vandermonde Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Αν και είχαμε εργαστήρια, γι' αυτά τα μαθήματα. οπως και για ψηφιακη σχεδιαση, αρχιτεκτονικη υπολογιστων, δικτυα και αλλα πολλα.....
rotten crusader Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Αφεντικο7=αφεντικο7 Blondeamon=Ε λοιπον το αφεντικό έπεσε μέσα..."φοιτητής, περιφερειακού πολυτεχνείου -νησιώτικου-που τη συγκεκριμένη σχολή, δεν την έπιανε",Και προφανώς έχει μια εμμονή με τα πολυτεχνικά για τους δικούς του λόγους,δεν είναι φόρουμ ψυχανάλυσης,δεν θα επεκταθώ περισσότερο.Δεν θέλω να φανώ ξερόλας ή εξυπνάκιας,αλλα δυστυχώς,μερικά πράγματα πρεπει να ειπωθούν,γιατί κάποιοι βασίζονται στις απόψεις που ειπώνονται εδω πέρα,και είναι εγκληματικό,τουλάχιστον όταν πρόκειται για αποφάσεις ζωής,να επηεραστούν απο τα σύνδρομα κατωτερώτητας και τα απωθημένα του καθενός.Για να εστιάσουμε λίγο στο θέμα,μπας και βοηθήσουμε τον topic starter και όχι μόνο,τα πολυτεχνεία δεν είναι πανάκεια,η πληροφορική απθ είναι μία αξιοπρεπής σχολή,όπως και το πα.πει.,αλλά στην πανελλαδική κατάταξη πανεπιστημιακών τμημάτων που πραγματεύονται την πληροφορική/επιστήμη υπολογιστών,δεν είναι στις πρώτες θέσεις.Μπορεί οι διαφορές τους με τα κορυφαία της κατάταξης να είναι απειροελάχιστες,μπορεί να ναι ουσιώδεις.Το θέμα είναι οτι αν σ'αρέσει η πληροφορική/επιστήμη υπολογιστών,όλα τα αντίστοιχα αει,απο την πληροφορική κέρκυρας μέχρι της πληροφορική του καποδιστριακού,μπορούν να σου δώσουν τα εφόδια για να ασχοληθεί και να ελιχθείς επαγγελματικά στον τόμεα που σ'αρέσει.Οπότε κάνε το μηχανογραφικό σου,έχωντας υπ'οψιν οτι χαμένος δεν πάς όπου και να περάσεις,και σε προτεραιότητα βάλε τις σχολές που σε ενθουσιάζουν-με βάσει τα δικά σου κριτήρια,καλο θα ταν να ναι ο οδηγός σπουδών ένα απ'αυτά-και ύστερα όλες όσες έστω και οριακά σε φέρνουν σε επαφή με το αντικείμενο που επιθυμείς να σπουδάσεις!
WordUp Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Εγώ που έκανα μια μικρή έρευνα με τις σχολές πληροφορικής στην Ελλάδα, βρήκα και αυτό εδώ στο site του ΑΠΘ Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο κατατάχθηκε μεταξύ των 15 κορυφαίων Ινστιτούτων παγκοσμίως, στον τομέα Συστημάτων και Τεχνολογίας Λογισμικού. http://www.csd.auth.gr/information/distinction.php κάνοντάς το μια από τις πρώτες επιλογές μου, αλλά με αυτά που διαβάζω από μερικούς φίλους εδώ μέσα, αλλάζω γνώμη. Πραγματικά, θα πάταγα σε μαθήματα, αλλά είμαι 500km μακριά
afentiko7 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Εγώ που έκανα μια μικρή έρευνα με τις σχολές πληροφορικής στην Ελλάδα, βρήκα και αυτό εδώ στο site του ΑΠΘ Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο κατατάχθηκε μεταξύ των 15 κορυφαίων Ινστιτούτων παγκοσμίως, στον τομέα Συστημάτων και Τεχνολογίας Λογισμικού. Αμερικανιές, προωθούν τα δικά τους ιδρύματα, για να μειώσουν τα δικά μας. Γνωστά τα κόλπα τους. :lol:
myle Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Έχω κάνει μια αρκετά μεγάλη έρευνα πάνω στον θέμα των πανεπιστημίων πληροφορικής στην Ελλάδα σε σύγκριση με εξωτερικό, με βάση κάποιο δείκτη αξιολόγησης. Σε ερευνητικό επίπεδο (που σημαινεί κατα πόσο οι καθηγητές ασχολούνται με το αντικειμενο τους) είναι πρώτη η Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Πάτρας... Μηχανικών η/υ & Πληροφορικής εννοείς. Το αντίστοιχο ΕΑΙΤΥ είναι δίπλα.
darksize_ Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Καλησπέρα, συγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα, είχα ξεχαστεί τελείως. Κατα ρχας, ρώτησε κάποιος φίλος από πάνω γιατί δε θέλω να πάω σε κάποιο ημμυ μιας και χω 18000 μόρια. Δε θέλω να γίνω μηχανικός, ούτε ηλεκτρολόγος, ούτε ηλεκτρονικός κτλ Δε με ενδιαφέρει καθόλου αυτός ο τομέας, είδα τα μαθήματα στους ημμυ και δε μου αρέσουν καθόλου. Ονειρο μου είναι να καθομαι σπιτι να φτιαχνω ιστοσελίδες, να φτιάχνω προγράμματα για πελάτες, να ασχολούμαι με την ανάπτυξη λογισμικού, με δίκτυα, διαχείρηση δικτίων, πληροφορίες κτλ όνειρο μου επισης είναι να ανοιξω κάποια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού με παροχές διάφορων υπηρεσιών σε πελάτες, μπορει το λογισμικό να χει να κάνει με παιχνίδια Η μηχανολογία δεν είναι για μένα, τα κυκλώματα και οι φυσικές είναι σίχαμα για μενα. Και ναι, οι ημμυ μπορεί να παίρνουν ΤΑ λεφτά στο δημόσιο, στον ιδιωτικό όμως, πίστεψε με το χω ψάξει το θέμα, οι καλοί προγραμματιστές με όρεξη και μεράκι μπορούν να βγάλουν τα πενταπλάσια λεφτά σε λιγότερο χρόνο. δε πρόκειται να γίνω θύμα του δημοσίου της ελλάδος, διότι θέλω να κάνω σοβαρή καριέρα. η πληροφορική συγκεκριμένα στο απθ, έχει τα μαθηματα που μου ταιριάζουν έχω ασχοληθεί με προγραμματισμό μόνος μου για 1 μιση χρόνο και είμαι 100% σίγουρος πως αυτό θα θελα να κάνω στην υπολοιπη ζωή μου. σκέφτομαι βασικά μετά να κάνω κανα μεταπτυχιακό στο μάρκετινγκ η τίποτα τέτοιο, παρά να κάθομαι σε ένα ημμυ για ένα πτυχίο πολυτεχνείου, τι να το κάνω αν δε το γουστάρω; Δε θέλω να γίνω σα το ξάδερφό μου που χτυπάει το κεφάλι του τώρα γιατί δε μπορεί να τελειώσει τη σχολή. το μηχανογραφικό το κανα, έβαλα 1 επιλογή απθ 2 μακεδονίας μετά έβαλα άλλες σχολές πληροφορικής όπως κέρκυρας, κρήτης, πειραιά κτλ ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας
afentiko7 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 οι καλοί προγραμματιστές με όρεξη και μεράκι μπορούν να βγάλουν τα πενταπλάσια λεφτά σε λιγότερο χρόνο. πως το εννοείς το καλοί? Τώρα, αν ο σαϊτάς θεωρείται δουλειά με προοπτική ας γελάσω. Δουλειά θα βρεις, αλλά να μπιπ στο τάληρο, δεν το νομίζω. Υπο φυσιολογικές συνθήκες, πάντα. σκέφτομαι βασικά μετά να κάνω κανα μεταπτυχιακό στο μάρκετινγκ Τι σχέση έχει το μαρκετινγκ με τον προγραμματισμό?
darksize_ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 πως το εννοείς το καλοί? Τώρα, αν ο σαϊτάς θεωρείται δουλειά με προοπτική ας γελάσω. Δουλειά θα βρεις, αλλά να μπιπ στο τάληρο, δεν το νομίζω. ελπίζω να γνωρίζεις πως η πληροφορική δεν είναι μόνο προγραμματισμός έτσι; μπορείς να είσαι μπιπ στο τάληρο όπως λες, αρκεί να χεις λίγο παραπάνω μυαλό, αν ψαχτείς πραγματικά θα με καταλάβεις. επίσης από ότι φένεται δεν έχεις ψαχτεί καθόλου στο τομέα αυτό, το μάρκετινγκ συνδέεται άμεσα με τη πληροφορική. πρέπει να καταλάβετε κάτι, η πληροφορική δεν είναι "μπαίνω μέσα καθηγητής στο δημόσιο" αν το πιστεύετε αυτό είστε χαμένοι από πρώτο χέρι.
afentiko7 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 ελπίζω να γνωρίζεις πως η πληροφορική δεν είναι μόνο προγραμματισμός έτσι; Καλά εσύ πριν δεν έλεγες, πως σ αρέσει ο προγραμματισμός? Ασφαλώς και δεν είναι μόνο αυτό και υπάρχουν και καλύτερες θέσεις σε άλλους τομείς. επίσης από ότι φένεται δεν έχεις ψαχτεί καθόλου στο τομέα αυτό, το μάρκετινγκ συνδέεται άμεσα με τη πληροφορική. βεβαίως και συνδέεται, ως ένα κομμάτι της επιχείρησης, που πρέπει και αυτό να υλοποιηθεί λογισμικά. Μέχρι εκεί, όμως πρέπει να καταλάβετε κάτι, η πληροφορική δεν είναι "μπαίνω μέσα καθηγητής στο δημόσιο" αν το πιστεύετε αυτό είστε χαμένοι από πρώτο χέρι. Από άτομα που ξέρω, πρώην συμφοιτητές μου σε μεγαλύτερα έτη, οι δημόσιοι παίρνουν αυτή τη στιγμή (μιλάμε για 24, 25 χρονών) παίρνουν καλύτερο μισθό από τους ιδιωτικούς. Και δουλεύουν και στάνταρ ωράριο.
darksize_ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Καλά εσύ πριν δεν έλεγες, πως σ αρέσει ο προγραμματισμός? Ασφαλώς και δεν είναι μόνο αυτό και υπάρχουν και καλύτερες θέσεις σε άλλους τομείς. Εχμ, δεν μου αρέσει ΜΟΝΟ ο προγραμματισμός, ξανα διάβασε αυτό που είπα. βεβαίως και συνδέεται, ως ένα κομμάτι της επιχείρησης, που πρέπει και αυτό να υλοποιηθεί λογισμικά. Μέχρι εκεί, όμως Κάνεις μεγάλο λάθος, ψάξτο περισσότερο, βαριέμαι να στο αναλύω τώρα. Από άτομα που ξέρω, πρώην συμφοιτητές μου σε μεγαλύτερα έτη, οι δημόσιοι παίρνουν αυτή τη στιγμή (μιλάμε για 24, 25 χρονών) παίρνουν καλύτερο μισθό από τους ιδιωτικούς. Και δουλεύουν και στάνταρ ωράριο. διευκρήνησε λίγο τι εννοείς όταν λες "ιδιωτικός"; Τι δουλειά κάνουν αυτοί οι "ιδιωτικοί" που αναφέρεις; Σου λέω ένα μυστικό. Εκτός απ'τους δημόσιους υπαλλήλους και τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, υπάρχουν και κάποιοι που λέγονται αυτοαπασχολούμενοι. Αυτοί συνηθίζουν να δουλεύουν σε δικό τους ωράριο και πρόγραμμα, να ζουν πολύ καλύτερα, και να βγάζουν πολλά περισσότερα λεφτά. Αλλά για να πετύχεις έτσι πρέπει να μην είσαι κολλημένος σε ένα πράγμα.
afentiko7 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Κάνεις μεγάλο λάθος, ψάξτο περισσότερο, βαριέμαι να στο αναλύω τώρα. Κοίτα, τα φόρουμ είναι για να βοηθιόμαστε, δεν μπαίνεις σε ένα φόρουμ, ζητάς πληροφορίες, μετά λες το βρήκα και στη συνέχεια το παίζεις μάγκας και λες στον άλλο τράβα κουρέψου. Αν έχεις να πεις κάτι, πες το, εκτός και αν είναι κρατικό μυστικό. Α, και χωρίς τουπέ. διευκρήνησε λίγο τι εννοείς όταν λες "ιδιωτικός"; Τι δουλειά κάνουν αυτοί οι "ιδιωτικοί" που αναφέρεις; Από δικτυάδες, μέχρι τεχνικοί και μεταφραστές. Τι δουλειά νομίζεις, ότι κάνει κάποιος που τελειώνει ένα ΑΕΙ? CEO? αυτοαπασχολούμενοι Εσύ δλδ αν έστηνες μια εταιρεία, το σάιτ σου θα το ανέθετες στον πρώτο τυχόντα "αυτοαπασχολούμενο" ή σε μια εταιρεία που ασχολείται με τέτοιες δουλειές. Γιατί άλλο κώδικα παράγει ένα άτομο μόνο του και άλλο 10. Α, και προσγειώσου, μου θυμίζεις συμφοιτητές μου, που ονειρεύοντουσαν μισθούς 5 και 6 χιλιάρικα και ακόμα ψάχνουν εργασία.
darksize_ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Εσύ δλδ αν έστηνες μια εταιρεία, το σάιτ σου θα το ανέθετες στον πρώτο τυχόντα "αυτοαπασχολούμενο" ή σε μια εταιρεία που ασχολείται με τέτοιες δουλειές. Γιατί άλλο κώδικα παράγει ένα άτομο μόνο του και άλλο 10. Α, και προσγειώσου, μου θυμίζεις συμφοιτητές μου, που ονειρεύοντουσαν μισθούς 5 και 6 χιλιάρικα και ακόμα ψάχνουν εργασία. Αυτό ακριβώς εννοώ να μην είσαι κολλημένος. Υπάρχουν πολλά περισσότερα να κάνεις από το να παίρνεις δουλειές εταιρειών, που σε κάνει πάλι υπάλληλο.
afentiko7 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Αυτό ακριβώς εννοώ να μην είσαι κολλημένος. Υπάρχουν πολλά περισσότερα να κάνεις από το να παίρνεις δουλειές εταιρειών, που σε κάνει πάλι υπάλληλο. Και ξαναρωτάω, πες μου ένα από όλα αυτά που μπορείς να κάνεις. Και κατέβα από το καλάμι, θα προσγειωθείς πολύ ανώμαλα.
darksize_ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Και ξαναρωτάω, πες μου ένα από όλα αυτά που μπορείς να κάνεις. Και κατέβα από το καλάμι, θα προσγειωθείς πολύ ανώμαλα. Ότι είχα να πω το πα σε προηγούμενα posts. Δεν έχω ανέβει σε κανένα καλάμι, απλά είμαι άτομο που ψάχνεται πολύ πρωτού κάνει κάτι και προσπαθεί αυτά που κάνει να έχουν νόημα. καλή συνέχεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.