Προς το περιεχόμενο

Hχεια απο PC σε αυτοκινητο

Gabriel_89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας, :-)

Στο pc μου εχω τα Logitech Z-2300 () τα οποια θελω να λειτουργουν και μεσα στο αυτοκινητο με ενα Mp3 player..

Απ'οτι εχω δει σε διαφορα site αυτο θα μπορουσε να γινει με τη χρηση καποιου inverter που θα μετατρεπει τα 12v του αναπτηρα σε 220v.. τα Logitech Z-2300 βγαζουν ισχυ 200W RMS και 400W Peak.. Τα πηρα σε εναν ειδικο σε ηχοσυστηματα αυτοκινητου και αφου τα μετρησε μου ειπε πως χρειαζονται 40v περιπου για να λειτουργησουν και μου προτεινε τη χρηση Inverter..

Αν ξερει καποιος ας μου πει πως λειτουργουν τα inverters, ποιο Inverter θα χρειαστω και αν θα λειτουργησει σωστα στην περιπτωση μου.

Επισης, υπαρχει περιπτωση να δημιουργηθει βλαβη στο αυτοκινητο ή στα ηχεια???

Ευχαριστώ..:-D

Δημοσ.

400W peak, είναι ικανά να ραγίζουν τα τζάμια και να προκαλέσουν ρήξη τυμπάνου.

Χώρια πως τα κολοσσιαία ποσά ρεύματος που θα τραβάει το inverter θα εξουθενώσουν τη μηχανή και ίσως στραβώσουν το στρόφαλο.

χρειαζονται 40v

μήπως είπε watt?

Δημοσ.
Καλησπερα σας, :-)

Στο pc μου εχω τα Logitech Z-2300 () τα οποια θελω να λειτουργουν και μεσα στο αυτοκινητο με ενα Mp3 player..

Απ'οτι εχω δει σε διαφορα site αυτο θα μπορουσε να γινει με τη χρηση καποιου inverter που θα μετατρεπει τα 12v του αναπτηρα σε 220v.. τα Logitech Z-2300 βγαζουν ισχυ 200W RMS και 400W Peak.. Τα πηρα σε εναν ειδικο σε ηχοσυστηματα αυτοκινητου και αφου τα μετρησε μου ειπε πως χρειαζονται 40v περιπου για να λειτουργησουν και μου προτεινε τη χρηση Inverter..

Αν ξερει καποιος ας μου πει πως λειτουργουν τα inverters, ποιο Inverter θα χρειαστω και αν θα λειτουργησει σωστα στην περιπτωση μου.

Επισης, υπαρχει περιπτωση να δημιουργηθει βλαβη στο αυτοκινητο ή στα ηχεια???

Ευχαριστώ..:-D

και γιατί δεν παίρνεις έναν inverter κανονικό 12 -> 220 και να συνδέσεις εκέι κατευθείαν τα ηχεία όπως θα τα σύνδεες στην πρίζα του σπιτιού σου?

http://www.emmoni.gr/Product.php?PageId=73&ProductId=1173

Δημοσ.

Από καθαρή περιέργεια, WAT is inverter?

Και πώς μπορεί να στραβώσει τον στρόφαλο?

edit: κατάλαβα νομίζω τι εστί inverter.

Με το στρόφαλο όμως ακόμα δεν μπορώ να το συνδυάσω.

Δημοσ.

Χώρια πως τα κολοσσιαία ποσά ρεύματος που θα τραβάει το inverter θα εξουθενώσουν τη μηχανή και ίσως στραβώσουν το στρόφαλο.

υπερβάλλεις... φίλος είχε inverter με πολύμπριζο (!!!!) και του πέθανε η μπαταρία μετά από 2 χρόνια.... εννοείται βέβαια πως ήταν ανοικτό μόνο όταν λειτουργούσε ο κινητήρας.

Δημοσ.

Το inverter μετατρέπει το συνεχές σε εναλλασόμενο, ώστε αυτό μετά να μπορεί να περάσει από μετασχηματιστή για αύξηση (στην περίπτωσή σου) της τάσης.

Απ' ότι έχω δει στην αγορά κυκλοφορούν inverters με απόδοση γύρω στα 100-150watt(edit: η συσκευή του Link που έδωσε ο devout84 βγάζει 300 - wow!), μάλλον λίγα για την περίπτωσή σου.

Επίσης, τέτοιες μεταβολές, (σκέψου ότι εσύ μετά τα 220 εναλλασόμενου τα ξανακάνεις (40V?) συνεχούς μέσα στα ηχεία), έχουν απώλειες, μάλλον υπερβολικές.

Κοίτα αν γίνεται να παρακάμψεις το ενσωματωμένο τροφοδοτικό των ηχείων και να τα τροφοδοτήσεις με άλλο που θα έχει σαν είσοδο τα 12V της μπαταρίας και πιθανότατα θα τα κάνει 40V(?) με χρήση DC/DC Converter. Επειδή κάι τέτοιο προϋποθέτει γνώση, χρήμα και χρόνο (για πειραματισμό) + ότι θα πρέπει να "πειράξεις" χοντρά τα ηχεία σου + ότι τέτοια ηχεία ΔΕΝ είναι φτιαγμένα για αυτοκίνητο αλλά για γραφείο, καλύτερα να πας να πάρεις άλλα ηχεία που να κάνουν τη δουλειά σου και να αφήσεις αυτά ήσυχα.

@liopyr: Θυμάσαι τον Uri Geller που στράβωνε τα κουτάλια??? Έτσι θα στραβώσει και ο στρόφαλος :P

Δημοσ.

Tα 220volt στο αυτοκίνητο τα φοβάμαι.

Σε μια σύγκρουση μπορεί (σπάνιο βέβαια) να ακουμπήσει γυμνό καλώδιο στο σασί και από κει σε όποιον άτυχο ακουμπήσει λαμαρίνα.

Φανταστείτε να είσαι αναίσθητος μετά το ατύχημα, και όποιος προσπαθεί να σε απεγκλωβίσει να πεθαίνει επί τόπου κεραυνοβολημένος..

Ή να έχει βρέξει κι'όλας και το ρεύμα να ηλεκτρίζει όσους βρίσκονται σε απόσταση..

Και μόνο από τις τύψεις για τη δυστυχία που προκάλεσες (αν ζήσεις τελικά) θα οδηγηθείς εσύ σε αυτοκτονία και η οικογενειά σου σε μαρασμό και απελπισία.

Αφήστε τις αποζημειώσεις που θα είναι το τελικό χτύπημα.

Δημοσ.
Tα 220volt στο αυτοκίνητο τα φοβάμαι.

Σε μια σύγκρουση μπορεί (σπάνιο βέβαια) να ακουμπήσει γυμνό καλώδιο στο σασί και από κει σε όποιον άτυχο ακουμπήσει λαμαρίνα.

Φανταστείτε να είσαι αναίσθητος μετά το ατύχημα, και όποιος προσπαθεί να σε απεγκλωβίσει να πεθαίνει επί τόπου κεραυνοβολημένος..

Ή να έχει βρέξει κι'όλας και το ρεύμα να ηλεκτρίζει όσους βρίσκονται σε απόσταση..

Και μόνο από τις τύψεις για τη δυστυχία που προκάλεσες (αν ζήσεις τελικά) θα οδηγηθείς εσύ σε αυτοκτονία και η οικογενειά σου σε μαρασμό και απελπισία.

Αφήστε τις αποζημειώσεις που θα είναι το τελικό χτύπημα.

Πρόσθεσε και το ενδεχόμενο να βρέξει και να έχεις ανοιχτά τα παράθυρα... Θα πέσουν οι ασφάλειες και μπορεί να σου κάψει και καμιά ηλεκτρική συσκευή, πχ ψυγείο. Και χωρίς ψυγείο θα ανεβάσει θερμοκρασία και πάει και η φλάτζα.

Δημοσ.

@liopyr: Θυμάσαι τον Uri Geller που στράβωνε τα κουτάλια??? Έτσι θα στραβώσει και ο στρόφαλος :P

X-cuse me αλλά οι απορίες μου αντί να λύνονται αυξάνονται.

Εκτός από το στρόφαλο, τα ανοιχτά παράθυρα μαζί με την βροχή πώς θα ρίξουν τις ασφάλειες, και αυτές πώς θα σταματήσουν την λειτουργία του ψυγείου;

Δημοσ.

Eίναι λίγο μπέρδεμα..

Aν βραχυκυκλώσει ο inverter με τα volt που έχει, κανένας δεν εγγυάται πως θα συμπεριφερθεί το ηλ. σύστημα του αυτοκινήτου.

Μπορεί απλά να σκάσει (το inverter) και να τελειώσει εκεί η ιστορία, αλλά αν τα 220volt ακουμπήσουν στις λαμαρίνες, σε ένα αυτοκίνητο που λειτουργεί και έχει και μια μπαταρία συνδεδεμένη..;

Ο άλλος παράγων που μας διέφυγε είναι το θηριώδες υπογούφερ του Logitech, που αν βραχυκυκλώσει από τον inverter, ίσως παράξει συχνότητες που ναι μεν δεν θα είναι ακουστές (κάτω από 20hz) αλλά οι επιπτώσεις του στον ανθρώπινο οργανισμό ίσως είναι μοιραίες..μιλάμε για 220volt....

Δημοσ.
X-cuse me αλλά οι απορίες μου αντί να λύνονται αυξάνονται.

Εκτός από το στρόφαλο, τα ανοιχτά παράθυρα μαζί με την βροχή πώς θα ρίξουν τις ασφάλειες, και αυτές πώς θα σταματήσουν την λειτουργία του ψυγείου;

καπου ειχα δει φοτο που ελεγε this thread delivers....

E κατι τετοιο ισχυει και δω !

Δημοσ.

Ακου φιλε τι μπορεις να κανεις....... Για να μη βαλεις inverter που θα ειναι και τεραστιων διαστασεων και πολυ βαρυ........ θα ανοιξεις τα ηχεια και τα 220 γινοντε 12 μετα το τροφοδοτικο των ηχειων....... δλδ θα δωσεις τα 12 του αυτοκινητου μετα την ανορθωση ή τη σταθεροποιηση (θα το καταλαβεις γιατι θα δεις ενα μετασχηματιστακο) και θα παιξεις μια χαρα ;)

Αν μπορεις βγαλε μου μια φωτο το εσωτερικο των ηχειων μετα το μετασχηματιστη και θα σου πω που θα βαλεις τα 12 του αυτοκινητου

Δημοσ.

Τι στροφαλους κ ψυγεια του λετε του παιδιου? Θα μας κοροιδευουνε. Αλλα κ εσυ φιλε μου ασε τις φιλοδοξες ιδεες σου κ βαλε Στο αυτοκινητο ηχεια αυτοκινητου. Το μονο προβλημα σε αυτο που θες να κανεις ειναι οτι θα μπεις Σε εξοδα χωρις καποιο αξιολογο αποτελεσμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...