Προς το περιεχόμενο

Έπεσε το ρεύμα και δεν ανάβει το PC

panais_ur

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τι λες στον κοσμο φιλε μου???

Θες να ψησεις κανενα???

Μην κανει κανεις καμια μ@λ@κι@ και αλλαξει τιποτα στο pc,με την πριζα στο ρευμα.

Ναι φιλε μου ηλεκτρολογος ειμαι ισχύει αυτο που γραφω, αλλα λογω ελλειψης εμπιστοσυνης σε αυτους που εφτιαξαν το σπιτι πρεπει να ειμαι λιγο επιφυλακτικος οποτε, αφήνεις το pc στην πριζα κατα τις αλλαγες αλλα κατεβαζεις το γενικο του δωματιου που εισαι(ή κλεινεις τον διακοπτη του πολυπριζου) οποτε η γειωση διατηρειται.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ναι φιλε μου ηλεκτρολογος ειμαι ισχύει αυτο που γραφω, αλλα λογω ελλειψης εμπιστοσυνης σε αυτους που εφτιαξαν το σπιτι πρεπει να ειμαι λιγο επιφυλακτικος οποτε, αφήνεις το pc στην πριζα κατα τις αλλαγες αλλα κατεβαζεις το γενικο του δωματιου που εισαι(ή κλεινεις τον διακοπτη του πολυπριζου) οποτε η γειωση διατηρειται.

Και αν γινει καποια επιστροφη απο την γειωση,τοτε τι...

Δημοσ.

Οι πυκνωτές απο φτηνά τροφοδοτικά δεν αντέχουν την ατίθαση ΔΕΗ.

Επένδυσε σε τροφοδοτικό καλό!

Και σε προστατευτικό μπρίζας για υπερτάσεις.

Το κάψιμο του τροφοδοτικού να εύχεσαι να μην έχει πάρει μαζί και την μητρική στο βυθό..

Συνέβη σε μενα. Ευτυχώς που δεν κάηκαν οι σκληροί δίσκοι..

Δημοσ.
Και αν γινει καποια επιστροφη απο την γειωση,τοτε τι...

Δεν υπαρχει τετοιο πραγμα(επιστροφη απο τη γειωση) ουτε πρακτικα ουτε σαν ορος.

Δημοσ.
Δεν υπαρχει τετοιο πραγμα(επιστροφη απο τη γειωση) ουτε πρακτικα ουτε σαν ορος.

Δηλαδη αν υπαρξει βραχυκυκλωμα φαση με γειωση,δεν θα σου στειλει πισω ρευμα?

Θα φυγει ολο στην γη?

Και αν δεν εχει γινει σωστη γειωση απο τον πινακα?

Δημοσ.

Θα φυγει ολο στην γη?

Για να καταλαβεις δες το ως εξης: αν εχεις γειωση σε περιπτωση που βραχυκυκλωθει κατι, το επιπλεον (πολυ μεγαλο) ρευμα "φευγει" απο τη γη (καλυτερη οδος),ουσιαστικα ακυρωνεται και ετσι δεν παει το ρευμα στα αλλα φορτια(συσκευες) και δεν καιγονται. Χωρις γειωση το ρευμα παει σε αυτα και κατα κανονα καρβουνιαζουν(μπορει να εχουν δικες τους ασφαλειες και να σωθουν). Ολες οι γραμμες και τα καλωδια στα σπιτια καλυπτουν σωστες προδιαγραφες, τωρα για κακοτεχνιες τι να πω ..

Δημοσ.

Θα φυγει ολο στην γη?

Αν υπαρξει βραχυκυκλωμα φαση με γειωση, τοτε ολο το ρευμα χανεται στην γη μεσω της γειωσης. Παιρναει δηλαδη το ρευμα μεσα απο το καλωδιο της γειωσης και κατευθηνεται προς την γη. Αυτος ειναι και ο σκοπος της γειωσης.

Βεβαια αν εχεις ρελε ασφαλειας σπιτι σου θα πεσει πριν προλαβεις να πεις φτου- σκουλικομυρμυγκοτρυπα

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:52 ----------

αν εχεις γειωση σε περιπτωση που βραχυκυκλωθει κατι, το επιπλεον (πολυ μεγαλο) ρευμα "φευγει" απο τη γη (καλυτερη οδος),ουσιαστικα ακυρωνεται και ετσι δεν παει το ρευμα στα αλλα φορτια(συσκευες) και δεν καιγονται

Αυτο δεν ισχυει. Η γειωση δεν προστατευει σε καμια περιπτωση το συστημα σου απο βραχυκυκλωματα. Προστατευει μονο τους οικιακους χρηστες, σε περιπτωση που υπαρχει διαρροη ρευματος στο κουτι, να μη τους χτυπησει το ρευμα..

Ο υπολογιστης λειτουργει μια χαρα και χωρις γειωση χωρις κανενα προβλημα. Η γειωση στον υπολογιστη ειναι γειωση ασφαλειας και μονο, και σε καμια περιπτωση γειωση λειτουργιας

Δημοσ.
Αν υπαρξει βραχυκυκλωμα φαση με γειωση, τοτε ολο το ρευμα χανεται στην γη μεσω της γειωσης. Παιρναει δηλαδη το ρευμα μεσα απο το καλωδιο της γειωσης και κατευθηνεται προς την γη. Αυτος ειναι και ο σκοπος της γειωσης.

Βεβαια αν εχεις ρελε ασφαλειας σπιτι σου θα πεσει πριν προλαβεις να πεις φτου- σκουλικομυρμυγκοτρυπα

η γειωση εχει αυτο το νοημα που λες, οποτε σε περιπτωση βραχυκυκλωματος να περασει ολο το ρευμα στη γη και ταυτοχρονα να πεσει και η ασφαλεια ή το ρελε. Οταν βαζεις χερι μεσα στη συσκευη και δεν υπαρχει ρευμα, δεν υπαρχει λογος να υπαρχει η πριζα στην παροχη, μονο κακο μπορει να συμβει και οχι καλο.

Η ενσταση δεν παει σε σενα

Δημοσ.

@Disqualified ναι ετσι ακριβως ειναι. Το παιδι που ειπε οτι πρεπει να ειναι και το καλωδιο συνδεμενο οταν αλλαζουμε κατι στον υπολογιστη μαλλον το λεει για τον στατικο ηλεκτρισμο. Να χανεται δηλαδη ο στατικος ηλεκτρισμος στην γειωση και να μη κυνδυνευσουν οι συσκευες. Αλλα αυτο το βρισκω πολυ υπερβολικο..

Μια χαρα γινεται, αλλα ειναι υπερβολη , ποσο πια στατικο ηλεκτρισμο θα εχεις πανω σου? Με πουλοβερ θα αλλαξεις καρτα γραφικων?

Δημοσ.
@Disqualified ναι ετσι ακριβως ειναι. Το παιδι που ειπε οτι πρεπει να ειναι και το καλωδιο συνδεμενο οταν αλλαζουμε κατι στον υπολογιστη μαλλον το λεει για τον στατικο ηλεκτρισμο. Να χανεται δηλαδη ο στατικος ηλεκτρισμος στην γειωση και να μη κυνδυνευσουν οι συσκευες. Αλλα αυτο το βρισκω πολυ υπερβολικο..

Μια χαρα γινεται, αλλα ειναι υπερβολη , ποσο πια στατικο ηλεκτρισμο θα εχεις πανω σου? Με πουλοβερ θα αλλαξεις καρτα γραφικων?

Ο στατικος ηλεκτρισμος θα περασει ετσι κι αλλιως απο τις συσκευες και θα καταληξει στη γειωση οποτε μαλλον κακο θα κανει η γειωση, οποτε το καλυτερο ειναι να φοραμε μονωτικα γαντια για πληρη ασφαλεια

Δημοσ.

Νομιζω οτι τα πλαστικα γαντια ειναι ο καλυτερος φιλος του στατικου ηλεκτρισμου αφου φορτιζονται πανευκολα.. και εκκενωνουν επεισης πανευκολα πανω στα ολοκληρωμενα του υπολογιστη σου..

Δημοσ.

Ρε παιδια pc κλειστο=εκτος πριζας. Αν το εχεις κλειστο στην πριζα και αλλαξεις κατι πανω και απλα κλειστο δεν αλλαζει τπτ παρα μονο οτι εχεις επιπλεον γειωση!!! Αυτο λεω και για αυτο λεω πως χρειαζεται!!! Και αν φοβαται καποιος ας κατεβασει την ασφαλεια του δωματιου στο οποιο ειναι οποτε η γειωση παραμενει!! Και radietedsoul το pc δεν δουλευει χωρις γη εξου και τα τρια πινακια στο καλωδιο του τροφοδοτικου καθως και η πριζα του που μπανει μονο σε σουκο..

Δημοσ.

Εγω δεν ειπα τι εχει να γινει αν η γειωση σε εναν πινακα ειναι σωστη.

Λεω αν δεν ειναι σωστη.

Και επειδη δεν ειναι ολα τα σπιτια προδιαγραφων,υπαρχουν και τα παλια,υπαρχουν και τα χωρια,υπαρχουν και οι κακοτεχνιες, δεν μπορουμε να λεμε στον κοσμο να δουλευει μηχανηματα υπο ταση.

Δεν ξερουν ολοι απο ρευμα.

Γι`αυτο και λεω ξανα,ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΣΚΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ.

Δημοσ.
Νομιζω οτι τα πλαστικα γαντια ειναι ο καλυτερος φιλος του στατικου ηλεκτρισμου αφου φορτιζονται πανευκολα.. και εκκενωνουν επεισης πανευκολα πανω στα ολοκληρωμενα του υπολογιστη σου..

.

ενταξει δε θα τα τριψεις και με τιποτα μαλλινο. Ναι εχεις δικιο για το πλαστικο εξαρταται βεβαια και απο τι αποτελειται. Φυσικα δε θα φορεσεις κατι απο ναυλον :P

Δημοσ.

Ρε παιδιά πολύ το λιβανίζουμε το θέμα. Πρέπει πάντα το pc να είναι σε πρίζα με γείωση γιατί αλλιώς δημιουργείται στατικός ηλεκτρισμός και αρχίζουν τα προβλήματα. Γι’ αυτό όταν δεν έχουμε γείωση ή δεν γνωρίζουμε την συνδεσιμότητα της πρίζας ή ενδεχομένως της μπαλαντέζας εάν χρησιμοποιούμε το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να το γειώνουμε με το δάχτυλο. Βγάζουμε το καλώδιο του τροφοδοτικού και γειώνουμε τα 3 σιδεράκια. Αυτό δημιουργεί τα εξής προβλήματα: 1) Δεν ανοίγει το pc, 2) χάνει το ποντίκι 3) δεν λειτούργει η κάρτα γραφικών. Τώρα όσο για το αν το pc θα είναι στην πρίζα είναι σαν να λέμε ότι ρισκάρεις σε περίπτωση διαρροής ρεύματος να σε χτυπήσει 12V έως 220V ρεύμα. Τα 12V τα έχω νιώσει αρκετές φόρες. Είναι ένα απλό μούδιασμα μέχρι τον ώμο. Τα 220 δεν θέλω να τα νιώσω ποτέ πιστεύω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...