Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση-αγορά νέου PC μέχρι 1000 ευρώ για Video editing

Kariajoulas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά παίδες.

Ασχολούμαι με video editing ερασιτεχνικά. Έχω αρκετό καιρό ένα pC με P4 3.2 και μια και πήρα TV full HD, monitor 24 full HD και camcorder Full HD, ήρθε η στιγμή να πάρω και το μηχάνημα που θα τα συνδέει όλα.

Διαθέτω γύρω στα 1000 ευρώπουλα και σκοπεύω να του εγκαταστήσω στο βασικό boot (στον ένα σκληρό δίσκο) windows XP 64 για να του ρίξω τουλάχιστον 8 Gb RAM μια και το Premiere cs4 που χρησιμοποιώ για video editing δεσμεύει πολύ RAM.

Περιμένω τις προτάσεις σας για CPU. Αξίζει να επενδύσω σε Intel 7? Τι motherboard? (θα προτιμούσα να παίρνει πάνω από 2 σκληρούς δίσκους) και φυσικά κάρτα γραφικών με διπλή έξοδο HDMI.

Το μηχάνημα θα αγοραστεί πρώτες μέρες Σεπτέμβρη, οπότε οι 2 μήνες που μεσολοβούν καλό θα είναι να ληφθούν υπόψη στο μέτρο που μπορείτε να υπολογίσετε τυχόν μειώσεις τιμών ή κυκλοφορίες νέων προϊόντων.

Ευχαριστώ

• Απαντ. 128
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Από παιχνίδια έχουμε καμία απαίτηση τρελή;

To σίγουρο όπως λες και εσύ είναι ότι θα βάλεις μπόλικη ram και θα παίξεις με ssd και κάρτα με cuda.

Από εκεί και πέρα τα άλλα τα βλέπεις..1000€ με οθόνη;

Δημοσ.

Προς "nikos21aek"

1. Από παιχνίδια τίποτα το ιδιαίτερο. Όχι πως θα με χάλαγε να μπορεί να παίξει, αλλά που χρόνος για παιχνίδια....... Λόγω επεξεργασίας HD video θα έχει 1 gb ram η κάρτα γραφικών και γρήγορο επεξεργαστή να βοηθάει την CPU

2. Σχετικά με monitor γράφω ότι πήρα ένα full HD 24. Συγκεκριμένα το Samsung T240

Προς "Nick_Iommi"

Απ΄ ότι κατάλαβα μου προτείνεις να περιμένω τον νέο οικονομικό i5. Στο πρώτο link αναφέρεται

Το φθηνότερο Core i5 θα διαθέτει ενσωματωμένο ελεγκτή μνήμης Dual-Channel DDR3 αντί του tripple-channel στον Core i7, και έναν ελεγκτή DMI αντί του QPI για την επικοινωνία με το chipset P55 της Ιntel.

Δυστυχώς δεν γνωρίζω την ορολογία. Αν την γνωρίζεις εσύ μπορείς να μου πεις αν αυτό θα επηρεάσει και αν ναι, πόσο την επίδοση του PC σε ποσοστά επί % για τη δουλειά που το θέλω;

Thanks

p.s.

Στο πρώτο μήνυμα, κατά λάθος, περιόρισα τις προτάσεις σας σε CPU και κάρτα γραφικών. Εννοούσα χαρακτηριστικά πλήρους μονάδας PC, εκτός οθόνης

Δημοσ.

Ναι γιατί είπες διπλή έξοδο HDMI ρώτησα για οθόνη.

Τι να την κάνεις;

Πάντως man με μπερδεύεις.Με P4 κάνεις τόσο καιρό editing και τώρα σε απασχολεί το ποσοστό % για αυτό που θέλεις;

Σίγουρα αν ασχολείσαι πολύ με video editing θες quad cpu.Από εκεί και πέρα ο i7 δίνει ένα +25-30% σε απόδοση στο video encode από AMD και ίσως είναι μονόδρομος για αυτό που θέλεις.Aν ασχολείσαι πάρα πολύ..Στην απο κάτω φώτο frames per second για μετατροπή mpeg2 σε mkv..υπολογίζεις περίπου πόση ώρα θα χρειαστεί.. (μην κοιτάς τον πρώτο..κάνει 1000€..από τον δεύτερο και κάτω..:-D)

18897.png

(Btw Ο P4 μπορεί να μην βγάζει ούτε μισό ftame per second και σε γενικές γραμμές για ερασιτεχνική ασχολία με >10-15 fps είσαι πολύ μια χαρά..)

To μόνο μείον είναι το παιχνιδάκι που κάνει η ιntel με τα socket καθώς οι ι5 θα βγούν με άλλο socket και αν πας σε i7..η μοναδική σου αναβάθμιση σε cpu θα κοστίζει μόλις 500€ για επεξεργαστή στο μέλλον...Πιο γρήγορος θα είναι ο ι7 και θα διαθέτει και tripple channel..σε σχέση με τον i5...Αν πηγαίνεις μάλιστα με τη λογική ένα PC για πάρα πολύ καιρό μέχρι να τα φτύσει(λάθος λογική για εμένα-καλύτερα συχνή αναβάθμιση για σταθερή απόδοση για την εποχή που είσαι-αλλά δεκτή),τότε βούρ για ι7..Θα σου πρότεινα κιόλας να ξοδευτείς από τώρα να αγοράσεις τον επεξεργαστή καθώς λέγεται ότι ο "φθηνός" ι7 920 θα αποσυρθεί για να μείνουν οι υπόλοιποι ι7 στην τέρμα high end κατηγορία με την έλευση των ι5.

Βέβαια σου ξαναλέω με την λογική αναβάθμιση συχνή για σταθερή απόδοση για τις απαιτήσεις της εποχής καλύτερα ι5 που θα είσαι λίγο αργότερος αλλά θα μπορείς να αναβαθμίσεις κάποια στιγμή που ενδεχομένως να είναι και μεγαλύτερες οι απαιτήσεις τότε..γιατί το socket των ι5 λογικά...θα υποστηριχτεί περισσότερο.

Δημοσ.

Γεια σου "nikos21aek" (Παρεμπιπτόντως είμαι και εγώ ΑΕΚ)

Στο

Ναι γιατί είπες διπλή έξοδο HDMI ρώτησα για οθόνη.

Τι να την κάνεις;

Θέλω να στέλνω HDMI σήμα στο monitor και στην TV ταυτόχρονα και να συνδέω και τo HD camcorder εναλλάξ

Στο

Πάντως man με μπερδεύεις.Με P4 κάνεις τόσο καιρό editing και τώρα σε απασχολεί το ποσοστό % για αυτό που θέλεις;

Τόσο καιρό κάνω video editing σε SD video. Τώρα με το HD video αλλάζουν οι απαιτήσεις, οπότε το 25-30% που γράφεις, είναι μια σημαντική διαφορά

Στο

Βέβαια σου ξαναλέω με την λογική αναβάθμιση συχνή για σταθερή απόδοση για τις απαιτήσεις της εποχής καλύτερα ι5 που θα είσαι λίγο αργότερος αλλά θα μπορείς να αναβαθμίσεις κάποια στιγμή που ενδεχομένως να είναι και μεγαλύτερες οι απαιτήσεις τότε..γιατί το socket των ι5 λογικά...θα υποστηριχτεί περισσότερο.

Γενικά δεν αλλάζω εύκολα καταστάσεις και αντικείμενα (εκτός αν εμφανίσουν δυσλειτουργία. Αυτό ισχύει γενικά για τα πάντα στη ζωή μου. Αυτοκίνητα, μηχανές, ακόμα και με γυναίκες) οπότε δεν μ' ενδιαφέρει η προοπτική μιας μελλοντικής αναβάθμισης της CPU για να μην έχω πρόβλημα με το socket. Οπότε μάλλον προς i7 το βλέπω.

Κάνε τον κόπο να μου φτιάξεις ένα συνολάκι κομπλέ (εκτός από monitor)

Thanks

Δημοσ.

Μπορεί να βγει και παραπάνω να ξέρεις.(1100-1150€)

Δεν θα κάνω περικοπές.Αν έχω καταλάβει σωστά την φιλοσοφία σου.

Θα βάλω και ποιοτικό κουτί και ποιοτικό τροφοδοτικό.Δεν λέει αλλιώς..:-)

plaisiocomputers1246315.png

Edit:1130 έχω βάλει δύο κουτιά!

Απλά δεν έριξα τίποτα ποιοτικά το είδα 1230 και το άφησα πριν..χεχε δεν παρατήρησα τα 2 κουτιά :-D

Δημοσ.

και με 1300ε παιρνεις αυτο το οπλοπολυβολο που επισυναπτω -λιγες διαφοροποιησεις απο τον φιλο νικο (ο οποιος εβαλε 2 κουτια οποτε -100ε)+ενα κιτ για σοκετ 1366 και ενα μετατροπεα 2,5'' για τον ssd σε 3,5''+οπτικο μεσο ..οποτε παει μακρια η βαλιτσα...

post-136037-12906301289_thumb.jpg

Δημοσ.

Ωχ ναι!:-D

Βγάλε το ένα κουτί και βάλε τον ADATA τον SSD μέσα...

Φίλε skatopaido δεν το θέλει για παιχνίδια το pc o άνθρωπος...Τι να την κάνει την 4890..χωρίς cuda κιόλας που το χρειάζεται..Και το τροφοδοτικό Overkill είναι και το 610...

Μετατροπέα για τον SSD γιατί;

Δημοσ.

οκ.παω πασο.διαβασμα πιο προσεκτικα και λεει ο φιλος μας 1gb καρτα.το τροφοδοτικο το εβαλα για ενα πιθανο cf στο μελλον,αλλα μαλλον δεν χρειαζεται.ανακεφαλαιώνοντας¨καλη λυση ειναι αυτη η καρτα http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=14&category=1000000295&product=1272713 και διαλεγεις μια απο τις δυο μητρικες-πανω κατω ιδιες ειναι-και το τροφοδοτικο που λεει ο νικος και κουτι οτι σου αρεσει οπτικα.και τα δυο ειναι αριστα ποιοτικα

να μαστε λοιπον

καλο βραδυ

post-136037-129063012893_thumb.jpg

Δημοσ.

Φίλοι - σύντροφοι - αδέρφια - ΑΕΚατζήδες και σκατόπαιδα, νομίζω πως είναι ψιλοανούσιο να προτείνουμε τώρα συνθέσεις για ένα PC που θα αγοραστεί σε 2 μήνες.

Παίζει μέχρι τότε να μην συμφέρει ούτε ένα από τα part που θα διαλέγαμε σήμερα.

Φιλολογικά η σύνθεση του nikos21aek είναι ότι πρέπει για την περίσταση.

:-)

Δημοσ.

Το είπα αυτό..Αν δεν αναβαθμίζει συχνά όμως ι7@260€ είναι κυριλέ τιμή...Σε δύο μήνες μπορεί να θέλει πιο πολλά για την απόδοση αυτή.

Δημοσ.

Απορίες από τις συνθέσεις σας:

1. Στις συνθέσεις και των δυο σας υπάρχουν 2 σκληροί. Στον nikos21aek ο ένας 24Gb ssd Sata 2 και ένα κτήνος 1Τb και ο skatopaido 80Gb ssd και το ίδιο κτήνος. Αυτό το ssd με δυο λόγια τι είναι; Στον πρώτο (ssd) φορτώνεται το λειτουργικό και στον άλλο τα διάφορα? Αν ισχύει αυτό 24Gb δεν είναι λίγα για λειτουργικό και εφαρμογές ?

2. Το motherboard υποστηρίζει πάνω από 2 σκληρούς δίσκους? Πιθανότατα θα εγκαταστήσω και 2ο λειτουργικό σε άλλο δίσκο και να του βάλω και τρίτο δίσκο. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα μεταξύ linux ή Vista 32.

3. Παρατήρησα ότι η κάρτα γραφικών έχει 512 ram :-( Δεν θα επηρεάσει αυτό την όλη λειτουργία του video editing?

4. Στην βασική RAM βλέπω 3Χ2=6Gb. Αυτό μπορεί να γίνει 3Χ3=9Gb ?

5. Από την "κουβέντα σας" στο σημείο

ενα κιτ για σοκετ 1366 και ενα μετατροπεα 2,5'' για τον ssd σε 3,5'
απλά έχασα την μπάλα. Δεν τις γνωρίζω αυτές τις ορολογίες οπότε δεν ξέρω για τι ακριβώς μιλάτε. Μάλλον ο ssd (που ίσως είναι ένας πολύ γρήγορος δίσκος) δεν εφαρμόζει όπως είναι, και χρειάζεται μετατροπέα

6. Φαντάζομαι οι προτεινόμενοι επεξεργαστές να βγαίνουν σε 64.

Δυστυχώς βρίσκομαι εν μέσω εξεταστικής και δεν έχω τον χρόνο να ψάξω να βρω τις ορολογίες. Στα διαλείμματα διαβάζω τι γράφετε εσείς.

Thanks !!!

Δημοσ.

Ωραίες όλες οι προτάσεις, ειδικά του φίλου σκατοπαιδου.

Να και μια ελαφριά παραλλαγή από το οπλοπολυβόλο.

2vuzmro.jpg

+

ipz1ae.jpg

Σύνολο : 1253 Ευρώ.

PowerDirector 7

Powerful Video Editing With Unlimited Possibilities

The First Consumer Software Optimized for HD Encoding

Director 7's support for NVIDIA® CUDA™ technology delivers huge speed gains when encoding HD video into the H.264 format. Offering performance gains of 270% for encoding high-definition video using NVIDIA CUDA technology, PowerDirector 7 leverages the power of the GPU to deliver its faster results.

2qwlkqb.gif

http://www.cyberlink.com/products/powerdirector/cuda-optimization_en_US.html

Καλές αγορές.

Δημοσ.

Thanks για την πρόταση grimpr αλλά δεν έχω σκοπό να αλλάξω πρόγραμμα επεξ. video τώρα. Είδα κ έπαθα να ψιλομάθω το premiere. Δεν αντέχω για άλλο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...