Προς το περιεχόμενο

mailserver solution

rcon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! έχω ένα δίκτυο με 40 pc και θα ήθελα να λύσω οριστικά το πρόβλημα μου με τα emails .

έχω αγοράσει έναν server στην αμερική και εκεί έχω στήσει τα mail και τω site μου , και εκεί αρχίζουν τα προβλήματα μου

1)πολλές φορες κολλάει τω ms outlook την ώρα που λαμβάνει η που στέλνει mail , άλλες φορες λαμβάνει ξανά και ξανά τα ίδια mail πολλές φορες , άλλες φορες δεν μπορεί να στείλει και πρέπει να τω κλήσεις και να τω ξανά ανοίξεις ....

2)μεταξύ μας ( εντός του lan ) στέλνουμε πολλές φορες πολύ μεγάλα mail τα οποια κάνουν πολύ ώρα να πάνε αμερική και να ξαναγυρίσουν πάλι πίσω (όλο τω lan έχει μια γραμμή dsl για gateway οποτε λογικό είναι ...) και σκέφτηκα να στήσω ένα mail server ... οποτε πήρα και "εσπαξα"... επειδή δεν ξέρω πολλά από linux βρήκα ένα hmail server σε windows . Χτίζω Τω domain μου και για τον κάθε users λέω στο mail server να τραβάει με pop3 τα mail από τον server που έχω στην αμερική και μετά να τα μοιράζει στους χρηστες μέσα στο lan .

Τα πράγματα καλυτέρεψαν πολύ αλλα και πάλι είχα πρόβλημα , μερικοί users είναι έξω από τω lan οποτε όταν πάει να στείλει ένας χρηστης μέσα από τω lan mail σε κάποιον έξω από αυτό τω mail δεν φτάνει ποτε επειδή ο user που είναι έξω από τω lan δεν είναι γραμμένος στο hmail server αφού τα τραβάει τα mail από τον server στην αμερική !

3) επειδή στέλνω πολλά mail , και λογικό είναι , πολλές φορες τω mail μου χαραχτηρίζεται σαν spam (υπόψιν στέλνω κάπου 10000 mail την ημερα και λαμβάνω σχεδόν τα διπλάσια, τα πιο πολλά είναι confirmations ) και μετά αναγκάζομαι να αλλάξω ip στον server μου και χάνω mail πάλι !

Δημοσ.

1) Δύο πιθανότητες μπορώ να σκεφτώ: πρόβλημα στη σύνδεση προς το internet ή πρόβλημα στο configuration του mail server στην Αμερική (από αυτόν δεν είναι ρυθμισμένοι να συνδέονται με POP3 οι clients; )

2) Δεν ξέρω αν το υποστηρίζει το software που χρησιμοποιείς, πάντως στον Postfix υπάρχουν τα λεγόμενα maps: μπορείς να πεις στον τοπικό server ότι εξερχόμενα μηνύματα προς διευθύνσεις @mydomain.com (π.χ. [email protected]) θα παραδίδονται στα maildirs του mydomain.local (π.χ. στο [email protected]), το οποίο θα έχει οριστεί ως τοπικό domain (local delivery). Εξερχόμενα μηνύματα προς όλες τις υπόλοιπες διευθύνσεις μπορείς να ορίσεις να γίνονται relay μέσου του SMTP server στην Αμερική -ή να στέλνονται απευθείας μέσω της τοπικής σύνδεσης. Επίσης μπορείς να πεις στον τοπικό server να λαμβάνει αυτόματα όλα τα μηνύματα από τον server στην Αμερική, και να τα παραδίδει στα τοπικά maildirs.

Έτσι οι χρήστες δε θα συνδέονται ποτέ στον server στην Αμερική, παρά μόνο στον τοπικό server -και για τη λήψη εισερχομένων και για την αποστολή εξερχομένων.

3) Χαρακτηρίζεται σαν SPAM από ποιον και με τι κριτήρια; (ο αριθμός των μηνυμάτων δεν πρέπει να είναι κριτήριο για οποιοδήποτε σοβαρό σύστημα antispam, εφόσον είναι σωστά στημένος ο SMTP server σου)

Δημοσ.

Το έχω ακούσει και εγώ αυτό , όταν πας να συνδεθείς σε έναν server από 40 pc στο ίδιο lan κάπου κολλάει το pop3...

εγώ έχω άλλο πρόβλημα :έχω αγοράσει έναν server στην ολλανδία και τα περισσότερα mails που στέλνω δεν φτάνουν ποτε , κάθονται στα queue μάη ! υπάρχει κάποια λύση σε αυτό ?

Δημοσ.

Θα πρέπει να ελέγξεις τα logs του smtp server για να δεις για ποιον λόγο μένουν στην queue.

Δημοσ.

2) Δεν ξέρω αν το υποστηρίζει το software που χρησιμοποιείς, πάντως στον Postfix υπάρχουν τα λεγόμενα maps: μπορείς να πεις στον τοπικό server ότι εξερχόμενα μηνύματα προς διευθύνσεις @mydomain.com (π.χ. [email protected]) θα παραδίδονται στα maildirs του mydomain.local (π.χ. στο [email protected]), το οποίο θα έχει οριστεί ως τοπικό domain (local delivery). Εξερχόμενα μηνύματα προς όλες τις υπόλοιπες διευθύνσεις μπορείς να ορίσεις να γίνονται relay μέσου του SMTP server στην Αμερική -ή να στέλνονται απευθείας μέσω της τοπικής σύνδεσης. Επίσης μπορείς να πεις στον τοπικό server να λαμβάνει αυτόματα όλα τα μηνύματα από τον server στην Αμερική, και να τα παραδίδει στα τοπικά maildirs.

Έτσι οι χρήστες δε θα συνδέονται ποτέ στον server στην Αμερική, παρά μόνο στον τοπικό server -και για τη λήψη εισερχομένων και για την αποστολή εξερχομένων.

έτσι ακριβός το έχουμε και εμείς στην εταιρία μας. Έχουμε σαν mailserver hmail που λέει και ο φίλος και έχουμε επίσης εναν DMZ server όπου εκεί τρέχει το postfix σε Suse Linux :-)

Δημοσ.

1)Oσο αναφορά το πρώτο σου πρόβλημα υπάρχουν 2 σκέλη,για τα διπλά μηνύματα φταίει ο mail server που χρησιμοποιείς στην Αμερική και για τα κολλήματα στο outlook φταίει το client κομμάτι(βλέπε μνήμες κτλ)

2)Πολύ σωστά εγκατέστησες εσωτερικό mail server αλλά επειδή είναι εταιρεία καλό θα ήταν να στραφείς σε κάτι πιο αξιόποιστο όπως ένας exchange server 2007.Οι χρήστες που θα είναι εκτός του εσωτερικού lan απλά θα κάνουν μια vpn σύνδεση στην εταιρεία και θα μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν mail σαν να είναι στο εσωτερικό lan.

3)Για το θέμα ότι σου βγάζει τα εξερχόμενα mail σαν spam έγκειται στο γεγονός ότι κατα 99% δεν έχεις static ip address.Bάλε μια ρύθμισε σωστά τον smtp connector και όλα θα λειτουργούν περίφημα

Cheers,up the Irons

Δημοσ.

αφού μιλάμε για ένα τέτοιο δίκτυο, γιατί δεν πας σε πιο αξιόπιστη λύση, όπως ο exchange; αν είχες αγοράσει έναν SBS θα είχες email αλλά και πολλά περισσότερα. Φυσικά δεν είναι free, αλλά σίγουρα δεν θα χάνεις email.

τα εξερχόμενα emails, ότι και να κάνεις αν είναι σε μεγάλες δόσεις και σε πολλούς παραλήπτες δεν θα αποφύγεις να χαρακτηρίζονται ως spam...και υπηρεσίες όπως το http://www.spamhaus.org/ και μερικά άλλα θα σε μπλοκάρουν...και μετά θα πρέπει να κάνεις άλλα πράγματα για να βγεις από την λίστα και όχι να αλλάζεις ip.

αλλά από εκεί και πέρα είναι θέμα επιλογών.

Δημοσ.

Αν δε θέλεις να πληρώσεις για τον Exchange και διαθέτεις το χρόνο να εξοικειωθείς με κάποιο unix-like λειτουργικό, υπάρχουν απολύτως αξιόπιστες και πιο πλούσιες σε χαρακτηριστικά opensource λύσεις, όπως ο Postfix.

ΥΣ. Κανένα σοβαρό σύστημα antispam δε θα βάλει τον mailserver σου σε black list απλά και μόνο επειδή στέλνει πολλά μηνύματα, όμως στα περισσότερα antispam filters θα βελτιώσεις τις πιθανότητές ένα μήνυμα να κριθεί ham (όχι spam) αν διατηρείς έγκυρα SPF και Reverse DNS records και αν ο mail server σου είναι παραμετροποιημένος να συμπεριφέρεται όπως προβλέπουν τα RFCs.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...