x_vagos_x Δημοσ. 13 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2009 Έχω αγανακτήσει. Γνωρίζετε καθόλου ανταπτοράκια ή έστω hubs, που να εκμεταλλεύονται FireWire θύρες, αντί USB? Θέλω να μου δίνουν από Firewire σε USB. Για το ανάποδο βρίσκω, αλλά γι' αυτό που θέλω τζίφος. Έχω γεμίσει τις USB και κάθονται οι Firewire. Δεν με ενδιαφέρουν καλώδια, όσο ανταπτοράκια σαν αυτό [εννοείται με Firewire, αυτό είναι απλά ένα παράδειγμα]
parsifal Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Τη λύση «καθαρόαιμο USB hub» την έχεις αποκλείσει; Μπορείς να πάρεις είτε απλό μοντέλο (bus-powered) είτε με εξωτερική τροφοδοσία (για σύνδεση συσκευών που τραβάνε μπόλικα mA κατά τη λειτουργία τους). Για κάθε ένα τέτοιο hub που συνδέεις στο PC, θα κερδίζεις 3 επιπλέον θύρες USB (4 θύρες που έχουν συνήθως, μείον τη μία στην οποία θα μπει η συσκευή που αποσύνδεσες από το PC για να κουμπώσεις το hub)...
x_vagos_x Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Έχω iMac, και θέλω να εκμεταλλευτώ τις 2 Firewire που έχει. Μία 800άρα και μια 400άρα. Έχω σκεφτεί να πάρω τους MyBook της Western Digital, που έχουν και USB αλλά και Firewire, όμως είναι πανάκριβοι συγκριτικά με άλλους όμοιας χωρητικότητας. Από 'κει και πέρα κανένα περιφερειακό μου δεν χρειάζεται firewire και είναι κρίμα να πάρω €30 hubάκι με τροφοδοσία, όταν μπορώ με 5-10€ να πάρω έναν αντάπτορα...
parsifal Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 είναι κρίμα να πάρω €30 hubάκι με τροφοδοσία Αυτό που λίνκαρα έχει τη μισή τιμή από αυτήν που αναφέρεις. Εκτός αν χρειάζεσαι περισσότερες από +3 θύρες USB και εννοείς ότι θα έπρεπε να αγοράσεις δύο τεμάχια. όταν μπορώ με 5-10€ να πάρω έναν αντάπτορα... Δηλαδή βρήκες ήδη αυτό που ψάχνεις και μάλιστα σε τόσο χαμηλή τιμή; Από που, αν επιτρέπεται... ;
x_vagos_x Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Αν πάρω hub, θα πάρω 7+ θύρες anyway,. Όχι, δεν έχω βρει αυτό που ψάχνω, αλλά τα αντίστοιχα με άλλη είσοδο-έξοδο τόσο κοστίζουν.
parsifal Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 http://www.wisegeek.com/what-is-a-firewire-to-usb-adapter.htm : The two technologies are not integrated, and it is not possible to connect a USB device to a Firewire port either directly or through the use of a Firewire to USB adapter.... ... Although there is no such thing as a Firewire to USB adapter, using a hub allows you to use devices that are compatible with either technology Δε γνωρίζω αν ισχύουν απόλυτα τα παραπάνω, αλλά όσο προσπαθώ να πάρω meaningful αποτέλεσμα μέσω googling και δεν το καταφέρνω τόσο περισσότερο μου φαίνεται ότι τελικά ίσως να είναι έτσι όπως τα λέει στο προαναφερθέν site. Σημειωτέον ότι υπάρχουν και multi-type hubs (USB+Firewire) όπως π.χ. αυτό ή αυτό, αλλά έχουν ξεχωριστή upstream σύνδεση για USB και και ξεχωριστή για Firewire => δώρον άδωρον.
x_vagos_x Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Αχά! ΟΚ... Δεν υπάρχει λοιπόν. Ευχαριστώ πολύ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.