mtsouklidis Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Γειά σας, Διαθέτω μια αναλογική κάρτα σύλληψης Video της Crypto και αποθηκεύω κάποιες εκπομπές. Ανάλογα με το κανάλι διαφέρει και η ποιότητα εγγραφής. Κατόπιν προσπαθώ με κάποια προγράμματα αφενός να μειώσω το μέγεθος και αφετέρου να βελτιώσω την ποιότητα. Χρησιμοποιούσα Gordian Knot με Virtualdubmod ώστε να μετατρέπω το mpeg σε avi xvid, το Tmpgenc Xpress που με βοηθάει στην αφαίρεση των διαφημίσεων αλλά δεν μπορεί να κάνει xvid σε 2 pass διότι ψάχνει το stats file το οποίο δεν γνωρίζω να το φτιάχνω. Προσπάθησα να δουλέψω με το megui αλλά ποτέ δεν ολοκλήρωσα encoding χωρίς να έχω κάποιο μήνυμα σφάλματος. Σε κάποια video χρησιμοποιώ φίλτρα avisynth αλλά και με αυτά δεν βλέπω βελτίωση η αν υπάρξει τότε το video κολλάει στην αναπαραγωγή. Τελευταία νόμισα ότι με το xvid4psp βρήκα τη λύση διότι φαίνεται πως κάνει και διάγνωση προβλημάτων στο video όμως έχει κι αυτό ατέλειες και αργεί πολύ να επεξεργαστεί μεγάλα αρχεία mpeg (γύρω στα 10 giga). Τελευταία ίσως μετά από κάποια εγκατάσταση ή απεγκατάσταση κάποιου προγράμματος, όταν προσπαθώ να βάλω κάποια φίλτρα και να παίξω το avs, μου βγάζει μήνυμα ότι δεν μπορεί να βρεί το αρχείο ..\avisynth\plugins\avsfilter.vdf.avs. Ενα κακό δείγμα video φαίνεται στο παρακάτω επισυναπτόμενο φωτογραφικό στιγμιότυπο. Μετά από τα παραπάνω θα παρακαλούσα για οποιαδήποτε βοήθεια στην κατεύθυνση βελτίωσης της ποιότητας όχι πάντα με ταυτόχρονη μείωση μεγέθους. Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη, ακόμη και με εμπορικό πρόγραμμα. Ευχαριστώ πολύ για το χώρο και το χρόνο. dt.zip
parsifal Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Υποθέτοντας ότι το tuner της κάρτας TV δεν έχει πρόβλημα και παρέχει τυπική ποιότητα/ευαισθησία, κοντά στο μέσο όρο των καρτών TV: Το screenshot είναι ενδεικτικό κακής λήψης του τηλεοπτικού σήματος. Από εκεί μάλλον πρέπει να ξεκινήσεις και να το λύσεις, γιατί μακροπρόθεσμα θα γλυτώσεις χρόνο (τόσο σε πειραματισμούς με διάφορα φίλτρα όσο και κατά την κωδικοποίηση).
mtsouklidis Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Υποθέτοντας ότι το tuner της κάρτας TV δεν έχει πρόβλημα και παρέχει τυπική ποιότητα/ευαισθησία, κοντά στο μέσο όρο των καρτών TV: Το screenshot είναι ενδεικτικό κακής λήψης του τηλεοπτικού σήματος. Από εκεί μάλλον πρέπει να ξεκινήσεις και να το λύσεις, γιατί μακροπρόθεσμα θα γλυτώσεις χρόνο (τόσο σε πειραματισμούς με διάφορα φίλτρα όσο και κατά την κωδικοποίηση). Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση και ευστοχία. Πράγματι από το δείγμα φαίνεται η κακή λήψη. Όμως αν δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης της θέσης της κεραίας και παρόλα αυτά καταγραφεί το Video έτσι, μήπως υπάρχουν τρόποι διόρθωσης ; Με την ευκαιρία και επειδή έχω διαβάσει αρκετές φορές τα άρθρα σου για το megui και την πρόθεσή σου να γράψεις κάτι για το staxrip ή ripbot έχεις κάποιο σχόλιο για την καλύτερη επεξεργασία mpeg1,2 video σε xvid ή x263, κάποιο τρόπο δημιουργίας stats file για μετατροπές 2 pass xvid ; Ευχαριστώ και πάλι και συγγνώμη για την κατάχρηση του χρόνου σου.
parsifal Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Όμως αν δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης της θέσης της κεραίας και παρόλα αυτά καταγραφεί το Video έτσι, μήπως υπάρχουν τρόποι διόρθωσης ; Δεν έχω εμπειρία με τέτοιου είδους υλικό και δεν γνωρίζω καν πώς ονομάζεται αυτό το φαινόμενο στη σχετική ορολογία. Έχω μία υποψία όμως για το λόγο που προκαλείται: Μήπως παρεμβάλλεις κάποιον «ενισχυτή» μεταξύ κεραίας και TV card; Αν ναι και έχει ρυθμιζόμενο gain, για δοκίμασε να το χαμηλώσεις. Με την ευκαιρία και επειδή έχω διαβάσει αρκετές φορές τα άρθρα σου για το megui και την πρόθεσή σου να γράψεις κάτι για το staxrip ή ripbot έχεις κάποιο σχόλιο για την καλύτερη επεξεργασία mpeg1,2 video σε xvid ή x263 Στην πράξη, τα encoding front-ends χρησιμοποιούν τα ίδια διαδεδομένα εργαλεία από κάτω (Avisynth, xvid_encraw, x264 CLI κλπ) και οι διαφορές στην τελική ποιότητα δεν αποκλίνουν συνήθως σημαντικά. Απλά, το interface αλλάζει: άλλα λίγο πιο φιλικό/αυτοματοποιημένο/έτοιμες ρυθμίσεις, άλλα πιο διεξοδικά και με δυνατότητα tweaking σε μεγάλο βαθμό. Επέλεξε αυτό που σου αρέσει περισσότερο και μείνε σε αυτό, παρακολουθώντας που και που την εξέλιξή του. Εγώ χρησιμοποιώ κυρίως το MeGUI γιατί σε σχέση με τα «ανταγωνιστικά» έχει πολύ δυνατό Auto-update σύστημα, απαλάσσοντας τον χρήστη από τη διαδικασία του manual update. κάποιο τρόπο δημιουργίας stats file για μετατροπές 2 pass xvid ; Το .stats file δημιουργείται κανονικά κατά το 1ο pass. Ο κατάλογος στον οποίον αποθηκεύεται είναι αντικείμενο παραμετροποίησης στο panel ρυθμίσεων του VfW interface του XviD codec ή σχετικής παραμέτρου που περνιέται στη γραμμή εντολών (αν δεν χρησιμοποιείται codec, αλλά command line εκδοχή του encoder όπως το xvid_encraw). Τί ακριβώς πρόβλημα αντιμετώπισες;
mtsouklidis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δεν έχω εμπειρία με τέτοιου είδους υλικό και δεν γνωρίζω καν πώς ονομάζεται αυτό το φαινόμενο στη σχετική ορολογία. Έχω μία υποψία όμως για το λόγο που προκαλείται: Μήπως παρεμβάλλεις κάποιον «ενισχυτή» μεταξύ κεραίας και TV card; Αν ναι και έχει ρυθμιζόμενο gain, για δοκίμασε να το χαμηλώσεις. Στην πράξη, τα encoding front-ends χρησιμοποιούν τα ίδια διαδεδομένα εργαλεία από κάτω (Avisynth, xvid_encraw, x264 CLI κλπ) και οι διαφορές στην τελική ποιότητα δεν αποκλίνουν συνήθως σημαντικά. Απλά, το interface αλλάζει: άλλα λίγο πιο φιλικό/αυτοματοποιημένο/έτοιμες ρυθμίσεις, άλλα πιο διεξοδικά και με δυνατότητα tweaking σε μεγάλο βαθμό. Επέλεξε αυτό που σου αρέσει περισσότερο και μείνε σε αυτό, παρακολουθώντας που και που την εξέλιξή του. Εγώ χρησιμοποιώ κυρίως το MeGUI γιατί σε σχέση με τα «ανταγωνιστικά» έχει πολύ δυνατό Auto-update σύστημα, απαλάσσοντας τον χρήστη από τη διαδικασία του manual update. Το .stats file δημιουργείται κανονικά κατά το 1ο pass. Ο κατάλογος στον οποίον αποθηκεύεται είναι αντικείμενο παραμετροποίησης στο panel ρυθμίσεων του VfW interface του XviD codec ή σχετικής παραμέτρου που περνιέται στη γραμμή εντολών (αν δεν χρησιμοποιείται codec, αλλά command line εκδοχή του encoder όπως το xvid_encraw). Τί ακριβώς πρόβλημα αντιμετώπισες; Τα mpeg video μετά το capture είναι μεγάλα, περίπου 8 - 12 Giga, μετά την αφαίρεση άχρηστης πληροφορίας (π.χ. διαφημίσεων) τα έβαζα στο Gordian Knot ή μόνο στο virtualdubmod μετατρέποντάς τα σε xvid με 2 περάσματα. Παρατηρούσα ότι χανόταν ο συγχρονισμός εικόνας ήχου. Έκτοτε χρησιμοποιώ για κόψιμο-ράψιμο το Tmpgenc Xpress 4 και δεν χάνεται ο συγχρονισμός. Όμως δεν έχω καταφέρει μετατροπή σε xvid με 2 περάσματα διότι μου ζητάει το .stats file. Σε ότι αφορά το αρχικό ερώτημα, αν και γίνομαι κουραστικός, τι θα έκανες για να το διορθώσεις π.χ. τι φίλτρα θα έβαζες ; Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει αυτή η επεξεργασία που γίνεται στα video, όμως δεν σημαίνει ότι κάτι που μας αρέσει το κατέχουμε κι'όλας, διότι τα Αγγλικά μου δεν είναι και τόσο καλά, η δε ηλικία μου είναι στα πρώτα "ήντα". Γι αυτό δεν μπορώ να παρακολουθήσω εύκολα την αυστηρότητα της ορολογίας που μεταχειρίζεσαι αλλά με κάνει να σέβομαι και να βασίζομαι σε αυτά που λες, έστω και με το σταγονόμετρο. Θαυμάζω και Ευχαριστώ...
parsifal Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Ας τα πάρουμε ένα-ένα: Τα mpeg video μετά το capture είναι μεγάλα, περίπου 8 - 12 Giga, μετά την αφαίρεση άχρηστης πληροφορίας (π.χ. διαφημίσεων) τα έβαζα στο Gordian Knot ή μόνο στο virtualdubmod μετατρέποντάς τα σε xvid με 2 περάσματα. Παρατηρούσα ότι χανόταν ο συγχρονισμός εικόνας ήχου. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και με κάποιο από τα πιο σύγχρονα encoding GUIs που αναφέρθηκαν πιο πάνω (MeGUI, StaxRip, Ripbot264 κλπ), είναι αρκετά πιθανόν να λύσουν το πρόβλημα του αποσυγχρονισμού καθώς χρησιμοποιούν νεότερες εκδόσεις εργαλείων σε σχέση με το εγκαταλελειμμένο GordianKnot project. Έκτοτε χρησιμοποιώ για κόψιμο-ράψιμο το Tmpgenc Xpress 4 και δεν χάνεται ο συγχρονισμός. Όμως δεν έχω καταφέρει μετατροπή σε xvid με 2 περάσματα διότι μου ζητάει το .stats file. Δεν έχω χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά αν τα πράγματα είναι ίδια με την χειροκίνητη εκτέλεση 2 περασμάτων στο VirtualDub(Mod), θα πρέπει: 1. Είτε το πρόγραμμα να παρέχει joblist στην οποία να σετάρεις 2 διαδοχικές εργασίες κωδικοποίησης, προσέχοντας στις ρυθμίσεις του XviD codec και για το 1ο και για το 2ο πέρασμα να ορίσεις ίδια διαδρομή και όνομα αρχείου για το .stats file 2. Να κάνεις ρυθμίσεις για το 1ο πέρασμα, να το βάλεις να εκτελείται, να περιμένεις να τελειώσει και στη συνέχεια να κάνεις ρυθμίσεις για το 2ο πέρασμα (φροντίζοντας πάντα να ορίσεις κοινή διαδρομή και όνομα αρχείου για το .stats file με το 1ο πέρασμα) και να το βάλεις να εκτελείται Τα παραπάνω βέβαια γίνονται αυτόματα στην περίπτωση χρήσης ενός encoding front-end, γι' αυτό προτείνω να δοκιμάσεις και ένα από αυτά αντί του TMPGEnc Express. Σε ότι αφορά το αρχικό ερώτημα, αν και γίνομαι κουραστικός, τι θα έκανες για να το διορθώσεις π.χ. τι φίλτρα θα έβαζες ;p Από ένα στατικό screenshot δε μπορεί να βγει συμπέρασμα ούτε καν να γίνουν υποθέσεις. Κανονικά, θα έπρεπε να ανεβάσεις ένα απόσπασμα video μερικών δευτερολέπτων για να φανούν πλήρως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τεχνουργημάτων. Π.χ. οι ραβδώσεις που φαίνονται στο screenshot είναι ακίνητες ή μετακινούνται; Υπάρχουν κι άλλα ελαττώματα στο video; Κλπ... Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει αυτή η επεξεργασία που γίνεται στα video, όμως δεν σημαίνει ότι κάτι που μας αρέσει το κατέχουμε κι'όλας, διότι τα Αγγλικά μου δεν είναι και τόσο καλά, η δε ηλικία μου είναι στα πρώτα "ήντα". Γι αυτό δεν μπορώ να παρακολουθήσω εύκολα την αυστηρότητα της ορολογίας που μεταχειρίζεσαι αλλά με κάνει να σέβομαι και να βασίζομαι σε αυτά που λες, έστω και με το σταγονόμετρο. Να ρωτάς για οτιδήποτε δεν καταλαβαίνεις, χωρίς ντροπή. Γι' αυτό είμαστε εδώ στο φόρουμ, για να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον.
mtsouklidis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Ας τα πάρουμε ένα-ένα: Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και με κάποιο από τα πιο σύγχρονα encoding GUIs που αναφέρθηκαν πιο πάνω (MeGUI, StaxRip, Ripbot264 κλπ), είναι αρκετά πιθανόν να λύσουν το πρόβλημα του αποσυγχρονισμού καθώς χρησιμοποιούν νεότερες εκδόσεις εργαλείων σε σχέση με το εγκαταλελειμμένο GordianKnot project. Δεν έχω χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά αν τα πράγματα είναι ίδια με την χειροκίνητη εκτέλεση 2 περασμάτων στο VirtualDub(Mod), θα πρέπει: 1. Είτε το πρόγραμμα να παρέχει joblist στην οποία να σετάρεις 2 διαδοχικές εργασίες κωδικοποίησης, προσέχοντας στις ρυθμίσεις του XviD codec και για το 1ο και για το 2ο πέρασμα να ορίσεις ίδια διαδρομή και όνομα αρχείου για το .stats file 2. Να κάνεις ρυθμίσεις για το 1ο πέρασμα, να το βάλεις να εκτελείται, να περιμένεις να τελειώσει και στη συνέχεια να κάνεις ρυθμίσεις για το 2ο πέρασμα (φροντίζοντας πάντα να ορίσεις κοινή διαδρομή και όνομα αρχείου για το .stats file με το 1ο πέρασμα) και να το βάλεις να εκτελείται Τα παραπάνω βέβαια γίνονται αυτόματα στην περίπτωση χρήσης ενός encoding front-end, γι' αυτό προτείνω να δοκιμάσεις και ένα από αυτά αντί του TMPGEnc Express. Από ένα στατικό screenshot δε μπορεί να βγει συμπέρασμα ούτε καν να γίνουν υποθέσεις. Κανονικά, θα έπρεπε να ανεβάσεις ένα απόσπασμα video μερικών δευτερολέπτων για να φανούν πλήρως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τεχνουργημάτων. Π.χ. οι ραβδώσεις που φαίνονται στο screenshot είναι ακίνητες ή μετακινούνται; Υπάρχουν κι άλλα ελαττώματα στο video; Κλπ... Να ρωτάς για οτιδήποτε δεν καταλαβαίνεις, χωρίς ντροπή. Γι' αυτό είμαστε εδώ στο φόρουμ, για να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Σου στέλνω ένα πολύ μικρό τμήμα (λόγω περιορισμού στο μέγεθος από το forum). Όσο για το megui το εγκατάστησα όμως δεν βρίσκω τα αρχεία dgvc1index.exe και dgmpgindex.exe. Επίσης όταν είμαι στο Avs Script creator και προσπαθώ να κάνω preview, μου βγάζει το μήνυμα Import: couldn;t open "C:\Program Files\Aavisynth 2.5\plugins\avsfilter.vdf.avs", δεν παίζει και αφού διώξω το μήνυμα με OK, αρχίζει να παίζει.[ATTACH]18553[/ATTACH]
parsifal Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία δωρεάν υπηρεσία file hosting όπως π.χ. το MediaFire για να ανεβάσεις ένα μεγαλύτερο απόσπασμα. Όσο για τα μηνύματα λάθους: 1. Απεγκατέστησε Avisynth και MeGUI εντελώς (φροντίζοντας να διαγράψεις και τους καταλόγους εγκατάστασης, αν τυχόν έχουν μείνει υπολειμματικά αρχεία μέσα) 2. Κατέβασε τις πιο πρόσφατες εκδόσεις από εδώ και εδώ αντίστοιχα 3. Εγκατέστησε πρώτα το Avisynth και μετά το MeGUI, χωρίς να πειράξεις τους default καταλόγους εγκατάστασης. Π.χ. για το Avisynth είναι ο "C:\Program Files\Avisynth 2.5\" (ή "C:\Program Files (x86)\Avisynth 2.5\" αν είσαι σε 64μπιτη έκδοση των Windows XP ή Vista) και όχι ο "C:\Program Files\Aavisynth 2.5\" που φαίνεται στο μήνυμα λάθους που αναφέρεις 4. Τρέξε το MeGUI και όταν σου ζητήσει να κάνει update στα components του, επέτρεψέ του το. Αυτό θα φροντίσει να κατεβάσει, να τοποθετήσει μέσα στον κατάλογο του MeGUI και να σετάρει μεταξύ άλλων και την πιο πρόσφατη έκδοση του dgindex και dgdecode που χρειάζεσαι για αρχεία MPEG-1 ή MPEG-2. Το dgvc1index δεν χρειάζεται για τέτοια αρχεία και νομίζω πως δεν περιλαμβάνεται καν στη default εγκατάσταση του MeGUI, για ποιον λόγο νομίζεις ότι σου χρειάζεται;
mtsouklidis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία δωρεάν υπηρεσία file hosting όπως π.χ. το MediaFire για να ανεβάσεις ένα μεγαλύτερο απόσπασμα. Όσο για τα μηνύματα λάθους: 1. Απεγκατέστησε Avisynth και MeGUI εντελώς (φροντίζοντας να διαγράψεις και τους καταλόγους εγκατάστασης, αν τυχόν έχουν μείνει υπολειμματικά αρχεία μέσα) 2. Κατέβασε τις πιο πρόσφατες εκδόσεις από εδώ και εδώ αντίστοιχα 3. Εγκατέστησε πρώτα το Avisynth και μετά το MeGUI, χωρίς να πειράξεις τους default καταλόγους εγκατάστασης. Π.χ. για το Avisynth είναι ο "C:\Program Files\Avisynth 2.5\" (ή "C:\Program Files (x86)\Avisynth 2.5\" αν είσαι σε 64μπιτη έκδοση των Windows XP ή Vista) και όχι ο "C:\Program Files\Aavisynth 2.5\" που φαίνεται στο μήνυμα λάθους που αναφέρεις 4. Τρέξε το MeGUI και όταν σου ζητήσει να κάνει update στα components του, επέτρεψέ του το. Αυτό θα φροντίσει να κατεβάσει, να τοποθετήσει μέσα στον κατάλογο του MeGUI και να σετάρει μεταξύ άλλων και την πιο πρόσφατη έκδοση του dgindex και dgdecode που χρειάζεσαι για αρχεία MPEG-1 ή MPEG-2. Το dgvc1index δεν χρειάζεται για τέτοια αρχεία και νομίζω πως δεν περιλαμβάνεται καν στη default εγκατάσταση του MeGUI, για ποιον λόγο νομίζεις ότι σου χρειάζεται; Μόλις ανέβασα ένα τμήμα 23,51 Mb με όνομα deigma.mpeg..
mtsouklidis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Το σχετικό download link... ; http://www.mediafire.com/myfiles.php?r=rugyt συγγνώμη αλλά ακόμα μαθαίνω...
parsifal Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Το link είναι λάθος. Το myfiles.php δεν είναι μοναδικό URL που χαρακτηρίζει τη λίστα των δικών σου και μόνο αρχείων, αλλά οδηγεί τον κάθε επισκέπτη στη λίστα των αρχείων που αυτός έχει ανεβάσει στο MediaFire. Πρέπει να εντοπίσεις για το αρχείο που ανέβασες ένα κουτάκι με την ένδειξη "Sharing URL" και να δώσεις αυτό.
mtsouklidis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Το link είναι λάθος. Το myfiles.php δεν είναι μοναδικό URL που χαρακτηρίζει τη λίστα των δικών σου και μόνο αρχείων, αλλά οδηγεί τον κάθε επισκέπτη στη λίστα των αρχείων που αυτός έχει ανεβάσει στο MediaFire. Πρέπει να εντοπίσεις για το αρχείο που ανέβασες ένα κουτάκι με την ένδειξη "Sharing URL" και να δώσεις αυτό. Ελπίζω να είναι αυτό. http://www.mediafire.com/?sharekey=a1c5e7911cd26642aaca48175a79d1c32235f131f0aa0c99ce018c8114394287 Χαράς την υπομονή σου.
parsifal Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Το παρακολούθησα το απόσπασμα, τα πράγματα είναι ακόμη πιο άσχημα απ' ό,τι το screenshot άφησε να φανούν. Κατά τη γνώμη μου, αυτό το πράγμα δε διορθώνεται με χρήση Avisynth filtering, όσο εκτεταμένη και να είναι αυτή. Θα πρέπει να ενεργήσεις αποφασιστικά για τη βελτίωσης της λήψης, όπως έγραψα και στην αρχή. Σε όλα τα κανάλια παρατηρείς το ίδιο... ;
mtsouklidis Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Το παρακολούθησα το απόσπασμα, τα πράγματα είναι ακόμη πιο άσχημα απ' ό,τι το screenshot άφησε να φανούν. Κατά τη γνώμη μου, αυτό το πράγμα δε διορθώνεται με χρήση Avisynth filtering, όσο εκτεταμένη και να είναι αυτή. Θα πρέπει να ενεργήσεις αποφασιστικά για τη βελτίωσης της λήψης, όπως έγραψα και στην αρχή. Σε όλα τα κανάλια παρατηρείς το ίδιο... ; Δεν συμβαίνει το ίδιο σε όλα τα κανάλια και ίσως θα πρέπει να αλλάξω κεραία ή θέση κεραίας. Πάντως η διήμερη συνομιλία μας άξιζε για μένα, σαν μάθημα. Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.