phph Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 1) Απο τον πινακα ελεγχου της nvidia κανω την επιλογη του κλωνου ετσι ωστε να χρησιμοποιω και τις 2 οθονες αλλα η μεγιστη αναλυση που μπορω να βαλω ειναι 1280x1024 (που ειναι και η μεγιστη της οθονης μου). Τι πρεπει να κανω για να πιασω την Full HD αναλυση 1920x1080; Δεν έχω nvidia σε αυτή τη φάση και δεν ξέρω τι δυνατότητες δίνει ο driver της κάρτας σου, αλλά αν η επιλογή ονομάζεται clone τότε προφανώς η οθόνη σου και η τηλεόραση πρέπει να έχουν ακριβώς την ίδια ανάλυση. Άρα είναι λογικό να βλέπεις μόνο 1280Χ1024 αφού αυτή είναι η μέγιστη ανάλυση της οθόνης σου. Θα πρέπει να βάλεις κάποια άλλη επιλογή (αν υπάρχει) όπου οθόνη και τηλεόραση θα δείχνουν διαφορετικά πράγματα. Ίσως έτσι να μπορέσεις να ορίσεις διαφορετική ανάλυση μεταξύ τους και να βάλεις 1920Χ1080 στην τηλεόραση. Αλλιώς θα πρέπει να αρκεστείς σε εικόνα μόνο στην τηλεόραση. 2) Δεν εχω καθολου ηχο. Τι κανω; Ο ήχος δεν έχει σχέση με το τι συνδέεις στην κάρτα γραφικών σου. Εκτός αν εννοείς ότι δεν έχεις ήχο στην τηλεόραση μέσω του HDMI καλωδίου. Αλλά αυτό είναι λογικό αφού η κάρτα σου δεν έχει έξοδο HDMI. Έχει DVI, το οποίο το μετατρέπεις σε HDMI. Το DVI όμως δεν έχει δυνατότητα μεταφοράς ήχου. Για να πάρεις ήχο πρέπει η κάρτα σου και να έχει έξοδο HDMI και να υποστηρίζει και μεταφορά ήχου μέσω αυτού.
mihachris Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δεν έχω nvidia σε αυτή τη φάση και δεν ξέρω τι δυνατότητες δίνει ο driver της κάρτας σου, αλλά αν η επιλογή ονομάζεται clone τότε προφανώς η οθόνη σου και η τηλεόραση πρέπει να έχουν ακριβώς την ίδια ανάλυση. Άρα είναι λογικό να βλέπεις μόνο 1280Χ1024 αφού αυτή είναι η μέγιστη ανάλυση της οθόνης σου. Θα πρέπει να βάλεις κάποια άλλη επιλογή (αν υπάρχει) όπου οθόνη και τηλεόραση θα δείχνουν διαφορετικά πράγματα. Ίσως έτσι να μπορέσεις να ορίσεις διαφορετική ανάλυση μεταξύ τους και να βάλεις 1920Χ1080 στην τηλεόραση. Αλλιώς θα πρέπει να αρκεστείς σε εικόνα μόνο στην τηλεόραση. Ο ήχος δεν έχει σχέση με το τι συνδέεις στην κάρτα γραφικών σου. Εκτός αν εννοείς ότι δεν έχεις ήχο στην τηλεόραση μέσω του HDMI καλωδίου. Αλλά αυτό είναι λογικό αφού η κάρτα σου δεν έχει έξοδο HDMI. Έχει DVI, το οποίο το μετατρέπεις σε HDMI. Το DVI όμως δεν έχει δυνατότητα μεταφοράς ήχου. Για να πάρεις ήχο πρέπει η κάρτα σου και να έχει έξοδο HDMI και να υποστηρίζει και μεταφορά ήχου μέσω αυτού. Σχετικα με την αναλυση, τωρα ψαχνομαι για να βγαλω μια ακρη. Το σκεφτικα κι εγω αυτο και θα δω τι θα κανω. Σχετικα με τον ηχο, γνωριζοντας οτι μεσω DVI δεν μεταφερεται ηχος, διαβασα στην Wikipedia τα σχετικα με τη θυρα. Σε μια παραγραφο ελεγε το εξης: DVI to HDMI Unlike HDMI, DVI usually carries no audio data. However, it is possible for a DVI port to transmit audio data to a HDMI connection if a DVI to HDMI adapter/cable is used; this feature allows high-end computer graphics cards by Nvidia[2] and almost all graphics cards by ATI to send audiovisual data to a high definition television. Μπορεις να το δεις και μονος σου εδω. Σε ευχαριστω για τη βοηθεια.
phph Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Αυτό που προσπαθείς να κάνεις τώρα το έκανα πριν από 1 χρόνο περίπου και είναι λογικό να έχουν αλλάξει λίγο τα πράγματα. Αυτό που ίσχυε τότε είναι ότι δεν μπορούσαν όλες οι κάρτες γραφικών με έξοδο HDMI (για DVI ούτε λόγος) να στείλουν ήχο στην τηλεόραση μέσω αυτού. Εγώ έψαξα και βρήκα κάποια που να μπορεί, αλλά ακόμη κι έτσι με τους drivers που υπήρχανε τότε αυτό δούλευε μόνο στα Vista. Στα XP κανένας δεν το είχε καταφέρει, γι' αυτό και το HTPC που έχω στο σαλόνι είναι ο μόνος υπολογιστής με Vista. Τώρα 1 χρόνο μετά προφανώς τα πράγματα έχουν βελτιωθεί, αλλά και πάλι το όλο θέμα ίσως βρίσκεται εδώ ... this feature allows high-end computer graphics cards by Nvidia... Η δικιά σου κάρτα σίγουρα υποστηρίζει έξοδο ήχου από το DVI; και αν ναι δουλεύει στο OS που έχεις; Και κάτι ακόμη, σε εμένα δεν δούλευε η ταυτόχρονη έξοδος ήχου από SPDIF και HDMI. Για να ακούσω από HDMI έπρεπει να απενεργοποιήσω το SPDIF. Ίσως να παίζει κάτι τέτοιο και σε εσένα.
mihachris Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Η εικονα ειναι οκ αλλα δεν εχω ιδεα τι να κανω με τον ηχο. Δεν καταλαβαινω και πολλα απο αυτα που λες Τι χρειαζομαι για να συνδεσω το PC με την τηλεοραση για να εχω ηχο; Sorry που σε κουραζω
liopyr Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Ποια κάρτα γραφικών έχεις; edit: άκυρο, δεν υποστηρίζει έξοδο ήχου μέσω hdmi η 9600.
adi32 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 απλα παιρνεις ηχο απο την καρτα ηχου το πρασινο βυσμα που πηγαινε στα ηχεια και το συνδεεις στο audio in της tv Υπαρχει adaptor που μετατρεπει το καρφι σε κοκκινο ασπρο rca
liopyr Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Αναγκαστικά. Απλά θα φορτωθείς άλλα 2 δεκάμετρα rca.
mihachris Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 απλα παιρνεις ηχο απο την καρτα ηχου το πρασινο βυσμα που πηγαινε στα ηχεια και το συνδεεις στο audio in της tv Υπαρχει adaptor που μετατρεπει το καρφι σε κοκκινο ασπρο rca Δηλαδη καθε φορα που θα χρησιμοποιω την τηλεοραση θα πρεπει να απο συνδεω και τα ηχεια; Αυτο δεν το ειχα σκεφτει απο πριν. Εκανα search στο eshop και βρηκα αυτο. Ειναι οκ;
adi32 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 οχι αυτο δεν κανει θα παρεις μια προεκταση μεγαλο καλωδιο απλο σαν αυτο που παει απο την καρτα ηχου στα ηχεια σου και στην ακρη του θα συνδεσεις τον adptora και απο κει ενα μικρο rca Οπως σου ειπα και πιο πανω αν μπορεις μετεφερε ολο το pc διπλα στην τιβι για να μην εχεις ολο αυτο το χαος με τα καλωδια να τρεχουν μεσα στο σπιτι
mihachris Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 οχι αυτο δεν κανει θα παρεις μια προεκταση μεγαλο καλωδιο απλο σαν αυτο που παει απο την καρτα ηχου στα ηχεια σου και στην ακρη του θα συνδεσεις τον adptora και απο κει ενα μικρο rca Οπως σου ειπα και πιο πανω αν μπορεις μετεφερε ολο το pc διπλα στην τιβι για να μην εχεις ολο αυτο το χαος με τα καλωδια να τρεχουν μεσα στο σπιτι Το θεμα ειναι πως δεν μπορω να το μεταφερω...
liopyr Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δηλαδη καθε φορα που θα χρησιμοποιω την τηλεοραση θα πρεπει να απο συνδεω και τα ηχεια;Αυτο δεν το ειχα σκεφτει απο πριν. Δεν είναι απαραίτητο να ξηλώσεις τα ηχεία του υπολογιστή. Το συγκεκριμένο mini jack μπορείς να το συνδέσεις π.χ στην υποδοχή των ακουστικών...
phph Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Ή αν δεν θέλεις/μπορείς να χρησιμοποιήσεις την έξοδο ακουστικών μπορείς να πάρεις ένα διακλαδωτήρα σαν αυτόν, και να συνδέσεις στη μία έξοδο το καλώδιο που πάει στα ηχεία σου και στην άλλη την προέκταση που σου προτείνει ο liopyr.
larsson2004 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Καλησπερα!Δοκιμασε κανει μ αυτο τον τροπο να παιξει pro evolution στην lcd?(μεσω του pc..) εγω που δοκιμασα μου φανικε σαν να εχει ενα "τρεμουλο"η εικονα οταν παι ζω παιχνιδι...ενω γενικα στις ταινιες για παραδειγμα δε βλεπω καποιο ιδιαιτερο προβλημα..
Vasilis 07 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Για να μην ανοίγω άλο θέμα, τον ενισχυτή τον συνδέουμε με το audio in της κάρτας ήχου για να ακούμε από τα ηχεία του home cinema ?
JIMBOAthens Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Για να μην ανοίγω άλο θέμα, τον ενισχυτή τον συνδέουμε με το audio in της κάρτας ήχου για να ακούμε από τα ηχεία του home cinema ? Όχι. Από την έξοδο Line-Out ή Headphone-Out (η πράσινη οπή) της κάρτας ήχου οδηγείς τον ήχο στο Line-In ή Aux-In του ενισχυτή σου. Φυσικά θα χρειαστείς ένα καλώδι από καρφί stereo 3,5άρι σε left και right RCA (κόκκινο και άσπρο) για τον ενισχυτή...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.