pan-pan Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Καλησπέρα σας, Θα ηθελα να μάθω αν υπάρχει κάποια usb συσκευή που να έχει την δυνατότητα να λειτουργεί σαν remote control για όλες τις συσκευές ενω σπιτιού (tv , radio, a/c etc) Ευχαριστω πολυ
the_eye Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Μπορείς να πάρεις ένα IRDA usb και με κατάλληλο software να αναπαράγεις τα σήματα των τηλεκοντρόλ.
21century Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Καλο θα ηαν αν εχεις πληροφοριες και για το χειρισμο των windows media center στα Βιστα απο τηλεχιεριστηριο, υπαρχιε στο τοσιμπα μου ir driver αλλα δεν βλεπω κατι περισσοτερο..
nikolaos_ Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Πώς μπορεί το ubuntu να αναγνωρίσει τον MA-620 usb infrared adapter? Προσπαθώ κι εγώ να κάνω το ίδιο (χειρισμό οικιακών συσκευών που έχουν υπέρυθρες, π.χ. τηλεόραση, κλιματιστικό) αλλά στο pentium 3 που έχω ubuntu χωρίς κάποιο GUI. Έκανα apt-get install irda-utils και άλλαξα τα /etc/default/irda-utils, /etc/modules, /etc/modprobe.d/irda-utils σύμφωνα με οδηγίες που βρήκα κυρίως στη https://help.ubuntu.com/community/IrdaHowto (αλλά και σε άλλες ιστοσελίδες). Το πρόβλημα μου φαίνεται είναι η αδυναμία να "δει" το MA-620. Θα προσπαθήσω να το ξεπεράσω, αλλά και πάλι αν κάποιος έχει κάτι να μου πει τον παρακαλώ να απαντήσει. Μετά θα δούμε αν θα πάρουμε το lirc ή κάτι άλλο...
firewalker Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Έχετε υπόψιν ότι άλλο το πρωτόκολλο IrDA και άλλο το Ir.
nikolaos_ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Μόλις σήμερα μπόρεσα και ασχολήθηκα. Πράγματι, δεν ήθελα καθόλου το IrDA και κράτησα το lirc. Το MA-620 αναγνωρίζεται από το /dev/ttyUSB0 και έτσι έκανα irrecord --driver=XXX --device=/dev/ttyUSB0 lircd.conf όπου με XXX δοκίμαζα διάφορους drivers από αυτούς που προτείνει. Μερικοί δεν δούλευαν καθόλου, άλλοι φαίνονταν να δουλεύουν αλλά τελικά καταγράφονταν μηδενικοί κωδικοί από το τηλεκοντρόλ, που ήθελα να καταγράψω. Ενώ λειτουργούσαν, δεν είχαν αποτέλεσμα. Καμιά πρόταση για να καταφέρω να το βάλω να δουλέψει; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:00 ---------- Πολύ ενδιαφέρουσα είναι αυτή η σειρά εντολών, τη βρήκα ψάχνοντας στο διαδίκτυο στη διάρκεια των διάφορων δοκιμών: /bin/stty -F /dev/ttyUSB0 38400 raw cs8 hexdump /dev/ttyUSB0 (και στρέφουμε ένα τηλεκοντρόλ στον IR πομποδέκτη)
firewalker Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Αν το MA-620 δεν υποστηρίζει SIR (κατά 99 % δεν έχει) δεν πρόκειται να δουλέψει με το Lirc.
nikolaos_ Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Δεν έχω καθόλου εμπειρία στο RS-232. Πώς μπορώ να το διαπιστώσω ότι το MA-620 δεν υποστηρίζει SIR; Άλλωστε με αυτό το σκριπτάκι /bin/stty -F /dev/ttyUSB0 38400 raw cs8 hexdump /dev/ttyUSB0 δείχνει ότι γίνεται λήψη από το MA-620, η οποία νομίζω είναι σειραϊκή ή εγώ κάτι δε καταλαβαίνω καλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.