Προς το περιεχόμενο

Skipper

kostikasre

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!Ενδιαφέρομαι να κάνω ό,τι μαθήματα χρειάζεται για δίπλωμα ιστιοπλοϊκού (skipper νομίζω το λένε...)

Όμως έχω μαύρα μεσάνυχτα και θα ήθελα τις συμβουλές σας!Μένω Θεσσαλονίκη αλλά στην ιστοσελίδα του Ναυτικού Ομίλου δε λέει πουθενά κάτι για "εκπαίδευση" κ.λπ.

Ευχαριστώ!:-)

Δημοσ.

Τσέκαρε το σάητ που έβαλε ο από πάνω. Και ΜΗΝ πάτε στα τμήματα Οκτωβρίου. Προτιμήστε τα εαρινά, ο καιρός είναι μακράν πιο ευνοϊκός τότε για να μάθεις τα πρακτικά.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Mε τέτοια εθνική παράδοση και τόσες σχολές ιστιοπλοϊας γιατί να θες να πας να μάθεις σε μία.... εταιρεία;

Τα θέλει ο κώλος μας μου φαίνεται. Δίνουν πετσέτες adidas;

Δημοσ.

Δεν είναι του ιστιοπλοϊκού ομίλου το σάητ;

Ναι, ιντίντ, εφόσον δεν είναι, να πας στα τμήματα του ομίλου αυτού καθ' αυτού, που πραγματοποιούνται τις ίδιες ακριβώς περιόδους με τα παραπάνω. Ο πατέρας μου πήρε μαθήματα στον ιστιοπλοϊκό όμιλο, κι εγώ από τον πατέρα μου, λογικά θα δώσω και για το πτυχίο την άνοιξη. Επικοινώνησε με τη γραμματεία του ομίλου, θα σε κατατοπίσουν.

Δημοσ.

Ο πατερας μου παντως που πηγε στο ναυτικο ομιλο καλαμαριας εφυγε με τις χειροτερες εντυπωσεις..Και ακομα ενας φιλος του εκανε το ιδιο λαθος..

Οποτε αν ειναι η ιδιωτικη καλυτερη γιατι να μην την προτιμησεις?

Τεσπα το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να επισκεφτεις της σχολες και να κρινεις μονος σου!Παντως αυτο που σου ειπα ειναι γκαραντι, ετσι εχω ακουσει απο πολλους

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Έπιασα το φτυάρι μου λοιπόν...Για πάμε!

Ενδιαφέρομαι να κάνω τα μαθήματα αρχαρίων για να πάρω το δίπλωμα για ιστιοπλοικό.

Το θέμα είναι πως μετά από αναζήτηση στο διαδίκτυο κ μετά από ανακρίσεις γνωστών κ φίλων έχω μείνει ανάμεσα στους 2 αυτούς ομίλους:

Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοίας Ανοιχτής Θαλλάσσης (ΠΟΙΑΘ)

Όμιλος Παλαιού Φαλήρου

έχουμε εμπειρίες από κάποιον από τους παραπάνω ομίλους;

Δημοσ.

Η ιστοπλοια εκτος απο τα βασικα θελει εμπειρια που αποκτιεται σε ταξιδια...

ολες οι σχολες σε 1-2 μηνες αναλογα με τα μαθηματα σου δεινουν πτυχιο

Δημοσ.

Το γνωρίζω αυτό , άλλωστε θα με ενδιέφερε να παίρνω μέρος ως πλήρωμα σε αγώνες ώστε να μαζέψω πολλές ώρες εν πλώ.

Κ ακολούθως να πάρω κ το δίπλωμα του προχωρημένου τμήματος.

Έχει άλλος ανάλογη εμπειρία;Να βρήκε σε κάποιον από αυτούς τους ομίλους "ωραίους" skippers κ που να άξιζε να πας μαζί τους ως πλήρωμα;

Δημοσ.

Εκεί έχω βγάλει εγώ το πρώτο stage, γενικώς πολύ καλό θεωρητικό μάθημα από τον Στρούτζα ο οποίος έχει γράψει το "Ιστιοπλοΐα και Ναυτική τέχνη"το οποίο σου δίνουν στην σχολή - . (googlare)

Στο πρακτικό...well θα σου πω ένα μυστικό, πες στην γραμματεία οτι θες να παρακολουθήσεις το πρακτικό κομμάτι καθημερινές αν υπάρχει τμήμα γιατί τα ΣΚ δουλεύεις , θα είναι μαζί με υπαξ/αξιωματικούς του ναυτικού - δυό φορές την εβδομάδα 4ωρα , αντι μια φορά το Σάββατο 8αωρο μαζί με ...τον κάθε πικραμένο. Για πολλούς λόγους η επιλογή αυτή είναι καλύτερη, αν σε ενδιαφέρει σοβαρά η ιστιοπλοία στα πρώτα της βήματα - θα ακούσεις προχωρημένα πράγματα τόσο από τον σκιπερ-δάσκαλο , όσο και από τους ναυτικούς όπου οι περισσότεροι από αυτούς κάνουν υπηρεσίες σε πολεμικά πλοία σε αιγαίο , μεσόγειο και δεν συμαζεύεται...

Κατα τά άλλα , καλός ιστιοπολόος δεν γίνεσαι σε ΚΑΜΙΑ σχολή, πρέπει να ταξιδέξεις πολύ για να πεις οτι ξέρεις τι σου γίνεται....

Δημοσ.

Με ψαρωσες τώρα...Ακούστηκε γαμάτο αυτό, αλλά δυστυχώς λόγω δουλειάς είμαι κλεισμένος τα απογεύματα..Ακόμα κ αυτο το απόγευμα της θεωρίας μου προκαλεί πρόβλημα να φανταστείς..

Ακολούθησες ποτε ώς μέλος πληρώματος κάποιον καπετάνιο εκεί;

Γιατι άμα είναι να μείνω μόνο στο δίπλωμα..

Δημοσ.
Ακολούθησες ποτε ώς μέλος πληρώματος κάποιον καπετάνιο εκεί;

Γιατι άμα είναι να μείνω μόνο στο δίπλωμα..

Η δουλειά μου τα καλοκαίρια είναι παρεμφερής, δεν ακολούθησα ως μέλος πληρώματος αν και ήθελα να το δοκιμάσω αλλά ήταν ρίσκο γιατί έπρεπε να αφήσω πίσω πράματα , οπότε δεν το έκανα.

Στο δίμηνο (χειμώνα το παρακολούθησα -νοεμβρη δεκεμβρη ) είχα πωρωθεί γιατί ο σκιπερ ήταν αυστηρός και το πλήρωμα σοβαρό με πολλά ναυτικά μίλια στην πλάτη του (σε πολεμικά πλοία)- είχαμε βγεί αρκετές φορές με 4 γεμάτα - 5μποφωρ στο σαρωνικό όπου για αρχάριους είναι λίγο απότομο αυτό. Αργότερα επειδή είδε οτι έχω την λόξα ο σκιπερ μου ζήτησε να γίνω βοηθός του στην εκπαίδευση και μετά - αν ενδιαφέρομαι - κατά τον μάρτιο να μου βρεί σκάφος αγωνιστικό και να ενταχθώ στο πλήρωμα για τους αγώνες που θα άρχιζαν το καλοκαίρι. Δεν μπορούσα όμως ρε γμτ. και τελικά αυτή η ευκαίρια πέταξε , .. πάνω στο οποίο ήθελα να καταλήξω - > ευκαιρίες υπάρχουν να αποκτήσεις αργότερα την εμπειρία (μίλια ) το καλύτερο είναι να ενταχθείς σε πλήρωμα σκάφους που θα μετέχει σε αγώνες , θέλει και λίγο να πέσεις στις συγκιρίες. Οσον αφορά τον ΠΟΙΑΘ παίζουν ευκαιρίες πολλές , αλλά ταυτόχρονα είναι και ένας όμιλος με πολύ καλό μαρκετινγκ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...