I@n15 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Για να μαθεις Visual Basic πρεπει να μαθεις αντικειμενοστραφη προγραμματισμο?ειναι οπως την C++/Java κτλ κτλ?Το ρωταω απλα επειδη μου κανει εντυπωση που την θεωρουν ευκολη,δεν την ξερω καθολου την VB
georgemarios Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Ο τύπος στο άρθρο αναφέρεται στην VB6. (<2003) Αυτή τη στιγμή έχουμε VB.NET 2008 (VB9) και σε λίγους μήνες VB.NET 2010 (VB10). Δεν καταλαβαίνω γιατί οι αφορισμοί ενάντια στην VB χωρίς να γίνεται διαχωρισμός εκδόσεων. Η διαφορά VB.NET και VC#.NET είναι σαν να συγκρίνετε μία κόκκινη 430 με μιά κίτρινη 430. Αν ο άλλος είναι καλός προγραμματιστής δεν έχει σημασία σε ποια γλώσσα θα γράψει. Σωστα. Δε μιλαμε τωρα ουτε για καλό ουτε για προγραμματιστη. Μιλαμε για πρωταρη, για newbie. Και λεμε πως μια γλωσσα σαν την VB (ΚΑΙ η VB.NET αλλα οχι τοσο, εκει υπαρχει απλως προβλημα κληρονομικοτητας ) ενθαρυνει να κανεις κακες πρακτικες οι οποιες σου μενουν στο κεφαλι και μετα αντε να τις ξεριζωσεις. Trust me, εχω διαβασει ΤΟΝΟΥΣ κωδικα απο ατομα που ερχονται απο το κοσμο της VB και ειναι φρικη. Αλλα και να μη με πιστευεις, κανε ενα google και δες μονος σου. Ο καλος προγραμματιστης θα γραψει καλο κωδικα οτι και να του δωσεις, ο αρχαριος οχι, θα κανεις ΟΛΕΣ τις μαλακιες που θα του επιτραπουν. Και θα τις μαθει. Καλα. Α, οσο για τη συγκριση που κανεις. Σαφως καποιος μπορει να γραψει ακριβως το ιδιο πραγμα με C# και VB.NET. Στην τελικη, μπορεις να γραψεις μια χαρα κωδικα σε VB, οποιδηποτε εκδοση. Απλα η VB.NET υπαρχει για αυτους που εμαθαν αρχικα VB και τωρα η μεταβαση τους πρεπει να γινει πιο ευκολα. Μεταβαση, αγκαλιτσα με ολα τα προαναφερμενα κουσουρια, ε. Ο αρχικος σκοπος της VB ηταν να κανεις μικρα πραγματακια γρηγορα και ευκολα. Σε αυτα τα παει καλα. Οχι ομως για αρχαριους οι οποιοι θελουν καποτε να συμμετασχουν σε μεγαλα προτζεκτς.
Amadeus7 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 εγώ είμαι της άποψης πως η καλύτερη γώσσα για newbie είναι η C και μετά C++. Μετά μπορείς να μάθεις όποια γλώσσα θές εύκολα.
georgemarios Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Πρεπει να γινει ενα sticky με τιτλο "με ποια γλωσσα προγραμματισμου να αρχισω?" και στο πρωτο ποστ να γινονται τακτικα ενημερωσεις με τα συμπερασματα.......
Evgenios1 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Πρεπει να γινει ενα sticky με τιτλο "με ποια γλωσσα προγραμματισμου να αρχισω?" και στο πρωτο ποστ να γινονται τακτικα ενημερωσεις με τα συμπερασματα....... Μπα... Ο καθενας θα λεει τα δικα του.... Λιγοι ειναι αυτοι που ξερουν δυο γλωσσες εξισου καλα, ωστε να εκφρασουν μια σωστη αποψη. Εγω πχ, απο προσωπικη εμπειρια προτεινω c#, ο αλλος θα προτεινει java, αλλος θα πει c. Αυτος που το διαβαζει, θα βγαλει καποιο συμπερασμα; Οχι. Το καλυτερο ειναι, να λεει ο καθενας το τη προσφερει η καθε γλωσσα, και οχι να λεει ποια ειναι καλτυτερη απο την αλλη, τετοιο πραμα δεν υπαρχει, δε μπορει καποιος να πει "ξερεις η c ειναι καλυτερη απο τη c++, επειδη με τη c μπορεις να γραψεις kernel". Δεν υπαρχει σαν επιχειρημα.
blashyrkh+ Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Επειδη ο topic starter ανεφερε για web το καλυτερο θα ηταν να συνδιασει τον script χαρακτηρα της python που προτεινετε με τα web χαρακτηριστικα της ruby.Οποτε για μενα καλο θα ηταν να ξεκινησει με ruby.Ειναι καθαρη σχετικα στη συνταξη και εχει μεγαλη επεκτασιμοτητα και μην ξεχναμε τη ruby on rails για τις ιστοσελιδες που αναφερθηκαν..Παρε μια ιδεα απο εδω . http://www.ruby-lang.org/en/ .Κατεβασε τη γλωσσα απο το ιδιο site και αρχισε να χρησιμοποιεις ενα unixοειδες λειτουργικο.Για μενα το mac os x ειναι οτι καλυτερο για ολες τις χρησεις χωρις συμβιβασμους ομως ενταξει επειδη προυποθετει καποια λεφτα για να αγορασεις mac κανε μια αρχη με το linux .Εγκατεστησε μια διανομη μαθε να τη χρησιμοποιεις ,πειραξε τα παντα και ταυτογχρονα διαβαζε το documentation της ruby..Αν δεν εχεις ηδη αποκτησει εξοικιωση με το τι παιζει στο χωρο των γλωσσων ξεκινα να δοκιμαζεις ο,τι μπορεις και οτι σε τραβηξει ακολουθα το ..Μην περιμενεις την ετοιμη λυση,ετσι και αλλιως αυτο ειναι ο προγραμματισμος.Δοκιμασε με ruby θα σου προτεινα και μετα δες οπωσδηποτε την perl.
Xrisokordoni Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 ΝΑι οντοσ ο Evgenios1 εχει δικιο! Blashyrkh+ απλος ηθελα μια πρωτη γνωμη....απο καποιους με καποια σχετικη εμπιρια οστε.....οστε να αρχισω με κατι που θα θεωρειτε πιο προσιτο για αρχαριους! Αλλα ok τωρα αρχησα με python και κανω τα βασικα...απλουσ ιπολογισμους....α διξει η σινεχεια! Σε ποσο καιρο μαθατε εσεις....την πρωτη σας γλωσσα? ΚΑι ποια ηταν....?
blashyrkh+ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Το συντακτικο το μαθαινεις σε μια μερα με μια βδομαδα αναλογα ποσο καλη και συνδιαστικη μνημη διαθετεις .Η ολη φιλοσοφια και η λογικη καθε γλωσσας οπως και το στυλ δεν μαθαινεται ποτε .Συνεχεια βελτιωνεσαι.Οπως με ολα τα πραγματα ειναι αναλογο του ποσο χρονο διαθετεις και ποσο ποιοτικα διαθετεις τον χρονο αυτο..Αν εχεις ευρηματικοτητα και αρχισεις στον πρωτο μηνα να συνδιαζεις αυτα που διαβαζεις ωστε να λυνεις δικα σου μικροπροβληματα με python θα εισαι κυριλε..Υπεθεσε οτι εγω με perl ασχολιομουν περι τον ενα χρονο για να μπορω να ειμαι σχεδον ικανοποιημενος με το επιπεδο μου και να τη χρησιμοποιω με ανεση..Καθε γλωσσα σκεψου επισης οτι δεν θα τη χρησιμοποιεις και στο επακρο..Η python σε λιγο καιρο(3 βδομαδες/μηνας) θα σε καλυπτει (αν διαβαζεις και γραφεις κωδικα καθε μερα !) για πολλες μικροδουλειες,αυτοματοποιημενες εργασιες κλπ..Τωρα αν θες να ασχοληθεις πιο σοβαρα....ειναι υποκειμενικο το ολο θεμα τι να σου πω..Παντως μια καλη practice ειναι να διαβαζεις κωδικα και ας μην τα καταλαβαινεις ολα απο την αρχη σιγα σιγα θα σου ρχεται πιο φυσικο στο ματι και στο χερι με την προυποθεση οτι μετα θα προσπαθεις να ερμηνευεις τι διαβαζεις!
-nick- Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Επειδη ο topic starter ανεφερε για web το καλυτερο θα ηταν να συνδιασει τον script χαρακτηρα της python που προτεινετε με τα web χαρακτηριστικα της ruby.Οποτε για μενα καλο θα ηταν να ξεκινησει με ruby.Ειναι καθαρη σχετικα στη συνταξη και εχει μεγαλη επεκτασιμοτητα και μην ξεχναμε τη ruby on rails για τις ιστοσελιδες που αναφερθηκαν..Παρε μια ιδεα απο εδω . http://www.ruby-lang.org/en/ .Κατεβασε τη γλωσσα απο το ιδιο site και αρχισε να χρησιμοποιεις ενα unixοειδες λειτουργικο.Για μενα το mac os x ειναι οτι καλυτερο για ολες τις χρησεις χωρις συμβιβασμους ομως ενταξει επειδη προυποθετει καποια λεφτα για να αγορασεις mac κανε μια αρχη με το linux .Εγκατεστησε μια διανομη μαθε να τη χρησιμοποιεις ,πειραξε τα παντα και ταυτογχρονα διαβαζε το documentation της ruby..Αν δεν εχεις ηδη αποκτησει εξοικιωση με το τι παιζει στο χωρο των γλωσσων ξεκινα να δοκιμαζεις ο,τι μπορεις και οτι σε τραβηξει ακολουθα το ..Μην περιμενεις την ετοιμη λυση,ετσι και αλλιως αυτο ειναι ο προγραμματισμος.Δοκιμασε με ruby θα σου προτεινα και μετα δες οπωσδηποτε την perl. Τα σπάει η Ruby ! Αλλά δεν ξέρω αν θα ήταν ότι καλύτερο για κάποιον που είναι η πρώτη γλώσσα του. Το καλύτερο θα ήταν να έχει ήδη εμπειρία με μια προστακτική/διαδικαστική ( c ) , μια αντικειμονοστραφή (java) και μια συναρτησιακή (π.χ ML )
Apoll Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Για να μαθεις Visual Basic πρεπει να μαθεις αντικειμενοστραφη προγραμματισμο?ειναι οπως την C++/Java κτλ κτλ?Το ρωταω απλα επειδη μου κανει εντυπωση που την θεωρουν ευκολη,δεν την ξερω καθολου την VB VB.NET όπως και όλες οι .ΝΕΤ γλώσσες είναι καθαρά αντικειμενοστραφή γλώσσες που χρησιμοποιούν τις ίδιες βιβλιοθήκες, μόνο η σύνταξη των εντολών αλλάζει. Σχολιάζωντας παραπάνω σχετικά με τους δρόμους που πάει κάποιος σε VB.NET, θα αναφέρω ότι από ANSI C και Broland C++ (90's σε Linux) μεταπήδησα λόγω εργασίας σε .NET (VB) και αμέσως μετά C#. Ήταν μακραν πιο εύκολη η μεταφορά από τον μεσαίωνα στην σύγχρονη εποχή. Από εκεί και μετά δεν μπορείς να κατακρίνει κάποιος ότι οι VB6 προγραμματιστές είναι για τα μπάζα, (ποτέ δεν ασχολήθηκα με αυτή) και συνεπάγεται αφοριστικά ότι θα είναι τα ίδια στην .ΝΕΤ. Αν κάποιος δεν γράφει καλό κώδικά σε μια γλώσσα δεν θα γράψει και στην επόμενη που θα μάθει και υπάρχουν σε όλες τις γλώσσες τα παραδείγματα, αυτό όμως δεν κάνει μια γλώσσα άχρηστη. Από εκεί και μετά αν κάποιος θέλει σίγουρη δουλειά στο εξωτερικό ακόμα και η RPG για JDE/AS400 είναι χρήσιμη και υπάρχουν πολλές εταιρίες που τη χρησιμοποιούν με πάρα πολύ καλά λεφτά.(40-50Κ λίρες το χρόνο).
andreas_g Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Κατα την γνωμη μου, το καλυτερο για ενα νεο θα ηταν να παει στην c στην αρχη για να μαθει την "αλφαβητα" ............ Μετα απο λιγο καιρο να παει με μια OO να δει τι παιζει και εκει (εγω πηγα σε java!)....... Και μετα πολυ μελετη με κωδικα.......πολυ κωδικα.......... απλα!!!!!!!!!!!
Evgenios1 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 @andreas_g Ο πιγκουινος στην υπογραφη σου, εχει χαζεψει. Ο,τι να'ναι λεει .
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 @andreas_gΟ πιγκουινος στην υπογραφη σου, εχει χαζεψει. Ο,τι να'ναι λεει . μηπως επειδή ειναι στατική εικόνα απο imageshack;;;
andreas_g Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 @andreas_gΟ πιγκουινος στην υπογραφη σου, εχει χαζεψει. Ο,τι να'ναι λεει . Ακριβως......οτι να'ναι λεει........ Στο adslgr την δεχοταν σαν μεγεθος και δουλευει...........εδω δεν την δεχοταν, ηταν μεγαλη στην αρχικη της μορφη και την εκοψα οπως να'ναι και επειδη δεν ηξερα πως να το κανω ..........δεν εχει κρατησει το σκηνικο για να δειχνει ip/browser/OS και εχει τα δικα μου απο την τελευταια φορα που το χρησιμοποιησα!!!!!!!:-) Στο θεμα μας........και η python πολυ καλη ειναι..............;)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.