maouniarhs Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Καλησπέρα καταρχήν σε ολους. Το προβλημα μου ειναι το εξης: Προσφατα εκανα μια αναβαθμιση της RAM στο PC μου. Στα καλα καθουμενα ειτε μεταφερω καποια αρχεια ειτε βλεπω ενα βιντεο ειτε παιζω ενα παιχνιδι, το pc μου πεταει bluescreen. Χτες ηταν η 3η φορα που εκανα format ελπιζοντας οτι θα στρωσει αλλα παλι τιποτα!!! Οι μνημες που εβαλα ειναι αυτες http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555322 .Χρησιμοποιω Vista 64bit SP1 με μητρικη ASUS-P5QC μπορει κανεις να βοηθησει; μηπως η μνημες ειναι για πεταμα; Επισυναπτω το error log των windows και σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας. bluescreen.txt
geldwer1 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Κάνε ένα bios update πρώτα.Επίσης μπορεί να έχει μολυνθεί το win32k.sys.
pappous_soulis Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 BIOS update. Αν συνεχίσουν τα προβλήματα, τρέξε ένα memtest για κάμποσες ώρες.
caution Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 memtest αφού βεβαιωθείς ότι είναι σωστά setαρισμένες...
maouniarhs Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Kαλα ολα αυτα, αλλα επειδη ειμαι λιγο ασχετος πως ακριβως κανω αυτο το bios update;Βρηκα αυτο στο support της asus:"P5QC BIOS 2103 Enhance the compatibility with certain memory.To κατεβασα και ειναι ενα αρχειο με επεκταση *.rom. Πως ακριβως το εγκαθιστω αυτο; και επισης εχω ακουσει οτι ειναι λιγο επικινδυνο Η μητρικη που εχω ειναι ASUS P5QC).
skatopaido Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 φιλε μου κοιτα στο bios καπου εκει που λεει για τις μνημες και βαλε command rate -->2t.και με την ευκαιρια καλλως σας βρηκα !!!καλως ηρθα
pappous_soulis Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Παίρνα το αρχείο αυτό σε ένα usb φλασάκι. (το φλασάκι να μην περιέχει τίποτε άλλο) Όταν μπεις στο BIOS της μητρικής σου, στην προτελευταία καρτέλα αν θυμάμαι καλά πρέπει να'χει μια εφαρμογή που λέγεται EZ Flash. Μπαίνεις σ'αυτή και επιλέγεις το αρχείο απ'το φλασάκι για να κάνεις update το BIOS. Καλού κακού κάνε και ένα backup το παλιό. Σημαντικό, άμα δεις ότι αργεί το update ΜΗΝ κλείσεις το PC γιατί η μητρική σου θα πάει άκλαφτη.
maouniarhs Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 thanks pappou νομιζω οτι με καλυψες:-D θα το δοκιμασω και σας πω νεοτερα..
freestyoler93 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 ναι τρεξε ενα memtest..εγω πιστευω πως δεν εχεις βαλει τα ρευματα και τα timings που λενε πανω οι ραμ στο bios..για ριξε μια ματια...
linuxovios Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 1) Θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι οι μνήμες είναι σωστά σεταρισμένες στο bios (που δε νομίζω να τις αναγνωρίζει σωστά, όπως την πλειοψηφία των μνημών) 2) bios update 3) memetest 4) Kαλα ολα αυτα, αλλα επειδη ειμαι λιγο ασχετος Για να μη μείνεις χωρίς pc λοιπόν, εγώ θα πρότεινα είτε να τα κάνεις όλα αυτά (ειδικά το bios update) με κάποιον φίλο σου που ξέρει, είτε να πας στο service κάποιου καταστήματος. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 07:25 ---------- φιλε μου κοιτα στο bios καπου εκει που λεει για τις μνημες και βαλε command rate -->2t Το command rate θα είναι by default σωστά ρυθμισμένο. Το πιθανότερο είναι να είναι λάθος τα timings και τα ρεύματα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 07:26 ---------- 5) Οι μνήμες σε τι διάταξη κάθονται στο motherboard? Είσαι σίγουρος ότι έχεις χρησιμοποιήσει το ενδεδειγμένο ζεύγος για dual channel? Επίσης, έβαλες αυτές που αγόρασες μόνο, ή έχεις και τις παλιές ?
alex89 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Στο bios οι μνήμες τι τάση έχουν και σε τι συχνότητα τρέχουν;
maouniarhs Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 τελικα εκανα το bios update αλλα παρολα αυτα δεν αλλαξε κατι. Τελικα ηρθε ενας φιλος μου χτες και το ειδε. Επαιξε με τα ρολογια για καμμια ωρα, (δεν πολυκαταλαβα ακριβως τι εκανε) αλλα τελικα και που τα "πειραξε παλι δεν εστρωνε!! (την μια φορα αργουσε ποιο πολυ να κρασαρει την αλλη λιγοτερο. Τελος βρηκε λυση απλως κατεβαζοντας τα FSB της μνημης στα 800. Ναι αλλα εγω τι στο καλο εδωσα 90€ να παρω 1333αρες μνημες οι οποιες χανουν αποδοση??? Δεν ξερω απελπιστικα ( την ASUS μου μεσα!!!:mad:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.