Προς το περιεχόμενο

usb remote control

pan-pan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Θα ηθελα να μάθω αν υπάρχει κάποια usb συσκευή που να έχει την δυνατότητα να λειτουργεί σαν remote control για όλες τις συσκευές ενω σπιτιού (tv , radio, a/c etc)

Ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

Καλο θα ηαν αν εχεις πληροφοριες και για το χειρισμο των windows media center στα Βιστα απο τηλεχιεριστηριο, υπαρχιε στο τοσιμπα μου ir driver αλλα δεν βλεπω κατι περισσοτερο..

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Πώς μπορεί το ubuntu να αναγνωρίσει τον MA-620 usb infrared adapter?

Προσπαθώ κι εγώ να κάνω το ίδιο (χειρισμό οικιακών συσκευών που έχουν υπέρυθρες, π.χ. τηλεόραση, κλιματιστικό) αλλά στο pentium 3 που έχω ubuntu χωρίς κάποιο GUI.

Έκανα apt-get install irda-utils και άλλαξα τα /etc/default/irda-utils, /etc/modules, /etc/modprobe.d/irda-utils σύμφωνα με οδηγίες που βρήκα κυρίως στη https://help.ubuntu.com/community/IrdaHowto (αλλά και σε άλλες ιστοσελίδες).

Το πρόβλημα μου φαίνεται είναι η αδυναμία να "δει" το MA-620.

Θα προσπαθήσω να το ξεπεράσω, αλλά και πάλι αν κάποιος έχει κάτι να μου πει τον παρακαλώ να απαντήσει.

Μετά θα δούμε αν θα πάρουμε το lirc ή κάτι άλλο...

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μόλις σήμερα μπόρεσα και ασχολήθηκα. Πράγματι, δεν ήθελα καθόλου το IrDA και κράτησα το lirc.

Το MA-620 αναγνωρίζεται από το /dev/ttyUSB0 και έτσι έκανα

irrecord --driver=XXX --device=/dev/ttyUSB0 lircd.conf

όπου με XXX δοκίμαζα διάφορους drivers από αυτούς που προτείνει. Μερικοί δεν δούλευαν καθόλου, άλλοι φαίνονταν να δουλεύουν αλλά τελικά καταγράφονταν μηδενικοί κωδικοί από το τηλεκοντρόλ, που ήθελα να καταγράψω. Ενώ λειτουργούσαν, δεν είχαν αποτέλεσμα.

Καμιά πρόταση για να καταφέρω να το βάλω να δουλέψει;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:00 ----------

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι αυτή η σειρά εντολών, τη βρήκα ψάχνοντας στο διαδίκτυο στη διάρκεια των διάφορων δοκιμών:

/bin/stty -F /dev/ttyUSB0 38400 raw cs8

hexdump /dev/ttyUSB0

(και στρέφουμε ένα τηλεκοντρόλ στον IR πομποδέκτη)

Δημοσ.

Δεν έχω καθόλου εμπειρία στο RS-232.

Πώς μπορώ να το διαπιστώσω ότι το MA-620 δεν υποστηρίζει SIR;

Άλλωστε με αυτό το σκριπτάκι

/bin/stty -F /dev/ttyUSB0 38400 raw cs8

hexdump /dev/ttyUSB0

δείχνει ότι γίνεται λήψη από το MA-620, η οποία νομίζω είναι σειραϊκή ή εγώ κάτι δε καταλαβαίνω καλά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...