Προς το περιεχόμενο

Freeware για τυφλό σύστημα

lazal44

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Ψάχνω για να κατεβάσω κάποιο freeware πρόγραμμα για εκμάθηση τυφλού συστήματος,στα Ελληνικά κυρίως(π.χ MasterTyping ή κάτι αντίστοιχο).Ξέρει κανείς πού θα μπορέσω να βρω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Βασικά, δε ξέρω για τους περισσότερους, εμένα ποτέ δε με βοήθησαν αυτά. Προσπάθησα διάφορα, και ένα που έδεινε ένα περιοδικό, και δε μπορούσα, ίσα ίσα που με δυσκόλευε.

Αρχικά άρχισα να γράφω κοιτώντας τα πλήκτρα(αρχισα σε ένα φροντιστήριο που πήγαινα πιο μικρός) και σιγά σιγά συνήθισα και έγραφα χωρίς να βλέπω.

Απλά, να προσπαθείς να δουλεύεις και τα δύο σου χέρια όταν γράφεις, γιατί αν πηγαίνεις μόνο με το ένα, σίγουρα δε θα καταφέρεις κάτι.

Και για μένα, μην ακούς κανόνες του τύπου "αριστερό χέρι σε:ΑΣΔΦ(λέμε τώρα...)", αλλά να το πηγαίνεις όπως σε βολεύει.

Πιστεύω να μη κατηγοριοποιήσετε το post μου στα "offtopic" posts, να βοηθήσω ήθελα απλά :-).Kάτι το τραγούδι -imagine με john lennon- κάτι η μοναξιά στο σπίτι... Με έπιασε :o

Δημοσ.
Καλησπέρα!

Ψάχνω για να κατεβάσω κάποιο freeware πρόγραμμα για εκμάθηση τυφλού συστήματος,στα Ελληνικά κυρίως(π.χ MasterTyping ή κάτι αντίστοιχο).Ξέρει κανείς πού θα μπορέσω να βρω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Eγω εχω το Ramtype 2005 στο pc μου.

Αν θες να το δοκιμασεις,κατεβασμα απο εδω.

(Aναφερεται στο 1ο ποστ)

Δημοσ.

Υπάρχουν και site για διδασκαλία, είχα κάνει google search και βρήκα αυτό :http://sense-lang.org/lang.php?lang=EL. Τυφλό σύστημα έμαθα στο ΤΕΙ ( σε ένα εργαστήριο πρώτου εξαμήνου) και από προγράμματα χρησιμοποιώ το typing tutor ( νομίζω όμως ότι δεν είναι freeware) για να φρεσκάρω το αγγλικό πληκτρολόγιο και να μάθω επιτέλους αριθμητικό(το πρόγραμμα αυτό δεν έχει για ελληνική πληκτρολόγηση).Το RamType νομίζω ότι δεν έχει για αγγλικούς χαρακτήρες, οπότε ψάξου για παραπάνω τους ενός προγράμματα αν θες να μάθεις και ελληνικό και αγγλικό. Για να δεις αποτελέσματα δεν πρέπει να ξαναπληκτρολογήσεις με το ένα δάχτυλο( ο λόγος αυτός είναι που δεν έχω μάθει ακόμα αριθμητικό:devil:

) και στην αρχή θα πρέπει να προσπαθείς να πετυχαίνεις καλά ποσοστά στην ακρίβεια ( accuracy), η ταχύτητα θα αυξάνεται σταδιακά με την εξάσκηση.

Γνώμη μου ότι πρώτα θα πρέπει να ξεκινήσεις με αγγλικό, μετά με ελληνικό και αφου εξοικειωθείς αρκετά συνεχίζεις για αριθμητικό. Το να μην ακολουθεί κανόνες ΑΣΔΦ κ.λ.π. που ειπώθηκε παραπάνω δεν το καταλαβαίνω. Πρώτα μαθαίνεις τα πλήκτρα αριστερού και δεξιού χεριού και spacebar, και μετά τα γύρω τους, είναι η βάση σου αυτά τα πλήκτρα , μετά από λίγο καιρό πάνε αυτόματα τα χέρια στα συγκεκριμένα πλήκτρα.

Δημοσ.
Σίγουρα πάντως το Ramtype θα βοηθήσει. Στα ελληνικά βέβαια.

/agree,

επισης το λινκ που παρεθεσα παραπανω ειναι για το Ελληνικο ramtype.

Δημοσ.
Το να μην ακολουθεί κανόνες ΑΣΔΦ κ.λ.π. που ειπώθηκε παραπάνω δεν το καταλαβαίνω. Πρώτα μαθαίνεις τα πλήκτρα αριστερού και δεξιού χεριού και spacebar, και μετά τα γύρω τους, είναι η βάση σου αυτά τα πλήκτρα , μετά από λίγο καιρό πάνε αυτόματα τα χέρια στα συγκεκριμένα πλήκτρα.

Αν είναι εντελώς αρχάριος καλό είναι να ξεκινήσει με τους κανόνες. Αν όμως γράφει σχετικά καλά και έχει συνηθίσει συγκεκριμένα πλήκτρα τότε καλύτερα να βελτιώσει την δική του τεχνική παρά να μάθει μια τελείως άλλη.

Το είχα πάθει κι εγώ που το ramtype ήθελε να πληκτρολογώ το Α με το μικρό δάχτυλο ενώ έχω συνηθίσει με το τέταρτο. Προσπαθούσα, προσπαθούσα, μόλις χρησιμοποιούσα αυτό που έλεγε έχανα όλη την άλλη διάταξη στο πληκτρολόγιο, γιατί κάθε δάχτυλο πήγαινε ένα πλήκτρο πιο δεξιά, και έγραφα άλλα ντι άλλων. Τελικά το σούταρα το πρόγραμμα και έμαθα με εξάσκηση :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...