Προς το περιεχόμενο

0x0000000A error...

johnyb98

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Windows XP Home Gr και BSOD με error:

IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL

0x0000000A(0x00000000,0x00000002,0x00000001,0x804D C11D).

Έχω τσεκάρει το ένα και μοναδικό RAM module και δε βρήκα errors.

Έχω ψάξει στο internet και ειδικά στo site της Microsoft για συμβουλές που δεν απέδωσαν. Το μόνο που θα μπορούσε να βοηθήσει το συγκεκριμένο site ήταν περί εσφαλμένου driver (κάτι που δεν υπάρχει).

Θα ήθελα την απάντηση κάποιου που έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτούσιο.

Αυτό που μπορώ να σκεφτώ είναι πως κατά πάσα πιθανότητα φταίει η μητρική. Αλλά δε μπορώ να αλλάξω μητρική (το PC δυστυχώς είναι εκτός εγγύησης και έτσι να καθάριζα) χωρίς να είμαι 100% σίγουρος και να πετάξω τα λεφτά έτσι. Γι' αυτό ήθελα απάντηση από κάποιον με το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ πρόβλημα και να το έχει λύσει.

Το παράδοξο της ιστορίας είναι πως το πρόβλημα παρουσιάζεται με άσχετους ρυθμούς. Δηλαδή, ο υπολογιστής δουλεύει ok για 1 μήνα, και νάτο το πρόβλημα. Μετά, σωστή λειτουργία για 40 ημέρες, νάτο πάλι για λίγες ημέρες το πρόβλημα. Σωστή λειτουργία για 15 ημέρες νάτο ξανά κ.ο.κ.

Ένα ακόμα στοιχείο:Έχω δοκιμάσει και αλλαγή τροφοδοτικού. Με την αλλαγή δούλεψε για λίγους μήνες σωστά και ξανά τα ίδια.

Έχω αλλάξει και το πολύμπριζο που παίρνει ρεύμα το PC (έχω βάλει ασφαλείας) και δεν το επιβαρύνω πολύ (μόνο PC, printer, router και ηχεία παίρνουν ρεύμα).

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Δεν έχω αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα με εσένα, όμως όπως σωστά επισημαίνεις πως δεν είναι καιρός για πειράματα με αγορά μητρικής που κοστίζει είτε έχεις είτε όχι χρήματα, θα σου πρότεινα ή να δοκιμάσεις με win xp professional ή να κάνεις ότι κάνω για να είμαι σίγουρος από πλευράς software. Αποσυνδέω τον υπολογιστή από το internet. Κάνω backup τα δεδομένα μου, σε έναν εξωτερικό σκληρό. Στη συνέχεια κάνω διαμόρφωση (όχι γρήγορη, αλλά κανονική). Μετά το πέρας της διαμόρφωσης, εγκαθιστώ πρώτα τους οδηγούς της κάρτας γραφικών και κάνω επανεκκίνηση. Στη συνέχεια τους οδηγούς του chipset. Πάντα κάνω επανεκκίνηση όταν ζητηθεί. Αν πετάξει σε κάποια επανεκκίνηση μπλε οθόνη θα ξέρω ποιος οδηγός ευθύνεται. Μετά συνδέομαι στο internet και ενημερώνω τα win και το antivirus.

Δημοσ.

Γιά να φταίει η μητρική θα πρέπει να μην επικοινωνεί σωστά με τη

μνήμη άρα δεν θα βλέπει καθόλου μνήμη και εφ' όσον βλέπει σταθερά

ο υπολογιστής τη ram άρα δεν φταίει η μητρική.

Είναι μάλλον πιό πιθανό κάποιο service ή driver από κάποιο πρόγραμμα

ή συσκευή να κάνει προσπάθεια πρόσβασης σε λάθος διεύθυνση

μνήμης (φυσικής και εικονικής).

Ξέρω οτι μερικές φορές μιά προβληματική μητρική δεν μπορεί

να χειριστεί σωστά τα ρεύματα, αλλά ας αποκλειστούν πρώτα όλα

τα άλλα.

Ας πούμε αν γυρίσουν οι ρυθμίσεις του bios στις default, δεν υπάρχει

βελτίωση ;

Αν γίνει ένας καλός καθαρισμός του εσωτερικού του υπολογιστή

αλλάζει κάτι ;

Αν αλλάξει θέση η ram ή οι άλλες συσκευές υπάρχει αλλαγή ;

Δημοσ.

Λοιπόν, νέο δεδομένο στο προσκύνιο. Πιστεύω πως θα δώσω πολύ σημαντικό στοιχείο.

Καταρχήν να αναφέρω πως ο υπολογιστής είναι φίλου και μου έδωσε το στοιχείο που θα βοηθήσει.

Στα Windows υπάρχουν δύο χρήστες:Γιώργος - Ευτυχία. Το πρόβλημα παρουσιάζεται μέχρι να φορτώσουν τα Windows. Μέχρι να φτάσουν στην οθόνη επιλογής χρήστη. Ο φίλος μου μου είπε πως απ' τη στιγμή που θα μπει στα Windows, μετά, και όλη τη μέρα να τον έχει ανοιχτό, μπλε οθόνη δε θα χτυπήσει. Αρκεί να μπει Windows. Μετά, όλα ok.

Να αναφέρω ότι επανεγκατάσταση Windows έχει δοκιμαστεί. Οπότε ίσως πρέπει να αποκλείσουμε και αυτά που λέει το άρθρο της Microsoft περί drivers. Δε μπορεί και τις δύο φορές να πήγε κάτι στραβά με τους drivers!!

Όταν είχαμε αλλάξει τροφοδοτικό το πρόβλημα έκανε να εμφανιστεί αρκετούς μήνες. Αλλαγή τροφοδοτικού περίπου Αύγουστο και το πρόβλημα ξαναεμφανίστηκε τον ερχόμενο Φεβρουάριο (απ' ό,τι μπορούμε να θυμηθούμε).

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι σχετικό με τη θερμοκρασία. Μπορεί να το παρουσιάσει με την πρώτη εκκίνηση απ' το βράδυ. Πιστεύω ότι πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο της υπερθέρμανσης διότι δε μπορούμε να το λάβουμε υπόψιν απ' τη στιγμή που το πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί και στο πρώτο boot της ημέρας με τον υπολογιστή να είναι κλειστός όλο το βράδυ.

Τί λέτε;

• Moderators
Δημοσ.
Οπότε ίσως πρέπει να αποκλείσουμε και αυτά που λέει το άρθρο της Microsoft περί drivers.Δε μπορεί και τις δύο φορές να πήγε κάτι στραβά με τους drivers!!

Αν εξαιρεσουμε τα hardware προβληματα και βεβαιωθεις πως δεν υπαρχει προβλημα με τασεις,ram κλπ,99% ειναι προβλημα drivers η καθε bsod.Αν θελεις οπως ειπα και πιο πανω ανεβασε τα minidumps απο τις bsod καπου για να τα δω ή ακομα καλυτερα ενεργοποιησε τα full dump και οταν παρεις ενα full dump απο bsod,ανεβασε το και αυτο(συμπιεσε το πρωτα).

Δημοσ.
Αν εξαιρεσουμε τα hardware προβληματα και βεβαιωθεις πως δεν υπαρχει προβλημα με τασεις,ram κλπ,99% ειναι προβλημα drivers η καθε bsod.Αν θελεις οπως ειπα και πιο πανω ανεβασε τα minidumps απο τις bsod καπου για να τα δω ή ακομα καλυτερα ενεργοποιησε τα full dump και οταν παρεις ενα full dump απο bsod,ανεβασε το και αυτο(συμπιεσε το πρωτα).

Gio τη διαδικασία που περιγράφει το παρακάτω site ακολουθείς για να πάρεις το full dump;

http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=176109

Δημοσ.

Gi0, ενεργοποίησα το full dump και "χτύπησε" πάλι BSOD αλλά το αρχείο δε δημιουργήθηκε.

Κάποια ιδέα γιατί συνέβη αυτό και κάποια λύση;

• Moderators
Δημοσ.
Gi0, ενεργοποίησα το full dump και "χτύπησε" πάλι BSOD αλλά το αρχείο δε δημιουργήθηκε.

Κάποια ιδέα γιατί συνέβη αυτό και κάποια λύση;

Πιθανο προβλημα σε τετοιες περιπτωσεις ειναι το μικρο ή μηδενικο paging file.Δοκιμασε να το αυξησεις.Αν εχεις ηδη paging file,κανε ενα post το μεγεθος του καθως και ποση ram εχεις.

Δημοσ.

Τις ram με ποιο πρόγραμμα τις τέσταρες;

Έτρεξες κάποιο stability test για cpu; (orthos/prime95)

Τι συσκευές έχεις στο Pc; Περιφερειακά-κάρτες δικτύου κλπ;

Δημοσ.

Φυσική RAM: 384MB

Paging file: 1281MB

RAM testing με memtest

stability test για CPU δεν έχω τρέξει.

Στο PC υπάρχει ένας USB printer και ο router (ethernet σύνδεση) για το internet.

Εσωτερικές κάρτες δεν υπάρχουν.

Έχω δοκιμάσει και με αποσυνδεδεμένα τα δύο περιφερειακά που αναφέρω αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί και υφίσταται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...