Προς το περιεχόμενο

Plextor 40x και 90αρια cd....

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους!!

Ενας φιλος αγορασε προσφατα το plextor (cdr) 40x atapi και εχουμε το εξης προβλημα...Δεν βλεπει το σκασμενο 90αρια cd και το παλικαρι εχει αγορασει καμια 300αρα.Ερωτηση : τι ακριβως πρεπει να κοιταξω; προγραμμα εγγραφης εχουμε το nero.Θελει αναβαθμιση το firmware του recorder ή θελει ρυθμιση το nero (overburn) κτλ;;

Δημοσ.

Πρώτα πρέπει να κοιτάξεις στο Site της Plextor εάν υπάρχει αναβάθμιση firmware (εάν και δεν νομίζω να είναι το πρόβλημα εκεί!!! γιατί εγώ είχα ένα 16 και έγραφε τα πάντα),δεύτερον θα πρέπει να ενεργοποιήσεις π.χ. στο Nero Burning Rom το Overburning για να μπορείς εάν θυμάμαι καλά να γράψεις πάνω απο 74 λεπτά και τρίτον να κοιτάξεις εάν επάνω στο δισκάκι αναφέρει το μοντέλο της εταιρείας που έχεις το CDRW (π.χ. Plextor). Ελπίζω να σε βοήθησα.

Δημοσ.

φιλε amdakia καταρχην σε ευχαριστω για το reply.Χμμμ δεν ξερω αν ειναι ενεργοποιημενη η επιλογη του overburn..αυτο απο που θα το δω στο nero;; :confused:

Δημοσ.

File>Preferences>Expert Features

Εκεί ενεργοποίησε την επιλογή 'Enable overburn disk-at-once burning' και από κάτω βάλε ένα χρόνο πάνω από τα 90 λεπτά και είσαι ok.

Δημοσ.

Αυτό που μπορεί να συμβεί είναι να μην χωράνε τα δεδομένα στο δισκάκι, αλλά αν θυμάμαι καλά στο λέει. Όλα τα καινούργια CD-RW υποστηρίζουν overburn...

Δημοσ.

Akoma kai arketa paliotera modela(to diko mou ricoh 20x) yposthrizoun aneta 90 min cd,xwris na ta vlepoun 90aria alla 80aria.Me to overburn den tha exeis logika provlhma.An theleis na eisai 100% sigouros,kalo einai na kaneis kai ena "simulate" prin to burning...

Δημοσ.

Κοίταξε το Nero μπορεί να σου βγάζει ότι το δισκάκι δεν έχει χώρο (ακόμα και όταν επιλέγεις 'Medium Info' δείχνει ότι είναι 80άρι δισκάκι) όμως μη μασάς, βάλτο να γράψει overburn και δεν υπάρχει πρόβλημα. Με το Plextor έχω γράψει όχι μόνο 90άρια, αλλά και 99άρια CD-R :)

Δημοσ.

Σε μερικές περιπτώσεις στο Nero, αν έχεις βάλει από πριν το άδειο 90-ρι CD στο Recorder, όταν πατήσεις το Burn βγάζει μύνημα για λάθος μέγεθος στο CD. Αυτό διορθώνεται αν ξεκινήσεις τη διαδιακσία εγγραφής χωρίς άδειο CD. Οταν το Nero βγάλει μύνημα πως δεν υπάρχει CD στο drive, βάζεις το 90-ρι και γράφεται κανονικά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...