Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Seagate 500gb(st3500320as) sata2

george85ca

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο υπάρχον σύστημα μου έχω 3 δίσκους, 1 80gb IDE(5 χρονών), 2x500gb Sata2 seagate(ούτε 2 μήνες δεν τους έχω).

Εγκατέστησα το ashampoo hdd control και μου βγάζει ότι ο 80αρης έχει 89% health και 100% performance, στον άλλον 76% health με 60% performance(not good) και ο τελευταίος 72%(not good) health και 53%(poor) performance. Τί μπορώ να κάνω γι αυτό; Πρέπει να τους πάω πίσω ή διορθώνετε η κατάσταση;

• Moderators
Δημοσ.

Αν περνανε τα bad sector scan προγραμματα οι δισκοι, τοτε δεν υπαρχει θεμα.

Δες τι λεει και το hard disk sentinel επι του θεματος.

Δημοσ.
Αν περνανε τα bad sector scan προγραμματα οι δισκοι, τοτε δεν υπαρχει θεμα.

Δες τι λεει και το hard disk sentinel επι του θεματος.

Το hard disk sentinel μου τους δείχνει ok! Ποιό απ όλα τώρα είναι το σωστό... ένας θεός το ξέρει! Ποιό πρόγραμμα προτείνεις για scan bad sector?

Δημοσ.
της ίδιας της Seagate...Seatools λέγεται νομίζω

Τότε μάλλον είμαι ok! Του έκανα το long test και το πέρασε! Πάντως κανένα από τα προγράμματα δεν μου έβρισκε τους δίσκους σε vista, ακόμη και αυτά της seagate τους έβλεπαν αλλά δεν μπορούσες να κάνεις test ούτε να πάρεις πληροφορίες! Μόνο με xp λειτουργούσαν όλα ρολόι! Thanks για την βοήθεια και ελπίζω όντως να είναι υγιείς οι δίσκοι και να μην πάθω καμία ζημιά

Δημοσ.

Ο ST3500320AS είναι της σειράς 7200.11.Είναι από αυτούς με το προβληματικό firmware (SD15).Αν αγοράστηκαν πρόσφατα ίσως να έχουν το αναβαθμισμένο,αλλά έλεγξε τους με Seatools για σιγουριά.Επειδή έχω και εγώ 2 τέτοιους στο pc μου,από τότε που τους αναβάθμισα το firmware δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.Γίνανε και ελαφρώς πιο γρήγοροι μπορώ να πω.

• Super Moderators
Δημοσ.

ακριβώς, checkαρε μπας και χρειάζονται firmware update γιατί παίζει να brickάρουν στα καλά καθούμενα...

• Moderators
Δημοσ.
Πάντως κανένα από τα προγράμματα δεν μου έβρισκε τους δίσκους σε vista, ακόμη και αυτά της seagate τους έβλεπαν αλλά δεν μπορούσες να κάνεις test ούτε να πάρεις πληροφορίες! Μόνο με xp λειτουργούσαν όλα ρολόι!

Και σε Vista και σε Seven εδω και χρονια, τουλαχιστον το Hard Disk Sentinel δουλευει αψόγως.

Επισης, θεωρησα κακως σαν δεδομενο οτι εχεις καποιον της σειρας 7200.12. Εφοσον εχεις 7200.11, τσεκαρε μηπως εισαι σε παρτιδα με προβληματικο firmware, οπως ειπαν και τα παιδια παραπανω.

Δημοσ.
Και σε Vista και σε Seven εδω και χρονια, τουλαχιστον το Hard Disk Sentinel δουλευει αψόγως.

Επισης, θεωρησα κακως σαν δεδομενο οτι εχεις καποιον της σειρας 7200.12. Εφοσον εχεις 7200.11, τσεκαρε μηπως εισαι σε παρτιδα με προβληματικο firmware, οπως ειπαν και τα παιδια παραπανω.

Ναι σ αυτό έχεις δίκιο τώρα που το δοκίμασα και στα vista...παίζει! Τον έκανα firmware update και τα άλλα προγράμματα έδειχναν ότι χειροτέρεψαν! Μόνο το hard disk sentinel μου έβγαλε ότι είναι ok και απλά μου γράφει αυτό εδώ "Problems occurred during the spin up of the disk. This can be caused by the disk itself or huge power load (weak power supply).

It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there."

• Moderators
Δημοσ.

Χμ αρα οντως κατι δε παει καλα με το spinup του δισκου.

Τι τροφοδοτικο εχεις? Και τι συστημα?

Δημοσ.
Χμ αρα οντως κατι δε παει καλα με το spinup του δισκου.

Τι τροφοδοτικο εχεις? Και τι συστημα?

Psu: 650watt

Mobo: Asus P5N-D

Cpu: Intel Core 2 Duo E8200

Ram: 2X1024 800 Kingston Hyper-x

VGA: Asus 4850 512mb

HDD: 1xWD 80gb IDE

2xSeagate st3500320as 500gb

Είναι σημαντικό αυτό που βγάζει με το spinup;

Y.Γ: Το τροφοδοτικό δεν ξέρω ακριβώς τι μάρκα είναι και άμα είναι καμία κινεζιά αλλά λέγεται intertech fp-650

• Moderators
Δημοσ.

Πολυμετράκι εχεις?

Αν ναι, συνδεσε το σε ενα molex βισμα και τσεκαρε ποσα βολτ δινει οταν αναβεις το pc (τα πρωτα 2-3 sec).

Τσεκαρε και στην +5v και στην +12v γραμμη γιατι μπορει να πεφτει η ταση οταν αναβεις το pc με αποτελεσμα να αργει να κανει το spinup ο δισκος κι ετσι να σου βγαζει αυτο το μηνυμα.

Δημοσ.
Πολυμετράκι εχεις?

Αν ναι, συνδεσε το σε ενα molex βισμα και τσεκαρε ποσα βολτ δινει οταν αναβεις το pc (τα πρωτα 2-3 sec).

Τσεκαρε και στην +5v και στην +12v γραμμη γιατι μπορει να πεφτει η ταση οταν αναβεις το pc με αποτελεσμα να αργει να κανει το spinup ο δισκος κι ετσι να σου βγαζει αυτο το μηνυμα.

Άμα πάρω ένα psu tester θα κάνει δουλειά ή μόνο με πολύμετρο μπορείς να το δεις αυτό; Το λέω επειδή δεν ξέρω να το πολυχειρίζομαι αλλά ίσως είναι και ευκαιρία να μάθω!

• Moderators
Δημοσ.

Εχεις πολυμετρο? Αν ναι 2 λεπτων δουλεια ειναι, κυριολεκτικα.

Pm me for more, αν εχεις πολυμετρο παντα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...