Προς το περιεχόμενο

Περίεργα freeze σε νέο I7 pc + Win7-RC-64bit

gremlin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Σε σωστο δρομο ειμαστε απ οτι φαινεται παντως.Ο συγκεκριμενος driver που σου ειπα σιγουρα προκαλουσε προβλημα.Mark Russinovich speaking οσον αφορα τα dump και σιγουρα κατι ξερει:-)

Τωρα μαλλον σειρα παιρνουν κ αλλοι logitech.Πριν κανεις φορματ δοκιμασε ν αλλαξεις οτι logitech εχεις(ποντικι,πληκτρολογιο).Μπορεις και να μην τ αλλαξεις κ απλα να απεγκαταστησεις τους drivers(με αποτελεσμα να χασουν τις περισσοτερες δυνατοτητες τους).Στην θεση σου θα δοκιμαζα με αλλο mouse/keyboard.

Ανεβασε dump!(ανεβασε 2-3 απο τα καινουρια αν υπαρχουν.rar ετσι?!)

αμα το λέει ο Mark εγώ μαζί του...να λύσουμε τα προβλήματα θέλω με περιμένει -όπως μάλλον φαίνεται- πολύ δουλειά!

αυτό που λες εννοούσα. πέταμα των logitech με uninstall πριν από φορματ...να σιγουρέψω τουλάχιστον οτι η d-link δεν φταίει η φουκαριάρα.

θα σου ανεβάσω dump σε rar προφανώς μόλις πάω σπίτι (σε κανα 3-4ωρο). by the way, τώρα που έχει κάνει τόσες φορές "κύκλο" και απλά μπήκα στα windows με safe mode για να κάνω shut down, θα έχει ίδιο αριθμό με dump files ή κάνει overwrite σε κάθε restart???

τέλος τροφή για σκέψη. επιφυλάσσομαι επειδή οι πάντες είναι αθώοι μέχρι την απόδειξη του εναντίου, αλλά άμα και φταίει στο σύνολό της -κάμερα και σετ πληκτρολόγιο/ποντίκι- η logitech, τότε μήπως να ξεκινήσει να φτιάχνει καμια πλαστική παντόφλα για παραλία??? άντε με την κωλοεταιρία, πήγα και καλα να σπάσω το μονοπώλιο της microsoft και τσιγουνεύτηκα τις παραπανω 20 λίρες (33 έκανε το σετ της logitech, 55 το αντίστοιχο ασύρματο 2.4 της microsoft), επί συνόλου 1350, για να πάρω μεγαλύτερη οθόνη (Τ240HD-κόσμημα). χίλιες φορές να τα έδινα στον bill....άιντε με τους γελοίους (mods συγχωρέστε έναν απελπίσμένο).

υ.γ. να σημειώσω η κάμερα μπήκε στο σύστημα δούλεψε για 2 ώρες, τότε έτρεξα το πρώτο verifier που σου έδωσα το dump, και είχε ήδη βγεί πριν μου πεις τα αποτελέσματα....οπότε μόνο επιπρόσθετο πρόβλημα είναι...οχι η πηγή ομως.

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.
θα σου ανεβάσω dump σε rar προφανώς μόλις πάω σπίτι (σε κανα 3-4ωρο). by the way, τώρα που έχει κάνει τόσες φορές "κύκλο" και απλά μπήκα στα windows με safe mode για να κάνω shut down, θα έχει ίδιο αριθμό με dump files ή κάνει overwrite σε κάθε restart???

Αναλογα τι ρυθμιση θα εχεις κανει.Λογικα εχεις βαλει τα kernel dumps να κανουν overwrite.Παραλληλα ομως με το kernel dump θα υπαρχουν και minidumps στο c:\windows\minidump.Βαλτα κ αυτα μεσα.

τέλος τροφή για σκέψη. επιφυλάσσομαι επειδή οι πάντες είναι αθώοι μέχρι την απόδειξη του εναντίου, αλλά άμα και φταίει στο σύνολό της -κάμερα και σετ πληκτρολόγιο/ποντίκι- η logitech, τότε μήπως να ξεκινήσει να φτιάχνει καμια πλαστική παντόφλα για παραλία??? άντε με την κωλοεταιρία, πήγα και καλα να σπάσω το μονοπώλιο της microsoft και τσιγουνεύτηκα τις παραπανω 20 λίρες (33 έκανε το σετ της logitech, 55 το αντίστοιχο ασύρματο 2.4 της microsoft), επί συνόλου 1350, για να πάρω μεγαλύτερη οθόνη (Τ240HD-κόσμημα). χίλιες φορές να τα έδινα στον bill....άιντε με τους γελοίους (mods συγχωρέστε έναν απελπίσμένο).

Ηρεμα:-)Και μενα μου ακουγεται πολυ περιεργο και η logitech δεν ειναι για πεταμα το μονο σιγουρο(πχ 3+ χρονια το χω το ποντικακι μου,mx518 και μου κανει δουλεια).Αν οντως ειναι εκει το προβλημα,δεν μπορω να φανταστω τι φταιει και πως ειναι δυνατον να προκαλουν τετοιο προβλημα drivers μεγαλης εταιριας οι οποιοι περναμε απο τα hardware labs της microsoft για επιβεβαιωση.Δεν ξρεω τι να σου ευχηθω,να ναι αλλου το προβλημα ή να ναι της logitech.

υ.γ. να σημειώσω η κάμερα μπήκε στο σύστημα δούλεψε για 2 ώρες, τότε έτρεξα το πρώτο verifier που σου έδωσα το dump, και είχε ήδη βγεί πριν μου πεις τα αποτελέσματα....οπότε μόνο επιπρόσθετο πρόβλημα είναι...οχι η πηγή ομως.

Ακριβως.Ο driver παρεμεινε ομως και προκαλεσε οτι προκαλεσε:rolleyes:

Καμια σχεση με το προβλημα σου,αλλα πριν απο κατι μηνες χρειαστηκε να βαλω μια καμερουλα της creative στο pc για λιγο και στην συνεχεια την εβγαλα.Ελα ομως που ειχα αφησει το installation της ανεγκιχτο και ειδα μετα απο καιρο μπλε οθονη με υπαιτιο,μαντεψε,τον driver της creative.Uninstall και bye bye.

Δημοσ.

(πάντως έδειξα πολλή και καλή θέληση να προτιμήσω την logitech...)

κάπου εδώ επαναλαμβάνω....σε αυτόν τον τομέα η apple έχει κάνει δουλειά και τα windows ακόμα παλεύουν..ξέρω πολύ διαφορετικό setting...η apple ασχολείται με 15 σύσκευές όλες κι όλες, τα windows με κάθε καρυδιάς καρύδι...αλλά δεν έβαλα δα και κανα παλαιοληθικό πληκτρολόγιο...logitech..anyway...dump on the way in the coming hours.

thanx again 4 everything. :-)))

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:18 ----------

εδώ είμαστε!

λοιπόν σου έχω τα minidump σε ενα rar αρχείο και το βασικό σε άλλο ένα..

http://dl.getdropbox.com/u/346075/Minidump.rar

http://dl.getdropbox.com/u/346075/MEMORY.rar

ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ!

υ.γ. μπορείς νομίζω να κάνεις αίτηση για beta tester της logitech..θα κάνω κι εγώ! (κακιουλα ;-)))

• Moderators
Δημοσ.

Μ αρεσει παντως που εχεις γινει καλος χρηστης του verifier.:lol:

Tο kernel dump εχει error code DRIVER_VERIFIER_IOMANAGER_VIOLATION (c9).

Οπως το περιμενα λοιπον ο επομενος προβληματικος driver απο το 2ο kernel dump ειναι

>Image path: \SystemRoot\system32\DRIVERS\LHidFilt.Sys
   Image name:      LHidFilt.Sys
   Timestamp:        Fri Feb 29 12:08:27 2008

ο οποιος με ενα google μου βγαινει οτι ειναι του mouse.Δες λιγο το timestamp.Ειναι παλιος ο driver?Γιατι διαολο βγαινει σχεδον 1.5 χρονο πριν?

Ανοιξα και τα 2 πιο προσφατα minidumps σου(2 ηταν 0 bytes και ενα ηταν corrupted)και ακομα και απο αυτα προκυπτει ο LHidFilt.Sys.

Εχεις δευτερο πληκτρολογιο/ποντικι?Κανε την δοκιμη και βγαλε της logitech.Δοκιμαστικα.Και σβησε οτι λογισμικο logitech εχεις.

2η επιλογη) Δοκιμασε καποιον αλλο driver(setpoint λογικα κανεις εγκατασταση ε?)απο το ftp της logitech

ftp://ftp.logitech.com/pub/techsupport/mouse/

• Moderators
Δημοσ.
εχω και γω Ι7 με p6 deluxe Mobo και που και που μου κανε ορισμενα ολικα φριζ και εμενα..

Ξεκινα με full specs του pc σου,αν ειναι overclocked,τι windows εχεις απο ποτε το κανει,αν το κανει στα ασχετα ή οταν πχ παιζεις παιχνιδια κλπ.Αν εχεις dumps ανεβασε τα καπου να ριξω μια ματια αλλα πρωτα κανε τον κοπο να απαντησεις στα παραπανω.

Δημοσ.

απο μεριάς μου δεν έχει κλείσει το θέμα απλά έφυγα από Λονδίνο προχθές για μία εβδομάδα χαλάρωσης ελλάδα και θα κάνω resume με το που γυρίσω!

by the way, θυμήθηκα ότι είχα στην ελλάδα μια αχρησιμοποίητη από παλιό pc, netgear pci-card WG311v3 που νομίζω πως είναι το ίδιο μοντέλο με αυτό που πουλάει ακόμα η netgear για 54mpbs wifi...οπότε θα έρθει μαζί μου λονδίνο για περισσότερο testing.

• Moderators
Δημοσ.

by the way, θυμήθηκα ότι είχα στην ελλάδα μια αχρησιμοποίητη από παλιό pc, netgear pci-card WG311v3 που νομίζω πως είναι το ίδιο μοντέλο με αυτό που πουλάει ακόμα η netgear για 54mpbs wifi...οπότε θα έρθει μαζί μου λονδίνο για περισσότερο testing.

Προσθεσε και ενα keyboard/mouse των 10€!Καλη ξεκουραση

Δημοσ.
Προσθεσε και ενα keyboard/mouse των 10€!Καλη ξεκουραση

θα το κάνω!

για να ειμαι απολυτα ακριβής προχθές μετά το τελευταίο σου μήνυμα έβαλα ένα ποντίκι usb που έχω και έκανα απεγκατάσταση του πληκτρολογίου/ποντικιού της logitech-αυτά που συνδέονται με τον προβληματικό driver κατα πάσα πιθανότητα. έκανα και delete τους drivers περα απο το uninstall...το σύστημα έκανε reboot, αλλά ΔΕΝ εβγαλα τον usb receiver του σετ...έτσι μπαίνοντας στα windows βρήκαν από μόνα τους πληκτρολόγιο και ποντίκι σαν HID devices...κοινώς φορτώθηκαν μόνο οι microsoft drivers και προφανώς στο device manager δεν υπάρχει καμία αναφορά σε logitech και στις ίδιες τις συσκευές καμία αναφορά σε κανένα driver της logitech (επιβεβαιώνοντας έτσι την ολική διαγραφή) παρά μόνο αναφορά σε microsoft hid-compliant drivers. να μην στα πολυλογώ το σύστημα φάνηκε να δουλεύει για 1 μέρα μέχρι που έφυγα χωρίς να κολλήσει...ομολογώ όμως ότι δεν το είχα ωρες ανοιχτό όπως τις προηγούμενες μέρες οπότε δεν μπορώ 100% να συνδέσω την non-freeze λειτουργία με την εύρεση τελικά του προβληματικού driver...θέλει περισσότερη ώρα ενασχόληση για να δω αν τελικά θα με ξαναχτυπήσει η τυχαιότητα του freeze....

σε κάθε περίπτωση αυτό είναι μια πρώτη -ίσως- ένδειξη ότι το dump file που έιδες τελευταίο έκρυβε την αλήθεια...είδομεν...

Δημοσ.

α) back to reality

β) με το που ξεκίνησα το pc σε 5 λεπτά μου χαμογέλασε με freeze....κοινώς ακόμα και με τους default drivers του σετ πληκτρολόγιο/ποντίκι φαίνεται έχουμε θέμα

γ) ελλείψει προς το παρόν δεύτερου σετ, άλλαξα μόνο την ασύρματη κάρτα βάζοντας την netgear WG311v3, και κάνοντας ολικό uninstall της dlink....έφαγα πάνω από 1 ώρα να βρώ άκρη με 64bit drivers για την κάρτα (βλέπετε η μεγάλη μάρκα που λέγεται netgear, δεν βγάζει 64άρηδες drivers...κοινώς όποιος έχει πάνω από 4GB ram να πάει να....τα μειώσει...). τελικά κατέληξα μετά από άπειρο ψάξιμο σε drivers της marvell της οποίας το chipset χρησιμοποιεί η netgear...ένα πρώτο θέμα ήταν πως τα win7 δεν άφηναν τους drivers να λειτουργήσουν έστω και αν γινόταν κανονική αναγνώσιση, επειδή λέει δεν ήταν signed...αλλο τρέξιμο από εκεί...τελικά καταφερα να τους κάνω να δουλέψουν κάνοντας disable enforcement για signed drivers, πατώντας F8 και επιλέγοντας την κατάλληλη επιλογή κατά το boot των windows...το κακό όμως είναι πως αυτό πρέπει να το κάνω ΚΑΘΕ φορά που κάνω restart...κοινώς δεν κρατιέται η επιλογή αλλά είναι specific για κάθε restart.

υπάρχει κάποια μόνιμη λύση για αυτό? μετά από κάποιο σχετικό ψάξιμο βρήκα μια εντολή που υποτίθεται την τρέχεις από cmd αλλά δεν φάνηκε να έχει αποτέλεσμα...

πέρα από αυτό εδώ και 2 ώρες με την νέα κάρτα wifi και ακόμα τα default drivers για ποντίκι/πληκτρολόγιο πάμε καλά χωρίς κόλλημα...είδομεν...

(τουλάχιστον έκανα ένα update 3.0OS στο iphone και ψιλοπαίζω με τα νέα features....)

• Moderators
Δημοσ.

β) με το που ξεκίνησα το pc σε 5 λεπτά μου χαμογέλασε με freeze....κοινώς ακόμα και με τους default drivers του σετ πληκτρολόγιο/ποντίκι φαίνεται έχουμε θέμα

Bummer αλλα μεχρι να κανεις αυτο

γ) ελλείψει προς το παρόν δεύτερου σετ

περιμενω.

υπάρχει κάποια μόνιμη λύση για αυτό? μετά από κάποιο σχετικό ψάξιμο βρήκα μια εντολή που υποτίθεται την τρέχεις από cmd αλλά δεν φάνηκε να έχει αποτέλεσμα...

Οχι.Τα 64bit δεν σ αφηνουν να βαλεις unsigned drivers παρα μονο προσωρινα και με τον τροπο που ειπες.

πέρα από αυτό εδώ και 2 ώρες με την νέα κάρτα wifi και ακόμα τα default drivers για ποντίκι/πληκτρολόγιο πάμε καλά χωρίς κόλλημα...είδομεν...

Νομιζω πως αυτο που κανεις,αφαιρει σιγα σιγα τα προβληματα.

(τουλάχιστον έκανα ένα update 3.0OS στο iphone και ψιλοπαίζω με τα νέα features....)

...και περιμενω το αφιλοτιμο το jailbreak και δεν ερχεται γμτ!:lol:

Δημοσ.

τη microsoft, τη logitech, την d-link, την κακό-χρόνο-να-έχει......μιλάμε για γολγοθά.....

ως τοτε iphone3.0....γιατί η apple ξέρει τον τρόπο (touche)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...