georkour Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Γειά σας. Αντιμετοπίζω πολύ μεγάλο πρόβλημα με το σταθερό μου pc. Μόλις το άνοιγω και ανάψει η οθόνη μου εμφανίζει αυτό το μύνημα σφάλματος η οθόνη OUT OF RANGE. H V DISPLAY SETTINGS IS CORRECT? δίπλα από τα H,V μου γράφει κάποιες συχνότητες. Στην συνέχεια η οθόνη σβήνει οπότε δεν μπορώ να μπώ σε windows/bios οτιδήποτε κουμπί και αν πατήσω είτε στο πληκτρολόγιο είτε στην οθόνη. Επίσης να επισημάνω οτι έχω κάνει τα εξής βήματα για να δώ τι μπορεί να φταίει. 1. Σύνδεσα την οθόνη με τον φοριτό υπολογιστή μου και η οθόνη ανάβει και λειτουργεί κανονικά. Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα από μεριά οθόνης, 2. Πήρα την παλιότερη κάρτα γραφικών που έχω και αντικατέστησα την τωρινή. Όταν ανάβω τον υπολογιστή δεν ανάβει καν η οθόνη. Άρα πιστεύω οτι δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε με τις κάρτες γραφικών αλλά στην μιτρική κάρτα. H μητρική κάρτα είναι KuDoz 7 Appolo KT266A Chipset και η κάρτα γραφικών Nvidia GeForce FX 5200. Μου είπε κάποιος να κάνω reset την μιτρική από έναν jumper,αλλά κοίταξα το manual και έχει πολλούς jumpers μέσα στην μητρική και δεν ξέρω ποιον να πειράξω για το reset. Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ωστέ να κάνω κάτι από μόνος μου χωρίς να στείλω το pc σε τεχνικό ας βοηθήσει. Έτσι και αλλιώς το pc είναι παλιό και έχω κάνει πολλές επισκευές οπότε αν θέλει νέα μητρική ή κάρτα γραφικών θα πάρω καινούργιο. Επίσης θέλω να μάθω αν σε περίπτωση που αφαιρέσω τον σκληρό δίσκο και τον προσθέσω σε καινούργιο υπολογιστή θα χρειαστεί format ???????? Μέσα στον σκληρό έχω την πτυχιακή εργασία μου που την χρειάζομε οποσδήποτε! Ευχαριστώ προκαταβολικά.
EliasKir Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 1) παρε καινουριο. κανεις μηχανημα και με 250 ευρω αν θελεις και 2) ο δισκος δεν χρειαζεται φορματ. θα τον αναγνωρισει κανονικα αν τον βαλεις σε αλλο πισι
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Γειά σας. Αντιμετοπίζω πολύ μεγάλο πρόβλημα με το σταθερό μου pc. Μόλις το άνοιγω και ανάψει η οθόνη μου εμφανίζει αυτό το μύνημα σφάλματος η οθόνη OUT OF RANGE. H V DISPLAY SETTINGS IS CORRECT? δίπλα από τα H,V μου γράφει κάποιες συχνότητες. Στην συνέχεια η οθόνη σβήνει οπότε δεν μπορώ να μπώ σε windows/bios οτιδήποτε κουμπί και αν πατήσω είτε στο πληκτρολόγιο είτε στην οθόνη. Επίσης να επισημάνω οτι έχω κάνει τα εξής βήματα για να δώ τι μπορεί να φταίει. 1. Σύνδεσα την οθόνη με τον φοριτό υπολογιστή μου και η οθόνη ανάβει και λειτουργεί κανονικά. Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα από μεριά οθόνης, 2. Πήρα την παλιότερη κάρτα γραφικών που έχω και αντικατέστησα την τωρινή. Όταν ανάβω τον υπολογιστή δεν ανάβει καν η οθόνη. Άρα πιστεύω οτι δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε με τις κάρτες γραφικών αλλά στην μιτρική κάρτα. H μητρική κάρτα είναι KuDoz 7 Appolo KT266A Chipset και η κάρτα γραφικών Nvidia GeForce FX 5200. Μου είπε κάποιος να κάνω reset την μιτρική από έναν jumper,αλλά κοίταξα το manual και έχει πολλούς jumpers μέσα στην μητρική και δεν ξέρω ποιον να πειράξω για το reset. Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ωστέ να κάνω κάτι από μόνος μου χωρίς να στείλω το pc σε τεχνικό ας βοηθήσει. Έτσι και αλλιώς το pc είναι παλιό και έχω κάνει πολλές επισκευές οπότε αν θέλει νέα μητρική ή κάρτα γραφικών θα πάρω καινούργιο. Σαν κάτι να μου θυμίζει αυτό το πρόβλημα.. Ξέρεις μπορεί η οθόνη σου να μην έχει πρακτικά πρόβλημα, αλλά still να είναι εκείνη το πρόβλημα. Σου εμφανίζει κάποιες "συχνότητες" λες, αυτές μάλλον θα έχουν high refresh rate όπου η οθόνη σου δεν μπορεί να αντεπεξέλθει.. Ο στόχος σου είναι το Safe Mode, στο οποίο έτσι δεν μπορείς να μπεις.. Δοκίμασε να Plugάρεις ένα άλλο Monitor, και πιθανότατα θα αντέξει και το refresh rate και το resolution (αν είναι κανένα LCD νέας γενιάς) και έτσι θα μπεις να κάνει ότι γουστάρεις. (Ίσως και Format, για να μη τα ακουμπάς στους τεχνικούς) Επίσης θέλω να μάθω αν σε περίπτωση που αφαιρέσω τον σκληρό δίσκο και τον προσθέσω σε καινούργιο υπολογιστή θα χρειαστεί format ???????? Μέσα στον σκληρό έχω την πτυχιακή εργασία μου που την χρειάζομε οποσδήποτε! Φυσικά και δεν θα χρειαστείς Format, θα την βρεις και θα την αντιγράψεις την πτυχιακή σου από εκεί που την έχεις.. Μόνο το λειτουργικό σου ή οποιαδήποτε εγκατεστημένη εφαρμογή μην περιμένεις να δουλέψει.. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Welcome στην κοινότητά μας.. /Koritsi_Gia_PC
@topos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 α)Δοκιμασε να κανεις ενα reset bios,αν σε μπερδευουν τα jumpers απλα βγαλε την μπαταρια για κανενα 2λεπτο.. β)Βαλε-βγαλε μια το καλωδιο ρευματος απο το τροφοδοτικο κ απο οθονη... γ)Τον σκληρο μπορεις να τον τοποθετησεις σε οποιοδηποτε αλλο pc αλλα ως δευτερο,επισης ρυθμισε το jumper του αναλογος(slave/master).
freebird75 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Την ώρα που μπουτάρει ο υπολογιστής μετά τις post screens, πάτα το πλήκτρο F8. Θα σου εμφανιστεί μία οθόνη με επιλογές, εσύ θα επιλέξεις "ασφαλή λειτουργία". Αφού ξεκινήσουν τα windows τότε μπές στις επιλογές της οθόνης και επέλεξε την χαμηλότερη ανάλυση που σου επιτρέπει. Έπειτα κάνε επανεκκίνηση τον υπολογιστή. Μετά απο τις παραπάνω κινήσεις λογικά θα μπορέσεις να μπείς κανονικά στο περιβάλον των windows. Απλά η ανάλυση θα είναι χαμηλή, οπότε ξαναμπαίνεις στο μενού των ρυθμίσεων της οθόνης και ρυθμίζεις την ανάλυση που θέλεις. Το πρόβλημά σου μάλλον δημιουργήθηκε επειδή άλλαξες την ανάλυση του υπολογιστή και το μονιτορ σου δεν την υποστηρίζει...
georkour Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δεν είχα αλλάξει ανάλυση ούτε συχνότητα από την κάρτα....... Θα κάνω reset την μητρική μάλλον για να δώ τι θα γίνει,βλέπω μια μεγάλη στρογγυλή μπαταρία μπροστά αυτή θα αφαιρέσω.
georkour Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Πήγα να βγάλω την μπαταρία από την μιτρική και όταν έβαλα το κατσαβιδάκι στην εγκοπή ξεκόλησε ο υποδοχέας μαζί με την μπαταρία........ Όταν άνοιξα τον υπολογιστή παραμένει το πρόβλημα ενώ τώρα βγάζει έναν ήχο η μητρική..... Τελικά θα πάρω καινούργιο.
freebird75 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Πήγα να βγάλω την μπαταρία από την μιτρική και όταν έβαλα το κατσαβιδάκι στην εγκοπή ξεκόλησε ο υποδοχέας μαζί με την μπαταρία........ Όταν άνοιξα τον υπολογιστή παραμένει το πρόβλημα ενώ τώρα βγάζει έναν ήχο η μητρική..... Τελικά θα πάρω καινούργιο. Θα μπορούσες απλά να κάνεις αυτό που σου πρότεινα. Στο φινάλε το motherboard έχει σχέση με τις ρυθμίσεις τις κάρτας γραφικών μόνο όταν η κάρτα γραφικών είναι on-board... Επίσης η ανάλυση μπορεί να αλλάξει και από κάποιο πρόγραμμα ή παιχνίδι που τρέχει στον υπολογιστή σου. Επίλέγοντας ασφαλή λειτουργία ο υπολογιστής λειτουργεί με την χαμηλότερη δυνατή ρύθμιση... οπότε μετά μπορείς να κάνεις αλλάγές...
@topos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Πήγα να βγάλω την μπαταρία από την μιτρική και όταν έβαλα το κατσαβιδάκι στην εγκοπή ξεκόλησε ο υποδοχέας μαζί με την μπαταρία........ Όταν άνοιξα τον υπολογιστή παραμένει το πρόβλημα ενώ τώρα βγάζει έναν ήχο η μητρική..... Τελικά θα πάρω καινούργιο. Λογικα με ενα κολλητηρι και λιγη υπομονη σωνετε η μητρικη...
georkour Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 freebird75 μα δεν μπορώ να μπώ καν σε safe mode. Μόλις ανάβω τον υπολογιστή και ανάψει και η οθόνη η πρώτη εικόνα που δείχνει έιναι αυτό το μύνημα που ανέφερα στην αρχή. Πάτησα F8 αλλά δεν έγινε τίποτα,η οθόνη έσβησε μετά.
raider Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 παιδια εχω και εγω ενα παρομοιο προβλημα.μου βγαζει το μηνυμα ''digital signal out of range'' οταν συνδεσω στην οθονη το PS3.με τον υπολογιστη δουλευει μια χαρα!η οθονη ειναι LG 20''.εχει τυχη σε καποιον αλλο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.