thief7710 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 3. Νομίζω ότι είναι γύρω στα 200μ από την ακτή, εμπειρικά εκεί που είναι οι σημαδούρες σε κάποιες παραλίες. Χωρις να ειμαι 100% σιγουρος εχω την αισθηση οτι μπορουν να φτασουν μεχρι την ακτη απλα απο τις σημαδουρες και μετα απαγορευεται να χρησιμοποιησουν μηχανη αλλα μονο κουπια.
Critter Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Μιας και προσφατος διπλωματουχος χειριστης σκάφους τα πραγματα έχουν ως εξής : Σκάφη : Σε παραλίες οργανωμένες όπου υπάρχουν πλωτοί σημαντήρες σχηματίζοντας οριογραμμή που καθορίζει ως πού φτάνουν οι λουόμενοι, το σκάφος μπορει να πλησιάσει μέχρι και 100μ ΠΡΙΝ τους σημαντήρες. Σε παραλίες χωρίς σημαντήρες τα σκαφη απαγορεύεται να πλησιασουν πέραν των 200μ απο το σημειο που συνήθως φτάνουν οι λουόμενοι (επειδη αυτο ειναι λιγο υποκειμενικο υπολογιζουμε περιπου στα 400 με 500 μέτρα). Και γενικότερα σε καμμία περίπτωση δεν πλησιάζουν την ακτογραμμη σε περιοχές που δεν υπάρχουν λουόμενοι με ταχύτητα μεγαλυτερη απο 5 κόμβους (δλδ ίσα που πηγαίνει το σκάφος). Θα αναρωτηθεί κανεις "Μα καλά και πως θα βγούνε έξω?". Η απάντηση ειναι : 1.Απο λιμάνια, μαρίνες, καταφύγια 2.Απο και πρός την ακτη εφόσον στην πορεία τους και σε απόσταση 100 μέτρων εκατέρωθεν αυτής δεν υπάρχουν λουόμενοι. 3.Απο κεκλιμένα επίπεδα-γλίστρες που έχουν κατασκευαστει για το σκοπο της καθέλκυσης-ανέλκυσης εφόσον στην πορεία τους και σε αποσταση 50μ εκατέρωθεν δεν υπάρχουν λουόμενοι ή κινουνται εντός οριοθετημένου διαύλου (για παράδειγμα αυτοι που νοικιαζουν jet ski έχουν ένα διαυλο με σημαδουρες που οδηγεί μέχρι τους σημαντήρες). Και εδω να επισημάνω οτι η ταχύτητα τους όταν βρίσκονται εντός των αποστασεων που προαναφέρθηκαν πρεπει να ειναι πάντα το πολύ 5 κόμβοι. Δλδ μεσα στο διαυλο δεν μπορεις να πηγαίνεις με 10 κομβους γιατι παρολο που εισαι σε διαυλο και δεν εχει καμμια δουλεια ο λουμενος μεσα στο διαλο, βρισκεσαι κοντα σε παραλια με λουομενους και δεν ξερεις τι βλακεια μπορει να έχει κανει κανεις. jet ski : Για τα jet ski ισχυουν τα ιδια με τα παραπάνω με τη διαφορα οτι τα ορια ειναι ΑΥΞΗΜΕΝΑ κατα 100 μέτρα.Δηλαδη ολα τα ιδιωτικα jet ski που βλεπετε να περνανε διπλα σας ειναι παράνομα.
kfyros Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Ο νόμος αναφέρει πως πρέπει το ζώο να είναι υπο επίβλεψη και όχι να τρέχει χύμα απο δω και από κει! Δεν νομίζω ότι επιτρέπεται σε παραλία με λουόμενους σκυλί, ανεξαρτήτως περιποίησης - καθαριότητας κλπ. Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις υπερισχύει το δίποδο ζώο (ο άνθρωπος), και αν κάποιος ενοχλείται και κάνει παρατήρηση είσαι υποχρεωμένος να το απομακρύνεις. Και έχω την εντύπωση ότι πρέπει να του έχεις φίμωτρο και λουρί υποχρεωτικά (δεν μπορεί να είναι χύμα). Υπάρχουν οι μλκς που απεχθάνονται τα ζώα, αλλά υπάρχουν και πολλοί που τα φοβούνται (ιδιαίτερα τα μεγαλόσωμα) ή έχουν αλλεργίες. Δεν θα βρεις άκρη αν πας κάπου τσαμπουκαλεμένος και θα τρέχετε σε αστυνομίες και ιστορίες. Άσε που, αν 1 στο εκατομμύριο δαγκώσει ο σκύλος κανέναν, τότε πάει για ευθανασία αν ο άλλος σου κάνει μήνυση. Βρες καμιά ερημική παραλία για μπάνιο με το σκυλάκο σου, ή άστον σε ξενοδοχείο σκύλων για τις μέρες των διακοπών. Το ίδιο μαρτύριο είναι για αυτόν ένα ταξίδι, όσο θα είναι και η διαμονή σε ξενοδοχείο σκύλων. Έχω 3 γάτες , και αν και δεν είναι το ίδιο με τα σκυλιά (όσον αφορά την προσκόλληση στον ιδιοκτήτη), προτιμάω να τις πάω σε ξενοδοχείο γάτων για 15 μέρες , και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Το "τραύμα" του εγκλεισμού το ξεχνάνε με μια εβδομάδα περιποίησης και κακομαθησιάς!!
Super Moderators billdanos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δεν νομίζω ότι επιτρέπεται σε παραλία με λουόμενους σκυλί, ανεξαρτήτως περιποίησης - καθαριότητας κλπ.Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις υπερισχύει το δίποδο ζώο (ο άνθρωπος), και αν κάποιος ενοχλείται και κάνει παρατήρηση είσαι υποχρεωμένος να το απομακρύνεις. Και έχω την εντύπωση ότι πρέπει να του έχεις φίμωτρο και λουρί υποχρεωτικά (δεν μπορεί να είναι χύμα). Υπάρχουν οι μλκς που απεχθάνονται τα ζώα, αλλά υπάρχουν και πολλοί που τα φοβούνται (ιδιαίτερα τα μεγαλόσωμα) ή έχουν αλλεργίες. Δεν θα βρεις άκρη αν πας κάπου τσαμπουκαλεμένος και θα τρέχετε σε αστυνομίες και ιστορίες. Άσε που, αν 1 στο εκατομμύριο δαγκώσει ο σκύλος κανέναν, τότε πάει για ευθανασία αν ο άλλος σου κάνει μήνυση. Βρες καμιά ερημική παραλία για μπάνιο με το σκυλάκο σου, ή άστον σε ξενοδοχείο σκύλων για τις μέρες των διακοπών. Το ίδιο μαρτύριο είναι για αυτόν ένα ταξίδι, όσο θα είναι και η διαμονή σε ξενοδοχείο σκύλων. Έχω 3 γάτες , και αν και δεν είναι το ίδιο με τα σκυλιά (όσον αφορά την προσκόλληση στον ιδιοκτήτη), προτιμάω να τις πάω σε ξενοδοχείο γάτων για 15 μέρες , και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Το "τραύμα" του εγκλεισμού το ξεχνάνε με μια εβδομάδα περιποίησης και κακομαθησιάς!! Διαφωνώ! Και ταυτόχρονα αδιαφορώ για οποιοδήποτε μπουχέσα μου πει κάτι από τη στιγμή που εγώ θα είμαι τυπικός! Ο σκύλος με ακολουθεί παντού (προφανώς εκτός από ειδικές περιπτώσεις) και είναι πάντα δεμένος και συνοδεύεται από το βιβλιάριο υγείας του! Στην παραλία μπορείς άνετα να τον έχεις μαζί σου αρκεί να μην τρέχει απο δω και από κει! Τώρα αν βρεθεί κανένα μοσχάρι, ευχαρίστως να το τραβήξουμε στα άκρα (δεν θα χαλάσουν μόνο οι δικές μου διακοπές αλλά και οι δικές του! ). Πάντως δεν ξεκινάω τσαμπουκαλεμενος, πρώτα προσπαθώ να κάνω διάλογο με βάση τη λογική και αν δεν πετύχει μετά δεν μπορώ να εγγυηθώ για τίποτα... Γενικότερα πάντως δεν μου έχει τύχει ποτέ κάτι περίεργο (για την ώρα) και περνάμε όλοι μια χαρά! Η γάτα πάντως θα μείνει σπιτι για 8 ημέρες και θα την περιποιείται μια φίλη που θα έρχεται καθημερινά. PS: Άσχετο αλλά το ξέρατε ότι τα σκυλιά δεν μπορούν να κατουρήσουν μέσα στο νερό?
Tilemaxx Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 μιας και μπηκε το καλοκαιρι θα ηθελανα να ρωτησω μερικα πράγματα1.πως γινεται φετος να πηρε η περιοχη μου μπλε σημαια αφου περση δεν ειχε πάρει τι αρχισαν να ριγνουν λιγοτερα απορρηματα στο κορινθιακο 2.υσχίει όνως οτι οι αμουδερες παραλίες είναι πιο ''βρομηκες'' απο αυτες με πετρες 3.τα σκαφοι μεχρι ποσο κοντα μπορουν να φτασουν στη παραλία 4.ποσο δυνατα μπορει να ακουγεται η μουσικη απο τα καταστήματα 5.εχω φωτογραφιες με κατι που με παρεξενεψαι με τα ρευματα θα τις διξω μολις τις ανεβάσω ... 1. Κάθε χρόνο περνάει επιτροπή για έλεγχο. 2. Όχι. 3. 100-200 μέτρα. 4. Δεν υπάρχει περιορισμός, μέχρι τις 12. 5. ???
dark_banishing Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Η μπλε σημαία δεν έχει σχέση μόνο με το αν είναι καθαρή η παραλία. Χρειάζεται ναυαγοσώστη, πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες και άλλα τέτοια..
kfyros Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Διαφωνώ! Και ταυτόχρονα αδιαφορώ για οποιοδήποτε μπουχέσα μου πει κάτι από τη στιγμή που εγώ θα είμαι τυπικός! Ο σκύλος με ακολουθεί παντού (προφανώς εκτός από ειδικές περιπτώσεις) και είναι πάντα δεμένος και συνοδεύεται από το βιβλιάριο υγείας του! Στην παραλία μπορείς άνετα να τον έχεις μαζί σου αρκεί να μην τρέχει απο δω και από κει! Τώρα αν βρεθεί κανένα μοσχάρι, ευχαρίστως να το τραβήξουμε στα άκρα (δεν θα χαλάσουν μόνο οι δικές μου διακοπές αλλά και οι δικές του! ). Πάντως δεν ξεκινάω τσαμπουκαλεμενος, πρώτα προσπαθώ να κάνω διάλογο με βάση τη λογική και αν δεν πετύχει μετά δεν μπορώ να εγγυηθώ για τίποτα... Πραγματικά δεν ξέρω τι ισχύει νομικά, μπορεί να είναι έτσι όπως τα λες, στην πράξη όμως αν κάποιος επικαλεστεί φοβίες ή αλλεργίες κλπ., υπερισχύει ο άνθρωπος έναντι του ζώου...
Krokodilos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Τις ώρες μη-κοινής ησυχίας, δε νομίζω να έχει όριο και το βράδυ εξαρτάται από την άδεια του και από το πόσο καλά τα πάει με τις αστυνομικές αρχές... ΛΟΛ! Για τα μαγαζια που θεωρουνται κεντρα διασκεδασης η επιτρεπομενη μεγιστη ηχοσταθμη μεσα σε αυτα ειναι 100 dB(A)(οπου dB(Α) εννοω ντεσιμπελ πολυ χονδρικα(αλλά λανθασμενα)). Για τα μαγαζια που δεν θεωρουνται κεντρα διασκεδασης η επιτρεπομενη μεγιστη ηχοσταθμη μεσα σε αυτα ειναι 80 dB(A). Τωρα για τον θορυβο εξω απο τα μαγαζια, ο νομος για μη βιομηχανικες, δηλαδη αστικες, ημιαστικες, αγροτικες, κλπ περιοχες λεει οτι ο θορυβος που επιτρεπεται να ακουγεται στο πλησιεστερο (του εν λογω μαγαζιου) σπιτι, νοσοκομειο, σχολειο, ξενοδοχειο, κλπ, πρεπει να εχει μεγιστη τιμη επιπεδου ηχοπιεσης 30 dB(A) (μονο!! φανταστειτε ποσο αισχρα καταπατειται ο νομος παντου!!). Για συγκριση να αναφερω οτι το ανωτερο οριο επιπεδου ηχοπιεσης για να εχουμε εναν "ησυχο" υπνο ειναι 35 dB(A). Επισης καθημερινη εκθεση σε ηχους με επιπεδα ηχοπιεσης από 60 έως 70 dB(Α) προκαλουν διαταραχες οπως υπερταση, μερικη απωλεια ακοης, διαταραχες υπνου, νευρικοτητα κλπ. Επιπεδα ηχοπιεσης από 60 έως 70 dB(Α) προκαλουνται απο πχ θορυβο ενος αυτοκινητου σε μικρη αποσταση 10-15 μετρων οταν τρεχει με μεσαια ταχυτητα. 1. Κάθε χρόνο περνάει επιτροπή για έλεγχο.2. Όχι. 3. 100-200 μέτρα. 4. Δεν υπάρχει περιορισμός, μέχρι τις 12. 5. ??? Αν δεν ξερεις καλυτερα να μην απαντας! 2. Τι οχι? Που το ξερεις στα σιγουρα? Αν ξερεις τοτε καλο θα ηταν να αναφερεις τις πηγες σου ή την δικια σου αποδειξη οτι ισχυει αυτο το οχι. 3.Το "100-200 μετρα" ειναι τελειως ασαφες. Το σωστο ειναι αυτο που ανεφερε θαυμασια ο Critter. 4.Οποία τραγωδια η απαντηση σου. Φυσικα και δεν ειναι απο τις "00:01"(12 το βραδυ) οι ωρες κοινης ησυχιας αλλα απο τις 23:00 το καλοκαιρι. Αλλά ακομα πιο σημαντικο, και εκτος ωρων κοινης ησυχιας, δηλαδη οταν ειμαστε σε "κανονικη" ωρα ημερας και παλι δεν επιτρεπεται ανεξελεγκτα η ηχορυπανση οπως ειπες εσυ. Υπαρχει οριο και μαλιστα εξαιρετικα αυστηρο. 30 dB(A) ηχοσταθμη.
Tilemaxx Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Αν δεν ξερεις καλυτερα να μην απαντας! 2. Τι οχι? Που το ξερεις στα σιγουρα? Αν ξερεις τοτε καλο θα ηταν να αναφερεις τις πηγες σου ή την δικια σου αποδειξη οτι ισχυει αυτο το οχι. 3.Το "100-200 μετρα" ειναι τελειως ασαφες. Το σωστο ειναι αυτο που ανεφερε θαυμασια ο Critter. 4.Οποία τραγωδια η απαντηση σου. Φυσικα και δεν ειναι απο τις "00:01"(12 το βραδυ) οι ωρες κοινης ησυχιας αλλα απο τις 23:00 το καλοκαιρι. Αλλά ακομα πιο σημαντικο, και εκτος ωρων κοινης ησυχιας, δηλαδη οταν ειμαστε σε "κανονικη" ωρα ημερας και παλι δεν επιτρεπεται ανεξελεγκτα η ηχορυπανση οπως ειπες εσυ. Υπαρχει οριο και μαλιστα εξαιρετικα αυστηρο. 30 dB(A) ηχοσταθμη. Τουλάχιστον εδώ που μένω εγώ, αυτά ισχύουν. Δεν παίζουν ρόλο τα db, η και αν παίζουν, ποιός περνάει έξω απο το μαγαζί με ντεσιμπελόμετρο? Για τις 23:00 δεν γνωρίζω, εγώ ξέρω οτι το όριο είναι μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. Οσον αφορά τις παραλίες και το πόσο καθαρές είναι, επέτρεψε μου να ξέρω οτι δεν έχει σχέση αν είναι πετρώδεις η με αμμουδία, αυτό που μετράει είναι η τοποθεσία και χίλιοι δυο άλλοι παράγοντες, ειδικά στα νησιά. (Π.χ αν είναι λιμάνι κοντά, αν είναι σε κλειστή περιοχή κ.τ.λ). Το όριο των σκαφών τόσο ξέρω οτι είναι, εκτός και μου το είπαν λάθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.