Cue Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Αν έχεις ασχοληθεί ή σε ενδιαφέρει το web design η εταιρία που εργάζομαι έχει βάλει αγγελία.
LiNa P Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Αν έχεις ασχοληθεί ή σε ενδιαφέρει το web design η εταιρία που εργάζομαι έχει βάλει αγγελία. Σε ευχαριστώ πολυ αλλα με web δεν ετυχε να ασχοληθω. Σε ευχαριστώ παρα πολυ ομως. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:07 ---------- Βαλτη εισαι κοπελια? Ακριβως το ιδιο θα εκανα και εγω αλλα ακριβως οπως και εσυ Τεταρτη με καλεσε, Παρασκευη "γεια σας". Οχι οτι δεν εχω αλλα ειχα βρει και αγοραστη για το παλιο μου και ειχα μπει και στη διαδικασια για δανειο..........τελευταια στιγμη ολα πισω. Φαντασου το και απο την πλευρα μου που δεν εχω καθολου αυτικηνητο και ετοιμαζομουν να εδινα οτι ειχα κρατησει απο τον τεραααααστιο μισθο μου συν γραμμάτεια για να παρω. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:13 ---------- LiNa P η σύμβαση σου τι ωράριο έγραφε; Πώς λες ότι κινήθηκε στα όρια του νόμιμου αφού δε σου πλήρωνε υπερωρίες; 8ωρο λεει.δεν ειπα οτι δεν πληρωνε υπερωριες. οπως μου ειχαν πει "εχει βιτσιο με τισ υπερωριες" και οντως τις πληρωνε. τον πρωτο καιρο πολυ καλα (6.5 ευρω την ώρα) και μετα το ειχε ριξει στα 3.5. το ψυχοφθορο ηταν οτι απαιτουσε να σε κρατησει μπορουσες δεν μπορουσες. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:17 ---------- ερωτηση.το photoshop ηταν original ή crackαρισμενο? το photoshop,το corel,το 3D studio max...και πολλά αλλα όλα κρακαρισμενα ήταν. Το ιδιο τραγικό με τα πειραγματα στα τιμολογια... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:38 ---------- Τελος παντων καθε εμποδιο σε καλο λενε κοπελια, φροντισε τουλαχιστον να παρεις την αποζημειωση σου στο ακεραιο. Κανε μια βολτα απο την επιθεωρηση εργασιας για να λαβεις πληροφοριες του τι πρεπει να παιρνεις. Επικοινωνησα σημερα με την επιθερωρηση εργασιας. Για οποιον ενδιαφερεται οι αποδοχες ειναι ως εξησ: (εφ' όσον εχεις κλεισει χρόνο) α) 2,3 επι τον μικτο μισθο (η αποζημιωση απολυσης) β) 11 ημερες επι τον καθαρό μισθό (οι ημερες αδειας) και γ) 11 ημέρες επι τον μικτο μισθό (η απωζημιωση της αδειας) Και κατι αλλο που δεν ηξερα και το εμαθα σημερα. Αυτα μου τα οφειλει επειδη δεν υπηρξε ανακινωση της απολυσης. Εαν πριν δυο βδομαδες τουλαιστον μου το ειχε ανακοινωσει θα μου οφειλε την μιση αποζημιωση απολυσης. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:59 ---------- Θα προσλάβει κανέναν κακομοίρη τζάμπα με κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα, στον οποίο πιθανότατα θα δίνει λιγότερα από το βασικό γιατί "μαθαίνει τη δουλειά". Τα βλέπουμε κάθε μέρα. Λυπάμαι πολύ Lina. Είναι ό,τι χειρότερο να χάνεις τη δουλειά σου. Υπομονή και κάτι θα βρείς. Σε ευχαριστω για την συμπαρασταση... ειναι η πρωτη μερα που καθομαι σπιτι και δεν μπορω να ηρεμησω. πραγματικα δεν παλευεται.
Jabbar Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Κοπελιά σου εύχομαι να βρεις μια πολύ καλύτερη δουλειά το συντομότερο δυνατόν - Ψάξε όμως λίγο παραπάνω και το θέμα με τις υπερωρίες - από όσο ξέρω το πόσο πρέπει να σε πληρώνει για τις υπερωρίες δεν είναι αυθαίρετο. Και μάλιστα εξαρτάται από το πόσες υπερωρίες κάνεις το μήνα , νομίζω μετά τις πρώτες 20 ώρες το τίμημα που πρέπει να σου πληρώσει ανά ώρα αυξάνεται , μετά τις 30 αυξάνεται ξανά κλπ.
LiNa P Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Κοπελιά σου εύχομαι να βρεις μια πολύ καλύτερη δουλειά το συντομότερο δυνατόν - Ψάξε όμως λίγο παραπάνω και το θέμα με τις υπερωρίες - από όσο ξέρω το πόσο πρέπει να σε πληρώνει για τις υπερωρίες δεν είναι αυθαίρετο. Και μάλιστα εξαρτάται από το πόσες υπερωρίες κάνεις το μήνα , νομίζω μετά τις πρώτες 20 ώρες το τίμημα που πρέπει να σου πληρώσει ανά ώρα αυξάνεται , μετά τις 30 αυξάνεται ξανά κλπ. Σε ευχαριστώ, μακαρι να βρεθει κατι το συντομοτερο. Για τις υπερωριες όπως λες και εσυ γνωριζω οτι αυξανονται. Στην δουλεια που ημουν μονο το δημιουργικο (το τμημα που ημουν) πληρωνοταν υπερωριες. Όλους τους αλλους τους κραταγε με το ετσι θέλω. Όποτε καταλαβαινεις οτι με τετοιες συνθηκες λες οτι παλι καλα που περνω εστω οτι του ερθει καθε φορα.
kage Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Παιδιά, από ότι ξέρω ,συνήθως οι εταιρίες αντί να σε απολύσουν, σου δίνουν μια μικρή αποζημίωση για να υπογράψεις παραίτηση. Ωστόσο , με αυτόν τον τρόπο δεν δικαιούσαι να μπεις στο ταμείο ανεργίας. Εσείς τι θα κάνατε σε αυτήν την περίπτωση? Δηλαδή, αν η εταιρία που δουλεύατε σας έδινε ένα ποσό που είναι λίγο μεγαλύτερο από την αποζημίωση απόλυσης + 1 χρόνο ταμείου ανεργείας? Γιατί έτσι θα τα δηλώσει στα έξοδα και θα γλιτώσει από εφορία, ενώ στην απόλυση δεν ισχύει αυτό! http://www.oaed.gr/Repository/FI_1362.file http://www.google.gr/search?hl=el&q=%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%BF+%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%82&meta=&aq=f&oq= πως θα δηλωσει στα εξοδα αυτα τα λεφτα ,με τι δικαιολογια? αν ισχυουν αυτα που λες γιατι να μην συμφερει?δεν κερδιζεις κατι αν λες οτι εισαι στο ταμειο ανεργειας για χ διαστημα... y.g. πριν καταγγειλεις,βρισεις κτλ ζητα 2-3 συστατικες επιστολες...
steliosdel Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Στο ταμείο ανεργείας μπαίνεις για 1 χρόνο. Το επίδομα που παίρνεις είναι , νομίζω, ανάλογο με το πόσο χρόνο έχεις δουλέψει πριν σε απολύσουν (με 1 χρόνο δουλειάς ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα), γι'αυτό και θέλουν και τα ένσημα θεωρημένα από πχ. το ΙΚΑ. Για όσο καιρό είσαι στο ταμείο ανεργείας ασφαλίζεσαι και για υγεία και για σύνταξη, οπότε από το να μην είσαι γραμμένη και να μην παίρνεις ένσημα ενώ θα ψάχνεις για δουλειά είναι ένα υπέρ από μόνο του. Στον Μ@λ@κ@ που σε απέλυσε και που σε "είχε σαν κόρη του", πες του ότι "κι εγώ σαν πατέρα μου σας έβλεπα μέχρι να μου τη φέρετε και νιώθω πολύ άσχημα που θα σας 'δώσω' στεγνά για τα κρακαρισμένα προγράμματα και τα πειραγμένα τιμολόγια..." Οι χειρότεροι είναι κάτι τέτοιοι που τη βγάζουν καθαρή με πολλές "μικρές" μαλακίες και παίρνουν θάρρος , ώσπου γίνονται πραγματικά αδίστακτοι..
vasso286 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Γιατί έτσι θα τα δηλώσει στα έξοδα και θα γλιτώσει από εφορία, ενώ στην απόλυση δεν ισχύει αυτό! Αυτό δεν ισχύει. Ο εργοδότης μπορεί να δηλώσει ότι σου έδωσε τα νόμιμα που δικαιούσαι. Μην λέτε ανακρίβειες.
De@th L0rd Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Στον Μ@λ@κ@ που σε απέλυσε και που σε "είχε σαν κόρη του", πες του ότι "κι εγώ σαν πατέρα μου σας έβλεπα μέχρι να μου τη φέρετε και νιώθω πολύ άσχημα που θα σας 'δώσω' στεγνά για τα κρακαρισμένα προγράμματα και τα πειραγμένα τιμολόγια..." Οι χειρότεροι είναι κάτι τέτοιοι που τη βγάζουν καθαρή με πολλές "μικρές" μαλακίες και παίρνουν θάρρος , ώσπου γίνονται πραγματικά αδίστακτοι.. Αυτό θέλει πολύ θάρρος για να το κάνεις.Σε άλλη χώρα θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα έκανε ο υπάλληλος αν του συμπεριφερόταν έτσι ο εργοδότης.Εδώ αυτή η κίνηση θα έκανε την "κοινή" προβατική γνώμη να ξεχάσει κατευθείαν το γεγονός οτι κάποιος έχασε τη δουλειά του,και θα την έστρεφε στο γεγονός οτι ο υπάλληλος είναι ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ! Am I right???
ikaruga24 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Αυτό θέλει πολύ θάρρος για να το κάνεις.Σε άλλη χώρα θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα έκανε ο υπάλληλος αν του συμπεριφερόταν έτσι ο εργοδότης.Εδώ αυτή η κίνηση θα έκανε την "κοινή" προβατική γνώμη να ξεχάσει κατευθείαν το γεγονός οτι κάποιος έχασε τη δουλειά του,και θα την έστρεφε στο γεγονός οτι ο υπάλληλος είναι ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ!Am I right??? Δεν ξερω για σενα αλλα εγω δεν προκειται να πω ποτε ρουφιανο καποιον εργαζομενο που δικαιως εδωσε "στεγνα" τον εργοδοτη του. Βεβαια αν εισαι θυμα (που σχεδον ολοι ειμαστε) ισως και να το πεις αυτο το πραγμα. Ετσι εχουμε σηνηθισει, ετσι εχουμε μαθει και για αρκετα χρονια ακομα ετσι θα το παμε.
De@th L0rd Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δεν ξερω για σενα αλλα εγω δεν προκειται να πω ποτε ρουφιανο καποιον εργαζομενο που δικαιως εδωσε "στεγνα" τον εργοδοτη του. Βεβαια αν εισαι θυμα (που σχεδον ολοι ειμαστε) ισως και να το πεις αυτο το πραγμα. Ετσι εχουμε σηνηθισει, ετσι εχουμε μαθει και για αρκετα χρονια ακομα ετσι θα το παμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υποστηρίξω τον υπάλληλο σε μία κατάσταση σαν τη παραπάνω.Ξέρουμε όλοι πως δρούν τα ελληνικά αφεντικά.Κάτι ανάμεσα σε ιδρωτίλα και χρησιμοποιημένο γράσσο.
ikaruga24 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Ετσι ειναι φιλε μου. Φτανει πια με αυτην την εκμεταλευση.
LiNa P Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Στο ταμείο ανεργείας μπαίνεις για 1 χρόνο. Το επίδομα που παίρνεις είναι , νομίζω, ανάλογο με το πόσο χρόνο έχεις δουλέψει πριν σε απολύσουν (με 1 χρόνο δουλειάς ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα), γι'αυτό και θέλουν και τα ένσημα θεωρημένα από πχ. το ΙΚΑ.Για όσο καιρό είσαι στο ταμείο ανεργείας ασφαλίζεσαι και για υγεία και για σύνταξη, οπότε από το να μην είσαι γραμμένη και να μην παίρνεις ένσημα ενώ θα ψάχνεις για δουλειά είναι ένα υπέρ από μόνο του. Στον Μ@λ@κ@ που σε απέλυσε και που σε "είχε σαν κόρη του", πες του ότι "κι εγώ σαν πατέρα μου σας έβλεπα μέχρι να μου τη φέρετε και νιώθω πολύ άσχημα που θα σας 'δώσω' στεγνά για τα κρακαρισμένα προγράμματα και τα πειραγμένα τιμολόγια..." Οι χειρότεροι είναι κάτι τέτοιοι που τη βγάζουν καθαρή με πολλές "μικρές" μαλακίες και παίρνουν θάρρος , ώσπου γίνονται πραγματικά αδίστακτοι.. Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να κανω κατι τετοιο αλλα δεν ξερω σημαντικα πραγματα οπως που απευθυνομαι για μια καταγγελια πχ για τα προγραμματα. Το μονο που ξερω ειναι οτι για καθε σπασμενο πληρωνει γυρω στα 10.000.(μου το ειχε πει ο τεχνικος απο την εταιρια που υποστηριζε τα μηχανηματα μας). Ποιο ευκολα θα επερνα το προηγουμενο αφεντικό μου να του πω οτι εκει που ημουν μου εφερναν δικα τους σχεδια προς αντιγραφη (απο εκει ειχα φυγει οταν γυρησε ενα παιδι που ειχε σταματησει για το στρατιωτικό του. Και χωρις να πει ποτε τις σαχλες που ακουσα προχθες συνεχησαν και μετα την απολυση μου να με στηριζουν με εξωτερικη συνεργασια). ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:45 ---------- Αν τη τριτη που θα παω για τις υπογραφες της απολυσης και την εξοφληση μου, αν φερει την οποιαδηποτε δυσκολια (οπως πχ να υπογραψω παραιτηση η να μην μου δινει τα οσα υποστηριζει η επιθεωρηση εργσιας οτι πρεπει να λαβω) και για τα προγραμματα θα βρω την ακρη να τον καταγγειλω και για τα παντα. Και αν γυρησει οποιοσδηποτε να με πει ρουφιανα ας ερθει να του πως νιωθει ενα κοριτσακι 1.50 οταν μπαινει μεσα το αφεντικο και κλωτσαει καρεκλες,βριζει και λεει "δεν θα φυει κανεις ακομη και αν ξημερωσει" και ολο αυτο επειδη ο plotter δεν προλαβαινε να εκτυπωσει σε ενα 8ωρο τις αμετρητες εκτυπωσεις που ηθελε.
gf030 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Αν τη τριτη που θα παω για τις υπογραφες της απολυσης και την εξοφληση μου, αν φερει την οποιαδηποτε δυσκολια (οπως πχ να υπογραψω παραιτηση η να μην μου δινει τα οσα υποστηριζει η επιθεωρηση εργσιας οτι πρεπει να λαβω) και για τα προγραμματα θα βρω την ακρη να τον καταγγειλω και για τα παντα. Και αν γυρησει οποιοσδηποτε να με πει ρουφιανα ας ερθει να του πως νιωθει ενα κοριτσακι 1.50 οταν μπαινει μεσα το αφεντικο και κλωτσαει καρεκλες,βριζει και λεει "δεν θα φυει κανεις ακομη και αν ξημερωσει" και ολο αυτο επειδη ο plotter δεν προλαβαινε να εκτυπωσει σε ενα 8ωρο τις αμετρητες εκτυπωσεις που ηθελε. Ωστε αυτη την συμπεριφορα ειχε ο αλητηριος, ε; Κοπελια, εγω θα σου προτεινα, ασχετα με το πως θα σου φερθει την Τριτη, να τον δωσεις στεγνα για τα σπασμενα προγραμματα, γιατι να τον λυπηθεις; Εχω ακουσει κι εγω οτι ειναι μεγαλο το προστιμο, και θα τον πονεσει παααρα πολυ. Μονο προσεξε, μην αναφερεις κατι τετοιο στην επιθεωρηση, νομιζω οτι η καταγγελια για παρανομο software γινεται αλλου... Υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να τον ειδοποιησουν και να τα ξεφορτωθει...
JohnEngineer Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Κοπελιά άν θεωρείς ότι έχασες λεφτά ή οτι δικαιούσαι και δέν τα πέρνεις τότε κάνε κάποια καταγγελία αλλα να ξέρεις ότι στην Ελλαδα δέν θα βγαλεις άκρη.. μην χάσεις κιολας δηλαδή... Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρείς μια καινούργια δουλειά.. Πάρτο σάν συμπαράσταση αλλα έχω δεί να συμβαίνουν πολύ χειρότερα πράγματα...
LiNa P Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Ωστε αυτη την συμπεριφορα ειχε ο αλητηριος, ε;Κοπελια, εγω θα σου προτεινα, ασχετα με το πως θα σου φερθει την Τριτη, να τον δωσεις στεγνα για τα σπασμενα προγραμματα, γιατι να τον λυπηθεις; Εχω ακουσει κι εγω οτι ειναι μεγαλο το προστιμο, και θα τον πονεσει παααρα πολυ. Μονο προσεξε, μην αναφερεις κατι τετοιο στην επιθεωρηση, νομιζω οτι η καταγγελια για παρανομο software γινεται αλλου... Υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να τον ειδοποιησουν και να τα ξεφορτωθει... Τετοια και αλλα πολλα...για τα προγραμματα θα το κοιταξω πρωτα (που καταγγελεις και τα σχετικά) και μετα θα πραξω. Ευχαριστώ πολυ για όλη τη συμπαρασταση. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:52 ---------- Κοπελιά άν θεωρείς ότι έχασες λεφτά ή οτι δικαιούσαι και δέν τα πέρνεις τότε κάνε κάποια καταγγελία αλλα να ξέρεις ότι στην Ελλαδα δέν θα βγαλεις άκρη.. μην χάσεις κιολας δηλαδή... Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρείς μια καινούργια δουλειά.. Πάρτο σάν συμπαράσταση αλλα έχω δεί να συμβαίνουν πολύ χειρότερα πράγματα... Σε ευχαριστω πολυ για την σμπαρασαση. Έχω μιλησει με την επιθεωρηση και εχω ενα πλανο στο μυαλο μου για το τι μου οφειλει. Επειδη με εριχνε πολυ η φαση της απολυσης, με τα θελω μου να μενουν πισω και να νιωθω οτι κανω απλα το διακοσμητικο σπιτι μου, ολο το σαββατοκυριακο το εριξα στο ψαξιμο και σημερα ειχα την πρωτη μου συνεντευξη!Ηταν συνηδητοποιημενοι ανθρωποι και με περιμενουν αυριο να ξεκινησω μαζι τους!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.