Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Έπρεπε να είχες πάρει κάνα izuru 18, να έχεις 900watt ελάχιστη 😛 Εκει να δεις σκανδαλο 😛

Αυτό με το auto δεν το ξέρω,δεν το έχω χρησιμοποιησει ποτέ στο toshiba,αλλά θυμάμαι ένα παλιό κλιματιστικό που είχα δεν εμφάνιζε καθόλου θερμοκρασία στο τηλεχειριστήριο οταν έβαζες auto,αλλά σε άφηνε να την  ανεβάσεις/κατεβάσεις χωρίς να την εμφανίζει. Μάλλον έπαιρνε την τωρινή θερμοκρασία του χώρου και αν το ανεβαζες μια φορά πήγαινε +1C ζέστη

λεει το manual οτι ειναι προρυθμισμενη ,  στο 20  το λεω γιατι τοσο δειχνει η οθονη του κλιματιστικου ,ανεβασα απο το χειριστηριο 3-4 κλικ  αλλα αφου δεν αναψε υποθετω οτι δεν ανεβοκατεβαινει 

το toshiba δεν θπαρχει λογος να το βαλουμε στο auto πιο στρωτα απο οτι δουλευει τωρα αποκλειεται να δουλεψει 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 2
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, alex_000 είπε

Καλησπέρα. 

Μου προτάθηκαν 2 επιλογές για ένα σπίτι που ανακαινίζω. Toshiba shorai και LG Ocean. 

Τα toshiba όλα βγαίνουν 5100  μαζί με τα wifi modules ενώ τα LG στα 3340 (5 μονάδες από 12000 μέχρι 24000 btu)

Είναι τα toshiba 50% ποιο ποιοτικά όπως είναι 50% πιο ακριβά? Υπάρχει κάποιο feature η λεπτομέρεια που κάνει αυτή την διαφορά?

Η μελέτη εγκατάστασης έγινε από μηχανικό οπότε από άποψη αποδόσεων αγοράζουμε ότι χρειαζόμαστε. 

ευχαριστώ

Τα LG δεν εχουν καλή φήμη και έχουν μικρότερη εγγύηση απο τα Toshiba . 
Η LG δίνει 10 χρόνια στο συμπιεστή και 2 χρόνια στα υπόλοιπα μέρη του κλιματιστικού (μοτέρ, πλακέτες κτλ) . Επίσης όσον αφορά τον συμπιεστή απο το 6ο έτος μέχρι το 10ο καλύπτει μόνο το ανταλλακτικό (συμπιεστή) και όχι τα εργατικά . 
Η Toshiba δίνει 7 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη του μηχανήματος με την προϋπόθεση να γίνονται ετήσιες συντηρήσεις . 

"Είναι τα toshiba 50% ποιο ποιοτικά όπως είναι 50% πιο ακριβά? Υπάρχει κάποιο feature η λεπτομέρεια που κάνει αυτή την διαφορά?" . Η τιμή δεν  σημαίνει ποιότητα και αξιοπιστία . Το αν είναι πιο αξιόπιστα τα Toshiba απο τα LG και κατά πόσο είναι αυτό το ξέρουν τα service των δύο αντιπροσωπειών . Θεωρώ όμως την Toshiba αξιόπιστη πόσο μάλλον όταν την συγκρίνουμε με την LG αλλά αυτό παραμένει μια προσωπική άποψη/εκτίμηση . 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλες οι μάρκες της αγοράς αντιμετωπίζουν βλάβες . Αλλες περισσότερες άλλες λιγότερες και δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτό . Για αυτό λέω ότι το πιο "αξιόπιστο" μηχάνημα τελικά είναι αυτό που σου προσφέρει την μεγαλύτερη εγγύηση . Οπότε η Toshiba συγκριτικά με την LG  είναι "αξιόπιστη" λόγω εγγύησης . Οι βλάβες στον κλιματισμό κοστίζουν αρκετά λεφτά και ανάλογα την βλάβη μπορεί να ξεπεράσουν το 50 % της τιμής του κλιματιστικού . 

Δεν μας είπες όμως μερικά πράγματα :
Τα θες για ψύξη μόνο ή μήπως για ψύξη και θέρμανση ;
Αν τα θες για θέρμανση θα είναι κύρια πηγή θέρμανσης ή σπανίως θα τα ανάβεις; 
Πες μας λίγο αναλυτικά τι μεγέθους κλιματιστικά θες .  Πόσα 12άρια πόσα 18άρια πόσα 24άρια ; 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, mr.Vox είπε

Ετήσιες συντηρήσεις με αποδείξεις που σχεδόν κανένας δεν δίνει. Πόσο κοστίζουν;

Αναλόγως το μάστορα και την δουλειά που θα κάνει . Θα έλεγα 25-30 ευρώ στην καλύτερη.  Τελική τιμή με απόδειξη. Πάρε προσφορές . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.

Υπαρχουν δυο κατηγοριες κλιματιστικων ,, αυτα με eurovent πιστοποιηση που εχουν τιμες seer και scop ελεγμενα με τον ιδιο τροπο, και αρα μπορει καποιος να τα συγκρινει και υπαρχουν και αυτα χωρις eurovent οπου οι τιμες που λενε δεν ειναι αναλογες με αυτες των αλλων που εχουν πιστοποιηση.

Οποτε καλο ειναι καποιος να επιλεγει αξιοπιστα μηχανηματα με eurovent αν το κοστος δεν αλλαζει πολυ. Αν υπαρχει βεβαια οικονομικο προβλημα τοτε η τιμη ειναι βασικος παραγοντας επιλογης.

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, mr.Vox είπε

Ετήσιες συντηρήσεις με αποδείξεις που σχεδόν κανένας δεν δίνει. Πόσο κοστίζουν;

Ο Κωτσόβολος κάνει με 20 ευρώ. 

38 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

@liakjim Έχεις πρόσβαση στο Site της Nippon (Gree, Mitsubishi, AUX, Fluo δηλαδή) ;
Δεν ανοίγει κανένα url της αντιπροσωπείας .
https://www.nipponsa.gr/
https://greeaircondition.gr/

Τις χακαραν οι τουρκοι

Δημοσ.

@Rnd1978 , τελικά το offset εξαρτάται και από τα watts .

Εδώ με ζήτηση 21, τα watts αυξήθηκαν από τα 250W στα 400W επειδή έπεσε λίγο απότομα η εξωτερική:

1246759275_Annotation2020-01-30190432.png.91760e5fc65a9ebaf08c1d2f5b4eef46.png

Πάνω στα φίλτρα είχε 21.3C και πήγε 22.3C

808074259_Annotation2020-01-30190543.png.407de95c2a0b71b60bc830cc2b3e7735.png

53 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

@liakjim Έχεις πρόσβαση στο Site της Nippon (Gree, Mitsubishi, AUX, Fluo δηλαδή) ;
Δεν ανοίγει κανένα url της αντιπροσωπείας .
https://www.nipponsa.gr/
https://greeaircondition.gr/

Ποιός είμαι να έχω πρόσβαση; Ο Βασίλης ο Πυλάς;;;; 😋

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, liakjim είπε

@Rnd1978 , τελικά το offset εξαρτάται και από τα watts .

Εδώ με ζήτηση 21, τα watts αυξήθηκαν από τα 250W στα 400W επειδή έπεσε λίγο απότομα η εξωτερική:

1246759275_Annotation2020-01-30190432.png.91760e5fc65a9ebaf08c1d2f5b4eef46.png

Πάνω στα φίλτρα είχε 21.3C και πήγε 22.3C

808074259_Annotation2020-01-30190543.png.407de95c2a0b71b60bc830cc2b3e7735.png

+1 η +2 διαφορά θερμοκρασίας επιθυμητής  με χώρου κλείνει το fujitsu?  (Όταν και αν)

Το offset,η παραπάνω διαφορά δηλαδή, τι σχέση έχει με την κατανάλωση; Δεν καταλαβαίνω 😕

Έπεσε η εξ.θερμοκρασια, θεώρησε το κλιματιστικό ότι θα χρειαστεί παραπάνω απόδοση θέρμανσης για να διατηρήσει την θερμόκρασια του χωρου,πήγε από 250 σε 400,κάποια στιγμή που έχουν ορίσει οι Ιάπωνες,όταν πλησιάζει πχ το κλείσιμο (επιθυμητή θερμοκρασία + οffset) ,θα την ξαναριξει όσο πρέπει για να την διατηρήσει.

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Δεν το κατάλαβα το αστείο ! Ρε συ αν σου ανοίγουν τα url ρώτησα . Εγώ δε μπορώ να μπω εδώ και ώρες ! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

+1 η +2 διαφορά θερμοκρασίας επιθυμητής  με χώρου κλείνει το fujitsu?  (Όταν και αν)

Το offset,η παραπάνω διαφορά δηλαδή, τι σχέση έχει με την κατανάλωση; Δεν καταλαβαίνω 😕

Έπεσε η εξ.θερμοκρασια, θεώρησε το κλιματιστικό ότι θα χρειαστεί παραπάνω απόδοση θέρμανσης για να διατηρήσει την θερμόκρασια του χωρου,πήγε από 250 σε 400,κάποια στιγμή που έχουν ορίσει οι Ιάπωνες,όταν πλησιάζει πχ το κλείσιμο (επιθυμητή θερμοκρασία + οffset) ,θα την ξαναριξει όσο πρέπει για να την διατηρήσει.

Δεν έκλεισε στις ώρες που μέτρησα. 

in other news,

η σύζυγος έβαλε το Carrier στους 22C στη μεσημεριανή σιέστα και ξέχασε να βάλει follow me:

Annotation 2020-01-30 201927.png

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.

Παιδια μια ερωτηση, εχω ένα παλιο κλιματιστικο TOSHIBA και δεν ξερω ποσα btu είναι ουτε μπορω να το βρω πουθενα, μπορει να με βοηθησει καποιος? το μοντελο είναι το Toshiba RAS-10YKH-E.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Δεν το κατάλαβα το αστείο ! Ρε συ αν σου ανοίγουν τα url ρώτησα . Εγώ δε μπορώ να μπω εδώ και ώρες ! 

Για κάνε Βασίλης Πυλάς στα Αγγλικά! 😋

Είναι όπως αυτό που λέγαμε στο σχολείο -> τσάι κοιμήσου για μας !😂

1 λεπτό πριν, k30taas είπε

Παιδια μια ερωτηση, εχω ένα παλιο κλιματιστικο TOSHIBA και δεν ξερω ποσα btu είναι ουτε μπορω να το βρω πουθενα, μπορει να με βοηθησει καποιος? το μοντελο είναι το Toshiba RAS-10YKH-E.

10000

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, k30taas είπε

9200 btu/h στη ψύξη .  10200 btu/h στη θέρμανση . 
https://www.manualslib.com/manual/770814/Toshiba-Ras-10ykh-E.html?page=3#manual

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν έκλεισε στις ώρες που μέτρησα. 

in other news,

η σύζυγος έβαλε το Carrier στους 22C στη μεσημεριανή σιέστα και ξέχασε να βάλει follow me:

Annotation 2020-01-30 201927.png

Σαν κυματομορφή από trance κομμάτι 😛

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...