aledjo Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 παντος μην ανοιξεις και συ τετοιο μαγαζι.... αλλαξε επαγγελμα
PeTr2oS Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 οτι θα αλλάξω είναι σιγούροο γιατι δεν το σπουδασα κιολας. Τωρα θα ψάξω κατι πανω στην πληροφορική και μεχρι να βρω θα καταναλωνω αποθέματα χρηματων, λίπους (οτι υπάρχει τελος πάντων)
aledjo Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 οτι θα αλλάξω είναι σιγούροο γιατι δεν το σπουδασα κιολας. Τωρα θα ψάξω κατι πανω στην πληροφορική και μεχρι να βρω θα καταναλωνω αποθέματα χρηματων, λίπους (οτι υπάρχει τελος πάντων) ακομα και σε αυτο που λες εγω διαφωνω.... υπαρχουν τοοοοσες αλλες δουλειες που μπορεις να κανεις, που θα κερδιζεις πολλα περισσοτερα χρηματα σε σχεση με την δουλεια που θα εριχνες για τη πληροφορικη.
ikaruga24 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 ακομα και σε αυτο που λες εγω διαφωνω.... υπαρχουν τοοοοσες αλλες δουλειες που μπορεις να κανεις, που θα κερδιζεις πολλα περισσοτερα χρηματα σε σχεση με την δουλεια που θα εριχνες για τη πληροφορικη. +1 H Ελλαδα ακομα δεν ειναι ετοιμη ακομα για τετιους ανθρωπους (και ακομα και αν ειναι δεν τους πληρωνει αυτα που πρεπει) και οσοι δουλευουν πανω σε αυτο και τα παιρνουν χοντρα ειναι τοσοι λιγοι που πραγματικα δεν αξιζει να τους εχεις σαν "παραδειγμα" για να ακολουθησεις. Κανε κατι αλλο και δεν θα το μετανοιωσεις. Γενικα μια δουλεια που εχει την ικανοτητα να ειναι δουλεια τυπου "μαθε τεχνη και αστηνε" γιατι στο συγκεκριμενο επαγγελμα καποια στιγμη θα θελησεις μονος σου να αποχωρησεις γιατι θα "κουραστεις". Βεβαια αν το εχεις βαλει στοχο και το θελεις πραγματικα ξεκινα το γιατι ειναι σιγουρα καλυτερα να το δεις μονος σου απο πρωτο χερι. Τα ιδια μου λεγανε και εμενα πριν μερικα χρονια και εγω πηγα και το εκανα ετσι κι αλλιως (και βαραω το κεφαλι μου τωρα). Το μονο που εχω να λεω ειναι οτι απλα το εζησα και το ειδα εγω ο ιδιος αλλα πραγματικα δεν κερδισα τιποτα απο αυτην την εμπειρια 5 ετων.
CHOcolATE(+50%) Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Tελικά το συμπέρασμα από το topic είναι ότι οι σχολές πληροφορικής σε κάνουν δούλο.Δουλεύεις σα το σκυλί πάνω σε δύσκολους τομείς,προγραμματισμο,τηλεπικοινωνίες(εξουθένωση δλδ) για να σου δίνουν χρήματα που ίσα,ίσα ζεις. Εγώ πάλι έχω παρατηρήσει το εξής,όσοι ασχολούνται καθαρά με αυτο το αντικείμενο το κάνουν 6,7,8 το πολύ χρόνια αφότου τελειώσουν τη σχολή τους.Μετά καταλαβαίνουν ότι δεν τραβάνε ή κουράζονται ή τους διώχνουν οι εταιρίες για νεότερους στο άθλημα και απασχολούνται με διαφορετικά πράγματα από αυτά που σπούδασαν.Συνήθως προσπαθούν να βρουν μια σταθερή θέση δημοσίου. Όχι πείτε ξέρετε εσείς κανένα Java developer ηλικίας 40 ετών?? Πάντως και εγώ παιδιά αντίστοιχη σχολή είμαι και έχω ξενερώσει με αυτά που βλέπω.... ωωωχ μας περιμένουν δύσκολοι καιροί.
Cue Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Όχι πείτε ξέρετε εσείς κανένα Java developer ηλικίας 40 ετών?? Πάντως και εγώ παιδιά αντίστοιχη σχολή είμαι και έχω ξενερώσει με αυτά που βλέπω.... ωωωχ μας περιμένουν δύσκολοι καιροί. Σε 10 χρόνια θα σου απαντήσω. Πάντως μέχρι σήμερα, γράφοντας Java από το 2001 και δουλεύοντας επαγγελματικά από το 2003 έχω να πω ένα πράγμα σχετικά με τον προγραμματισμό. Όσες φορές έχω συγχιστεί, απογοητευτεί, αγανακτήσει η χαρά της δημιουργίας με ξανακερδίζει πάλι. (ναι μου έχει περάσει από το μυαλό να γίνω ψαράς) Στον κλάδο γενικά υπάρχουν δουλειές στην Ελλάδα. Είναι ένας από τους κλάδους που δεν "βίωσε" την οικονομική κρίση. Το τι λεφτά/συνθήκες εργασίας θα διεκδικήσει ο καθένας είναι καθαρά στην προσωπική του εκτίμηση (πέρα από τα όποια πλαίσια ισχύουν εντός συνόρων). Σίγουρα ο κλάδος χρειάζεται περισσότερους ανθρώπους, είτε με διάθεση/όρεξη να εξελιχθουν είτε ικανούς να οδηγήσουν. Τα 2 μεγαλύτερα πρόβληματα που βλέπω εγώ στον κλάδο είναι: 1. Η αδυναμία (από τον απόφοιτο μέχρι το αφεντικό) της κατανόησης του ότι η πληροφορική είναι επιστήμη. 2. Η αντιμετώπιση των πληροφορικών ως εργάτες, λόγω του 1.
Apoll Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Όχι πείτε ξέρετε εσείς κανένα Java developer ηλικίας 40 ετών?? Όχι, αλλά βλέπω RPG devs 40 ετών...... Από εκεί και μετά, πήρα την απόφαση πριν 2 χρόνια ότι αν ειμαι 40 δεν θέλω να είμαι προγραμματιστής. Κάνω την δουλειά από τα 18 full time. Παρά το ότι είμαι στην κορυφί των νέων τεχνολογιών (μέχρι Robotics), κάπου βαριέσαι μετά από χρόνια. Πόσο μάλλον όταν την κάνεις 22. Οπότε η Αστρονομία (που είναι και χόμπυ μου), είναι μια καλή λύση για αλλαγή καριέρας στα 37. Ας μην ξεχνάμε στην ΕΕ υπάρχει έλλειμα στον χώρο των επιστημών, για όσους φυσικά θέλουν να δουλεύουν περίεργες ώρες, χωρίς ωράρια, και παρακολουθούν με τον δικό τους ελεύθερο χρόνο τις εξελίξεις στον τομέα τους συνεχώς με έναν καλό μισθό αλλά όχι κάτι σημαντικό. Δυστυχώς, αυτά είναι παράλογα για τον Έλληνα.
ikaruga24 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Τα 2 μεγαλύτερα πρόβληματα που βλέπω εγώ στον κλάδο είναι: 1. Η αδυναμία (από τον απόφοιτο μέχρι το αφεντικό) της κατανόησης του ότι η πληροφορική είναι επιστήμη. 2. Η αντιμετώπιση των πληροφορικών ως εργάτες, λόγω του 1. Επιασες το νοημα με 2 γραμμες. Ειναι αυτο που λεμε "γιατι ρε να δουλευω εχτρα ωρες, να μαθαινω οτι μπορω εκτος δουλειας, να απαιτουν απο εμενα τα χιλια μιρια και να πληρωνομαι οσο ενας ανειδικευτος εργατης που κανει μονο ενα πραγμα και δεν εχει απαιτηση να μαθει κατι αλλο?" Το πραγμα δυσκολευει ακομα περισσοτερο οταν δεν εχεις "αμερικανικη βοηθεια" (κανενα εξτρα φραγκο απο την οικογενεια) και πρεπει να τα βγαλεις ολα μα ΟΛΑ περα μονος σου. Κουραζεσαι 10 φορες περισσοτερο και απογοητευεσαι επισης στο 10 πλασιο. Ειναι και ο λογος αλλωστε που απλα και εγω ψαχνω να βρω κατι αλλο και να αποχωρησω απο το "επαγγελμα" μια και καλη. Θα ηθελα να μεινω αλλα βρισκομαστε στην Ελλαδα και για τον λογο αυτο και μονο το "επαγγελμα" αυτο ειναι για λιγους. Γι αυτους που δεν εχουν καμια υποστηριξη απο πουθενα ετσι ωστε να το πιεσουν και να το κινηγησουν περισσοτερο απλα τους τρωει λιγο λιγο και τελος καπου ξεσπας. Ακριβως οπως στην περιπτωση μου.
Merdock Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Εγώ πάλι έχω παρατηρήσει το εξής,όσοι ασχολούνται καθαρά με αυτο το αντικείμενο το κάνουν 6,7,8 το πολύ χρόνια αφότου τελειώσουν τη σχολή τους.Μετά καταλαβαίνουν ότι δεν τραβάνε ή κουράζονται ή τους διώχνουν οι εταιρίες για νεότερους στο άθλημα και απασχολούνται με διαφορετικά πράγματα από αυτά που σπούδασαν.Συνήθως προσπαθούν να βρουν μια σταθερή θέση δημοσίου. Όχι πείτε ξέρετε εσείς κανένα Java developer ηλικίας 40 ετών?? Πάντως και εγώ παιδιά αντίστοιχη σχολή είμαι και έχω ξενερώσει με αυτά που βλέπω.... ωωωχ μας περιμένουν δύσκολοι καιροί. Έχω ένα θείο ο οποίος τελείωσε μαθηματικό αλλά ασχολήθηκε με προγραμματισμό και ενώ είναι 65+ χρονών ακόμα δουλεύει και θα συνεχίσει να δουλεύει όσο στέκεται στα πόδια του.Σε μια συζήτηση που είχαμε κάνει μου χε πει κιόλας ''και να ξαναγεννιόμουν πάλι προγραμματιστής θα γινόμουν''.Αν το αγαπάς αυτό που κάνεις δε πρόκειται να το βαρεθείς ποτέ. ΥΓ.Βέβαια το ότι δεν έχει πάρει σύνταξη οφείλεται και σε οικονομικούς λόγους μιας και είναι διευθυντής πληροφορικής σε μεγάλη τράπεζα και αν πάρει σύνταξη θα παίρνει ψίχουλα μπροστά σε αυτά που βγάζει τώρα.
aledjo Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 αντι να καθοσαστε και χανετε χρονο αναλυοντας τη πληροφορικη, δε πατε να βγαλετε καμια αδεια για σουβλατζιδικο? πιο πολλα λεφτα θα βγαλετε... φιλος μου που ηθελε να γινει επιστημονας (πληροφορικαριος), εβγαλε σχολες κτλ κτλ, βγηκε στην αγορα εργασιας και ενιωθε σαν ανειδικευτος ΕΡΓΑΤΗΣ και κοινωνικα και οικονομικα. ανοιξε λοιπον σουβλατζιδικο και τωρα νιωθει αφεντικο κοινωνικα και οικονομικα! μην αρχισετε για το μελλον τη δουλεια κανει στο μελλον και ποσο θα αντεξει αυτη η επειχηρηση κτλ κτλ γιατι θα γελασω. ολες οι δουλειες τα εχουν αυτα, και το one-way εκλεισε, και το microland και απειρες εταιριες πληροφορικης, απο εμποριο μεχρι game dev. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:37 ---------- Έχω ένα θείο ο οποίος τελείωσε μαθηματικό αλλά ασχολήθηκε με προγραμματισμό και ενώ είναι 65+ χρονών ακόμα δουλεύει και θα συνεχίσει να δουλεύει όσο στέκεται στα πόδια του οταν λες προγραμματισμο τι εννοεις? μου φαινεται απιστευτο αυτο που λες γιατι ο προγραματισμος "ζει" περιπου τα 20 τελευταια χρονια. το μονο που μπορει να ισχυει ειναι να ηταν προγραματιστης απο το 80 τοτε που προγραματιζανε το atari και το pacman... αλλα και παλι αυτοι οι προγραματιστες σταματισανε μετα απο καποιο διαστημα οταν αλλαξε ο τροπος προγραματισμου.
Merdock Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 οταν λες προγραμματισμο τι εννοεις?μου φαινεται απιστευτο αυτο που λες γιατι ο προγραματισμος "ζει" περιπου τα 20 τελευταια χρονια. το μονο που μπορει να ισχυει ειναι να ηταν προγραματιστης απο το 80 τοτε που προγραματιζανε το atari και το pacman... αλλα και παλι αυτοι οι προγραματιστες σταματισανε μετα απο καποιο διαστημα οταν αλλαξε ο τροπος προγραματισμου. Κοίτα λεπτομέρειες δε ξέρω γιατί μένει λίγο μακρυά από το σπίτι μου και δεν τον βλέπω συχνά,αλλά πρέπει να ασχολείται από δεκαετία του 80''.Τώρα τι ακριβώς έκανε εκείνα τα χρόνια δε ξέρω. Πάντως όταν λέω προγραμματισμό εννοώ κανονικά να προγραμματίζει.Βέβαια τώρα μου χει πει ότι πιο πολύ ο ρόλος του είναι συμβουλευτικός και δε κάθεται να γράφει προγράμματα ωστόσο παρακολουθεί τις εξελίξεις στο χώρο. Θυμάμαι τα Χριστούγεννα είχα πάει σπίτι του και για καμιά ώρα μου μιλούσε ασταμάτητα για το τι ζητείται στην αγορά,γιατί τα σπάει ο προγραμματισμός κτλ
ikaruga24 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Κοίτα λεπτομέρειες δε ξέρω γιατί μένει λίγο μακρυά από το σπίτι μου και δεν τον βλέπω συχνά,αλλά πρέπει να ασχολείται από δεκαετία του 80''.Τώρα τι ακριβώς έκανε εκείνα τα χρόνια δε ξέρω. Πάντως όταν λέω προγραμματισμό εννοώ κανονικά να προγραμματίζει.Βέβαια τώρα μου χει πει ότι πιο πολύ ο ρόλος του είναι συμβουλευτικός και δε κάθεται να γράφει προγράμματα ωστόσο παρακολουθεί τις εξελίξεις στο χώρο. Θυμάμαι τα Χριστούγεννα είχα πάει σπίτι του και για καμιά ώρα μου μιλούσε ασταμάτητα για το τι ζητείται στην αγορά,γιατί τα σπάει ο προγραμματισμός κτλ Ναι ρε φιλε αν προγραμματιζει PLC, μηχανηματα κοπης laser, ιατρικα μηχανηματα και τετοια τοτε χαιρετα μας τον πλατανο. Υπαρχουν χιλια δυο πραγματα που χρειαζονται προγραμματισμο. Αυτος με τι απο ολα ασχολειται?
Merdock Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Ναι ρε φιλε αν προγραμματιζει PLC, μηχανηματα κοπης laser, ιατρικα μηχανηματα και τετοια τοτε χαιρετα μας τον πλατανο. Υπαρχουν χιλια δυο πραγματα που χρειαζονται προγραμματισμο. Αυτος με τι απο ολα ασχολειται? Ξέρω ότι ασχολείται σίγουρα με Java και ότι πρέπει να είχε πάρει μέρος στη δημιουργία του συστήματος πληροφορικής της τράπεζας που δουλεύει.Τώρα λεπτομέρειες γενικά δε ξέρω.Δυο-τρεις φορές έχουμε συναντηθεί επειδή όπως είπα μένει κάπως μακρυά.Δε του χω ζητήσει και βιογραφικό Btw θα συμφωνήσω με αυτούς που προτείνουν εξωτερικό.Σίγουρα δεν είναι παράδεισος έξω,αλλά πόσο χειρότερα μπορεί να είναι από εδώ; Εγώ προσωπικά με το που τελειώσω τη σχολή,θέλω να φύγω έξω για μεταπτυχιακό αρχικά και μόνιμα σε δεύτερη φάση.Πιθανές χώρες Ιαπωνία σαν πρώτος στόχος και Αγγλία/Σουηδία/Αμερική σαν δεύτερες επιλογές.
Praetorianos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 αντι να καθοσαστε και χανετε χρονο αναλυοντας τη πληροφορικη, δε πατε να βγαλετε καμια αδεια για σουβλατζιδικο? πιο πολλα λεφτα θα βγαλετε... Ρε aledjo χωρίς παρεξήγηση όμως κόψε πια τις π1π3ς με τα άλλ' αντι άλλων επαγγέλματα που προτείνεις. Σε όποιο thread μιλήσουν για επαγγελματική αποκατάσταση προτείνεις σουβλατζής/deliverάς/σκουπιδιάρης. Δεν λέω μια χαρά επαγγέλματα όλα αλλά όταν σπούδασε κάποιος πληροφορικάριος το να του προτείνεις να γίνει σουβλατζής δεν τον βοηθάει και πολύ. Κι από που κι ως που τα λεφτά είναι το μοναδικό κριτήριο επιλογής επαγγέλματος? Μην τα ισοπεδώνεις όλα πια.. Αν πάλι κάποιου δεν του άρεσε η πληροφορική και την διάλεξε επειδή του είπαν ότι έχει λεφτά
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Αν πάλι κάποιου δεν του άρεσε η πληροφορική και την διάλεξε επειδή του είπαν ότι έχει λεφτά εδώ είμαστε...τα είπες όλα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.