Προς το περιεχόμενο

seagate free agent desk Πρόβλημα

yobou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω τεράστιο θέμα!

πριν τέσσερις μήνες αγόρασα απο το eshop εξωτερικό σκληρό Seagate free agent desk 640gb. Την στιγμή που τον έβγαλα απο το κουτί άρχισα να ακούω ενα περίεργο ήχο σαν να υπάρχει ένα μικρό κομμάτι που κόβει βόλτες μέσα στον σκληρό!!!! λίγο να κουνούσα το μηχάνημα, το κομμάτι άρχιζε περατζάδες μεσα του.. το ξαναέβαλα στο κουτί και το πήγα πίσω. Το eshop ως μεταπωλητής πήρε τηλέφωνο τη Seagate η οποία απάντησε ότι εφόσον το μηχάνημα δουλεύει, δεν το αντικαθιστά και είναι πανέτοιμο για χρήση... ΄Αμα χαλάσει να το πάω και θα μου δώσουν νέο..

Τέσσερις μήνες μετά, (προχθές) μετακίνησα τον σκληρό με μεγάλη ευαισθησία, όπως πάντα ,(και με το κομματάκι να σουλατσάρει ακόμα) απο το ένα σημείο του γραφείου μου στο άλλο. Απο εκείνη τη στιγμή ο σκληρός δεν σπινάρει, ουτε ανάβει η λυχνία του ρεύματος.. αν τον ακουμπήσεις νιώθεις ενα ρυθμικό κτύπο και αν βάλεις και το αφτί πάνω ακούς ένα αντίστοιχο ρυθμικό μπίπ... το πήγα πίσω στο eshop και μου ήπαν ότι μάλλον ο σκληρός είναι νεκρός!!!!!!!!!!! και φυσικά ότι όλοι οι κατασκευαστές σκληρών δεν καλύπτουν τα έξοδα ανάκτησης δεδομένων... i am dead...όλη η δουλειά είναι εκεί και περιμένω τώρα να μου τον δώσουν απο το eshop που το πήραν για μια διάγνωση ώστε να το παω σε κάποια εταιρία να τον ανοίξει για να πάρω τα δεδομένα....(με κατώτατη πιθανή τιμή τα 300 ευρώπουλα)

Ρε παιδιά, απο αυτά που ξέρω για σκληρούς μου φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τη ζημιά να την έκανε το κομματάκι...

τι νομίζετε? καμιά ιδέα πως θα την βγάλω καθαρή και φθηνότερη?

Δημοσ.

και καλα εσυ αφου ειδες οτι απο την αρχη ειχε προβλημα,τι ηθελες και αποθηκευσες ολα αυτα τα δεδομενα.

εχω και εγω free agent 1,5tb εξωτερικο και τον εχω ξεσκισει στην κυριολεξια,δεν καταλαβαινει τιποτα.

παντως επρεπε απο την αρχη να τον κρατησει το eshop να τον παρακολουθησει ,και να επεμενες για αλλαγη αφου εβλεπες οτι κατι τρεχει.

εγω εχω παρει διαφορα πραγματα απο το eshop και μια φορα που χρειστηκε με κατι πανακριβα ηχεια,μου τα αλλαξαν αμεσως.

πιστευω οτι θα σου δωσουν αλλον ετσι;

Δημοσ.

Εννοείται ότι θα μου δώσουν νεό.. τα δεδομένα με καίνε όμως..

Εγω είδα ότι είχε θέμα αλλά με διαβεβαίωσαν (χωρίς να τον ανοίξουν βέβαια) ότι το κομματάκι δεν επηρεάζει την λειτουργία του δίσκου...

Άμα πάω απο τη Seagate θα γίνει τίποτα?

Δημοσ.

κοιταξε για να αποζημιωθεις για τα δεδομενα,χλωμο το βλεπω για να μην πω αδυνατον.

ειναι καλυμμενοι τοσο το eshop οσο και η seagate για τετοιες περιπτωσεις στις οποιες δεν μπορεις να αποδειξεις οτι απο δικη τους υπαιτιοτητα χαλασε ο δισκος,αλλωστε η εγγυηση καλυπτει την αλλαγη και οχι την αποζημιωση για τα δεδομενα που χαθηκαν.

πολλοι την εχουν πατησει ετσι γιατι δεν σκεφθηκαν παραλληλα με την αποθηκευση σε σκληρο θαπρεπε να εχουν κανει και αντιγραφα σε DVD.

ας ειναι μια εμπειρια για σενα να φροντισεις απο δω και περα να κρατας διπλα αντιγραφα,οπως κανουμε πολλοι που εχουμε πολυτιμα δεδομενα.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δοκίμασε άμα πάρεις καινούριο να τον ανοίξεις και να βάλεις μέσα το δίσκο και μετά να δοκιμάσεις μίπως έχει πειραχτεί καμία πλακέτα

Όταν είχα ρωτήσει σε γνωστό κατάστημα πληροφορικής για ανάκτηση δεδομένων μου είχαν πει ένα ανέκδοτο 30€/gb

http://www.getbackdata.net/

Δημοσ.

Όταν είχα ρωτήσει σε γνωστό κατάστημα πληροφορικής για ανάκτηση δεδομένων μου είχαν πει ένα ανέκδοτο 30€/gb

Δηλαδή αν έχεις έναν 1000ρη, θες ενα τριανταρη χιλιαρικο... Ελα μωρε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...