfm/428/783&cl=roeu,en?osid=13

3-4-2009 λέει.

Θα τους δοκιμάσω το βράδυ.

• Moderators
Δημοσ.
Στο site της logitech είναι οι τελευταίοι. Μπορώ να βρώ αλλού νεότερους?

http://www.logitech.com/index.cfm/428/783&cl=roeu,en?osid=13

3-4-2009 λέει.

Θα τους δοκιμάσω το βράδυ.

19/12/2008 λεει το crash dump για τους logitech.Αν δεν υπαρχουν νεοτεροι στο site τους,δεν νομιζω να βρεις πουθενα αλλου.

Στην δικια σου περιπτωση παιζει να ειναι και η καρτα γραφικων.Ati εχεις ετσι?Drivers?Κανε τον κοπο να αλλαξεις πρωτα αυτους σε κατι πιο νεοτερο.Μαλλον θα σου φυγουν τα προβληματα.

Δημοσ.
19/12/2008 λεει το crash dump για τους logitech.Αν δεν υπαρχουν νεοτεροι στο site τους,δεν νομιζω να βρεις πουθενα αλλου.

Στην δικια σου περιπτωση παιζει να ειναι και η καρτα γραφικων.Ati εχεις ετσι?Drivers?Κανε τον κοπο να αλλαξεις πρωτα αυτους σε κατι πιο νεοτερο.Μαλλον θα σου φυγουν τα προβληματα.

Φίλε έχω και πληκτρολόγιο logitech μαλλων απο εκεί είναι η ημερομηνία που βλέπεις. Επίσης drivers Bios κτλπ φροντίζω να έχω τα τελευταία πάντα.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:01 ----------

εμενα κατι μου λεει πως τετοιου ειδους crash μερικες φορες εχουν να κανουν με το Nb voltage..

Έχω την Asus Μ3Α32 και 6gb dd2 corshair dominnator sta 1066mhz. Το έχω στο auto πόσο να το πάω?

• Moderators
Δημοσ.
Φίλε έχω και πληκτρολόγιο logitech μαλλων απο εκεί είναι η ημερομηνία που βλέπεις. Επίσης drivers Bios κτλπ φροντίζω να έχω τα τελευταία πάντα.

Σε automatic analysis το crash dumb σου βγαζει αυτο που σου παραθετω στην pic.

Το οτι ειναι ο τελευταιος driver δεν σημαινει πως δεν μπορει να προκαλει προβλημα.Αν θελεις το δοκιμαζεις.

Σε manual αναλυση ειδα τι αλλο θα μπορουσε να προκαλει καποιο προβλημα και μια και απ οτι φαινεται τα logitech εχουν καποια ιδιαιτεροτητα με τα vista/7,εστιαζουμε εκει για αρχη.

post-11208-129063008956_thumb.png

Δημοσ.
Σε automatic analysis το crash dumb σου βγαζει αυτο που σου παραθετω στην pic.

Το οτι ειναι ο τελευταιος driver δεν σημαινει πως δεν μπορει να προκαλει προβλημα.Αν θελεις το δοκιμαζεις.

Σε manual αναλυση ειδα τι αλλο θα μπορουσε να προκαλει καποιο προβλημα και μια και απ οτι φαινεται τα logitech εχουν καποια ιδιαιτεροτητα με τα vista/7,εστιαζουμε εκει για αρχη.

Οπότε τι να κάνω? Έχω τους τελευταίους drivers σε όλα!

Δημοσ.

παίδες χαιρετώ, είχα μια πολυάσχολη μέρα και απαντάω τώρα (αύριο παρουσιάζω το μισό του διδακτορικού και έχουμε πανικό προετοιμασιών, παρέα με το εκνευριστικό pc μου)...

λοιπόν καταρχήν "χαίρομαι" (όχι με την έννοια γλεντάω....ίσα ίσα, με την έννοια ότι ίσως βρούμε όλοι λύση από κοινή δράση-πολύ εκλογές μύρισε αυτή η φράση χαχαχαχα) που δεν είμαι μόνος στον γολγοθά των pc.

α) τέτοιες ώρες είναι που υμνώ την apple

β) τέτοιες ώρες είναι που σκεφτόμουνα πως έπρεπε να πάρω πάλι laptop. (ανοίγω offtopic) ευτυχώς έχω την οθονάρα να με κοιτάει και να μου λέει "μη λες μ...ες, δεν θα είχες εμένα". και έχει δίκιο. έβαλα σήμερα κεραία και έπιασε καμια 30αριά ψηφιακά κανάλια εδώ λονδίνο και άλλους 10 σταθμούς ραδιοφώνου! απόλαυση η T240HD, την προτείνω απεριόριστα.

λοιπόν ακολουθώντας την συζήτησή σας αλλά και την συζήτηση που είχα με ένα φίλο αναφέρω τα εξής από την δική μου μεριά

α)τα κολλήματα δεν σταματησαν με την RC2....όπως και να έχει δεν μπορώ να δεχτώ οτι φταίνε τα windows.....δηλαδή ο τίτλος release candidate σημαίνει πως τουλάχιστον τα απλά τα έχουμε λύσει....όχι δα να κολλάει όποτε του καπνίσει...πρέπει να είναι driver issue

β) σκέφτηκα όταν μου κολλάει, να βάλω ένα usb stick, ένα cdrom να δώ τί γινεται (γιατί βλακωδώς τόσο καιρό κολλούσε το mouse και το keyboard, αλλά αυτό δεν μου λέει ότι κόλλησε και το όλο σύστημα....προφανώς αν κολλήσουν αυτά δεν θα έχω input στην οθόνη, αλλά δεν είναι απαραίτητα σίγουρα ότι και τα windows σαν λειτουργία κρέμασαν...)....αλλά τελικά στραπατσο...δεν γίνετια τίποτα...τελικά είναι total freeze

γ) είμαι 100% σίγουρος πως αν βάλω vista θα έχω τα ίδια και δεν το κάνω καν γιατί θα πέσουν άσχημα μπινελίκια...

δ) ερώτηση ίσως βλακώδης. παίζει να κάνει interfere η ασύρματη κάρτα με τα ασύρματα keyboard και mouse??? ρωτάω γιατί τα logitech που έχω είναι επίτηδες 2.4ghz και όχι απλό ασύρματο μερικών MHz...(ήθελα βλέπεις να τα παίρνω στο κρεβάτι και να χειρίζομαι από εκεί το pc....ανάθεμα τις ευκολίες που έψαχνα....)

ε) να θυμίσω. ΟΥΤΕ ΜΙΑ bsod, ΟΥΤΕ ΕΝΑ not responding προγραμμα, OYTE ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ performance πρόβλημα...σφαίρα το μαραφέτι. ΜΟΝΟ freeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeze

στ) το όλο θέμα με έχει εκνευρίσει ΠΑΡΑ πολύ...α και επειδή αναφέρθηκε έχω και σε κάρτα και σε πληκτρολόγιο ποντίκι τους τελευταίους drivers από τα site των εταιριών για 64ΒΙΤ. D-link DWL-G510 η ασύρματη (driver version 2.1.2.0, 10/03/2008) Wireless Desktop 2800 το πακέτο πληκτρολόγιο ποντίκι (driver version 4.60.42.0, 29/02/2008).

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:10 ----------

α ξέχασα να αναφερθώ στο bios που έλεγα θα το ψάξω.

λοιπόν βλέποντας από cpu-z, βρήκα ότι η συχνότητα και ο πολλαπλασιαστής της cpu αλλάζουν κατά διαστήματα όντας στα windows, ανάλογα με το τι τρεχω. το έψαξα και βρήκα πως είναι μια ρύθμιση στο bios που λέγεται intel speedstep tech είναι default enabled και ουσιαστικά επιτρέπει στο λειτουργικό να αυξομειώνει την συχνότητα του επεξεργασή ανάλογα με τις συνθήκες. επίσης βρήκα άλλη μια ρύθμιση που λέγεται intel turbo mode tech επίσης default enabled που επιτρέπει στο λειτουργικό να τρέχει τον επεξεργαστή σε συχνότητα μεγαλύτερη της μαμίσιας για μικρές χρονικές στιγμές όταν απαιτείται...λέτε να τα βάλω και τα δύο στο disabled και να τρέχω διαρκώς με την μαμίσια 2.66???

τέλος για κάποιο περίεργο λόγο οι μνήμες στο cpu-z λένε πως τρέχουν με συχνότητα 534, δηλαδή 1068, αντί για 800->1600 που έπρεπε...πήγα στο BIOS έβαλα ρητά DDR3-1600, αλλά εκεί.......534 στο cpu-z έστω και αν στο spd tab λέει ξεκάθαρα ότι η μνήμη πάει μέχρι 1600.....ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΕΟ? με κοροιδεύουν τα πάντα ε?

• Moderators
Δημοσ.

α)τα κολλήματα δεν σταματησαν με την RC2....όπως και να έχει δεν μπορώ να δεχτώ οτι φταίνε τα windows.....δηλαδή ο τίτλος release candidate σημαίνει πως τουλάχιστον τα απλά τα έχουμε λύσει....όχι δα να κολλάει όποτε του καπνίσει...πρέπει να είναι driver issue

Δεν βγηκε ακομα η rc2 ρε συ;)Απλα το 7201 ειναι νεωτερο build απο την rc(7100).

Driver αλλα ποιος driver.Κανε τον κοπο να απενεργοποιησεις το windows error reporting,μηπως και δεις καποια αλλαγη.

ε) να θυμίσω. ΟΥΤΕ ΜΙΑ bsod,[..]ΜΟΝΟ freeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeze

Δυστυχως αυτο το βαζω στα αρνητικα της υποθεσης καθως με μια bsod θα επαιρνες καποιο dump ή εστω ενα error code.

λοιπόν βλέποντας από cpu-z, βρήκα ότι η συχνότητα και ο πολλαπλασιαστής της cpu αλλάζουν κατά διαστήματα όντας στα windows, ανάλογα με το τι τρεχω. το έψαξα και βρήκα πως είναι μια ρύθμιση στο bios που λέγεται intel speedstep tech είναι default enabled και ουσιαστικά επιτρέπει στο λειτουργικό να αυξομειώνει την συχνότητα του επεξεργασή ανάλογα με τις συνθήκες. επίσης βρήκα άλλη μια ρύθμιση που λέγεται intel turbo mode tech επίσης default enabled που επιτρέπει στο λειτουργικό να τρέχει τον επεξεργαστή σε συχνότητα μεγαλύτερη της μαμίσιας για μικρές χρονικές στιγμές όταν απαιτείται...λέτε να τα βάλω και τα δύο στο disabled και να τρέχω διαρκώς με την μαμίσια 2.66???

Δεν ειναι εκει το προβλημα σου.Αν δεν χρειαζεσαι τον επεξεργαστη να τρεχει μονιμως στα 2.66(και δεν ασχολησε με benching),αφησε τες οπως ειναι.

Aπο χτες παντως δεν σου εχει κολλησει ε?

Υπαρχει ενα προγραμμα των windows που λεγεται verifier.Αυτο που κανει ειναι να τρεχει στο backround και να ελεγχει τους drivers που του εχεις δηλωσει.Αν κατα την διαρκεια αυτου του ελεγχου προκυψει το freeze που εχεις,στο επομενο reboot θα σε ενημερωσει ποιος driver απετυχε.

Δημοσ.

δυστυχώς το έχω απενεργοποιήσει διαβάζοντας χθές τα όσα λέγατε με τα υπόλοιπα παιδια...τζίφος.

μου έχει κρεμάσει και μάλιστα χθές είχε και κέφια...4-5 φορές μέσα στη μέρα..

σε ότι αφορά το verifier, τώρα μόλις το έτρεξα και μου λέει ότι δεν εχω κανενα unsigned driver....κοινώς σε όλους η microsoft είπε "είμαστε τέλειοι..."....αγγίζουμε την τελειότητα θα έλεγα....ρε τί τραβάμε..

Δημοσ.
Δέν βγάζει Bsod. Κάνει τα σπασίματα με το ποντίκι και μετά freez. Επειδή έχω πληκτρολόγιο G15 βλεπω στο perfomance monitor τις 4cpu να δουλεύουν κανονικά και εκείνη την στιγμή του freeze να φριζάρουν όλες μαζί.

Όπα. Κατ' αρχάς, τι performance monitor έχεις και σου δείχνει πολλούς πυρήνες; Εμένα μου βγάζει μόνο ένα ποσοστό utilization.

Κατά δεύτερον, μετά το freeze συνεχίζει και δουλεύει το LCD manager? Εναλλάσσονται τα προγράμματα κανονικά;

Πάντως βλέπετε ότι λαμβάνοντας τη τομή των προβληματικών περιπτώσεων, το πρόβλημα εντοπίζεται στο Logitech Set. Αν και εγώ ήθελα να στοιχηματίσω στη Wireless Card, ως πιο "περίεργο" hardware.

Για δοκιμάστε όλοι, να αλλάξετε input devices, ξηλώνοντας και τους drivers παράλληλα. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό για εσάς (αν έχετε παραδοσιακά keyboard/mouse) αλλά μια δοκιμή αξίζει, τουλάχιστον για να προσδιορίσουμε τον ένοχο by trial and error.

@Gio, πως τη λένε την εφαρμογή που κάνει ανάλυση στο mini-dump?

Α, η 7201 δεν είναι RC2?

Δημοσ.
Όπα. Κατ' αρχάς, τι performance monitor έχεις και σου δείχνει πολλούς πυρήνες; Εμένα μου βγάζει μόνο ένα ποσοστό utilization.

Κατά δεύτερον, μετά το freeze συνεχίζει και δουλεύει το LCD manager? Εναλλάσσονται τα προγράμματα κανονικά;

Πάντως βλέπετε ότι λαμβάνοντας τη τομή των προβληματικών περιπτώσεων, το πρόβλημα εντοπίζεται στο Logitech Set. Αν και εγώ ήθελα να στοιχηματίσω στη Wireless Card, ως πιο "περίεργο" hardware.

Για δοκιμάστε όλοι, να αλλάξετε input devices, ξηλώνοντας και τους drivers παράλληλα. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό για εσάς (αν έχετε παραδοσιακά keyboard/mouse) αλλά μια δοκιμή αξίζει, τουλάχιστον για να προσδιορίσουμε τον ένοχο by trial and error.

@Gio, πως τη λένε την εφαρμογή που κάνει ανάλυση στο mini-dump?

Α, η 7201 δεν είναι RC2?

Όχι freezari και το lcd manger! Έβαλα τους επίσημους drivers για να δούμε!

• Moderators
Δημοσ.

My bad αν ειναι αυτη.Ειχα την εντυπωση πως δεν θα βγει στα καπακια καια απλα μιλαμε για νεοτερο build:rolleyes:

σε ότι αφορά το verifier, τώρα μόλις το έτρεξα και μου λέει ότι δεν εχω κανενα unsigned driver....κοινώς σε όλους η microsoft είπε "είμαστε τέλειοι..."....αγγίζουμε την τελειότητα θα έλεγα....ρε τί τραβάμε..

Δεν προκαλουν μονο οι unsigned drivers προβλημα.Και λογικο ειναι να μην εχεις unsigned καθως μιλαμε για 64αρια windows τα οποια δεν επιτρεπουν τετοιους drivers.Αυτος ειναι και ενας απο τους λογους της ασφαλειας/σταθεροτητας τους.

Σταθεροτητας θα μου πεις τωρα..:rolleyes:

Παμε στον verifier.Πρεπει να τον τρεξεις στους drivers που υποπτευεσαι(οι οποιοι ειναι προφανως signed),του ασυρματου και οτι εχει σχεση με logitech.Οποτε τα βηματα που κανεις ειναι

Create custom setting(for code developers)--->Select individual settings from a full list-->Επιλεγεις τα παντα ΕΚΤΟΣ(σημαντικο) απο το Low resource simulation-->Select driver name from a list-->Tικ σ αυτους της logitech και του ασυρματου-->Reboot.

Στο επομενο freeze ευχομαι να παρεις ενα καλο dump μαζι με ενα error code:-)

P.s. Φανταζομαι πως ειναι default ρυθμιση και στα 7 οπως στα vista,αλλα βεβαιωσου πως σε περιπτωση System Failure θα παρεις Κernel Memory Dump και οχι ενα απλο minidump.

My computer-->right click-->properties-->advanced system settings-->Advanced-->Start up and recovery-->Write memory information-->Kernel Memory Dump.

Αν δεν σου βγαλει και αυτο καποιο αποτελεσμα,το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι ενα δευτερο μηχανημα που θα συνδεθει στο pc σου οταν κολλησει και θα παρει το kernel dump με τον windows debbuger.Φασαριοζικο αλλα τουλαχιστον ετσι θα παρεις ενα dump.Ή ν αρχισεις να βγαζεις συσκευες μεχρι αν φανεις τυχερος.

@GReddyRx7 δοκιμασε και συ το παραπανω.Ο video driver που βγηκε σαν λογος του προβληματος σου,μπορει πολυ ανετα να ειναι το"θυμα"και να εχει γινει corrupted απο καποια αλλη διεργασια.Δυστυχως δεν μπορεις να ξερεις αν οντως φταιει αυτος(εκτος και αν αρχισεις να δοκιμαζεις αλλες εκδοσεις) ή εχει γινει corrupted.

Παιδια κρατηστε και κανενα backup για να ειστε καλυμενοι 100%.Οχι οτι ειναι επικινδυνο κατι απο τα παραπανω μια και ηδη κολλανε τα συστηματα σας,αλλα ας υπαρχει και αχρειαστο να ναι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...