Προς το περιεχόμενο

Μακρύ D-Sub καλώδιο και μικρή ανάλυση.

SpyrosR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την καλησπέρα μου.

Δε ξέρω αν είναι το σωστό section αλλά αυτό μου ταιριάζει καλύτερα. :o

Έως τώρα έτρεχα την οθόνη μου με το καλώδιο που τη συνόδευε, περίπου 1.8 μέτρα. Το θέμα είναι ότι ήθελα να την απομακρύνω από τη μονάδα, κι έτσι αγόρασα ένα καλώδιο των 3 μέτρων. Εκεί άρχισαν και τα προβλήματα...

- Αν ξεκινήσω το PC με το καινούριο καλώδιο, η maximum ανάλυση που μπορώ να έχω είναι... 640 x 480! Η φυσιολογική που τρέχω είναι 1280 x 1024.

- Αν ξεκινήσω με το παλιό καλώδιο, και όταν έχει σηκωθεί ο Xorg το αλλάξω με το καινούριο, η ανάλυση παραμένει εκεί που πρέπει, δε πέφτει. Άρα προφανώς το καλώδιο "μπορεί" να "μεταφέρει" υψηλότερες αναλύσεις.

- Αν βάλω το καλώδιο πάνω σε PCI-E VGA (NV 8400GS) η ανάλυση γίνεται 800 x 600. Και πάλι δεν είναι η native, αλλά είναι μεγαλύτερη απ' αυτή που παίρνω απ' την on-board VGA (NV 6150).

- Αν χρησιμοποιήσω την DVI έξοδο (είτε της on-board είτε της PCI-E) με καλώδιο 5 μέτρων και ανταπτοράκι DVI (F) σε D-Sub (M) τότε δεν έχω καν εικόνα... ούτε κατά το post.

Πως εξηγείται το φαινόμενο και τι μπορώ να κάνω; :fear:

Δημοσ.

Το φαινόμενο εξηγείτε ότι υπερβαίνεις τις προδιαγραφές των καλωδίων. Μπορείς να βάλεις πάνω από 3 μέτρα καλώδιο μόνο hdmi. Όχι όμως από dvi adaptor.

Τώρα αν κάποιος έχει καταφέρει να βάλει VGA πάνω από 3 μέτρα και να μην είχε προβλήματα αυτό θα οφείλετε στο γεγονός ότι ο εξοπλισμός του vga-καλώδιο-οθόνη έτυχε να έχει μεγαλύτερες ανοχές στις απώλειες του καλωδίου.

Δημοσ.

Αυτο δεν δικαιολογειται με 3 μετρα καλωδιο.

Οι ανοχες ειναι πολυ μεγαλυτερες ακομα και αν ο εξοπλισμος καπου ειναι προβληματικος.

Με αλλο καλωδιο το κανει?

Δημοσ.
Αυτο δεν δικαιολογειται με 3 μετρα καλωδιο.

Οι ανοχες ειναι πολυ μεγαλυτερες ακομα και αν ο εξοπλισμος καπου ειναι προβληματικος.

Με αλλο καλωδιο το κανει?

+1...

Χρόνια τώρα χρησιμοποιώ 2 VGA 10μετρα καλώδια χωρίς το παραμικρό πρόβλημα ούτε στην ανάλυση ούτε στην ποιότητα εικόνας. Εννοείται βέβαια ότι το καλώδιο είναι πολύ καλής ποιότητας και δεν έχει καμία, μα καμία απολύτως σχέση (ακόμα και οπτικά) με το VGA καλωδιάκια του μέτρου που συνοδεύουν συνήθως τα monitor...

Δημοσ.

κι αυτο σχετικο ειναι.

Και εγω χρησιμοποοιω δυο 10μετρα dvi μετριας ποιοτητας και δεν εχω κανενα προβλημα ποιοτητας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...