BaLsAmoMenos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Ξέρεις από που πληρώνονται; Από το ΦΠΑ που αποδίδω κάθε τρίμηνο, από τον φόρο εισοδήματος που πληρώνω, από το τέλος κυκλοφορίας, τέλος ταξινόμησης, τέλος μεταβίβασης, δημοτικά τέλη στον λογαριασμό της ΔΕΗ, δημοτικά τέλη σε άλλους λογαριασμούς, τέλος κινητής τηλεφωνίας, πρόστιμα για αστείες φορολογικές παραβάσεις, πρόστιμα από την τροχαία, άλλα πρόστιμα, ΦΠΑ για κάθε τι που αγοράζω... Σκέψου το πιο βασικό: Έστω ότι πληρώνομαι για μια δουλειά 100 ευρώ. Το 19% πηγαίνει στο κράτος, μου μένουν 84 ευρώ. Έστω ότι αγοράζω κάτι με τα 84 ευρώ. Από αυτά το 19% πάει στο κράτος πάλι, και μένουν 70.6 ευρώ που πάνε στην τσέπη του πωλητή. Συνειδητοποιείς πόση αγοραστική δύναμη θα είχαν τα ίδια χρήματα αν το ΦΠΑ ήταν χαμηλότερο; Δηλαδη για σενα η λυση ειναι η ιδιωτικοποιηση και αλλων τομεων ετσι ωστε να μην πληρωνουμε τους δημοσιους? Εδω πασχιζουμε να σωσουμε οτι ειναι ακομα κρατικο.
jimarass Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δηλαδη για σενα η λυση ειναι η ιδιωτικοποιηση και αλλων τομεων ετσι ωστε να μην πληρωνουμε τους δημοσιους? Εδω πασχιζουμε να σωσουμε οτι ειναι ακομα κρατικο. Ποιος πασχίζει?????:-D:-D ΞΟΥ ΞΟΥ ΞΟΥ
pournaras Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δηλαδη για σενα η λυση ειναι η ιδιωτικοποιηση και αλλων τομεων ετσι ωστε να μην πληρωνουμε τους δημοσιους? Εδω πασχιζουμε να σωσουμε οτι ειναι ακομα κρατικο. Παλευεις να σωσεις οτι ειναι και εχει απομεινει κρατικο, αλλα μπορεις σαν κρατος να το συντηρησεις με τον ιδιο κοσμο που θα τον συντηρησει ενας ιδιωτης; Τι παραπανω θα σου δωσει το κρατικο, απο τη στιγμη που εμμεσα θα το εχεις πληρωσει για να συντηρηθουν οι παρα πολλοι εξτρα αυτου του τομεα;
BaLsAmoMenos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Ποιος πασχίζει?????:-D:-D ΞΟΥ ΞΟΥ ΞΟΥ Ουστ, καπιταλοσκυλα.... Παλευεις να σωσεις οτι ειναι και εχει απομεινει κρατικο, αλλα μπορεις σαν κρατος να το συντηρησεις με τον ιδιο κοσμο που θα τον συντηρησει ενας ιδιωτης;Τι παραπανω θα σου δωσει το κρατικο, απο τη στιγμη που εμμεσα θα το εχεις πληρωσει για να συντηρηθουν οι παρα πολλοι εξτρα αυτου του τομεα; Ειναι προφανες οτι τα κερδη του κρατικου πανε στο κρατος (εγω και εσυ και αυτος) και τα κερδη του ιδιωτικου στον ιδιωτη (αυτος μονο) . Ειναι προφανες οτι οταν δινεις θαρρος στον χωριατη θα σου ανεβει στο κρεβατι (καπιταλιστικο συστημα you know). Ειναι προφανες οτι ο ιδιωτης εχει δικα του συμφεροντα ενω το κρατος ολων των πολιτων.
-nick- Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 ας παλεψουμε ωστε το καθε ατομο να κοιταει το συμφερον του συνολου =P
jimarass Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Ουστ, καπιταλοσκυλα.... , Οι πιο φανατικοί κουμουνιστές που έχω γνωρίσει είναι γόνοι λεφτάδων!!!!! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:08 ---------- Ειναι προφανες οτι τα κερδη του κρατικου πανε στο κρατος (εγω και εσυ και αυτος) και τα κερδη του ιδιωτικου στον ιδιωτη (αυτος μονο) . Ειναι προφανες οτι οταν δινεις θαρρος στον χωριατη θα σου ανεβει στο κρεβατι (καπιταλιστικο συστημα you know). Ειναι προφανες οτι ο ιδιωτης εχει δικα του συμφεροντα ενω το κρατος ολων των πολιτων. Σωστά, αλλά μόνο αν όλοι έχουμε την ίδια απολαβή από το κράτος. Αν όχι, τότε καλύτερα ο χωριάτης στο κρεβάτι!!!!! (από το τίποτα....)
BaLsAmoMenos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 nick[;2780052'']ας παλεψουμε ωστε το καθε ατομο να κοιταει το συμφερον του συνολου =P Μην φοβασαι ]nick[. Αμα ημουν εγω στην εξουσια θα εβλεπες πως καθε ατομο, αναλογα τις δυνατοτητες του, θα βοηθουσε το συνολο. Τα μισα λεφτα των Λατσηδων, Βαρδιογιανηδων, Βγενοπουλων, πολιτικων και ολα τα συναφη θα εφταναν για να καναμε την Ελλαδα Ελβετια. Ευεργετες του εθνους θα γινοντουσαν οι ατιμοι. Οι πιο φανατικοί κουμουνιστές που έχω γνωρίσει είναι γόνοι λεφτάδων!!!!! Οι πιο φανατικοι κουμουνιστες καποτε θα πληρωσουν για τα συντροφια στην Ισπανια και στην Ρωσσια. Οποιος δεν ειναι καπιταλιστης δεν σημαινει οτι ειναι και κουμουνιστης. Και δεν ειπα οτι ειμαι εναντιον των πλουσιων. Εναντιον του συστηματος των πλουσιων (που ειναι και ο λογος που γινανε πλουσιοι) ειμαι.
-nick- Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Μην φοβασαι ]nick[. Αμα ημουν εγω στην εξουσια θα εβλεπες πως καθε ατομο, αναλογα τις δυνατοτητες του, θα βοηθουσε το συνολο. Τα μισα λεφτα των Λατσηδων, Βαρδιογιανηδων, Βγενοπουλων, πολιτικων και ολα τα συναφη θα εφταναν για να καναμε την Ελλαδα Ελβετια. Ευεργετες του εθνους θα γινοντουσαν οι ατιμοι. Ε, αν γινει φορσε ( δεν σε αφηνω να φυγεις απο τη χωρα,κλπ) ταυτιζεσαι με αυταρχικες μεθοδους. Γενικα, αν δεν υπαρξει σημαντικη συνειδησιακη αλλαγη (consciousness shift) , τι'χες γιάννη, τι'χα πάντα.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Ποιος μιλησε για αυταρχισμο, το αντιθετο μαλιστα. Αλλα και παλι μονο αδικο δεν ειναι οι λεφταδες να δωσουν χρηματα για να σωθει η χωρα. Και στην Αρχαια Αθηνα αυτο γινοταν. Δημοκρατικα παντα γιατι οταν αποφασιζουν 500 φτωχοι και 10 πλουσιοι ξερεις ποιος θα την πληρωσει, κυριολεκτικα, την νυφη.
-nick- Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 ε σηκώνονται οι πλούσιοι και την κάνουν για έξω.
Mika Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Πως και δεν πήγες Leeds or Essex? Εϊναι καλύτερα....Τέλος πάντων. Όντως είναι δύσκολα στην Αγγλία αλλά μια part time δουλειά μέχρι να βρεις κάτι μόνιμο είναι προτιμότερο από Ελλάδα. Εγώ μετάνοιωσα που δεν έκατσα.... ψηνομουνα για Λονδινο βασικα... και το UCL καλο reputation εχει οποτε ηταν 1η επιλογη [offtopic] τι βαθμο πτυχιου εβγαλες και σε πηραν εκει? [/offtopic] 6,64 εβγαλα... πολυ χαμηλος βαθμος για ucl αλλα τα καταφερα ειχα και κανα δυο αλλα πραγματακια στο cv μου
StavrosD Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δηλαδη για σενα η λυση ειναι η ιδιωτικοποιηση και αλλων τομεων ετσι ωστε να μην πληρωνουμε τους δημοσιους? Εδω πασχιζουμε να σωσουμε οτι ειναι ακομα κρατικο. Σε καμιά περίπτωση η ιδιωτικοποίηση δεν θα λύσει το πρόβλημα. Για να γίνει ιδιωτικοποίηση κάποιου τομέα, πρέπει να έχει δυνατότητα κερδοφορίας (ποιος θα την αγοράσει στην αντίθετη περίπτωση. Οι υπηρεσίες με τους πολλούς "καρεκλοκένταυρους", δεν έχουν τέτοια δυνατότητα οπότε αποκλείεται η ιδιωτικοποίησή τους. Αντίθετα, αν ένας τομέας λειτουργεί σωστά, τότε (κακώς) τον ιδιωτικοποιούν. Μιας και το ανάφερες, σκέψου τα θετικά της ιδιωτικοποίησης μερικών τομέων: 1. Ασφάλεια (αλλά που τέτοια τύχη) Γιατί να σου επιβάλει το κράτος τον ασφαλιστικό φορέα; Ξέρεις τι σύνταξη και περίθαλψη θα είχες αν έδινες τα χρήματα που δίνεις τώρα (ή τις κρατήσεις για τον ασφαλιστικό φορέα αν είσαι εργαζόμενος) σε μια ιδιωτική ασφάλεια; Επιπλέον λόγω ανταγωνισμού - θα κάναν τρελές προσφορές - δεν θα σου καθυστερούσαν τα χαρτιά για να βγεις στην σύνταξη - ίσως να έλεγχε και δικός τους γιατρός τις συνταγές για να σε προστετέψουν από επικίνδυνους συνδυασμούς φαρμάκων (που δίνουν κάποιοι γιατροί σήμερα) 2. Τηλεπικοινωνίες Μέχρι να γίνει η έστω και μερική ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, άκουγες ΟΤΕ=πΟΤΕ, λόγω καθυστερήσεων. Πλέον η κατάσταση έχει βελτιωθεί 3. Ιδιωτικά ΚΤΕΟ Είναι ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς δεν καταργήθηκαν τα δημόσια αλλά άνοιξαν και ιδιωτικά. Παλιά είχα ραντεβού για να δουν το αμάξι στις 10. Πήγαινα στις 9 για να πιάσω σειρά, και τελείωνα στις 11 σχεδόν. 3 ΩΡΕΣ! Και να σκεφτείς ότι οι υπάλληλοι ήταν πολύ εξυπηρετικοί και δεν καθόντουσαν, απλά ήταν πολλά τα οχήματα. Τώρα σε 15 λεπτά έχω τελειώσει.
PeTr2oS Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Και μιας και είχα αρχίσει το θέμα.... Ξαφνικά άνεργος. Γιατί το αφεντικό απλά πούλησε το μαγαζί και ξέχασε να μας πέι απλά οτι πρέπει να βρούμε νέα δουλειά. Μας ενημέρωσε 2 μέρες πριν την απόλυση.
insomniaK Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Ωπ δε θα έχεις και πρόβλημα με την άδεια... /black humor Τι σκέφτεσαι να κάνεις..;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.