Siropiastos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Απο τη παλια δουλεια μου μεινε ενα αρκετα καλο και συγχρονο λαπτοπ (Acer Aspire 5633WLMi). Μεταχειρισμενο βεβαια αλλα την εκανε τη δουλεια του. Ξαφνικα μετα απο ενα μηνα που το χα εγω αρχισε κι εκλεινε μονο του λες κι ειχε χρονοδιακοπτη, καθε 2-3 λεπτα αφου το ανοιγα. Χωρις να κανω τιποτα, στο ντεσκτοπ εβγαινα. Ο χρονος ολο και μειωνοταν, 2 δευτερα ειχε φτασει και τσουπ εκλεινε ωσπου δεν ανοιγε καθολου μετα. Το πηγα σε μαγαζι που κανουν επισκευες και μου ειπαν εχει καει η on-board καρτα γραφικων και θελει αλλαγη Motherboard γιατι δε βγαινει αλλιως. Μου παν σε κανα ebay θα βρω αλλα με αρκετα λεφτα.. Εχει στο νου του κανας γνωστης αν υπαρχει καμια εναλλακτικη λυση να λειτουργησει;; που δε το νομιζω..Τωρα ανοιγει, με ΠΟΛΛΕΣ προσπαθειες, παραδοξως μενει ανοιχτο αλλα η οθονη ειναι παντελως μαυρη.. Δευτερη ερωτηση, επειδη ο σκληρος του φαινεται να ναι οκ, υπαρχει τροπος αφου τον βγαλω να τον συνδεσω καπως βολικα με το Πισι; νομιζω ειναι IDE ο δισκος κι εκτος του οτι δεν εχω τον ανταπτορα-καλωδιο για να το συνδεσω με το εσωτερικο του κουτιου, δεν εχω και θυρα ελευθερη, εχω την ABIT IP35 Pro κι εχει μια ολη κι ολη EIDE θυρα που χει πιασει το dvd.. Eχω ακουσει για "docks" που παιρνουν πανω εσωτερικους δισκους 3,5 και 2,5 ιντσων αλλα μηπως ειναι μονο για να δεις multimedia? (οπως συνδεοντας εξωτερικο σκληρο στο WDTV Media Player). Οτι ειχε βγει απο φορματ κι απλα 5-6 pdf θελω να κανω retrieve απο την επιφανεια εργασιας..
lunatic89 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Στον σκληρο δεν θα εχεις προβλημα.Απλα τον συνδεις σε καποιο pc κ εισαι οκ.Για καρτα δεν ξερω.Θα πρεπει να σκεφτεις κ αν αξιζει...
o_magazatoras Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Όταν λες δουλεύει αλλά η οθόνη παραμένει μαύρη,δοκίμασες να βάλεις εξωτερική οθόνη με κάποιο καλώδιο; Μία λύση που μου έρχεται πρόχειρα,είναι η σκόνη νάχει φράξει τις τρύπες εξαγωγής του αέρα/απαγωγής θερμότητας. Για το δίσκο υπάρχουν adaptors και μπαίνει σε θηκούλα. Για πες περισσότερα.
million_voices Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 καθαρισμα απο τις σκονες θα θελει μαλλον
Siropiastos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Όταν λες δουλεύει αλλά η οθόνη παραμένει μαύρη,δοκίμασες να βάλεις εξωτερική οθόνη με κάποιο καλώδιο; Μία λύση που μου έρχεται πρόχειρα,είναι η σκόνη νάχει φράξει τις τρύπες εξαγωγής του αέρα/απαγωγής θερμότητας. Για το δίσκο υπάρχουν adaptors και μπαίνει σε θηκούλα. Για πες περισσότερα. δειξε μου πλιζ καποιο προιον, να καταλαβω. Σκονες δεν εχει πανω, καθαρισμενο ειναι. Σε οθονη αλλη το χα βαλει και τιποτα. Θα το ξανακανω αλλη μια για σιγουρια.
million_voices Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 αν το βαλεις σε αλλη οθονη θα πρεπει με καποιον συνδιασμο πληκτρων να ενεργοποιησεις την προβολη σε εξωτερικη οθονη καθαρισμο απο σκονες εσωτερικα
Siropiastos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 αν το βαλεις σε αλλη οθονη θα πρεπει με καποιον συνδιασμο πληκτρων να ενεργοποιησεις την προβολη σε εξωτερικη οθονη καθαρισμο απο σκονες εσωτερικα Δε βγαζει απολυτως τιποτα σε καμια αλλη οθονη, ουτε προβλημα με resolution που λεει ο λογος..Το καθαρισαν απο τη σκονη κι εσωτερικα εκει που το πηγα κι εγω το χω ξεσκισει με πεπιεσμενο αερα.
george1994 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Απο τη παλια δουλεια μου μεινε ενα αρκετα καλο και συγχρονο λαπτοπ (Acer Aspire 5633WLMi). Μεταχειρισμενο βεβαια αλλα την εκανε τη δουλεια του. Ξαφνικα μετα απο ενα μηνα που το χα εγω αρχισε κι εκλεινε μονο του λες κι ειχε χρονοδιακοπτη, καθε 2-3 λεπτα αφου το ανοιγα. Χωρις να κανω τιποτα, στο ντεσκτοπ εβγαινα. Ο χρονος ολο και μειωνοταν, 2 δευτερα ειχε φτασει και τσουπ εκλεινε ωσπου δεν ανοιγε καθολου μετα. Το πηγα σε μαγαζι που κανουν επισκευες και μου ειπαν εχει καει η on-board καρτα γραφικων και θελει αλλαγη Motherboard γιατι δε βγαινει αλλιως. Μου παν σε κανα ebay θα βρω αλλα με αρκετα λεφτα.. Εχει στο νου του κανας γνωστης αν υπαρχει καμια εναλλακτικη λυση να λειτουργησει;; που δε το νομιζω..Τωρα ανοιγει, με ΠΟΛΛΕΣ προσπαθειες, παραδοξως μενει ανοιχτο αλλα η οθονη ειναι παντελως μαυρη.. Δευτερη ερωτηση, επειδη ο σκληρος του φαινεται να ναι οκ, υπαρχει τροπος αφου τον βγαλω να τον συνδεσω καπως βολικα με το Πισι; νομιζω ειναι IDE ο δισκος κι εκτος του οτι δεν εχω τον ανταπτορα-καλωδιο για να το συνδεσω με το εσωτερικο του κουτιου, δεν εχω και θυρα ελευθερη, εχω την ABIT IP35 Pro κι εχει μια ολη κι ολη EIDE θυρα που χει πιασει το dvd.. Eχω ακουσει για "docks" που παιρνουν πανω εσωτερικους δισκους 3,5 και 2,5 ιντσων αλλα μηπως ειναι μονο για να δεις multimedia? (οπως συνδεοντας εξωτερικο σκληρο στο WDTV Media Player). Οτι ειχε βγει απο φορματ κι απλα 5-6 pdf θελω να κανω retrieve απο την επιφανεια εργασιας.. Σίγουρα εχει καει η καρτα γραφικων ή απλα το inverter ή το LCD backligh?
Siropiastos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Σίγουρα εχει καει η καρτα γραφικων ή απλα το inverter ή το LCD backligh? Οι τεχνικοι ηταν σιγουροι. Δε ξερω να το διαπιστωσω μονος μου ομως..
liopyr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Πιθανόν να τα έφτυσε και το τροφοδοτικό του, σύμφωνα με όσα λες. Η κάρτα πριν "σε αφήσει" προειδοποιεί με artifacts συνήθως, δεν κλείνει τελείως. Στην χειρότερη σταμάτει να δίνει σήμα στην οθόνη, αλλά ξαναλέω, δεν κλείνει.
alex89 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Σε ένα ide κανάλι μπορείς να βάλεις δύο συσκευές. Αν έχεις ένα οπτικό, μπορείς να βάλεις και το σκληρό σου. Σχετικά με την κάρτα γραφικών, μπορεί να είναι η κάρτα, μπορεί και η μητρική, ίσως όμως και ο επεξεργαστής (σπανιότερα).
george1994 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Σε ένα ide κανάλι μπορείς να βάλεις δύο συσκευές. Αν έχεις ένα οπτικό, μπορείς να βάλεις και το σκληρό σου. Σχετικά με την κάρτα γραφικών, μπορεί να είναι η κάρτα, μπορεί και η μητρική, ίσως όμως και ο επεξεργαστής (σπανιότερα). Ακομα και η RAM, με χασμενη μνημη μπορει να μην διχνει τιποτα στην οθονη ουτε καν τα αρχικα του boot.
dpolal Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Αφού δεν δείχνει τίποτα σε καμμία οθόνη τότε μάλλον έχει καεί η κάρτα γραφικών όπως ήδη σου είπαν από το μαγαζί. Ο σκληρός είναι οκ αλλά ΔΕΝ μπαίνει έτσι αέρα σε καλώδιο ide, θέλει αντάπτορα για να συνδεθεί και δεν θα βρείς πολύ εύκολα σε μαγαζί. Καλύτερα πάρε μια usb θήκη 2,5' αλλά να προσέξεις να είναι για ide δίσκο... http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%C5%CE%D9%D4%C5%D1%C9%CA%C5%D3+%C8%C7%CA%C5%D3&title=2.5%27%27
didassa Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 ρε παιδια δεν ειμαι expert αλλα αποκλειεταινα ειναι θεμα τροφοδοσιας??? λεω εγω τωρα.......
alex89 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Στους υπολογιστές όλα είναι πιθανά και ειδικά όταν δεν τον έχεις μπροστά σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.