Προς το περιεχόμενο

Ζητούνται ιδέες!

Daturas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παίδες!

Το μονο που χρειάζομαι ειναι μερικές ιδεες για το πως να γινει ενα προγραμμα. Δηλαδή οσα ζητάει η εργασία δεν ειναι καλά ορισμένα. Παροτι παντα το θεωρω εκνευριστικό να μη σου λένε τι πρεπει αν κανεις με ακριβεια το θεωρω και χαζο διοτι αργότερα πως θα μαθεις να προσαρμόζεσε σε οτι σου ζητάνε και να μη κανεις του κεφαλιού σου;

http://www.ted.unipi.gr/Uploads/Files/Announcements/Courses/138_1239687386.pdf

Παραπανω ειναι η εκφώνηση. Το προβλημα ειναι στο πως να γινουν τα ραντεβου.Δηλαδή πως θα γινουν πρακτικά οι προτερεότητες; Πως πρεπει να μοιραζω τα ραντεβου ωστε να εχουν νοημα οι προτερεότητες;Επισης ποσο θα διαρκεί η κάθε εξέταση; Δεν βλέπω να εχουν απαντήσεις για αυτα τα ερωτήματα πουθενά!

Οποιος εχει ιδεες ας βοηθήσει!

Δημοσ.
Δηλαδή πως θα γινουν πρακτικά οι προτερεότητες; Πως πρεπει να μοιραζω τα ραντεβου ωστε να εχουν νοημα οι προτερεότητες;Επισης ποσο θα διαρκεί η κάθε εξέταση; Δεν βλέπω να εχουν απαντήσεις για αυτα τα ερωτήματα πουθενά!

Οποιος εχει ιδεες ας βοηθήσει!

Δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του αυτός που έβγαλε την ασκηση, αλλα κάποιες σκέψεις μου ακολουθούν:

Οι προτεραιότητες θα είναι πίνακας με ID (μαστερ κευ), ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ και ΑΞΙΑ

στις εντολές θα αποθηκεύεις φυσικα το ID, οι άνθρωποι θα επιλέγουν με την περιγραφή, και η ταξινομιση θα γίνεται με την αξια.

Η διαρκεια να είναι παραμετρική (ανάλογα με τύπο εξέτασης, ο οποίος θα είναι άλλος πίνακας ID,τυπος-εξετασης,διαρκεια). παραδειγματα τυπων: ακτινογραφια θωρακος, αξονικη θωρακος, αξονική εγγεφαλου, μαγνητική...

Δημοσ.

@Daturas, δεν έχεις άδικο... :-)

Σάμπως αναφέρει ωράρια, εφημερίες, κλπ; Τέλος πάντων, διάρκεια εξέτασης και ωράριο τα βάζεις παραμετρικά και το προσπερνάς.

Το ζήτημα της προτεραιότητας είναι όντως περίεργο. Υποτίθεται, από την στιγμή που κλειστεί το ραντεβού, αυτό και ισχύει. Υπάρχουν, όμως, λογικά παραθυράκια.

Σενάριο #1: Boolean Priority (Επείγον - normal)

Το ωράριο των ακτινολόγων δεν καλύπτεται σειριακά (με βάση το χρόνο εξέτασης) αλλά μεσολαβούν "κενά" για έκτακτες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, αν η εξέταση διαρκεί 30 λεπτά, τα "normal" ραντεβού κλείνονται ανά 1 ώρα. Ή, ανά 2,3,κλπ ραντεβού, υπάρχει και ένα κενό. Έτσι, μπορείς να βάλεις στη φόρμα σου ένα check "κατεπείγον", και να ψάξεις την κοντινότερη τρύπα.

Σενάριο #2: Scalar Priority (1-n)

Για περισσότερες από μία προτεραιότητες, η προσέγγιση είναι διαφορετική. Πρέπει να υπάρχει ένα διάστημα στο οποίο το ραντεβού να θεωρείται οριστικό. Ας πούμε 24 ώρες. Η γραμματέας ενημερώνει τον ασθενή 24 και λιγότερες ώρες πριν το ραντεβού του. Όλα τα μεθεπόμενα θεωρούνται κυλιόμενα. Σε αυτό το σενάριο, κλείνεις με βάση την προτεραιότητα (αυθαίρετο νούμερο) και στη συνέχεια το χρόνο καταχώρησης. Έχεις δηλαδή, έναν συνδυασμό FIFO και priority queue.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολυ για το ενδιαφέρον σας.BXenos δεν ειμαι σιγουρος πως καταλαβα ολα τα σημεια του σκεπτικου σου.

Το συστημα θα δινει ωρες και δεν πρέπει να αλλάζουν λογικά. Αρα αν κανω ταξινομιση θα χαλάνε..

fromaz

Σάμπως αναφέρει ωράρια, εφημερίες, κλπ; Τέλος πάντων, διάρκεια εξέτασης και ωράριο τα βάζεις παραμετρικά και το προσπερνάς.

Λογικά παραμετρικα θα μπουν μπορει κ καθολου οπως μου ειπαν αλλοι. Σιγα μη μπουμε σε λεπτομερια λενε αν κ εγω δε θελω να καω εω οψη καλοκαιριου εχω κ αλλα μαθηματα.

Η πρωτη μεθοδος που περιγράφεις την εχω σκεφτει και εγώ..Αλλα οταν την προτεινα σε αλλους μου ειπαν οτι λέω πατάτες γιατι οτι μπορει να γινει κατι μαζικό ατυχημα και τοτε που θα τους βαλω ολους; Η οτι δεν μπορω να το προβλέψω...Βεβαια λεω να βαλω καπως ενα κενο οριο καπως που να ρυθμίζεται παραμετρικά.

2.

Και αυτο γινεται αλλα το θεωρω φασαρία για αυτα που ζητάει! Μαλλον θελει να το βγάζει αμεσως...

Αρα παιδες παμε στην πρώτη μεθοδο; Γιατι δεν μπορω να σκεφτω αλλη ιδέα!Εχω σκαλώσει..Αν μπορειτε πειτε μου ιδεα για το ποσο μεγαλο θα ειναι το κενο και για ποσο διαρκεί μια εξέταση να ορισω κτλ;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...