Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον απο χτες καθως επεζα wow το μηχανημα παγωνει δεν κουνιωταν ουτε το βελακι ουτε το καν αναβε το num lock οταν το πατουσα .

Το εκανα ρεσταρτ και υστερα η οθωνη ουτε καν αναβε τα δυο μονο λαμπακια του σκληρου και της ενεργειας το αφησα κανα μισαωρο κλειστο και μετα αναψα σε win κρασαρε και κει το ιδιο .

Απο τοτε ανοιγει σε εξερετικα σπανιες περιπτωσεις και οταν τα καταφερει με βγαζει στο bios και μου λεει κατι οτι εκλεισε αποτομα και κατι για improper CPU speed.

Εγω υπεθεσα οτι είναι η θερμοκρασια αλλα το μαξιμουμ που είδα σε μια φαση ήτασν 70 βαθμοι ενω κανονικα βγαζει προβλημα πανω απο 85,Αλλα αν είχε προβλημα θερμοκρασιας θα μου το εγραφε.

Μου είχε ξανασυμβει και το αφηα κανα 3ωρο κλειστο και εφτανε τωρα το αφησα ολο το βραδυ και τιποτα.:mad:

Το πισι είναι του 2005

Τουρμπο-Χ

Ρ4 3γιγα

512ραμ

2σκληρους

μια καρτα tv-radio

μια nvidia 6600.

Τι παιζει τωρα ????

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δοκίμασε να κάνεις επαναφορά ρυθμίσεων στο Bios. Θα μπεις στο Bios με το [DELETE] ή [F8] ή [F12] και θα πας στην τελευταία καρτέλα και θα βρεις την επιλογή ''LOAD DEFAULT SETINGS''

Ένα άλλο ενδεχόμενο μπορεί να είναι πρόβλημα στην ψύξη του επεξεργαστή. Ποιά ψύκτρα έχεις? Καλού κακού αγόρασε μια θερμοαγόγημη αλοιφή--->http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808006 και με λίγο ασετόν αφαίρεσε την παλία από την επιφάνεια του επεξεργαστή και βάλε την καινούρια.

Λοιπον απο χτες καθως επεζα wow το μηχανημα παγωνει δεν κουνιωταν ουτε το βελακι ουτε το καν αναβε το num lock οταν το πατουσα .

Το εκανα ρεσταρτ και υστερα η οθωνη ουτε καν αναβε τα δυο μονο λαμπακια του σκληρου και της ενεργειας το αφησα κανα μισαωρο κλειστο και μετα αναψα σε win κρασαρε και κει το ιδιο .

Απο τοτε ανοιγει σε εξερετικα σπανιες περιπτωσεις και οταν τα καταφερει με βγαζει στο bios και μου λεει κατι οτι εκλεισε αποτομα και κατι για improper CPU speed.

Εγω υπεθεσα οτι είναι η θερμοκρασια αλλα το μαξιμουμ που είδα σε μια φαση ήτασν 70 βαθμοι ενω κανονικα βγαζει προβλημα πανω απο 85,Αλλα αν είχε προβλημα θερμοκρασιας θα μου το εγραφε.

Μου είχε ξανασυμβει και το αφηα κανα 3ωρο κλειστο και εφτανε τωρα το αφησα ολο το βραδυ και τιποτα.:mad:

Το πισι είναι του 2005

Τουρμπο-Χ

Ρ4 3γιγα

512ραμ

2σκληρους

μια καρτα tv-radio

μια nvidia 6600.

Τι παιζει τωρα ????

Δημοσ.
Δοκίμασε να κάνεις επαναφορά ρυθμίσεων στο Bios. Θα μπεις στο Bios με το [DELETE] ή [F8] ή [F12] και θα πας στην τελευταία καρτέλα και θα βρεις την επιλογή ''LOAD DEFAULT SETINGS''

Ένα άλλο ενδεχόμενο μπορεί να είναι πρόβλημα στην ψύξη του επεξεργαστή. Ποιά ψύκτρα έχεις? Καλού κακού αγόρασε μια θερμοαγόγημη αλοιφή--->http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808006 και με λίγο ασετόν αφαίρεσε την παλία από την επιφάνεια του επεξεργαστή και βάλε την καινούρια.

Ευχαριστω για τις γρηγορες απαντησεις .

Καταρχην δεν μπουταρει καθολου ,ουτε ανοιγει την οθωνη που διχνει τα ντραιβς.Απλως μαίνει με την οθωνη κληστη ουτε μπιπ ουτε τιποτα αλλα τα λαμπακια μποστα αναβουν και η ψυχτρα ακουγεται.

Τωρα λεω μηπως εχει καει ,αν ναι πως θατο καταλάβω?????????

Ψυχτρα έχω μια ππου βαλαν μαζι με το πισι οταν το αγορασα.

πριν καιρο μου εμφανισε προβλημα τον ανοιξα καθαριζα τη σκονη και επαιζε ,τωρα τον ανοιξα και τον καθαρισα (γιατι έιχε ακομα σκονη) αλλα παλι τιποτα.

Δημοσ.

1)Κλείσε το τροφοδοτικό.

Άνοιξε το κουτί και πιάσε με το χέρι σου μια μεταλλική επιφάνεια (για να αποφύγεις φαινόμενα στατικού ηλεκτρισμού).

Βρές πάνω στην Motherboard που έχει μια μπαταρία ρολογιού, βγάλτη και κράτα τη για 10-20 δευτερόλεπτα και μετά ξαναβάλτη. Έτσι έχεις κάνει BIOS Reset.

2) Επιβεβαίωσε οτι το fan της ψύχτρας δουλεύει κανονικά

Δοκίμασε να τον ανοίξεις

3)Άν δεν ξεκινήσει είναι πολυ πιθανό όπως καθάρισες την ψύχτρα να την κούνησες λιγο καθώς 70 βαθμοί είναι πολύ για Ρ4.

Επιβεβαίωσε οτι είναι σταθερά "κουμπωμένη στην θέση της. Αν όχι αγόρασε μια θερμοαγώγιμη πάστα, "ξεκούμπωσε" και βγάλε τελείως την ψύχτρα, καθάρισε τον επεξεργαστή και την ψύχτρα όπως είπε ο pas2007 με ασετόν ή οινόπνευμα, βάλε από την καινούρια πάστα και ξαναβάλε την ψύχτρα.

Αν δέν παίξει πάλι δεν είναι δεδομένο ότι φταίει ο επεξεργαστής (εάν δεν δουλεύει βέβαια το ανεμιστηράκι ή έχει κουνηθεί η ψύχτρα, είναι πιθανό να "κάηκε" και.... ζωη σε λόγου μας)

Δές και οτι και της κάρτας γραφικών το ψυχτράκι δουλεύει κανονικά και αν μπορείς να βρείς μια, δοκίμασε να τον ανοίξεις με μιά άλλη κάρτα γραφικών (πχ την παλιά σου)

Εάν και πάλι δέν δουλέψει ξεκίνα να παίζεις με τις μνήμες.

Αν έχεις μία 512 δοκίμασε κάποιου άλλου αν βρείς, αλλιως αν είναι 2χ256 δοκίμασέ τες μια-μια

Αν και πάλι τζίφος δέν θα σου πρότεινα ούτε για Service να τον πας. Κράτα τον σκληρό σου και ότι άλλο θέλεις και GO GREEN - Recycle

Καλή τύχη

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 08:33 ----------

Ά και άν βγάλεις την ψύχτρα,φρόντισε όταν την ξαναβάλεις να μην ξεχάσεις το ρεύμα από το ανεμιστιράκι

Δημοσ.

Αν η οθόνη είναι μαύρη μπορεί να παίζει τίποτα και με την κάρτα γραφικών σου. Κάνε ότι λένε οι φίλοι και αν η οθόνη παραμένει μαύρη, δοκίμασε και με μια άλλη κάρτα γραφικών.

Δημοσ.

Λοιπον ,έκανα οτι προτεινατε και παλι το ιδιο βιολι.

Εκανα μπαιος ρεσετ ,τα ιδια.

Αλαξα την ραμ ,τα ιδια .

Εβγαλα το καρτα γραφικων και δοκιμασα με την ον-μπορντ ,τα ιδια.

Το ανεμιστηρσακι δουλευει η οθωνη μαινει μαυρη αλλα δεν μου φαινεται να φταει η καρτα γιατο δεν ακουγεται το προηδοποιητηκο μπι.

Αν είχε προβλημα η ραμ δεν θα είχε ενα παραξενο τονο οταν ανοιγε????

Τεσπα θα το παω σ ενα παιδι μπας και εχει παστα και ε να το δει παραπανω, αν και νομιζω οτι είναι καμενο .

Τεσπα μαλλον θα το στειλω ανακυκλωση και 8α παρω νεο .

Απο πιο καταστημα μου προτείνετε????????

Παντως δεν ξανααγοραζω τουρμπο-χ.

χω ενα αλλο πισι απο το 99 και ακομα δουλευει το ατιμο οχι σαν το αλλο σε 3 χρονια αρχισε τα πριξιματα.

Δημοσ.

Δοκιμασε αλλο τροφοδοτικο.

Εχει ακουστει μερικες φορες για διαφορα κοληματα πως ευθυνεται και το τροφοδοτικο

Δημοσ.

Χλομο το βλεπω να ειναι τροφοδοτικο αφου οι σκληροι, τα ντραιβς και οι ενεμιστηρες δουλευουν μια χαρα.

Τώρα αν κατι καηκε πχ ,η μητρηκη γενικα δεν 8α ξεκιναγε καθολου οπως ειπε ο φιλος παραπανω.

Δεν ξερω παντως κοιταζα τον τελευταιο καιρο για αλλαγή μηχανηματος οποτε ανεξαρτητα αν θα το σωσω μαλλον θα παω για νεο.

Απο πιο καταστημα θα προτηνατε?????????

Δημοσ.

Αν μπορεις να δοκιμασεις αλλο τροφοδοτικο αποψη μου ακομα ειναι να το κανεις

Αν το βαρεθηκες και δε θες να το φτιαξεις πια οκ πηγαινε για καινουριο , τι να σου πω

Διαλεξε τα κοματια που θες απο πλαισιο και πες τους να στο συναρμολογησουν δωρεαν

Δημοσ.
η οθωνη ανοιγει καθολου μηπως ειναι το καλωδιο της [ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΛΙΓΟ ]και δεν δινει σημα?

Οθωνη και καρτα γραφικων δεν εχουν προβλημα αφου δεν ακουγετε ουτε το προηδοποιητικο μπιπ.

Τωρα θα δοκιμασω αν δουλευει με αλλο τροφοδοτικο και θα σας πω .

Δημοσ.

τοτε μαλλον τροφοδοτικο...ελεγα για καλωδιο γιατι πανω στον πανικο τραβα απο δω τραβα απο κει κανεις διπλη βλαβη και δεν το καταλαβαινεις...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...