Lucifer Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 θεωρώ ότι ένας απόφοιτος της σχολης αυτής δεν δικαιολογείται να είναι άνεργος Απόφοιτος από ποιες σχολές δικαιολογείς να είναι κανείς άνεργος αδερφέ;
JohnEngineer Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 @narcotic Χαλαρωσε λιγακι το κορμι σου γιατι φοβαμαι οτι θα ταλαιπωρηθείς.. Μήν πάς με τη στρατγική ότι επειδή έχουμε γεμίσει μηχανικούς στην Ελλάδα πρέπει κάπως να ξεχωρίσω άρα θα γινω το τέρας γνώσεων και επειδή είμαι απο ΕΜΠ θα τους βγάλω όλους υπό.. Κακό σε σένα κάνεις βασικά.. Όπως σου είπε και κάποιος άλλος το τί μαθαίνεις δέν έχει σχέση με το τμήμα που είσαι.. Κάποιος που είναι τρελαμένος με προγραμματισμό πχ.. και βγάζει τα μάτια του στον κώδικα είναι ικανότερος απο κάποιον που απλώς σπουδάζει πληροφορική.. Τα πτυχεία είναι απλώς το γειά σου στην κατεύθυνση που σπουδάζεις.. τα υπόλοιπα τα μαθαίνεις πάνω στη δουλειά.. Με ελληνικό πτυχείο δέν έχεις ελπίδα να βρείς δουλειά εξωτερικό... είναι άδικο αλλα αυτή είναι η αλήθεια.. όσοι πάνε έξω κάνουν μεταπτυχιακό και δουλεύουν.. Και ισότιμο με διδακτορικο να το κάνουν το ΕΜΠ πτυχείο έξω δέν πιάνει μία.. Μετα μαθαίνεις τέλεια την γλώσσα, κουλτούρα κτλ.. Είναι άλλη φάση.. Βασικα για το ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι γίνεται χαμός απο διακανονισμούς γιατι απλά δέν μπορούν να πληρώσουν εισφορές οι άνθρωποι.. Το 95% των μηχανικών δουλεύει με το περίφημο μπλοκάκι (χαμαλίκι και άγιος ο θεός) κτλ κτλ.. Στο ΕΜΠ δέν γλύφετε όλοι τους καθηγητές να σας προωθήσουν καπου στο δημόσιο γιατι έχουν τα κονέ?..κτλ κτλ Ασε γιατι ξέρουμε και μείς τί επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια.. Τουλάχιστον μήν μιλας για επίπεδο διδασκαλίας.. Πέρνουν κάτι τρελά μαθήματα με ακραία μαθηματικά για μόστρα και μετά δίνουν απο πίσω σετ σημειώσεων του καθηγητή.. χειρότερα δηλαδή απο τα past exam papers των ξένων πανεπιστημίων.. Και γενικά είμαι της παροιμίας όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι.. γιατί το ΕΜΠ λένε ότι έχει πολλές κερασιές..
kirileman Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Απόφοιτος από ποιες σχολές δικαιολογείς να είναι κανείς άνεργος αδερφέ; Γιατί δεν έκανες quote όλη την πρόταση;
kostikasre Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Προς JonhEngineer Έλα ρε φίλε μη σκας,προφανώς ο φίλος narcotic είναι πιτσιρικάς ακόμη και λέει ό,τι του σερβίρουν,μήπως ξέρει τι είναι το ΤΣΜΕΔΕ ή τι εισφορές έχουν;Μήπως ξέρει πόσο σημαντικό είναι να τιμάς το συνάδελφο και να ευλογάς καλύτερα τα γένια του παρά τα δικά σου; Ας το λήξουμε εδώ το θέμα γιατί μόνο ως αστείο μπορώ να δεχτώ τέτοιες δηλώσεις... Next please!
narcotic Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 @narcotic Χαλαρωσε λιγακι το κορμι σου γιατι φοβαμαι οτι θα ταλαιπωρηθείς.. Δεν φαντάζεσαι ποσο χαλαρός είμαι ειδικά όταν περιμένω μέρα παρα μέρα το φεκ διορισμού μου. Μήν πάς με τη στρατγική ότι επειδή έχουμε γεμίσει μηχανικούς στην Ελλάδα πρέπει κάπως να ξεχωρίσω άρα θα γινω το τέρας γνώσεων και επειδή είμαι απο ΕΜΠ θα τους βγάλω όλους υπό.. Κακό σε σένα κάνεις βασικά.. Αυτό δεν το είπα εγώ αυτό το λες εσύ και για να το λες φαντάζομαι θα γνωρίζεις κάτι περισσότερο. Όπως σου είπε και κάποιος άλλος το τί μαθαίνεις δέν έχει σχέση με το τμήμα που είσαι.. Κάποιος που είναι τρελαμένος με προγραμματισμό πχ.. και βγάζει τα μάτια του στον κώδικα είναι ικανότερος απο κάποιον που απλώς σπουδάζει πληροφορική.. Τα πτυχεία είναι απλώς το γειά σου στην κατεύθυνση που σπουδάζεις.. τα υπόλοιπα τα μαθαίνεις πάνω στη δουλειά.. Αυτό είναι άποψη σου και είναι φυσικά σεβαστή. Η δικια μου άποψη διαφέρει χωρίς να χρειάζεται να συμπληρώσω τίποτα σε αυτό. Παραδείγματα αγαπητέ John "Engineer" δεν χρειάζεται να σου δώσω αφού έχεις όπως φαίνεται διαμορφωμένη άποψη (συνήθως τα βρίσκουμε μπροστά μας). Με ελληνικό πτυχείο δέν έχεις ελπίδα να βρείς δουλειά εξωτερικό... είναι άδικο αλλα αυτή είναι η αλήθεια.. όσοι πάνε έξω κάνουν μεταπτυχιακό και δουλεύουν.. Και ισότιμο με διδακτορικο να το κάνουν το ΕΜΠ πτυχείο έξω δέν πιάνει μία.. Μετα μαθαίνεις τέλεια την γλώσσα, κουλτούρα κτλ.. Είναι άλλη φάση.. Με φόβο να αρχίσω να επαναλαμβάνομαι θα πω πάλι πως για να το λες αυτό κάτι περισσότερο θα ξέρεις. Οι δικες μου εμπειρίες από φίλους μου που συνέχισαν εξωτερικό για διδακτορικό απευθείας (imperial, southampton, loughborough, surrey - για αυτά τα πανεπιστήμια έχω γνώση) είναι διαφορετικές. Έχω και μια περίπτωση ενός αλλου γνωστού μου από πολυτεχνείο κρήτης που είχε στείλει τα χαρτιά του για να συνεχίσει μεταπτυχιακές σπουδές στο imperial και καθώς είχε συντάξει τα χαρτιά του ταξινόμησε το πτυχίο του σαν bachelor και του απάντησαν ότι το έχουν ισότιμο με MENG (αυτό έγινε πριν μερικά χρονια και η ιστορία είχε αρκετή δόση χιούμορ όταν μου την περιέγραφαν). Τελοσπάντων. Βασικα για το ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι γίνεται χαμός απο διακανονισμούς γιατι απλά δέν μπορούν να πληρώσουν εισφορές οι άνθρωποι.. Το 95% των μηχανικών δουλεύει με το περίφημο μπλοκάκι (χαμαλίκι και άγιος ο θεός) κτλ κτλ.. Δεν θα κάτσω να αναλύσω εδώ μαζί σου τα ΥΠΕΡ και τα ΚΑΤΑ του TEE. Στο ΕΜΠ δέν γλύφετε όλοι τους καθηγητές να σας προωθήσουν καπου στο δημόσιο γιατι έχουν τα κονέ?..κτλ κτλ Ασε γιατι ξέρουμε και μείς τί επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια.. Τουλάχιστον μήν μιλας για επίπεδο διδασκαλίας.. Πέρνουν κάτι τρελά μαθήματα με ακραία μαθηματικά για μόστρα και μετά δίνουν απο πίσω σετ σημειώσεων του καθηγητή.. χειρότερα δηλαδή απο τα past exam papers των ξένων πανεπιστημίων.. Εγώ το μονο που θα σου πω είναι ότι ένας που ενδιαφέρεται στα 24 τελειώνει την σχολη (μαζί με στρατό), στα 26 τελειώνει μεταπτυχιακό και στα 30 διδακτορικό (με 5 χρονια προϋπηρεσία - λεγε με τσμεδε) και είναι έτοιμος στα 30 του για διορισμό. Και γενικά είμαι της παροιμίας όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι.. γιατί το ΕΜΠ λένε ότι έχει πολλές κερασιές.. Παρολαυτά ισως θα έπρεπε να ριξεις μια ματια σε κάνα ψηφοδέλτιο μεγάλων κομματων (να δεις ποσο εκνευριστικά συχνά θα συναντήσεις την λέξη ΕΜΠ). Γιαυτο καλύτερα να κρατας λίγο μεγαλύτερο καλάθι διοτι ποτε δεν ξέρεις!
-nick- Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Παρολαυτά ισως θα έπρεπε να ριξεις μια ματια σε κάνα ψηφοδέλτιο μεγάλων κομματων (να δεις ποσο εκνευριστικά συχνά θα συναντήσεις την λέξη ΕΜΠ. Οπα, κάτσε συνάδελφε... αυτό τώρα το λες για καλό?!
narcotic Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 nick[;2793823'']Οπα, κάτσε συνάδελφε... αυτό τώρα το λες για καλό?! Το αναφέρω εντελώς ενδεικτικά για να περιγράψω (κάτι που μας μαθαίνουν στο πρώτο έτος) ότι οι μηχανικοί ελέγχουν το κράτος και την νομοθεσία.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Το αναφέρω εντελώς ενδεικτικά για να περιγράψω (κάτι που μας μαθαίνουν στο πρώτο έτος) ότι οι μηχανικοί ελέγχουν το κράτος και την νομοθεσία. Δυστυχώς για εσάς οι ημέρες των παχιών αγελάδων βαδίζουν προς το τέλος τους. Σας έρχονται εκ δεξιών οι απόφοιτοι κολεγίων και εξ αριστερών οι απόφοιτοι ΤΕΙ. Κατεβείτε από το καλάμι όσο είναι νωρίς γιατί θα πάθετε ανώμαλη προσγείωση. Μιας που έχεις εμπεδώσει καλά τις αηδίες που σας σερβίρουν οι μεγαλοκαθηγητάδες και σας κάνουν γενίτσαρους, να σε ενημερώσω και για την υπόθεση Πέρου, δηλαδή πως ένας απόφοιτος φάχοχσούλε σας πήρε κι τα σώβρακα. Φρόντισε να την μάθεις γιατί περιμένουν και άλλοι στην ουρά. Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη συντεχνία σας. Άντε για και καλά μυαλά.
evabb Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Η Πρυτανεία του ΕΜΠ, προχώρησε στην απόφαση να χορηγεί πλέον στους αποφοίτους παράλληλα µε το δίπλωµα και πιστοποιητικό σπουδών ισοδύναµο µε MASTER εµβάθυνσης στις επιστήµες του µηχανικού που θεραπεύονται σε κάθε Σχολή... http://www.esos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1645&Itemid=105 Πως κρίνετε αυτή την κίνηση; Με την ίδια λογική όποιος τελειώνει ΤΕΙ ή BACHELOR εξωτερικού + MASTER πρέπει να θεωρείται αναλογικά ισάξιος με μηχανικό Πολυτεχνείου 5ετούς φοίτησης; εγω παντως που ειμαι σε πολυτεχνειο εξωτερικου εχω 3 χρονια bachelor και 2 master που στην ουσια ειναι υποχρεωτικα.
narcotic Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Δυστυχώς για εσάς οι ημέρες των παχιών αγελάδων βαδίζουν προς το τέλος τους. Σας έρχονται εκ δεξιών οι απόφοιτοι κολεγίων και εξ αριστερών οι απόφοιτοι ΤΕΙ. Κατεβείτε από το καλάμι όσο είναι νωρίς γιατί θα πάθετε ανώμαλη προσγείωση. Μιας που έχεις εμπεδώσει καλά τις αηδίες που σας σερβίρουν οι μεγαλοκαθηγητάδες και σας κάνουν γενίτσαρους, να σε ενημερώσω και για την υπόθεση Πέρου, δηλαδή πως ένας απόφοιτος φάχοχσούλε σας πήρε κι τα σώβρακα. Φρόντισε να την μάθεις γιατί περιμένουν και άλλοι στην ουρά. Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη συντεχνία σας. Άντε για και καλά μυαλά. Ωραία για σένα μοναχα θα βάλω όπισθεν heh εγω παντως που ειμαι σε πολυτεχνειο εξωτερικου εχω 3 χρονια bachelor και 2 master που στην ουσια ειναι υποχρεωτικα. Κοίταξε από όσο γνωρίζω τα περισσότερα πανεπιστήμια του ηνωμένου βασιλειου πλέον επικεντρώνονται σιγά σιγά στο MEng (σε ένα ενιαίο δηλαδή πτυχίο 4ετους - αγγλία ή 5ετους φοίτησης - βλέπε ουαλία/σκωτία). Οποτε μπορώ να υποθέσω ότι όσες χώρες ακολουθούν αυτό το σύστημα θα το ενσωματώσουν και αυτες σιγά σιγά. Για να μην ξεφεύγω από το topic η αναγνώριση αυτή σαν MEng του πτυχίου του ΕΜΠ ήταν κάτι που όλοι το ήξεραν, όλοι το δεχόντουσαν εκτος από οσους κατοικούν στο ελλαδιστάν.
kostikasre Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Δυστυχώς για εσάς οι ημέρες των παχιών αγελάδων βαδίζουν προς το τέλος τους. Σας έρχονται εκ δεξιών οι απόφοιτοι κολεγίων και εξ αριστερών οι απόφοιτοι ΤΕΙ. Κατεβείτε από το καλάμι όσο είναι νωρίς γιατί θα πάθετε ανώμαλη προσγείωση. Μιας που έχεις εμπεδώσει καλά τις αηδίες που σας σερβίρουν οι μεγαλοκαθηγητάδες και σας κάνουν γενίτσαρους, να σε ενημερώσω και για την υπόθεση Πέρου, δηλαδή πως ένας απόφοιτος φάχοχσούλε σας πήρε κι τα σώβρακα. Φρόντισε να την μάθεις γιατί περιμένουν και άλλοι στην ουρά. Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη συντεχνία σας. Άντε για και καλά μυαλά. Φίλε Τάσο,μη σκας ρε μεγάλε...ας πάρουν και PhD άμα θέλουν,η ουσία ποια είναι;Μαθαίνουν τίποτα καινούργιο;Αλλάζει κάνα μάθημα;Προστήθετε τίποτα;Ανανεώνουν κάνα βιβλίο;Μάλλον όχι... Το ξαναλέω σε όλους,μην πέφτετε σ'αυτό το επίπεδο...θέλετε να κάνουμε δουλειές;Στείλ'τε μου p.m. π.χ. να σας πω με τι ασχολούμαι να βγούμε όλοι κερδισμένοι,θέλετε κονέ;Εδώ είμαστε,αλλά δεν είμαι υπουργός άρα έχω απαιτήσεις...που να καταλάβει τώρα ο ΕΜΠίτης ότι ανοίγει τον ασκό του αιόλου;Ότι δίνει πάτημα στα ΤΕΙ για αίτηση BSc,ότι ξεκινάει κόντρα με τα Πανεπιστήμια...που να καταλάβει από συναδελφικότητα;Ο φίλος narcotic το δήλωσε και μόνος του,να τα έχουμε καλά με τους "μεγάλους",να ευλογάμε τα γένια μας για να μας βάλουν οι υποψήφιοι πολιτικοί(ΤΕΕδες) σε καμιά θεσούλα...τι τη συνεχίζεται τη συζήτηση;;;Γελάει ο κόσμος κύριοι,κι όσοι δε γελάνε βράζουν εναντίον σας,όπως και για τους πολιτικούς μας κ.λπ. κ.λπ.,έχετε μείνει μόνοι σας...και θα έρθουν και οι καιροί φίλε narcotic που οι καθηγητές σας θα κάνουν μάθημα σε άδειες αίθουσες...
evabb Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Κοίταξε από όσο γνωρίζω τα περισσότερα πανεπιστήμια του ηνωμένου βασιλειου πλέον επικεντρώνονται σιγά σιγά στο MEng (σε ένα ενιαίο δηλαδή πτυχίο 4ετους - αγγλία ή 5ετους φοίτησης - βλέπε ουαλία/σκωτία). Οποτε μπορώ να υποθέσω ότι όσες χώρες ακολουθούν αυτό το σύστημα θα το ενσωματώσουν και αυτες σιγά σιγά. εδω στο βελγιο αυτο το συστημα με τα μπατσελορ και μαστερ το λεμε bologne και λενε οτι ετσι θα γινουν σιγα σιγα ολα τα πανεπ στην ευρωπη με το συστημα μοναδων (ects) κτλ
narcotic Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Φίλε Τάσο,μη σκας ρε μεγάλε...ας πάρουν και PhD άμα θέλουν,η ουσία ποια είναι;Μαθαίνουν τίποτα καινούργιο;Αλλάζει κάνα μάθημα;Προστήθετε τίποτα;Ανανεώνουν κάνα βιβλίο;Μάλλον όχι... Μαρεσει όταν ρωτάς κάτι και παραδίπλα δίνεις και την απάντηση. Όντως τόσο φιλοσοφημένους ανθρώπους δεν βγάζει το ΕΜΠ αυτό είναι αλήθεια. Το ξαναλέω σε όλους,μην πέφτετε σ'αυτό το επίπεδο... θέλετε να κάνουμε δουλειές; Στείλ'τε μου p.m. π.χ. να σας πω με τι ασχολούμαι να βγούμε όλοι κερδισμένοι,θέλετε κονέ;Εδώ είμαστε,αλλά δεν είμαι υπουργός άρα έχω απαιτήσεις... Ο οαεδ είσαι βρε kostikasre?? Μου θυμίζεις αυτούς που συντάσσουν τα φυλλάδια που μοιράζoνται στο ΜΕΤΡΟ. που να καταλάβει τώρα ο ΕΜΠίτης ότι ανοίγει τον ασκό του αιόλου;Ότι δίνει πάτημα στα ΤΕΙ για αίτηση BSc Το πτυχίο των ΤΕΙ με BSc αναγνωρίζεται στο εξωτερικό (και είναι αναμενόμενο) για ιδρύματα που βγάζουν τεχνολόγους μηχανικούς. ότι ξεκινάει κόντρα με τα Πανεπιστήμια...που να καταλάβει από συναδελφικότητα; Βγάζουν ηλεκτρολόγους τα πανεπιστήμια? Δεν το ήξερα! Ο φίλος narcotic το δήλωσε και μόνος του,να τα έχουμε καλά με τους "μεγάλους" να ευλογάμε τα γένια μας για να μας βάλουν οι υποψήφιοι πολιτικοί(ΤΕΕδες) σε καμιά θεσούλα...τι τη συνεχίζεται τη συζήτηση;;;Γελάει ο κόσμος κύριοι,κι όσοι δε γελάνε βράζουν εναντίον σας,όπως και για τους πολιτικούς μας κ.λπ. κ.λπ.,έχετε μείνει μόνοι σας...και θα έρθουν και οι καιροί φίλε narcotic που οι καθηγητές σας θα κάνουν μάθημα σε άδειες αίθουσες... Έχω την εντύπωση πως κάπου εδώ κάνουμε ένα διάλειμμα για να μοιράσει η όμορφη ξανθιά δεσποινίδα υπόθετα γλυκερίνης με μανιτάρια ευβοιας. Ο κόσμος δεν γελάει αγαπητε με αυτά.. ο κόσμος με αλλα γελάει, αλλα που να τον βρούμε να τον ρωτήσουμε. εδω στο βελγιο αυτο το συστημα με τα μπατσελορ και μαστερ το λεμε bologne και λενε οτι ετσι θα γινουν σιγα σιγα ολα τα πανεπ στην ευρωπη με το συστημα μοναδων (ects) κτλ Έχει να κάνει από ότι γνωρίζω με το ποια σχολη ακολουθεί η κάθε χωρα.
kostikasre Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Ο οαεδ είσαι βρε kostikasre?? Όχι φίλε μου,απλώς είχα την τύχη στα 20 που είμαι να ασκώ ελεύθερο επάγγελμα και να μην έχω συναναστροφές με του λόγου σας και να μην αποτελώ μέλος αυτής της αλήτικης συτεχνίας σας που έχει καταστρατηγήσει τα δικαιώματα χιλιάδων παιδιών από ΤΕΙ και πανεπιστήμια του εξωτερικού... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:41 ---------- Έχω την εντύπωση πως κάπου εδώ κάνουμε ένα διάλειμμα για να μοιράσει η όμορφη ξανθιά δεσποινίδα υπόθετα γλυκερίνης με μανιτάρια ευβοιας. Ο κόσμος δεν γελάει αγαπητε με αυτά.. ο κόσμος με αλλα γελάει, αλλα που να τον βρούμε να τον ρωτήσουμε. Φυσικά και δεν περίμενα καλύτερη απάντηση απ'αυτή τη μ@@@κία,απλώς πρόσεχε γιατί πιο πάνω αυτά που λέω τα δήλωσες φαρδιά πλατιά και καταγράφονται... Ο κόσμος εδώ είναι και κρίνει... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:58 ---------- Βγάζουν ηλεκτρολόγους τα πανεπιστήμια? Όχι αλλά βγάζουν σοβαρούς επιστήμονες οι οποίοι έχουν ένα κακό: δεν πραγματοποιούν αυθαίρετες εξαγγελίες,ακολουθούν το νόμο... Άντε τράβα στην πολεοδομία να βρείς καμιά δουλειά και σταμάτα το παραμύθι γιατί αρχίζω κι εκνευρίζομαι,σε παρακαλώ να μη ξανασχολιάσεις τις θέσεις μου,λέγε ό,τι θες ο κόσμος το κρίνει αλλά σε μένα μη πουλάς παπά...
-nick- Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 ελεος. Ο ενας βγαζει τους ηλεκτρολογους μηχ. οτι γαμανε & δερνουν και ο αλλος οτι ειναι η ριζα του κακου της ελληνικη κοινωνιας. Ξεσκαλωστε και οι δύο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.