Προς το περιεχόμενο

Τρόπος αποθήκευσης δεδομένων...

xakerdo7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μήπως ξέρει να μου πει κάποιος τον τρόπο σκέψης της παρακάτω άσκησης και την λύση αν είναι δυνατόν;;;

Έστω ότι απαιτείται να αποθηκευτούν σε ένα αρχείο εγγραφές που η κάθε μία έχει μέγεθος 20 bytes. Το σύστημα αρχείων του λειτουργικού συστήματος χρησιμοποιεί blocks που κάθε ένα έχει μέγεθος 100 bytes. Σε κάθε block απαιτείται να δεσμεύεται χώρος 10 bytes για δεδομένα ειδικού σκοπού (δείκτες). Επίσης πρέπει να μία εγγραφή να είναι ολόκληρη στο ίδιο block.

Ζητείται να απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις:

α) Πόσα blocks θα έχει ένα αρχείο στο οποίο πρέπει να αποθηκευτούν 300 εγγραφές;

β) Πόσα blocks θα έχει ένα αρχείο στο οποίο πρέπει να αποθηκευτούν 1000 εγγραφές;

γ) Πόσα blocks θα έχει ένα αρχείο στο οποίο πρέπει να αποθηκευτούν 2 εγγραφές;

Δημοσ.
Μήπως ξέρει να μου πει κάποιος τον τρόπο σκέψης της παρακάτω άσκησης και την λύση αν είναι δυνατόν;;;

Έστω ότι απαιτείται να αποθηκευτούν σε ένα αρχείο εγγραφές που η κάθε μία έχει μέγεθος 20 bytes. Το σύστημα αρχείων του λειτουργικού συστήματος χρησιμοποιεί blocks που κάθε ένα έχει μέγεθος 100 bytes. Σε κάθε block απαιτείται να δεσμεύεται χώρος 10 bytes για δεδομένα ειδικού σκοπού (δείκτες). Επίσης πρέπει να μία εγγραφή να είναι ολόκληρη στο ίδιο block.

Ζητείται να απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις:

α) Πόσα blocks θα έχει ένα αρχείο στο οποίο πρέπει να αποθηκευτούν 300 εγγραφές;

β) Πόσα blocks θα έχει ένα αρχείο στο οποίο πρέπει να αποθηκευτούν 1000 εγγραφές;

γ) Πόσα blocks θα έχει ένα αρχείο στο οποίο πρέπει να αποθηκευτούν 2 εγγραφές;

καλησπέρα

δεν είναι και τόσο δύσκολο νομίζω

10 bytes για δεδομένα ειδικού σκοπού μένουν 90 για εγγραφές

συνεπώς σε κάθε block 4 εγγραφές

συνεπώς 300/4 = ... κτλ

Δημοσ.
καλησπέρα

δεν είναι και τόσο δύσκολο νομίζω

10 bytes για δεδομένα ειδικού σκοπού μένουν 90 για εγγραφές

συνεπώς σε κάθε block 4 εγγραφές

συνεπώς 300/4 = ... κτλ

Σωστός,κάπως έτσι το σκεφτόμουν και γω τώρα...ty

Δημοσ.

Εξηγήστε λίγο τι εννοείτε, γιατί πέρα από αυτό που εννοεί ο ippo00 (με το οποίο συμφωνώ με μία πρώτη σκέψη), δε βλέπω κάτι άλλο προφανές.

Δημοσ.

Πρώτα πρώτα δεν λέει ότι τα πρώτα 10 bytes κάνουν map τα άλλα 90.

Από κει και πέρα στα segments έχεις 80 bytes και όχι 90. 10 bytes είναι 80 bits τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως flags και να τα κάνεις map με όχι τόσο hardcore arithmetics.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...