makedonas Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 αν έχω απο ένα υπολογιστή με στα 40-46 dB θόρυβο είναι δυνατός για κρεβατοκάμαρα? Θα είναι ενοχλητικός σε κάποιον που είναι στο δωμάτιο στα 2 μέτρα και δεν ασχολείται με τον υπολογιστή? Με τι αντιστοιχεί αυτός ο θόρυβος?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Moderators Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Αν θες να διαβασεις περι dB, κανε μια αναζτηση για db ή decibel ή ακομα καλυτερα dbA/ db(A) στο google/bing. Απο κει και περα, οι δηθεν μετρησεις απο τις εταιρειες παροχης hardware ειναι εντελως σχετικες καθως δεν λενε ποτε απο τι αποσταση μετρανε τον ηχο. Χαρακτηριστικο παραδειγμα τα TurboFans της Thermaltake... Λενε 17dB, αλλα κανουν ΠΟΛΥ περισσοτερο θορυβο απο ΟΛΑ τα αλλα fans που εχω δοκιμασει, ενω παραλληλα κανενα απο τα αλλα δεν ανεγραφε οτι κανει θορυβο τουλαχιστον ισο με 17db. Αποψη μου: Μην εμπιστευεσαι καμια μετρηση, εμπιστεψου γνωμες χρηστων ανα τον κοσμο ή καταξιωμενα sites στον χωρο, οπως το silent pc review. Οσο αφορα την ερωτηση σου, τα 40-46dB ειναι αρκετος θορυβος, σιγουρα αντιληπτος απο καποιον στα 2 μετρα. Εμενα προσωπικα θα με ενοχλουσε. Μονο που εγω εχω λοξα με το θορυβο Μπορει καποιον να μην τον ενοιαζε καν! Να κοιμηθεις παντως με 46db στα 2 μετρα πολυ χλωμο... Εξαρταται και απο που ειναι μετρημενα αυτα τα 46db βεβαια. Τα 40db αντιστοιχουν σε τυπικη ομιλια ενος κοινου ανθρωπου, μετρημενα παντα μπροστα απο το στομα του και οχι απο αποσταση. Αντιλαμβανεσαι οτι ειναι αρκετος θορυβος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.